Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Добар ден.
    Добро сум, фала на помисла и на прашање @Emy867 :hug:, пијам терапија секое сабајле дур отидам да се видам со докторов, во вторник е на работа па тогаш ќе одам на преглед.
    Дотогаш телефонски, преко везе ми кажа од кои апчиња да пијам и послушна сум. Во вторник подетално ќе знам што како.
    Синоќа гледав уметничко лизгање, колку се перфектни ова Русиве и добри(y), им нема рамен. Прво, второ и трето место освоија Русите, алал да им е. Денес пак на програмата уметничко лизгање од 13:30.
    И многу ми е криво што ги исклучија Еуроспорт програмите, колку убаво си гледав порано и зимски спортови и скокови во базен, сега ништо од тоа.

Последна измена: 25 јануари 2020
    На simonka93, Peco, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.023
    Допаѓања:
    123.891
    Добар ден
    Денот почна со пица :pizza:
    Се осеќам ко тенк :bandit:,нема крај јадењето. На работа истерав цела недела со корнфлекс ,овесни и овошја. И по некое благо нормално, ги наполнивме фиоките со пакетчињата од малите па само си подаваме :worried:
    Малото и татко му тераат дремка, јас морам да пеглам, а маж е задолжен за местење во куфер. Како ги ц'цка алал да му е. Едвај чекам на чист воздух,збесна малото дома .

На simonka93, Peco, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро. Ме оставиле да си поспијам до 10.30 :inlove: Ме разбуди курир од брза пратка, мамето негово, инаку уште ќе терав :D Се зезам, секако убаво се наспав и фала му на мм што го прибрал детево во дневна и си играле со пластелин за да ќути :rofl:

Денес на мени - одење по нов лаптоп за мм. Покакан е, не можам да го слушам. Платен му е веќе, треба да одиме да го земеме, па после дома ќе биде како тинејџер што добил ново Сони :x :D Ќе искористам и да купам облека за бебка за искачање од болница :inlove: Не дека немам од малава, ама ете мерак ми е нешто ново да и’ купам. Буквално ништо немам купено и нема ни да купувам, освен креветче што купивме, зошто се’ имаме веќе. Колку е полесно овојпат во тој поглед :whew:

Ќе ме носи мм и на ручек после, не мора да мислам и за тоа (fingers) Ми се јаде марула салата, лиги ми течат од што ја мислам. Таква сочна и киселка, мх мх. Може нема ни да јадам друго, само салата :D

Попладне до кај мајка ми на гости, конечно се пресели во нашиот нов стан, па да посакаме добредојде. Имам земено и подарок за вселување, се надевам ќе и’ се допадне.

За првиот циклус нема да зборувам, нема што да се каже :|

Убав ден на сите и убав викенд :)

На Skorpija25, simonka93, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    269.026
    Абе со мојава ќе ми те потсетиме :)

Само да ти кажам нешто, од искуство.
    Да не те лажат - купи си крнтија, да ја чукаш (дека "почетник").
    Јас ни првата, ни оваа ја немам ни гребнато, а не чукано. И не ми се јасни луѓе што нон стоп некоја глупост им се дешава. Не е тоа од незнаење, од ку*чење е.

Уствари имам собрано ретровизор на фиестава, кога се запна мим да ја вадам од двор на "негов" начин |(

На simonka93, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.827
    Пенис варен е моја измислена узречица кога сѐ си пробал да направиш за некоја работа, и џабе
    :D:D:D

На Cka, Peco, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  6. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Касно легната, касно станата и не многу наспана тегнам второ кафе. Денов прекрасен за полнење фрижидер уште да беше потопло, вака низ прозор гледаш мислиш пролет. Вчера заглавив со едно филмче Bomshell(2019) и толку ме стави во мисла. Филмот е за искуствата на новинарки жртви на сексуално вознемирување од претпоставен и нивната скепса дали да се пријави, дали не. @WildMk треба да се пријавува се што погоре сте рзврзале, ама од пријава до разрешница често има 1000зашто, 1000затоа.
    И кај нас се е статус кво отпосле, а во западниот свет се се подмачкува со пари. Ако не може да се подмачка со пари, може со многууу пари:cash:
    Ај вечер нешто друго на мени ќе ставам, да не мислам толку да ми се ремети сонот па и утредента денот. Ај да фатам ручекот да го спремам, сам не сакал да се прави;)
    п.с. @Shelea јас ова твоево го знам како шипки(шипинки) варени:D

На EmeraldBLUE, WildMk, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  7. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    11.678
    Леле да не сме комшивки :^)
    Ми иде да се иселам понекогаш, од вакви безобразни комшии, се понашаат како од пештера да излегле.
    Нека си купат куќа, па што сакаат нека прават, ама во зграда има ред.
    Јас дури внимавам и правосмукалка да не уклучувам после 19h да не правам врева.
    Не викам дека сме совршени, се караме и ние понекогаш ама не секој ден да урламе како дивјаци, со плачки со драми.
    Полиција не би викала засега.
    Ама ако некогаш се ептен неподносливи и тоа ќе се случи.

На ivi1987, CameliaMiller, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.361
    Допаѓања:
    148.536
    На пауза сум...од домашна работа..Се чистеше каминот денес и се пропратно со него..тие што се греат на дрва свесни се за хаосот кој настанува...
    Здивнувам малку па ќе продолжам...

Имам нова маска на телефонот..ко мало дете се радувам...

На WildMk, ivi1987, simonka93 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.102
    Допаѓања:
    225.603
    Добар ден.
    Дете спие, јас се мислам дали кафе да си праам. Учев до сеа. И решавав животни хаоси. Клопчето полека се отплеткува и ми годи.
    Се симнав утрово да ја подготвам колата. Седиште , куфер, куче кај да седи.. И оп свети на таблата нешто. А само што ја зедов од мајстор нели. втф па сеа. коа гледам сијаличка рикнала(facepalm)
    Ќе ти се сневиди така ќе те возам. Одам на бензиска да се опремам со сок за кола кога на смена еден шо ме симпатизираше коа бев девојка или бар така мислам.Шо прајш како си. Еве ми рикна сијаличка. Нема проблем одма ќе смениме:o :inlove: а највеќе го сакам плус зашо ме научи како да менувам:inlove: у иднина ќе сум раат. :sun:
    ај да турам кафе...
    вие арни?

На WildMk, simonka93, CameliaMiller и 22 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @wendy2 ај да те побијам во тврдењево , во комшии кога доагаат гости ,посебно во двор ако седат преку две куќи се се слуша што зборат, плус на телефон ако се во двор или на тераса се слуша ,преку улица куќа не знам што борбена машина им е правосмукалката ама цела населба се тресе , кога се караат до нас исто се се слуша (и други работи кога прават посебно летно време се се слуша дека со отворени прозори се спие) сакам да кажам не е битно кај живееш битно е култура да имаш ,никој не е должен да те трпи
    Никој не користи тостер?хм никој ништо не ми одговори од сабајле што пишав
    @LiliBoz ќе одиш на зимски одмор?убаво да си поминеш

На WildMk, ivi1987, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Јас мислам изолациите се криви, тие да се подобри, нема да слушаме ни прослави, ни сексови, ни кавги:nod:

На eta, ivi1987, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.132
    @petunija77 никогаш не сум пратела колку време се загрева тостерот. Мојот е фуего, една јачина е, брзо се загрева, ама не ги пече баш брзо, мада зависи од лебот. Бар со различен леб различно време треба. Со бел леб е побрзо, со тонус побајаги време треба, ама може е така дека јас го сакам тонусот попечен.

Добар ден од мене, море и добровечер, време ми е за кафе...избегав малку во тоалет на раат да читнам, малово цел ден обесено во раце ми беше, ко малине мајмунчиња што им се бесат на мајките. Па се тегне и кенка, не знам што му е. Дали разгален дека беше болен, фали тантруми, дали нешто трето...деца.

Јас сум раат од комшии... Далеку ми се. Ама дека е битна изолацијата, битна е. Сепак има грлати луѓе што така надалечку се слушаат, како мене кога ќе ми се спојат жичките. За среќа ретко е.
    Ај да ве понудам

На WildMk, ivi1987, happygirl и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.395
    Допаѓања:
    174.778
    Јас помислив од нешто друго ќе кажеш, ама ај нема везе. :D

Уморен од работа, пијам винце за релаксација.

На ivi1987, Sesil, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Alishan30 не знам дали ќе веруваш во хотел со 5* во странство ме разбудија од спиење од што се караа некои ,ме исплашија бидејќи не сватив што се случува ,сонлива дека
    @Annath е тоа ме интесираше, не е дека не пече ,ама некако споро ,фала ти

На ivi1987, Sesil, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Лесни сме на сон:lol:тоа ние е, да сме си кома, ни комшии ни бутур ќе слушнеме:wasntme:

На eta, ivi1987, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.189
    Допаѓања:
    259.631
    37.6 еве го на смртна постела е...Мене главава ме уби од болење денес, поштено. Ама ми го поправија точакот и тоа ме праи баш среќна.
    Ќе одам на кино вечер, баш ме интересираат импресии од филмот. Едино што ме мрзи да се спремам ама и фармерки и репче проаѓаат за кино најт ;)

На WildMk, ivi1987, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Не сакам да ти се мешам "у терапија", ама ме интересира дали проба со некоја диета да го намалиш крвниот притисок, ако тоа е главниот проблем.

На WildMk, CameliaMiller, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.955
    Допаѓања:
    273.386
    Детево ќе оди преку размена на ученици во др.земја.И купуваме демек поклончиња да се нешто поврзани со нашава ни мила Мк.И меѓу другото сме купиле еден привезок,кога случајно сега гледам:Маде ин Чина(facepalm)
    Дал да плачам ил да се смеам:x
    20200125_191933.jpg

На ivi1987, happygirl, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Официјално немам добиено терапија, како што кажав во вторник ќе одам па ќе ми кажат конкретно. Верувам дека еден дел ќе опфаќа и диета. Другото ќе видиме. Секако почнав да припазувам на исхраната.

На WildMk, ivi1987, doubleg и 9 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    По долго размислување решив да ја прифатам работата.
    На работа кога ќе кажам ќе биде шок.
    Се мислам да земам дијазепам да понудам во Понеделник.
    Многу ме мачи како ќе кажам.
    Ама многу.
    Се измачив психички со тој момент.
    Да пројде тоа и тогаш ќе частам.
    До тогаш сум уште во грч.

На WildMk, ivi1987, Shelea и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.