Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.025
    Не му кажуваат дека си ти.
    Комшијава нема поима дека јас сум пријавила на пример.
    Се жалел на татко ми што му се случило, знае дека "некој" сведок пријавил, ама не му кажуваат и не смеат да му кажат кој.

На Sexybaby86, RosettaStone, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.394
    Допаѓања:
    174.758
    Ааа не, никако плескање, некој може да слушне и да пријави.

На ivi1987, RosettaStone, simonka93 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Пишав нешто и избришав. Ама ова ќе го кажам - гнаса од народ сме, дно дна.

И ова фејсбуков ми е преплавен од глупости од порталиве.
    Мудава ми ги подуја со вести прво од Дарко Лазич, па од тој киднаперот од Србија, а сега од Северина што напишала емотивна порака за синот. |(
    Е баш ме заболе дали синчето е кај неа или кај таткото. Врвот беше што некаде прочитав да се направи петиција за да и го вратат детето. Будали луѓе. (facepalm) Дај некој нека направи петиција да ги реши моите проблеми.
    Свашта. |(

Какво е времето, таков ми е постот. :angel:

На Mantub, m.i.g, Kate Rina 93 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денов прекрасен и максимално искористен. Чист воздух, кроасан и кафе, можеше ли да биде посовршено? :sun:

Сексуални фантазии имам, и жмж и мжм, и жж и жжж, и со него и со сосема непознати. 8) Може и со типац како Идрис Елба. :lol:
    Дрти мајнд имам ептен, не дека сите фантазии ке ги реализирам, ама нема да се праам дека ги нема. Се додека се у умот, арно е. ]:)

Врв на сељачана у маркет: у рамстор видов влажни, 3 паковања 99 денари, си купив да се најдат за у веце, за прашина итн, не е ни битно. Еден типац му дофрла на другар му - Брат дај од тие евтините влажни, топ се за чевли. :^) Да не помислиме ние дека онаквото си го брише. Гревче.

Насилство не пријавувам јер не сакам да ставам здрава нога во трн. Институциите наши не функционираат од многу аспекти. Прво, надлежните не излегуваат на терен ако мислат дека не треба, и да излезат жртвата нема каде да отиде, увек постои шанса да процури инфо кој пријавил па ја да го јадам. :|

Сакав уште некоја тема да прокоментирам, ама заборавив која. Ај да се навратам назад па ке се доискажам. :smirk:

Кој е за кафе?

На ivi1987, Sexybaby86, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.765
    Допаѓања:
    150.447
    Некогаш муабетиве на темава се развиваат како играна расипан телефон. Не го кажувам ова саркастично, вајда природно си доаѓа кој како се надоврзува на одредена тема со своја приказна и текот на истата се менува. Така почна вчера со темата дали сте тип на човек кој може да се отвори целосно на некого па се заврши како муабет дали треба да се има доверба во луѓето околу нас. Сега со галама од комшии до каде отиде. Не е секоја галама знак за насилство, да беше така сите ќе бевме со досије. Имам комшии што со се генерално гласни, се надвикуваат се расправаат ама знам со сигурност дека не се млатат по дома. И ние знаеме да се развикаме, некогаш ми е тоа единствен начин да им привлечам внимание на децава колку и да не сакам, детево толку вриска кога и се мие коса да не ме знаеја комшииве досега сто пати ќе ме пријавеа.
    Да знам дека имаме насилник, некој што некого малтретира по дома најверојатно би пријавила, барем еднаш. Засега не сум осетила потреба. Ама имам другарка што трпеше психичко малтретирање, сме ја молеле сите од друштво да собере партали да си оди, имаше и каде, ама до последно не сакаше да прифати, да не ја кривело детето кога ќе порасне, и на крај ја избркаа буквално, фала богу сфати бргу дека и е подобро откако си замина.
    Туку ме нервира малку оној момент "само кај нас", некој кажа кај нас е ќотекот воспитна мерка, а тоа што секој втор филм, книга има приказна што се поврзува со злоставувани малтретирани деца, од кај нас сигурно не црпат идеја. Факт е дека многу работи не чинат тука, ама и факт е дека многу работи и се менуваат кај поновите генерации родители. Институциите се посебна приказна. Не сакам генерализирање во никој случај. Какви се девијантни појави има низ светов не сме свесни.
    Ај да пиеме кафе, може :)

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 23 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.025
    Тоа што и' се случи на Северина е школски пример за нашиот менталитет затуцан.
    Имала порка, па не била добра мајка :fubar: а пред да прави дете со неа, не му сметаше :fubar:
    И тоа колку има детено, 8-9 години.

Тоа нон стоп се случува. Само што Северина е јавна фаца, па дознаваме.
    За другите, глуви сме. А не е ни прва, ни единствена.

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 16 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.139
    Допаѓања:
    207.426
    На пријателка која беше во бракоразводна парница од социјални грижи госпоѓите и рекоа дека требало да си го слуша мажот за да не била тепана(facepalm)(дрва да донесела оти во стан на повисок спрат беа,вино од визба да му качувала,нозе да му миела итд...).На толку совети кои и дале успеала само да ѓи праша зошто тие две се разведени и тоа по неколку пати,одговор не добила директен само дека способни жени не трпат маж да им наредува:tmi:тоа пред неколку год...

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Аха, да, за лимузината сакав да кажам. :D
    Новава лимузина е појака од претходната, не сакам да ја менуваме. Ама последен збор за коли сепак го има маж ми, он е шофер. Ја кога ке положам ке си купам голф, 6ка или 7ца. :D Кратка а сепак има простор внатре, дизајн топ, протрошувачка океј, и така.

На RosettaStone, senjorita-v, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.025
    Има, има и тоа како има.
    Ама барем луѓето ЗНААТ дека грешат.
    И има социјални служби што им ги одземаат.
    Овој што го зборев, шамар што мавна, 2 и кусур години децата не смееше да ги види, оти нели, чим ја удрил мајка им, и за нив е опасен. Тек после тоа почна да ги гледа по неколку саати со надзор.
    И уште трае таа приказна, не е завршена.
    Ама тој шамар го кошташе таман, за да биде пример на сите околу себе.

А на форумов имаме теми за плескање по газ како воспитна мерка.
    Не знам што има тука за дискусија воопшто.

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не ме интересира дали имало порнич или не.
    Никој не знае како се понашала со детето и не значи дека децата по развод треба на мајката да се остават.
    И не ми е гајле дали се развела или не. И Адел се разведе, дете има па нигде нема пишано за тоа ниту пак кукано. А овие балканците играат на карта сожалување.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Во манџа, кафе,сок...имам леандри во двор.:D

На ivi1987, dunika, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.025
    Не ме интересира ни мене, ама не заборавај каде живееш.

И каде децата треба по развод да се остават, широка тема.
    Кога ќе почнат татковците исто да се грижат колку мајките (до сега се тие исклучок, не правило) да збориме за еднаквост.
    Јас таков маж немам запознаено. Ако не е тука мајката на детето, одма бабата ја бараат да упомоЌ.

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 15 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.645
    Допаѓања:
    252.714
    Задолжителна е аутопсијата, само не можам да се сетам дали може и против волја на семејството.

Убаво кажа во друг пост, до менталитот е.

@Peco абе ми треба плескање, каква сум расеана, страшно :x.
    Да си соберам паметот, оти многу ми лета:D.

Гледам ракомет и навивам за Хрватска:rock:. @PUPICA да се јави8-|

На ivi1987, Sexybaby86, senjorita-v и 13 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.765
    Допаѓања:
    150.447
    Абе Ками не викам дека не се согласувам со тебе, туку дека не е само тука. Ти знаеш конкретен пример за некаде надвор каде што се завршило позитивно со реакцоиа на институциите, кога бев во Англија се сеќавам имаше случај во медиуми за дете што почина од физичко малтретирање и запоставеност од страна на родителите, по еден куп пријави од школо, роднини, пријатели, не реагирале ни таму институциите на време, па после имаше мал милион коментари дека многу често имало такви случаи каде што социјалните служби потфрлиле. Да не збориме дека многу влијателни луѓе секаде во светов можат и со убиство да се извлечат неказнети. Не ми е зборот дека е во ред, зборот ми е дека за жал речиси секаде има вакби ситуации. Луѓето како сорта сме покварени, ете ти генерализација и од моја страна :)

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.123
    Како немаш упознаено? :o
    А тој до тебе?

Еве, мојов нема гајле да му ги оставам децата, сам се снаоѓа без проблем. И да ги избања, и да ги пресоблече и да им даде/зготви за јадење (попрости јадења де, супи, тестенини и тоа) и да ги изигра, ама ете, да успие дете не може. Доста е и тоа.

Туку, Кинезиве си дојдоа до Хрватска. Зорт беше да се видат Плитвице и Далмација. Баш од Вухан. Јбг, мислам дека некој ги набоцкал да се прошетаат навака, да донесат некое вирусче. Не дека сум присталица на теории на заговор, ама мајке ми, ова ми личи на такво нешто. Све у Кина се јавуваат нови вируси, се ми се чини намерно таму ги пуштаат, дека загаден воздухот, демек не е чудно. И сега и вакцина ќе излезе одма, па ќе се потепаат кој да ја купи. Ај ај... Лудница е светов :sweat:

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 20 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Баталете вирус, глејте Атиџе каков ф'стан ќе носи на Оскарите..
    Со денови око не сум склопила ,бојата не ја кажуваат]:)

На ivi1987, Sexybaby86, senjorita-v и 8 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.765
    Допаѓања:
    150.447
    Истото го помислив, или Кина или по Афричкине држави. Нема нема на секои 5, 6 години по некој нов ворус излага :worried:. 11 милионски град во карантин, не дај боже кај нас да дојде вакво нешто ко што сме малки отодовме у 1 недела јабана :worried:

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.123
    Ќе дојде. Штом дошле Кинези баш од центарот, т.е од градот каде што се појавил вирусот, ќе го фати и Балканот. Може црна ми е прогнозава, ама малку треба, особено дека многу лесно се шири, а не знаат колку долго трае инкубацијата. Да се молиме да не биде така, ама ќе видиме. Секако допрва грипот ќе зема замав, најкритични месеци се токму овие три од почетокот на годинава.

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 9 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.139
    Допаѓања:
    207.426
    Нислам дека прочитав шалвари ќе се,во жолта и виолетова боја по нејзина воља .Кокев,бојата сама си ја знаела Атиџе така беше кажаното...

Покрај за многу работи што не ме бива,ни за во када не ме бива.Си ја подготвив,со се купка миризлива и не издржав ниту 5 мин,имела ме фати и завршив со туширање пак-смотла на векот.Кога немав време сонував за када,втор обид ми е и џабе....не ми делиле уживање на третиот ми ден очигледно...

Последна измена од модератор: 26 јануари 2020
    На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.123
    Не е секој за во када. И мене сафра би ме фатило. Не сум пробала никогаш, ниту пак имам ниет да пробам. Немам када додуша, ама и кога имав, не сакав.

На ivi1987, Sexybaby86, RosettaStone и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.