Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    77.615
    Срцево ми се распара од болка.
    Фан станав на Лејкерси заради него.
    Седев до 6 сабајле будна да ја гледам секоја негова утакмица.
    Скокав од радост на секој негов успех.
    Сонував како еден ден ќе стане тренер на Лејкерси и ќе го замени Фил Џексон на клупата.
    Се ќе остане само сон.

На ivi1987, boomsleng, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Леле што ми требаше сега да ја отворам темава да ве прочитам :worried:

На ivi1987, zhap4e, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Коби;(
    Натпревари и натпревари гледавме, само за Лејкерси и навивавме, касно во ноќта бевме будни.
    Многу жалноо;(

На ivi1987, boomsleng, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    273.305
    Е и мене не ми требаше информацијава за несреќата.:(
    Испратив дете на пат не баш блиску.
    Првпат само во др.држава.
    Знам дека ќе си помине убаво ама сепак копец ми е срцево.

На ivi1987, boomsleng, zhap4e и 20 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.025
    Јас антиспортист сум ама сепак е жално, за било кого...

На ivi1987, zhap4e, eta и 11 други им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Исто. Моите моментално се враќаат од Ленд Даун Андер. И онака се плашам и нон стоп следам онлајн, сега ептен ми дојде грдо.

На ivi1987, zhap4e, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    252.695
    Знаеш оти прво на тебе се сетив;(.
    Јас не следев многу НБА, ама ги сакав Лејкерси и Коби го знаев.
    Па и девојчето, ќерка му загинала.
    Страшно.

На ivi1987, boomsleng, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.486
    На ivi1987, zhap4e, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.846
  10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Da deteto e soigrac, kako shto procitav drugite dvajca se roditelite na toa dete ;(

nie doma kako shto sme epten zarazeni so NBA koga ja procitavme vesta se zamrznavme, bash snosti zborevme za Kobi i LeBron, a pred nekoj den gledavme podcast so nego ;(
    ne sum fan na Kobi no epten mi e zal, beshe eden od naj dobrite kosharkari na site vreminja, uste po zalno e sto familii se zaginati vklucuvajki deca ;(:u:

На ivi1987, zhap4e, simonka93 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    соиграч на керкаму другарка Оделе на натпревар каде Коби и таткои на др.девојче ќе им биле подршка ... а и пилотот исто загинал....

На ivi1987, Sexybaby86, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.025
    Е ќе си пукнам од мака значи :(

Сум фрлила се', глупача. А какви глупости чувам (facepalm) ни во еден пц не се. Знам со 100% сигурност дека не сум ги бришела, низ колку компјутери минаа минативе 15-20 години. Како ги снема... ;(

На ivi1987, zhap4e, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Ne sum vo tek so razgovorov da ne vi se pletkam a ? :^)

14. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Во Little Women едната сестра и ги запали листовите од новелата што ја пишуваше другава сестра, видиш има и полошо од тоа да ти ги нема во пц.
    Ама па тоа и беше мотивација да напише книга која на крајот испадна ремек дело:)
    Коби РИП, штета добар кошаркар беше, се случува се и сешто, ама и премлад некако;( а за дечињата со нив многу жално;(
    Преморена сум, се ровареше претпладнево по дуќани ама за среќа немаше премногу гужви дека попустите веќе се при крај а и така не ми беше планиран шопингот и се испадна спонатано одиме таму и таму? Ајде одиме, па се подновив, си купив, ми купија, а и јас купив сега да се дотерувам само(hollest):makeup:
    Сакав да гледам некое филмче ама многу сум уморна, се одјавувам и убава ноќ и добри соништа и покрај сите тажни работи кои овој ден ме размрдаа и извадија од колосек, ама живот, нека тера даље без многу да се таласа од тага:yawn: :hai:

На simonka93, Sexybaby86, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.846
    Од ФБ

На ivi1987, Skorpija25, RosettaStone и 16 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Да се надополнам само за пријавувањето во полиција.
    Кажав јас сум пре благодарна на комшиите на бившиот што повикаа полиција, тоа не беше секојдневно нешто прв и последен пат ама ете слушнале викање и видоа кога ме потегна внатре за косата и веднаш повикаа полиција, да не беа тие ќе бев или мртва или многу полошо и со трајни последици ќе си поминев зошто крвнички беше ќотекот.
    Не се случило предходно ни глас да повише па не бев спремна да се одбранам а и реално си беше многу појак од мене така да не би можела да се одбранам и да сум сакала.
    Татко ми ми кажуваше дека нешто не е во ред со него ама јас млада не го слушав, додуша суптилно му беше малтретирањето, психички манипулатор, од кога веќе имавме дата за стапување во брак и посебно од кога останав бремена ептен му се појави таа психопатската ортома.
    Од кога почна да ја изразува вака ептен јасно болната љубомора веќе почнав да размислувам за прекинување на врската без обзир што веќе бев и бремена, точката на прекипување беше кога си дојдов од работа а тој излезе да ми ја провери километражата на колата, предходно си ја запишувал и кога го видов тоа си реков готово нема живот со овој и тргнав да си одам, почна да вика и ме повлече внатре за косата, јас бев запрепастена, кратко траеше тоа додека да почне ама баш крвнички да мава, се што криел до тој момент му излезе на виделина, кога ми ја акна главата во ѕид се онесвестив од силината на ударот, кога си дојдов малку при свест тој ме клоцаше во стомак да го убиел тоа копилето што ми било внатре зошто според него нечие туѓо било иако тој ми беше прв ете му успеа и колку да звучи неубаво и среќа да не родев уште едно дете како него а башка ќе бев за цел живот поврзана со него, тогаш и стигна полицијата, него го приведоа, мене ми викнаа брза помош.
    Поминав со реанжарирани внатрешни органи, изгубено бебе, скршена клучна коска, пукната аркада и 27 конци во глава, ете ако некој знае одбрана или како ќе го среди некој ваков насилник нека ја каже формулата.
    Тој беше осуден на 5 години затвор и имаше 10 годишна забрана да ми се доближи и беше регистриран во националната датабаза за домашни насилници ама тука не заврши приказната со него.
    Мајка му ми дојде во болница да го бара вереничкиот прстен, многу скапо нешто било за курва како мене, едвај станав ама станав и го фрлив од прозор и после ја гледав како го бара ама не го најде изгледа некој го собрал додека да стигне и ден денешен сум онаа курвата што му го упропасти животот на синчето и златно.
    Кога бев во Македонија слушнал од некаде, претпоставувам од злобната сестра на кумот и ете ти го на врата, демек не важи законот во Мк, збесна кога ме виде бремена, ме грабна за врат ама среќа пак моја дома четворица братучеди па како законот не важи за него не важи ни за нив, го претепаа саглам и го качија на авион за Мелбурн.
    Наредно со него беше кога дојде татко му дома да ме моли да одам во болница да му простам зошто ќе умираше ( прв пат некој од неговата фамилија да си признаат дека синчето им златно воопшто нешто направил грешно) тогаш бев трудна со Константин, ме колнеше татко му во децата да му простам, го одје*ав, не умре, скот.
    Последно беше на врата ми дојде демек поминале 10 години од забраната, чекаше кукавицата да си замини мм да ми дојде на врата, е сега сум мајка, за децата со заби ќе го изедам ама пак среќа мм заборавил нешто се врати дома и го начека на врата, му кажа два три збора се подмоча возрасен маж од страв, го пријавив и пак му стегнаа 10 годишна забрана.
    Не сум си го барала, не мислев дека така треба или дека така се покажува љубов и среќа комшиите што не мислеа дека не е нивна работа да се мешаат па сум тука да напишам што поминав и преживеав.

На RainBow, Ava.84, Dennings и 62 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.486
    Леле психопат. ;( (facepalm)
    Без зборови останав буквално, сценарио како од филмовите. (facepalm)
    И колку треба да е човек психички јак да живее со помислата дека таков некој е жив и движи на планетава земја. И не е еден.:(

Добро утро. Мразам зима, ладно, сиво, нити можеш да излезеш некаде, ни дете да прошеташ асално, нити сили имаш да се станеш сабајле. Едвај чекам пролет.

На ivi1987, Mr. Right, RosettaStone и 21 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.765
    Допаѓања:
    150.445
    Многу ми е жал што си поминала низ ова, среќа се завршило добро :hug:
    Добро утро Понелничко се тркалам накај работа. Дождов само за дремење е.

На ivi1987, Mr. Right, RosettaStone и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.289
    Допаѓања:
    103.782
    Ми се замрзна крвта од ова што го прочитав.
    Многу ми е жал што си поминала низ таков пекол.
    Те :hug:

На ivi1987, M&M, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    252.695
    Жена, што и да направи, и да изневери, и било што, не заслужува ќотек. Нема причина што би го оправдала насилството.
    Нема!
    @bittersweet :hug:.

Аман од вакви срцепарателни постови желни за внимание и лајкови.
    Кружи низ фб, за лајкови.
    Трагедијата е огромна, не ни треба некој квази македонски блогер да ни ја каже смислата на животот.

На ivi1987, Mr. Right, ane.bella и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.