Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Срцево ми се распара од болка.
    Фан станав на Лејкерси заради него.
    Седев до 6 сабајле будна да ја гледам секоја негова утакмица.
    Скокав од радост на секој негов успех.
    Сонував како еден ден ќе стане тренер на Лејкерси и ќе го замени Фил Џексон на клупата.
    Се ќе остане само сон.

ivi1987, boomsleng, zhap4e and 21 others like this.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Леле што ми требаше сега да ја отворам темава да ве прочитам :worried:

ivi1987, zhap4e, Annath and 6 others like this.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Коби;(
    Натпревари и натпревари гледавме, само за Лејкерси и навивавме, касно во ноќта бевме будни.
    Многу жалноо;(

ivi1987, boomsleng, zhap4e and 18 others like this.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Е и мене не ми требаше информацијава за несреќата.:(
    Испратив дете на пат не баш блиску.
    Првпат само во др.држава.
    Знам дека ќе си помине убаво ама сепак копец ми е срцево.

ivi1987, boomsleng, zhap4e and 20 others like this.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас антиспортист сум ама сепак е жално, за било кого...

ivi1987, zhap4e, eta and 11 others like this.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Исто. Моите моментално се враќаат од Ленд Даун Андер. И онака се плашам и нон стоп следам онлајн, сега ептен ми дојде грдо.

ivi1987, zhap4e, Sexybaby86 and 14 others like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Знаеш оти прво на тебе се сетив;(.
    Јас не следев многу НБА, ама ги сакав Лејкерси и Коби го знаев.
    Па и девојчето, ќерка му загинала.
    Страшно.

ivi1987, boomsleng, zhap4e and 19 others like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

ivi1987, zhap4e, Sexybaby86 and 9 others like this.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Da deteto e soigrac, kako shto procitav drugite dvajca se roditelite na toa dete ;(

nie doma kako shto sme epten zarazeni so NBA koga ja procitavme vesta se zamrznavme, bash snosti zborevme za Kobi i LeBron, a pred nekoj den gledavme podcast so nego ;(
    ne sum fan na Kobi no epten mi e zal, beshe eden od naj dobrite kosharkari na site vreminja, uste po zalno e sto familii se zaginati vklucuvajki deca ;(:u:

ivi1987, zhap4e, simonka93 and 17 others like this.
  11. princess5

princess5 Форумски идол

соиграч на керкаму другарка Оделе на натпревар каде Коби и таткои на др.девојче ќе им биле подршка ... а и пилотот исто загинал....

ivi1987, Sexybaby86, Annath and 5 others like this.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Е ќе си пукнам од мака значи :(

Сум фрлила се', глупача. А какви глупости чувам (facepalm) ни во еден пц не се. Знам со 100% сигурност дека не сум ги бришела, низ колку компјутери минаа минативе 15-20 години. Како ги снема... ;(

ivi1987, zhap4e, Sexybaby86 and 6 others like this.
  13. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Ne sum vo tek so razgovorov da ne vi se pletkam a ? :^)

14. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Во Little Women едната сестра и ги запали листовите од новелата што ја пишуваше другава сестра, видиш има и полошо од тоа да ти ги нема во пц.
    Ама па тоа и беше мотивација да напише книга која на крајот испадна ремек дело:)
    Коби РИП, штета добар кошаркар беше, се случува се и сешто, ама и премлад некако;( а за дечињата со нив многу жално;(
    Преморена сум, се ровареше претпладнево по дуќани ама за среќа немаше премногу гужви дека попустите веќе се при крај а и така не ми беше планиран шопингот и се испадна спонатано одиме таму и таму? Ајде одиме, па се подновив, си купив, ми купија, а и јас купив сега да се дотерувам само(hollest):makeup:
    Сакав да гледам некое филмче ама многу сум уморна, се одјавувам и убава ноќ и добри соништа и покрај сите тажни работи кои овој ден ме размрдаа и извадија од колосек, ама живот, нека тера даље без многу да се таласа од тага:yawn: :hai:

simonka93, Sexybaby86, LejlaD and 6 others like this.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Од ФБ

16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Да се надополнам само за пријавувањето во полиција.
    Кажав јас сум пре благодарна на комшиите на бившиот што повикаа полиција, тоа не беше секојдневно нешто прв и последен пат ама ете слушнале викање и видоа кога ме потегна внатре за косата и веднаш повикаа полиција, да не беа тие ќе бев или мртва или многу полошо и со трајни последици ќе си поминев зошто крвнички беше ќотекот.
    Не се случило предходно ни глас да повише па не бев спремна да се одбранам а и реално си беше многу појак од мене така да не би можела да се одбранам и да сум сакала.
    Татко ми ми кажуваше дека нешто не е во ред со него ама јас млада не го слушав, додуша суптилно му беше малтретирањето, психички манипулатор, од кога веќе имавме дата за стапување во брак и посебно од кога останав бремена ептен му се појави таа психопатската ортома.
    Од кога почна да ја изразува вака ептен јасно болната љубомора веќе почнав да размислувам за прекинување на врската без обзир што веќе бев и бремена, точката на прекипување беше кога си дојдов од работа а тој излезе да ми ја провери километражата на колата, предходно си ја запишувал и кога го видов тоа си реков готово нема живот со овој и тргнав да си одам, почна да вика и ме повлече внатре за косата, јас бев запрепастена, кратко траеше тоа додека да почне ама баш крвнички да мава, се што криел до тој момент му излезе на виделина, кога ми ја акна главата во ѕид се онесвестив од силината на ударот, кога си дојдов малку при свест тој ме клоцаше во стомак да го убиел тоа копилето што ми било внатре зошто според него нечие туѓо било иако тој ми беше прв ете му успеа и колку да звучи неубаво и среќа да не родев уште едно дете како него а башка ќе бев за цел живот поврзана со него, тогаш и стигна полицијата, него го приведоа, мене ми викнаа брза помош.
    Поминав со реанжарирани внатрешни органи, изгубено бебе, скршена клучна коска, пукната аркада и 27 конци во глава, ете ако некој знае одбрана или како ќе го среди некој ваков насилник нека ја каже формулата.
    Тој беше осуден на 5 години затвор и имаше 10 годишна забрана да ми се доближи и беше регистриран во националната датабаза за домашни насилници ама тука не заврши приказната со него.
    Мајка му ми дојде во болница да го бара вереничкиот прстен, многу скапо нешто било за курва како мене, едвај станав ама станав и го фрлив од прозор и после ја гледав како го бара ама не го најде изгледа некој го собрал додека да стигне и ден денешен сум онаа курвата што му го упропасти животот на синчето и златно.
    Кога бев во Македонија слушнал од некаде, претпоставувам од злобната сестра на кумот и ете ти го на врата, демек не важи законот во Мк, збесна кога ме виде бремена, ме грабна за врат ама среќа пак моја дома четворица братучеди па како законот не важи за него не важи ни за нив, го претепаа саглам и го качија на авион за Мелбурн.
    Наредно со него беше кога дојде татко му дома да ме моли да одам во болница да му простам зошто ќе умираше ( прв пат некој од неговата фамилија да си признаат дека синчето им златно воопшто нешто направил грешно) тогаш бев трудна со Константин, ме колнеше татко му во децата да му простам, го одје*ав, не умре, скот.
    Последно беше на врата ми дојде демек поминале 10 години од забраната, чекаше кукавицата да си замини мм да ми дојде на врата, е сега сум мајка, за децата со заби ќе го изедам ама пак среќа мм заборавил нешто се врати дома и го начека на врата, му кажа два три збора се подмоча возрасен маж од страв, го пријавив и пак му стегнаа 10 годишна забрана.
    Не сум си го барала, не мислев дека така треба или дека така се покажува љубов и среќа комшиите што не мислеа дека не е нивна работа да се мешаат па сум тука да напишам што поминав и преживеав.

RainBow, Ava.84, Dennings and 62 others like this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Леле психопат. ;( (facepalm)
    Без зборови останав буквално, сценарио како од филмовите. (facepalm)
    И колку треба да е човек психички јак да живее со помислата дека таков некој е жив и движи на планетава земја. И не е еден.:(

Добро утро. Мразам зима, ладно, сиво, нити можеш да излезеш некаде, ни дете да прошеташ асално, нити сили имаш да се станеш сабајле. Едвај чекам пролет.

18. M&M

M&M Форумски идол

Многу ми е жал што си поминала низ ова, среќа се завршило добро :hug:
    Добро утро Понелничко се тркалам накај работа. Дождов само за дремење е.

19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Ми се замрзна крвта од ова што го прочитав.
    Многу ми е жал што си поминала низ таков пекол.
    Те :hug:

ivi1987, M&M, Mr. Right and 15 others like this.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Жена, што и да направи, и да изневери, и било што, не заслужува ќотек. Нема причина што би го оправдала насилството.
    Нема!
    @bittersweet :hug:.

Аман од вакви срцепарателни постови желни за внимание и лајкови.
    Кружи низ фб, за лајкови.
    Трагедијата е огромна, не ни треба некој квази македонски блогер да ни ја каже смислата на животот.

Thread Status:
Not open for further replies.