Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.828
    :rofl:

Ќе пиеме, ајде. Пиши кога ти одговара :*

На LiliBoz, Milobebence, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.167
    @Annath
    @CameliaMiller
    Фала за инфото женски :hug: Или ќе пуштам водичка дома дека сакам е-читач, или мудро ќе си молчам и ќе си собирам парички :D
    Реално, не можам да купувам книги колку што имам желба, а реално и немам каде да ги чувам.
    Не знам што толку те чуди. Некогаш се нема време за тековни обврски, а не па да земе човек секоја вечер да чита 50 страни.
    На работа одиме, дур стигнеме дома, да се руча, да се среди по дома, да им се посвети внимание на деца и кога ќе легне човек некогаш одма заспива. А, ако седиме до ниедно време, нареден ден не функционираме зошто одиме прва смена на работа.

Ај добар ден да кажам.
    За малку немаше да ви пишувам, на пауза кај Рамстор на пешачки ќе не згазеше кола со мајка ми. Прва и втора лента ни застанаа, таман стапнавме на трета лента една будала се престрои од втора на трета зошто му се брзаше нели нормално и леташе накај нас. Истрчавме на тротоар, па "мангупот" застана и онака лабаво се врти и прашува дали гледаме кај одиме.
    Нозе ми се пресекоа, срце ќе ни излеташе на двете.
    Се вознемирив ептен, не знам како ќе го поминам остатокот од денов.

На bittersweet, WildMk, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.167
    @SV1911 многу се израдував кога те прочитав тука. Ќе се караме еј, пишувај ни почесто :l:

На WildMk, M&M, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.912
    Се дури има селективно казнување за непочитување на сообраќајни правила и им даваат возачки дозволи на ќоро и сакато што мисли дека цел свет треба да им е нив подреден, ќе има вакви дешавки. За среќа физички сте добри, ама стресот тешко се сузбива, траумата не е ни малку наивна. На пешачки поминуваш, те прашува каде си тргнала (facepalm) говедо.

На bittersweet, WildMk, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @ivi1987 и јас не знам што очекуваш, па нормално дека ти си крива. Нели виде дека на мангупот му се брза? :@ Господ да не’ чува, не знам веќе што да кажам. Преклани летоска исто кај Рамстор на пешачки ќе не’ собереа сосе бебка во количка, среќа што застанав во последен момент :( 6 месеци имаше малата, со денови потоа не можев да се смирам :x Уште ми отвори прозор кретенот и почна да ми се дере кај сум гледала, а он улетан со 100-ка не успеа да закочи на време :x
    Немав време и бев укочена од страв да му сликнам регистрација, инаку ќе му стегнев пријава на мајмунот.
    На такви прометни улици треба стално полиција да има, што луѓе испонастрадаа :x

На WildMk, M&M, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.828
    Ужас! Добро што сте се спасиле. Таквите нема да ги казнат во оваа затуцана држава, никаков ред нема овде за ништо.

Поучена од возачите и пешаците во Карачи, поминувам пешачки само откако ќе се убедам дека на сите ленти стојат. Ако првата кола е застаната, а на втората иде возило и уште не кочи, чекам пред првата кола додека не застане. Подобро така него некој на хауба да ме дигне, па и никад нема да го казнат за тоа!

Чувајте се!

На WildMk, M&M, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.167
    Фобија имам веќе од поминување улица ако ми верувате. Јас се потресов, ама на мајка ми од стравот и се слоши. Колку пазам, колку секогаш на пешачки или на семафори поминувам, не бе џабе. Ќе се најде некоја будала ваква и ќе не однесе.
    Штета не му видов регистрација, само фирмата што беше залепена на вратата од пикапот ја запамтив зошто пред очи ни застана.

На WildMk, M&M, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.251
    Допаѓања:
    103.281
    @ivi1987 фала му на Бога што не сте повредени.
    Слична ситуација со мајка ми на семафор ние на сред пат се смени на жолто ама една будала нагази и право кон нас среќа за секунд направивме и ние чекор наназад и не избега.
    Лудо се вози многу лудо,јас највеќе се плашам кога ми допира кола на пешачки да поминам еден допира другиот позади него претицува.
    Те :hug:

На WildMk, M&M, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  9. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    57.381
    Ај добар ден..убав денес денов, сонце и одма е подруго..

Перформансот на Џеј Ло и Шакира боже, перфекција , совршеност, професионалност до максимум...

@Cka зошто не студентка бе?? или нема години искутво во подзачистување?? се шегувам, се андевма ќе најдеш некој соодветен.. а зошто со ова фирмиве за чистење не прашаш? по некој саат ќе се договориш???

Ајде убав ден на сите!!! немам што да кажам!!!
    :f::f::f:

На M&M, Peco, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.100
    Допаѓања:
    135.187
    Маж ми е дома :) работи од дома, не сакам да му шетка младо пиле :)

ЕДИТ - кога му реков првично реков студентка и он рече може и 2 :)

На M&M, mira.mira, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.373
    Кога веке сме на темата "книги", поклон од мажот ми :inlove:
    IMG_20200203_125056~2.jpg
    Ми ја купул утрово, после трета смена од работа, и ми ја оставил на перницата во дневна соба.
    Убав тој :l:, знае често да ме изненадува со книги, посебно периодов кога времето го поминувам во мирување.

Инаку многу читам, посебно последниве 4 години, кога поминував низ тежок период и каде што книгиве ми беа најголема пријател и утеха :).

Воглавном позајмувам од библиотека, ретко купувам, најмногу затоа што немам каде да ги чувам.
    Сонувам за убава, домашна библиотека, но реално во станов немаме толку место колку што јас си имам замислено во главата.

На WildMk, M&M, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.964
    @Cka најди му на човекот две студентки,изненади го,ама со оние од 3то доба;)
    Или компромис,една млада студентка,со еден секси градинар 8-|
    Шала на страна,пиши на фб по женските групи,или отвори некакви огласи,ке најдеш.

Ке одам до маркет,збеснав дома,неќам да одмарам толку,ке ми прсне некоја вена.
    Да ме видите како се нашминкав,и парфем ставив и се истуширав.Јеј:rofl:

@SV1911 мило ми е што пиша:hug::l:

@ivi1987 :hug: чувајте се!
    Јас ни на зелено за пешаци на верувам слепо,дур не ми видат очите лево-десно не пуштам нога.

На bittersweet, M&M, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  13. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    57.381
    хахаа исто ко мојот, само има еден услов, студентка не постара од 25..па затоа се сама си чистам(fingers)

@eta а да си купиш Kindle? или некој друг читач, многу книги има во пдф јас се изначитав така..неможеш се да купиш и складираш дома. На почетокот е малку чудно нели, не ти мириса на книга ама убаво е времето поминато со добра книга :)

На M&M, Sesil, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.912
    Ако најдете жена за чистење по дома, кажете. Јас години барам, не можам да најдам. А ми треба. Макар и студентка. Фирми има, ама се чека термин, мора месец дена однапред да закажеш.

На M&M, Peco, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.103
    Допаѓања:
    207.013
    20200203_133650.jpg Последната која ја иман купено од Орхан,сега ми стави црвче за следна:*

На M&M, SV1911, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.538
    Допаѓања:
    115.203
    И јас сум со обврски јас сум со работа само ете јас во секое слободно време читам. Ама тоа сум јас. Од секогаш сум била љубител на книга. Некогаш и откажувам излегување ако се зачитам. Во ташна имам секогаш книга. Ама како што реков тоа сум јас. Брзо читам. Некогаш една книга за едно поладне. Тоа е.
    Имам и Kindle ама не е тоа тоа.. сепак книга си е книга.

На lunicka, riba79, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.251
    Допаѓања:
    103.281
    Ептен паметни маживе :^) ама шипки варени ќе му донесам дома студентка да си пукам у здрава нога јок шанса нема.:mm:
    Или може вака ја на него студентка он на мене масер :D па они заедно нека чистат а ние ќе се масираме.
    Идиот сум си знам и осветољупче :o
    Али пак не се бориме за џабе за рамноправност нели ^_^
    #забеганасумнемеслушајте

На M&M, EuHenIa, lunicka и 20 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    272.738
    Јас би му донесла и студентка ,само нека позачистува.Па поарно дома барем никој не го гледа и со едно плаќање две муви...:!::lol:

На bittersweet, M&M, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.500
    сабота сабајле моеш?

ја би викнала студентка ако знае да чисти. под услов да не се онадат на спална.
    и би си викнала градинар:makeup:

На Sesil, Peco, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Море ако сакаат маживе нешто да плеснат на страна, нема да чекаат ние да им донесеме дома ;) Така да, опуштете се, најдете си жена ако ви треба и не мислете на глупости.

Дојде женава што ми чисти, се фати за работа, а јас седам и командувам :D Јебига, таква е ситуацијата. Мојава не е слободна за по куќи, вработена е, ама кај мене доаѓа со години и остана по нејзина волја да доаѓа, инаку би ја препорачала. Има 36 години и наша е (ако е ова релевантно), но ете никогаш не сум помислила на ова што вие зборувате. Впрочем, мм никогаш не е ни дома, а ни јас во нормални услови, на работа сме.

И за децата најдов “девојче” (условно кажано) за од летоска да доаѓа. Најбитно ми беше да е млада, да има енергија да се справи со две, додека тргне еднава во градинка. Средовечна и најдобра на свет нека е, ја нема таа сила и енергија да ги игра и шета како некој помлад. Мое размислување, што не мора да значи дека е така. Ама еве ја гледам свеки едвај со малава се справува.

Секогаш сум ЗА за да си го олесниме животот, поготово во денешно време. Премногу притисок имаме и без тоа како жени, мајки, домаќинки. Мојот став е дека роб на мажот, куќата и децата нема да бидам, и јас сум човек со потреби.

На bittersweet, WildMk, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.