Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Добро утро, тука си подврнува:rain:
    ама еден дожд нит ме плаши нит ќе ме спречи да си го организирам денот како сакам.
    Пијам кафе и тријам очи, да се подрасонам и во движење пак како вчера.
    Пријатно утро и убав ден:hai:

На SV1911, Mr. Right, ane.bella и 15 други им се допаѓа ова.
  2. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    5.617
    Jas ne planiram da ja vakciniram mojata kerka zasto vakcinata ne stiti od mnogu tipovi na hpv. Po preporaka na mojot ginekolog e ovoj sovet. Sekoj so svoj pamet..

На ane.bella, WildMk, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.834
    Добро утро!
    Ладно и чисто, милина... баш како што треба да личи права зима.

За вакцината, ќе почнат и машките да ги вакцинираат, нема само девојчињата, исто како за рубеола. Инаку, имам тројца гинеколози во фамилија, сите се против вакцинирање. Прво, не штити доволно и не од сите видови високоризични ХПВ, второ не е доволно испитана иако тврдат спротивно, трето, пречесто има нуспојави. Внуки имам на возраст за вакцинирање, ниедна не ја прими. И во класот на училиште никој не ја примил кај големата, сите одбиле вакцинација.
    Лично имам пријателка, се вакцинираше и доби високоризичен ХПВ и сега глава не може да крене од постојани испитувања на секои 3-6 месеци, нонстоп работи на имунитет, џабе, не се чисти. А пред вакцината се било чисто, така тврди.
    Мене лично ми е страв, моиве момци не би ги вакцинирала. Едукацијата е битна за заштита.
    Изборот на крај останува на родителот, консултирајте се со гинеколог, размислете прочитајте и одлучете.

Ај уште едно кафе за расонување

На bittersweet, V.odolija, SV1911 и 35 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    84.072
    Добро утро од снежниот Прилеп!!!
    Станувам и убавини надвор да му се порадуваме на снегов оти зимово не видовме:x ама кратко го сакам
    Кафе пијам и ќе одам да испазарам па на работа сум ..и иста шема секој ден:?:
    Дете ги има примено сите вакцини но оваа ја прескокнавме посебно ко се крена узбуна дека не чинат вакцините.Дали е точно или не незнам но во моментот мислам дека донесовме правилна одлука.
    Убав снежен ден!!!
    ED8D8B02-F478-4AC6-B3D1-3253D8CAE495.jpeg

На bittersweet, SV1911, mal.ecka и 34 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.834
    Што убаво. И јас сакам вака. Овде и да заврне убав снег, за кратко шлакутарник ќе се направи. Ај здравје, викендов може на Пониква ќе се оди.

На SV1911, Dust, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.939
    Зошто бе не падна малце тука... само шљакатарници од сабајле.

На Sesil, Mr. Right, ane.bella и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    31.694
    ^
    Што убаво значии.Која радост е да станеш сабајле,поглед низ прозор и снег....милина .Како мало дете секоја година сум се радувала на снегот .

Малиов сабајле разочаран ,вчера тичер(така си ја вика наставничката по англиски)им кажала денес кога ќе се разбудат ќе имало снег .Па зошто нема ,па кога ќе има ...зашто и да каже наставничката ,за него е закон :D

На bittersweet, SV1911, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    Сега тичр нека му донесе снег на детето :D Шо ветила, нека исполни :!:

Јас се прашувам која тешка карма ја отплаќа Скопјенцево наше, што нема снег? :?: Нека повее малку, еве ветувам и елката пак ќе ја накитам :angel:

На SV1911, mal.ecka, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    ^елката бе....:rofl: кај ти текна:rofl:..
    Добро утро:coffee:

На M&M, RosettaStone, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.667
    Кревам телефон секогаш и на непознати броеви.И отварам на секој без да ѕирнам воопшто.Дури и сред ноќ,онака автоматски со мисла дека некој од комшии за мака не бара.Летото во 4 сабајле јас отворам тој почна да бега по скали.Мм ќе ме утепаше кај отвараш мори така...
    @WildMk големава ја вакцинирав преку школо добивме покана па после разговор со мед.лица иако со доза страв ја вакцинирав.Повеќето уште тогаш не вакцинираа.За малово ништо никаква покана ни спомна некој .Па и ја заборавам.Прашав летоска една која работи во диспанзер ми рече има може кога сакаш да ја вакцинираш.Ама на тоа остана.Незнам некако и јас скептик сум.Колку повеќе читаш слушаш толку повеќе мозок шашма ми е.А има полни 14 уште малку 15.Може е и касно.Најмногу се двоумам што знам дека штити само од сосем мал број типови на хпв и ако не сум грешка заштитата е ограничена на не голем временски период.
    Кај нас од снегот само шлакутарници остана

На bittersweet, SV1911, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    31.694
    Среќа денес што немаат англиски,инаку не би ме чудело да и рече нешто ,како што нема срам и прашува се нешто :lol:.

На M&M, Peco, RosettaStone и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    259.339
    Не китам елка ни за 20см снег!

Умрев за спиење, а кога спијам соновите ме убиваат. Све тоа од нечиста совест :devil:

Кафе не сум пиела, седнувајте да се преброиме колку да ставам :coffee:

На SV1911, LadyC, M&M и 31 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Од вожЊата и е , не и замерувај :lol:
    :* :* до двете...

Што да правам со бисер грлово више нзм...(facepalm) ....

На LadyC, M&M, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Абе каков снег, каква зима, што убаво беше 3-4 дена. Сонце, топло луѓе раздвиженост, милина
    Јас веројатно во Бразил требало да се родам, некаде на некоја плажа во Рио:D
    А к'д је снег у прашање...тој бело сра.е...

19 август: Уселисмо се у нашу нову куќу у Торонто. Сви смо среќни и узбудени. Овдека е такој убаво. Пуно паркови и зеленило. Може да замислу како ќе биде зимуске. Одвај чекам да падне снег и да ги покрие овија паркови и ридчиња, па да се санкамо и гаѓамо с’с топке. Колко ќе биде убаво.

14 октомври: Канада. Тој е најубава земља на свет. Листови почнасва да се сушив и боив у најразличити нијансе на жуто, црвено и помаранџасто. Вози се на север од Торонто и виде елени. Толку су убави. Тој су најубави животни на свет. Овдека ми изгледа како у рај. Много гу сакам Канаду.

11 новембар: Thanksgiving day (Канадски државан празник). Лов на елени само што не е почнаја. Не могу да замислу некој да може да убие такву питому животињу. Надам се дека брзо ќе падне снег. Веќ куписмо санку и скије. Само још снег ни фали. Такој е убаво овдека.

2 децембар: Синоќа падна и прв снег. Сабајле к’д стана све беше покриено с’с бел покривач. Све изгледа како на разгледнице. Искочимо надвор, очистимо да снег пред куќу и после се гаѓасмо с’с топке (ја победи). К’д пројде машина за чистење на снег, нафрља малко снег у двор, па искочисмо поново да га очистимо излаз на улицу. Колко е убава Канада. Много гу сакам.

12 децембар: Синоќа па пада снег. Одсабајле закасни на работу, зашто немога да га истерам авто на улицу. Све беше завеано. Овдека е стварно много убаво, само малко сам уморан од чистење снег. Д’нска цело попладне чисти. Деца имале за домашно, а жена прави ручак. Испушти си гу моју емисију на ТВ. Еве гу па машина за чистење снег. Не могу, уморан сам. Одсабајле ќе очисту.

22 децембар: Овој бело срање па пада синоќа. Од чистење снег доби жуљеви, а и грб ме боли. Ов`ј мајмун с`с машину како да седи поза ќоше и чека. Чим падне снег и ја га очисту, те ти га одма доваѓа и нафрља га снег назад у двор. Покварењак.

25 децембар: Среќан леден Божиќ. Бело срање пада ли пада. А ако случајно га виду онога што вози машину за чистење снег, ќе ме запамти. А и овија што посипуев сол, што не стављав повише па побрзо да се стопи, него штедив.

27 децембар: Овој јоште пада. Три д`на не сам искочија надвор, едино к`д чисту снег. Нигде не идемо. Све е затрупано с`с снег. Пред куќу брдо од снег. А и доста е ладно. Викав дека вечер ќе биде -35, а и снег ќе пада. Нафркале смо га.

28 децембар: Прогноза беше погрешна. Наместо 5 сантиметра, падна пола метар. Ако овакој продужи, ќе не затрупа па неможемо да видимо сл`нце ч`к до лето. Скије што ги купи ќе ги замену на пролет с`с скије за воду. Нема ништо од скијање овдека. Он`ј с`с машину дојде куде мене да тражи лопату, зашто машина за чистење снег му се заглавила. Кажа му дека дос`га сам скршија 3 лопати чистејќи га т`ј његов снег, а и овуј не го жалу да гу скршу од његову главу. Избега како попарен. Нема т`ј више да проваѓа у нашу улицу.

4 јануари: Најпосле искочи од куќу. Отиде до продавницу да купу нешто за едење, и на враќање удари с`с кола у еднога елена. Три иљаде долара штета. Мајку им еленску, куде нашле с`га у сред зиму да се шетав. Море треба све да ги испотепав. Куде су тија ловци што су работале у есен? Овој га има само у Канаду. Куде нас ни куче нема да видиш зимуске, а камоли елен да се шета. Еј, куде сам ја дошија.

3 мај: Д`н`ска га одвезе авто куде механичара. Просто да не веруеш колко за’рѓало од т`ј сол што с`с камиони га фрљав по улице. Не им се чисти снег па сипи сол. Ќе треба да даду још две иљаде за да га спрему авто за другу зиму и јоште сол.

10 мај: К`д собра све на све, паре, мука, здравје, нервоза, реши да се селимо и да идемо на Флориду. Тамо ќе се скијамо, ама на воду. Не могу да замислу како нормалан човек може да живи овдека.

А на разгледнице све беше убаво…
    :D :D :D

На LadyC, gjoker4e, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.939
    За мене дупло Божо плис.

На RosettaStone, kuc, ane.bella и 9 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Ов'ј е некој роЃен кумановац..од централно градско подрачје :emo:...

На LadyC, M&M, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Јас пиев едно сабајле, ама кафе не одбијам макар ...:wasntme:
    Тури едно со лажичка ипол кафе и лажица шеќер, во голема шоља:coffee:

јок...ама Кум ми е Кумановац хаха

Последна измена од модератор: 5 февруари 2020
    На LadyC, M&M, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Ов'ј што га е напишаја овој погоре ...не ти ... :)

На ivi1987, mareane, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Кумот ми е кумановац, беше у Канада 5-6 години....и после се пресели во Австралија, вика, ове е живот брат сонце и море убавина бе, плус тоа канаѓаните ладни како времето. Сега единствено се жали што нема друштво за скара и пиво во двор..:D

На M&M, Sesil, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    ^женет е? 8-|
    (facepalm) (facepalm)

Го имам читано ова поодамна на нет , незнаев да е кумот твој аФторот на пишаното :emo:

На LadyC, M&M, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.