Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Женет е, да
    не е автор на текстов ама исто како да е , како он да го пишувал хахах, и он мрази бело сра.е најмногу на свет. Во Австралија се досели пред Нова Година, и праќа слика, он по брмуди и рамбовка позади него буренце пиво и пече месо на скара, и пишал..Ова е Рајот, вака се слави Нова Година:rofl:
    Како само и јас би славел така со него, ама у случај да отидам, тешко дека ќе се вратам тука хахах

На Cka, M&M, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.218
    Допаѓања:
    139.927
    Моите беа една зима во Канада. Муабетот беше ист како во писмото, само телефонски. Мајка вика - 58 дена не сум излегла од дома. Татко ти цели денови чисти снег. Мене смешно ми беше, ама нив не :D

На SV1911, LadyC, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    ,,Белото" како снег или бело како бело? :?:

А кој не би ко кумот ?
    (fingers)

На M&M, Peco, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.097
    Допаѓања:
    206.940
    Иди,санката спремна,ќе те возам по сокакот:D:*

На ivi1987, Sexybaby86, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    хахаха
    мислев на белото како прахшеќер истурен врз крофна како снеК врз Шар Планина:D

На M&M, Mr. Right, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Те разбрав де... ама смешно ми прозвуче Зезав малку ...извини

На M&M, ivi1987, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ај добро утро :coffee:
    Или веќе добар ден е, ова ,,добро утро" веќе два часа ми стои напишано.

Хорори си сакам и си гледам, мислам дека сè што е најхорор имам изгледано. И мм ми е друштво за тоа, но потоа нему како страв да му е и сонува глупости. Од Паранормал активити капкањето на чешмата го штрецаше. :D А најнепријатни ми се филмовите кога дома им доаѓаат и ги малтретираат, се изживуваат.

На телефон кревам како ќе ми текне, најчесто се јавувам. Од Топшоп не ме замараат бидејќи таму отидов и им реков да стават во систем дека не сакам да ми се јавуваат, па не ме бараат. Да знаете дека има таква опција, не мора да не продолжувате членство.
    Ми се јавуваа за некои филтри за вода, им реков дека сум зафатена и не можам да слушам, ми се изнавика на телефон и ми спушти. :fubar:
    И на фиксен еднаш за некој крем или што и да беше од полжав почнаа да ми зборуваат, и' велам на таа извинете не сум заинтересирана, а таа ми се издра како не сум се грижела за своето здравје и ми спушти. :headbang:
    Врата не отворам и ако ѕвони некој не излегувам, кој сака нека е ако е ненајавен.

Денес добив одлична понуда за хонорарна работа, но морав да ја одбијам. А баш ќе ми беше предизвик, нешто што ми е поврзано со професијата, а сепак и со други аспекти. Морав да одбијам, за жал, но се договоривме да се одложи соработката, а во меѓувреме ќе бараат некој што ќе биде ангажиран привремено додека не сум во можност да се вклучам во активностите. Откако сум бремена, ова е вторпат да одбијам нешто што сакам да работам и за коешто се убив од учење и од вложување во себеси, но понатаму повторно ќе се појават и други можности. Сега поважно ми е друго, на пауза ми е ставено сè.

Последна измена: 5 февруари 2020
    На eta, SV1911, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.666
    Допаѓања:
    57.364
    Добро утро..него веќе накај добар ден фати.. Снег нема, ама па времево само за под ќебе и топло кафе, може и некоја книга ..

Хорори не гледам, на телефон секогаш се јавувам, вакцина за девојчиња-незнам сеуште. Треба добро да се размисли, има многу нус појави.

п.с. нешто нови ликови во +/- 40 или мене така ми се чини???

п.п.с. може и Канада да се селам, сакам снег, ама поголема желба ми е Австралијава Нова Година на плажа!!!

:f::f::f:

На bittersweet, SV1911, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Многу сакам трилери,"The girl on the train", "Fracture" овие два ги гледав последно,не те остават да трепнеш,дури мм што е најголем дремко пред тв ги гледаше без здив.
    Охрид е преубав денес,со многу снег и без голем студ,едвај чекам после работа да го запознаам моето бишонче со снег за прв пат.

На SV1911, M&M, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.043
    Добар ден:coffee:.

Какво време - никакво. Синоќа од што дуваше толку, мислев земјотрес стресе еднаш...ама не било:D.

Прво кафе во три дена. Стрес-плачки, стрес-плачки|(. Ни ми се јаде, ни ми се пие(tumbleweed).
    Најмногу сама си правам, оти по цели денови и ноќи се преиспитувам како ненормална - ќе ме биде ли, ќе ме биде ли, ќе ме биде ли|(.
    И на крај ќе ме биде, секогаш било така, ама јас битно одреден период ќе голтам аналгини од паметот што го немам.
    Колку сум плашлива, ранлива...сама себе не можам да се трпам.

На телефон кревам, сакам и да ми креваат. Не знаеш кој, од каде и зошто ѕвони. Мразам луѓе кои не можеш да ги добиеш, мислиш Путин се. Исто и со пораки на месинџер, вибер... Се уклучува, не враќа. Непочитување е тоа, јас така не можам.

Хорор филмови не гледам. Немам изгледано ни еден. Гледам само нешто што може да ме опушти, а хоророт дефинитивно не е тоа.

Дали да се селам по 6ти пат од октомври 2019та навака, прашање е сега:headbang::drunk::rofl:.

Ми се спие, сакам дома:|.

На bittersweet, SV1911, senjorita-v и 31 други им се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Јас имам примено ХПВ вакцина и досега ниеднаш не сум била ХПВ позитивна. :)

Една од ретките меѓу девојките на моја возраст (доцни дваесетти) без ХПВ. Море, една и од првите вакцинирани во Мк мислам сум.

Дали е до вакцината или до нешто друго, не знам.

На SV1911, M&M, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.157
    Допаѓања:
    88.546
    @Emy867
    Ти стигнаа леќите?

На Kate Rina 93, Dadusicka, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Отварам непознати броеви, освен некои кои не се приватно поврзани со мене а редовно ме гњават, па во именик ми се заведени со:
    - Никако ! (со еден извичник)
    -Никако !! (со два)
    ....
    ...зависи од бројот на извичници, толку е и по ризично да им се јавиш зашто ВЕДНАШ те ангажираат да им завршиш некоја работа и до наредното јавување не те познаваат.Притоа да нагласам дека ме имаат само како ,,спона,, за да си завршат некоја работа и толку.
    Епа извинете ако се препознаете, ама....такви пријатели несакам.

Еднаш имам пишано дека мразам кога према мене се однесуваат како што се расположени.Кога СЕ, тогаш и муабет и ,,здраво,, и ,,пријатно,,.
    Кога не се, прават да се осеќаш како да си им згрешил најмногу на свет, и притоа се груби во зборење и однесување.
    Не сум заслужила со ништо таков однос и таквите - подалеку од мене.
    Еднаш такво понашање и крај со било каков однос меѓу нас.
    Не сум боксерска вреќа за секого.

Сакам снег, сакам студ.
    Првпат и јас да посакам вакво нешто.
    Ама на зимата тоа и приличи.Оваа година слабо се покажа.

На SV1911, M&M, Sesil и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.043
    Да, имам дојава од дома дека се стасани:). Твоите?

На M&M, Kate Rina 93, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.935
    Допаѓања:
    177.610
    Добар ден другари :)

Ме зезнавте вчера со муабетите, цела ноќ око не затворив и денеска само анализирам кај гледа и какви реакции има бебла. (facepalm)

Небо чисто, по некое ситно облаче тук и таму, сонце пука, а ветер корне. Снег овде за 30 години пак. :)
    На непознати зависи од ситуација дали сум одговарала. Имав ситуација која траеше година дена, дотична г-жа Ж. од позната приватна болница веројатно земала.. кхм.. за вработување. Не знам како, дали по грешка, дали намерно дала погрешен број (мојот), па со месеци ме бараа и ми нудеа пати да ги вработам. Не ми веруваа дека не сум дотичната г-жа, си мислеа нејќам да им завршам работа па ми нудеа и повеќе пари. Врвот беше кога прв пат ме прашаа од кај сум и излезе дека и г-жата била од исто село. И тогаш веќе ич не ми веруваа. (facepalm) А ја м од медицина немам, а за клиниката знам само од читање на интернет. Тогаш престанав да одговарам на непознати оти мака ми беше да се правдам дека не сум јас таа што ја бараат.

Среќа имавме домофон, врата никогаш не отворав без да прашам кој е. Скоро никогаш никој не најавен не ми дошол, ама и да дое, не знам во каква неизлезна ситуација треба да бидам за да не отворам врата некому. Сепак, ми доаѓале дома блиски луѓе со кои се сакаме. :)

И јас на ХПВ никогаш не сум била позитивна, вакцини сум примала по календар, ако ја имало, примена ми е. И бебла ми има една доза веќе примено.

На bittersweet, eta, SV1911 и 29 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.939
    Немој Лејле, тешкаш сум, кичма ќе те фати :D

На ane.bella, Kate Rina 93, Роберт 7 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.157
    Допаѓања:
    88.546
    Да,во понеделникот.
    Супер.;)

На Kate Rina 93, LejlaD, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    77.586
    Хорори никако, и така животот ми е хорор, не сакам да додавам уште. Плус некои периоди и соништата ми се хорори, особено кога претерам со работа.
    На телефон на непознат не кревам, оти обично е за работа :$
    Еве два дена не отворам whats up баш поради тоа што и таму ми пишуваат.

За вакцини сум за, иако не сум фан на игла.
    Памтам дека само таа вакцината в рамо не ми ја ставија, добро сум изреагирала на таа пред неа.
    Снег сакам, ама нема (facepalm)
    Да знаев дека ќе заврне ќе букнев карта :?:

Ај добро утро сега, сѐ изнакажав во еден здив :lol:
    Синоќа се изнаплачав на еден документарец.
    Во 7 варев макарони со лут црвен пипер, полски 8)
    Мислев по луто од индиска храна нема, ама сум се излажала:x
    Уште ми идат солзи на очи од лутината.

Денес на мени, шопинг за храна.
    Снемав сладолед, па да направам надопуна на фрижидер ]:)

Ми иде роџендан, а ја уште сум дебела :worried:
    Ми се пие кафе, а немам млеко :doh:
    И така...

На eta, SV1911, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Од кај нарачувате леќи?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.151
    Песнава ја фатив на едно турско радио ( јас се што е турско сакам па и музика) и така ме размрда сабајлечки, па еве да ве расположам

На Tajnaotrovna, ane.bella, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.