Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.488
    Подобар е прашакот?
    Јас па се таблети земам.:?:
    Финиш или Сомат.

На Bozica1980, dunika, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.521
    Допаѓања:
    251.513
    Мислам за муслиманките е, односно албанките, ја знам дискусијата од фб.
    Се' што не гази на земјата, ама поголем дел кај нас, на Балканот вака мисли. Ќе се изненадите дека и мажи, високообразовни, на позиции, се со вакви ставови. За жал, таков и ни е менталитетот.

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    77.119
    IMG_20200209_105933.jpg
    Конечно го погодив пакетот со чашите, па со кејф си направив кафе :sun:
    Кој е за бујрум.
    Не ми се мрда денес од дома, си зјапам преку прозор и медитирам. Децава, секој своето. Едното со играчки, другово гледа Петко па и јас ѕиркам повремено.
    Сабајле во 6 ни се шмугна малото во кревет, значи денес долг ќе ми биде денов :D

Ај убав ден да имате :f:

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, Skorpija25 и 29 други им се допаѓа ова.
  4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Sexybaby86 искрено ништо не знам , ја купивме неделава ,ама дури вчера ја местевме, и одма проблем со цефките ни се јави , барам совет што како да користам , пушува сол сјај и таблети ,купив од финиш сите 3 работи ,а каков е тој прашок? ,инаку беко е моделот
    @ninja35 водно најблузу, за скијање маврово

На Esmeralda-MD, Bozica1980, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Еве, ти сликнав
    2433B2A9-5C0D-4A52-8A9C-7B8927095AB8.jpeg
    Жолтото е прашак и се става во малата преграда што е за прашак. Тоа во средина е сјај, има посебно место кај што се става и се надополнува кога ќе ти светне индикатор, не постојано. Третото во кутијата е сол, и тоа се надополнува по потреба, си јавува машината кога ќе снема.
    Малото е за повремено чистење, тоа само го ставам во машината вака како што е (не се отвара), ја пуштам на кратка програма од 30 мин и супер ја чисти (од бигор и сл.).

@Cosmi сум приметила дека со таблети секогаш ми остануваат бели траги на садовите и никогаш таблетата не е скроз растопена. Прашаков е супер, и убаво мириса, пробај го :)

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, eta и 14 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    149.773
    Јас користам се од Кам, таблети, сјај, сол. Од дм еднаш земав не ги бива. Кам се супер
    Козјак, има баачки снег.
    Да исушам коса и низ врата со децава да се издуваме

На Esmeralda-MD, Bozica1980, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  7. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Фала ти најмногу:l: ,избрзав и купив таблети, следен пат вака ќе комплетирам

На Esmeralda-MD, M&M, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Лична преференца е, може ти ќе бидеш задоволна од нив :)

Нема проблем инаку, пиши што и да треба :hug:

На Esmeralda-MD, Bozica1980, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    :wasntme:Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Прво како што е редот, дијаспорски џубокс, желби и честитки.:lol::rofl:
    Среќен роденден на принцезата на @Sexybaby86 само радости да ви носи.:party::hug:

Среќен роденден на @Yowannty сите желби реалност да ти станат.:party::hug::^:

@Alishan30 лелеее ептен ми е мило, честито бременост, да си уживате наредниве 9 месеци.:l:
    :hug::hug:

Честитки @green.eyes да ти се здрави и живо принцезите, како вчера да ти честитавме за бременоста а веќе се тука принцезите.:hug::l::hug:

Честитки и за другите што имате убави поводи, да се множат на темава.:lol:

Едвај ве дочитав, читај, читај, очи ми истекоа во телефонот ама па ако сликав страници како ќе ги дознаев прекрасните новости.:lol:
    Неделна шема, деца беснеат во двор, мајкава се кафосува и цигари дува, после ќе ги носам на плажа да се пробањаме малку.(poolparty)
    Децава немале имагинарни пријателчиња, гужва ќе ми прават да имаат:rofl:ама имам пишувано и друг пат кога беше Константин 6-7 месеци, јас во кујна нешто правев бебе се кикоти на цел глас ама послатко смеење немам слушнато од бебе и одам да видам што му прави Матео за да се смее толку многу малиот а Матео ми вика не сум јас баба М го закача, ја кажа мајка ми со надимакот што само јас ја викав и никаде го немал он слушнато, ми дојде малку така неубаво па после си викам епа баба им е, нема ваљда нешто лошо да им направи.:l:
    Лети сега брзо во соба сама си правеше муабет, ја прашувам со кого збори ми вика па со деде не го гледаш?:x
    Децава нешто гледаат ли или имаат бујна фантазија не знам ама би сакала да верувам дека тие што ги нема веќе не чуваат и гледаат од горе.:angel:
    Моиве деца си личаат на татко им, сите три се копија, малкуцка ми е така мака дека барем едно на мене не наликува ама не се потресувам за тоа, лични се на татко им, умни се на мајка им.:wasntme::rofl:
    За одење во вц мм ако е сам со децата ги носи во соба за родители, имал и за таму примедби од неколку крави као не му било местото таму(facepalm)као исклучиво за мајки се тие соби, на предлогот да ги носи во машко вц ја пратил краветината таму со нејзините ќерки:@два пати се случило да нема соба за родители и ги носел во женско вц, си викал од надвор татко со деца доаѓа и ги однел внатре, нема што ниту дечките, ниту ќерка ми да гледа к*рови по вцињата, ниедна жена гола не се соблака во јавно вц па да имало некаков инцидент.
    Сами во јавно вц нема шанса да пуштам дете еве сега брзо педофил начекал 7 годишно девојче во вц во балет студио и го силувал и се снимал животното и не е прв случај повеќе има такви случаеви во шопинг центри неколку во јавно вц во парк така да децава пред очи и на мене и на мм додека не се доволно возрасни да се одбранат од такви животињи.:@

Годините баш не ги чувствувам сеуште иако еве сум на прагот на четириесетката, :sweat:млада не сум ама па не се чувствувам ни стара, млада во душа до смрт ќе бидам.:wasntme::lol:
    Има еден во една продавница кај што купувам постојано цигари ми бара возачка, демек на помала од 18 му изгледам(facepalm)сака нешто ама не си кажува апла туку врти од околу, му викам flattery will get you nowhere with me, пак ми бара возачка кога купувам цигари, не си замислувам дека сум девојче ради тоа туку баш ми е глупо па и крипи ми е малку.]:)

Да си мрчнам малку и јас, многу ме нервира кога ќе каже некој или еве и овде кога ќе прочитам демек се е до добра организација, за се се наоѓа време ако се сака :@као ако немаш време да читаш книги онолку колку што сакаш не знаеш да се организираш.
    Сакам и да читам и да гледам филмови, серии во слободно време ама пустото се нема слободно време, помеѓу три деца, маж, работа, домашни обврски едвај наоѓам време да спијам 3-4 часа, слободно време ми е мислена именка, помали кога беа децата повеќе време имав сега со училиште, спорт, родендени итн едвај време наоѓам да седнам и вас да ве читам на време, не е до лошата организација туку едноставно се нема време, нема потреба и од други жени да добиваме притисок како нешто ни фали ако не можеме се да постигнеме, не е воопшто убаво да прочиташ дека си неуспешна.;(:)

Стварно нема ништо поубаво чувство од тоа да си дел од раѓањето на бебе, толку многу ми фалеше тоа што си се вратив пак на работа ама само со 3 ноќни смени, ми фалеше мирисот на новороденче, најубава работа си имам во светот.:l::l:

Хит на децава последниве две недели е Бетмен од Слаткаристика(facepalm)кај ја слушнале појма немам ама кога ќе почнат да пејат место да ги карам си се газам од смеење особено со делот со кај што сите се искривени у фаца као аца лукас, лоша мајка.:bandit::rofl::rofl:

На НаталиЛили, Tajnaotrovna, Esmeralda-MD и 35 други им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Што збориш, мислев единствена сум за подлактици :D

На Esmeralda-MD, TeddyGrey, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    259.297
    Тие сме;)

На Esmeralda-MD, TeddyGrey, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.488
    Извини ,те заборавив да ти одговорам за леќите.
    Од тука нарачуваме https://soczewkikontaktowe.istore.pl/pl/p/Air-Optix-Plus-HydraGlyde-6-sztuk-Wybrane-Moce/22954082

@Sexybaby86
    Фала ти,ќе пробам.Јас сум венчана со машината,втора ми е,без неа нема живот:D

На Esmeralda-MD, Bozica1980, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    173.996
    Д.ден и од нас |(
    Мене џигер ми се обрна од сабајле ... го слушам у кујна ... спрема доручАк... ај викам,нек се ,,поигра" малку со тави и тенџериња |(...станувам ...гледам... за глава се фатив ... боЉи јајца на око направил од мене, сланината боЉе да испржил и све друго ... :@...и ми се стемни у пм ... и одма ми се сруши сликата што ја имав за него (facepalm) (facepalm) (facepalm) ... нзм зш ама |( |( ...не бива ,и не биваааа:doh: ... А не е кувар ...у пм...
    Ај ... да видам што уште дамла ќе ме фати денес :worried:....(facepalm)

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, Majuska83 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Добар ден.

Демек ќе шетавме денес, ама ништо од тоа, одмараме дома. Ми одговара, пошто секако одмарам, денес само постелнини менувам, ручек мм ќе прави, така да, уживам со книга и кафе.

Не сум пробала со прашок за садови, баш сум на мисла да пробам. Инаку порано од КАМ земав се комплет, сега веќе не, пошто ги расипаа, таблетите не се растопуваат, некогаш скоро цели ги наоѓам во преградата, и ги баталив. Машината нова ми е, не е до неа. Од ДМ почнав да земам, од тие што се со фолија што не се вади, исто и од ќесичките, топ се. Сомат не ми се свиѓаат, Финиш така така, Фери многу пена прават. Сол земам од Финиш, а сјај не користам, алкохолен оцет ставам. За чистење, средството од ДМ што им е за машини.

@bittersweet ич да не те тангира кој што збори, ако наоѓаат време, секоја чест. Факт е дека не се постигнува се' во 24 часа, па и да се клонираш.
    А за тие што се бунеле што мт оди со децата во собата за родители (нема кај нас такво, за жал), во кои век се застанати.... Па не е само мајката одговорна за децата, срамота.

Имајте убав ден!

П.С. дур имам опција за редактирање...сигурна сум дека Медена Земја ќе добие Оскар, за документарец. Не за џабе има две номинации и не за џабе првпат еден документарен филм се номинира и во категории за најдобар филм. Затоа верувам дека ќе има награда.

Последна измена: 9 февруари 2020
    На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, happygirl и 28 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.560
    Добар ден.
    Ние веќе прошетавме. Малото спие, маж отиде по намирници за ручек. Јас да одморам и ќе фаќам крпата. Машините горе долу завршија,уште една да се исуши ама почнав од петокот со нив:)
    Бевме до црква, пешки се прошетавме,запаливме свеќички и се убедувавме со малото дека не сме на роденден и не се дуваат тие.
    На враќање во маркет збесна, на улица се џитна , оти му се спиеше , едвај чекав да стигнам дома да го успијам, кога му се спие нит се тера,нит се води:x
    Демек до рамстор ќе свртевме круг, ама искрено дома ми се седи.

За машина за садови наизменично ,една тура се од кам, една тура од ДМ.
    @M&M од ДМ јас ги земам тие што фолијата не им се вади, многу се добри. Прв пат купив едни други, па продавачката на каса ме врати по овие и сега само од тие си купувам.

Дома имаме венецијанки, мене искрено ми се убави. Ама ај сакавме ролетни, па не идело ролетни и венецијанерки. Мајсторот предложи зебра завеси. Никогаш не ми се свиѓале,ми биле с....и :wasntme:
    Ама сега ни прати слики на вибер,кај што местел, па убаво личи :angel: И изгледа и тоа ќе местиме. Ама прво нека затопли малку,да искречиме :whew:

Ај да си сварам едно какао. Ќе баталувам кафето некој период.

На Tajnaotrovna, WildMk, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.488
    Јас имам две верзии на ум.:D
    Првата, доколку победи Паразит за најдобар филм,Медена Земја ке добие за интернационален,а за документарец филмот чиј продуцент е Обама.
    Втората,доколку добие за филм 1917,интернационален Паразит,за документарец ке биде потешко да се борат со продукција зад кој стои екс претседател и нетфликс,но филмот па од друга страна не е ништо посебно,Медена Земја е далеку подобар,е сега тука е и за Сама,(сиријска тема која поминува):^)

На Esmeralda-MD, Bozica1980, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Eстеки бе, ако е хирург не значи дека јајце незнае да напраи...
    Туку кажи снеК има ли тамо

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, ane.bella и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.216
    Допаѓања:
    139.881
    Јас ич не би се напнала за ова. Нека прави он ако е подобар, што мора па јас се да правам :D

@Sexybaby86 течниот прашок се става на истото место кај таблетите? Не истекува?

Каква домаќинка сум, не сум ни забележала дека има течен прашок за садови (facepalm) Порано купував од Кам, па ми побелеа чашите и тоа некако одеднаш, иако претходно со години ги користев. Потоа се префрлив на Финиш, и пак ми побелеа. Не знам што е со прашоците последниве години, веројатно многу поинвазивни ги прават за подобро да чистат, ама и оштетуваат. Моите со години прашоци од Охис ставаа, никогаш не им побелеле чаши, а еве сега им се случило и нив со таблетите

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, ane.bella и 16 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.090
    Допаѓања:
    206.890
    За Медена земја мислам оскар еден ќе добие,ама што знам пак(надеж на реалист не на песимист).Како ме има чапнато чирчето:worried:......ме откорна болка во стомак....

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, ane.bella и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Не е течен, може јас не се изразив добро. Ситни гранули е, како прашак за перење :) Малку се става количински, немој да претеруваш, и не останува бело на садовите како со капсули. На истото место се става :)
    41A78AFF-3AEE-4330-B001-4A22274E6357.jpeg

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, ane.bella и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.