Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Здраво и од мене.Сте изнапишале Страници а од телефон мачно е да прочиташ се .И јас си правам план што треба да се купи за Бадниковата вечер,ќе спремам сарма,зелник,риба,гравче,лепче со паричка и овошје.Благо не знам што,и колку ќе имам време.Секоја година си правиме дома,и така ќе биде и оваа.Најслатка вечера ми е,си има некој посебен вкус.За кафе пиење да си кажам.Сабајле обавезно пијам,обично турско но сега си го тенчам,додека некој друг се најави дека ќе иде навака па да удрам порачка.Имам и машина на Долче Густо на капсули,и такво пијам.И јас исто правам Нес и го попарувам.За овие кафиња не сум чула,но гледам ги фалите па може и да купам да ги пробам.Треба да учам а јас на Фемина си седам,што да правам,вие сте ми поинтересни.@bittersweat и мојот маж е таков,ќе реши нешто да прави и цело време вика по мене да му подавам,и после очекува да го пофалам за сработеното.

На vitamina, Peco, oblando и 10 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.127
    Допаѓања:
    115.992
    @danichap i jas isto se cuvstvuvam :doh: preeska oblakam fustan i cekam tesen da mi bide, pa posle stomak da mi ripne, a toa nisto :tmi: izgleda da samo cuvstvo e :emo:

На oblando, Petar80, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    @monik55 значи утакмица ќе има вечер :P

На oblando, Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.127
    Допаѓања:
    115.992
    Ke ti go probam receptov, samo ako ostaneme bez riba ]:)
    PS. ili ke trknam do kaj mama ili sveki ;) ke se snajdam de, ali seirot od mm :tmi:

На oblando, Petar80, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Кај мене немало утка. И за гости сум го спремала.. :)
    На бадник дома се седи, каде ќе одиш?! :)

На oblando, Annath и monik55 им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.127
    Допаѓања:
    115.992
    Abe samo za da si zemam riba vo plastika :D

На oblando, Petar80, Sky-butterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Секако сега и се истуширав,мужми го послал теренот сега уште играчите да искочат:P

На Peco, oblando, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    E se sedi,ama ako nekoj od starite e sam,ova ne vazi.
    Baska brat mi seuste se simnuvaat prvo dolu kaj moite pa posle tie gore pak.
    Ovoj praznik e za doma,ama i za so familijata.
    Ako nekoj saka malku posiroko da ja opfati familijata,ete kako jas so sFeki,ke se rasirime.:rofl::envy:

Dobra nok zenicki.
    Vo posledno vreme ic ne vi pisuvam za maloto i za toa uplav sum fatila izgleda.:rofl:
    Pocnuva da guska,a do sega samo mama guskase,i sega ni zima osekam ni ladno.:inlove:
    Uste sme na edno zapce samo,i uste nisto drugo ne jademe osven mlekce.
    Ne lazime,so djamperot setame,a kujnata ni e omilena prostorija(zaradi fiokite).
    Mi se cini deka guskanje sakam poveke i od fudbal,ama da me prasa covek ova na sredutakmica,neznam dali isto ke odgovoram.:tmi:

На vitamina, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  9. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Најкраток и НАЈБИТЕН бриф:
    Кока кола терминот е заменет со фудбалска утакмица :D.

Бриф плус:
    Некој ни го закачал Нинџа, ама не грижи се, кој и да беше, си го доби :D.

ЕДИТ: Ако ги знаеш овие настани, тогаш го знаеш најбитното, а за други настани не знам ни јас :lol:.

Ај од мене и добровечер и добра ноќ истовремено :).
    Sweet dreams :yawn: :)

На vitamina, Peco, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  10. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Добро утро друштво.
    Срекна да Ви е Новата година и сите желби да Ви станат реалност.
    Мене како ми е тргната новата како што се вели ако по денот утрото се познава јас и ке ја преспијам целата година:).
    Фудбал си играм редовно во новата ама се само голови примам:D,не сум во форма дека трудна:P.
    Инаку ни грам не сум поправена ако ви се верува само стомакот ми се познава,а бидејќи сум замрзната носам дебели плетени блузи и некои тиролки па човек ако не ме загледа нема шанса да погоди дека сум 6ти месец:lol:.Фала му на баба ми и мајка ми за гените:hug:,а понекогаш баш сакам и градите да ми пораснат и устите да ми збуфнат баш онака да бидам потечена,ама нема:?:.
    Поздрав уште еднаш, Ве читав изминатите денови само немав време да пишувам сите до една домакинки невидени сте,башка и жени за пример треба Вашите посилни половини да се горди што ве имаат.
    Ццццц се разлигавив од саба саба ама ме разбирате Вие мене.
    :hug::hug::hug: за сите од +/-40ка.:l:

На Val-Dim, vitamina, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    И свеки моја е сама, па не одам (нит ја канам). Бадник е за куќата, фамилијата, а тоа сме си јас и мм. Божиќ е друга приказна, ама на Бадник од дома не мрдам.
    Добро утро. Среќа 2 дена има до пауза инаку мислам поцркав - едвај станав.

На vitamina, Peco, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  12. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Јас незнам за вас невести и за вашите диети...
    Ама јас да си кркнам парче торта со кафенцето нема да е лошо.:inlove:
    Како во старите добри времиња, кафе без благичко, сокче и цигаре не се пристава.:D

За бадник ке искористам нешто од вашите предлози тука кои ги напишавте за софрата, мислам ако немате ништо против.:*

На Petar80, ph.orhideja, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @oblando како за маж многу ми си заинтересиран за софрите некако:)....блазе на женати со тебе

На mareane, Petar80, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  14. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Фала за мислењето, мислам дека е задоволна.
    Кога не работам и кога сум дома се трудам секогаш на моето семејство да им зготвам или пак помогнам нешто најдобро што можам.
    Исто и за пред нова година некој ме праша тука на темава за тоа која ме оставила мене сам да спремам јас кифлички и салата...
    Епа, не бев на работа тие денови а таа беше и тоа во Петок се погоди и јас ги направив...зошто да не.

Секој маж мислам дека треба да се труди да поднаучи да готви нешто...не за друго, гледате какви времиња модерни се ѓавол ги однел...утре мож ке останеш сам па ке страдаш за топол домашен оброк.:D

А и не гледам зошто да не им готвам на моите деца.:inlove:

На Peco, mareane, friendy и 8 други им се допаѓа ова.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Е па ко така женати треба да те заштити со закон:),ти си ендемски вид:)...не ми се лути малку се шегувам...во нашата мила земја маж да спреми за празници како кифлички и руска салата незнам што ке биди..велам за празници да спрема ,а инаку и ние тука имаме мажи кои од време на време готват

На Peco, mareane, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Во Канада повекето од мажите се како мене, ги делат обврските домашни и тоа е сосема во ред.
    А и нема врска дали е машко или пак женско, ако ти теквит за јадење ке ти проработат и рацете за готвење.
    На крајот на работите познато е дека најдобрите професионални готвачи во светот се повекето мажи.
    Така мислам јас.

Ај повелете кафе за кој сака и несака...:D

:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На friendy, Petar80, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.397
    Допаѓања:
    206.434
    Не ќе дa е ендемски вид, туку кaкo сме нaвикнaти. Мене мм се ми спреми зa сaлaтaтa (пусти мерaк зa нoвите нoжеви), a и вooбичaенo зa сaлaти е oдгoвoрен, не сaмo зa oбични сaлaти oд типoт нa шoпскa и слични, туку и цезaр и oстaнaти меснo зеленчукoви кoмбинaции. И мoрaм дa признaaм декa гo бивa.

Инaку, дoбрo утрo. Дежурaв јaс нoќескa, зa среќa синкo е пoдoбaр, aмa ќе видиме денес кaкo ќе биде. Мм сaкa дa гo пуштиме утрoвo вo грaдинкa, aмa јaс сум дециднa декa ќе седи дoмa, пa штo сaкa некa е. Не ми се сaкa дa зaкaчи уште некoј вирус нa нaмaлениoв имунитет, пoдoбрo дoмa дa гo чувaме oвaa неделa, oткoлку зa две недели пaк дa пoминувaме низ истoвo.
    Мoрaм нa рaбoтa дa oдaм, ич не ми се oди... aмa aј, уште денес и утре. Тек наредниот пoнеделник кoлку немa дa ми се oди... aмa здрaвје, тoa е.

На Val-Dim, vitamina, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.474
    Dobro utro:rain:
    2016-01-04 08.19.25.jpg

На ALISA0000, vitamina, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  19. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Абе за сите е подобро кога двајцата сопружници си готват...така и децата ке имаат прилика да пробаат секогаш различно(две кујни различни), затоа што никоја особа не готви исто(тоа е стара пословица).
    Јас од мајка ми нешто научив да готвам затоа што сакав а и жената навистина готвеше многу вкусно.
    А и додека не се оженив не се бафтав нешто сериозно околу кујната...е потоа затоа што повеке ми се допадна кујната на мајка ми(а веке ја немаше);(...си ги земав работите во свите раце...и јас почнав да готвам по мое за викендите.( за да си се насладам поштено):D
    Ама и ок е...како и да е...промената во сите работи е слатка.:$

На Peco, friendy, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Ај добро утро на сите добри луѓе...:)
    Бидејќи кај мене дома јас се расправам кога се готви рибешко, ќе ви кажам како правам совршен лосос....инаку го правам печен затоа што останува многу посочен отколку пржен во тава.
    Значи го ставам во длабок сад и му правам маринада од маслиново масло, сол, црн бибер, еден цеден лимон, малку лукче, многу малку рузмарин заради шмек, магданос и малку босилек. Сите состојки ми се од око, колку да бидат сите парчиња фатени. После еден час ставам фолија во тава, ја ставам рибата, ја додавам преостанатата маринада и додавам пола чаша бело вино и ја ставам завиткана во рерна....На 200 степени.
    Околу пола час...
    Во меѓувреме додека се пече немојте да играте фудбал...да не ви загори....:!:

На Val-Dim, vitamina, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.