Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Што е ова со грипов, епидемија е.
    Има ли некој свесен да прогласи епидемија ?
    По 5 дена со 40 Т :o
    Околу мене нема фамилија со по барем двајца легнати на постела, не се знае кој кого негува и кој е здрав.

Некако како главата да ми тежи, умрев од страв да не ме фати и мене:worried:.

Арни ли сте вие?
    Да бапнам еден парацетамол, ама читав канцероген бил.
    Аман веќе, што е нормално на овој свет

Sesil, kuc, Peco and 28 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

@Milobebence побрз опоравак.
    Навистина многу болни,права епидемија и тоа најчеста компликација е пневмонија, а властиве ни се замараат со други глупости.

Sesil, SV1911, ane.bella and 18 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ова посебно ме боли.
    Народот исцрка од се и сешто, тие НАТО и ЕУ ми зборат.
    Ми затребале , здравје не ни остана.

Sesil, senjorita-v, M&M and 22 others like this.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Прочитав и јас дека бил канцероген парацетамолот,претходно читав за бруфен дека после 40-45 г да не се пиел,мозочни удари и што не предизвикувал.Арно ама кога ме потисна температура асолно висока што сака нека е пиев бруфен,еми не спаѓаше,40т не се крепи:tmi:.Веќе појма немам дали се лечиме или....:worried:(facepalm)

Sesil, kuc, Peco and 25 others like this.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Грипот е во офанзива, бетер од корона вирус. Најава имаше дека годинава ќе бил од поопасните типови, башка времево зима не е. А фаќа лесно, оти имунитет никаков немаме, иструени сме, што се немаме вдишано, голтнато, испиено....

Добар ден. Кафе на ред и да седнам малку не ќе е лошо...
    За цигари немам што да ви кажам, не пушам, со исклучок некогаш на работа знам да запалам кога ми е досадно, или пак со друштво. Ама и тогаш пафкам, не дека пушам. А може и да се распушам, што знам. Тетка ми на скоро 70 години почна да пуши, да се чудиш. Ама стресот си го направи своето.

Поздрав и убав ден!

Skorpija25, Sesil, kuc and 31 others like this.
  6. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Прво воздухов ни е тригер фактор за карциноми па се друго, носот откако залади не го оправив тече ли тече а се здраво демек јадам, додатоци земам иако цинк требало отпојќе ама па се треба и чист воздух треба ама...нема.;(
    Па моли бога одмори и викенди и трк подалеку од загадувањево и таму лакше се дише и без бронхи:sun:

kuc, TeddyGrey, SV1911 and 16 others like this.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ја од систематски да пишам...здрави цицКи (fingers) , јајници ок-ќе овулирам со 2 :| , слух супер,вид топ, срЧка суперБ, бубрези,јетра,бешика -чисто ....уште крв.слика да биде .... :| ...и тоа ...
    Ми олесна у пм.... уш некоја година да потраам дур да пркне малово :|

Skorpija25, Espadrila, Sesil and 31 others like this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Да ве поздравам со какао:coffee:
    Полека сфаќам дека стварно кафето било навика. Ама пак го обожавам, ми фали, во секаква форма и вид:( Се надевам нема да важи забраната на долг рок. Ќе видиме утре :worried:

@ivi1987 ако не си резервирала, неа флогита мене искрено не ми се допадна. На викенд бевме,водата не е баш чиста и имаше цело време многу бранови. Дали така ни се погодило незнам. За навечер ок, убави местенца за шетање и јадење :pizza:

Нели сменив аеробик , до зграда ми отворија. И да не се акам со кола, викам тука ќе почнам. Леле претходната инструкторка маста ни ја вадеше . Пиев по две флаши вода на тренинг, плус утоп дома се враќав. Овдека... девојчето нема сила да изброи, вежбите ги правиме тромо и полека , дур изброи 3
    јас 15 вежби сум направила(poolparty) Не дека се фалам, не сум јак вежбач ама 1000 и кусур денари оставив па да се потруди бе, не ко час на физичко :devil:
    Ништо овој месец ќе терам таму после ќе видам.

Што му е на времево:^)

Sesil, kuc, senjorita-v and 29 others like this.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Ќе бев тепана за малку :) избегнав ситуација поради брзиот рефлекс на колегата од обезбедување. И тоа дедо стар ќе ме тепаше, а што се ми се изназборе, да не ви кажувам.
    На крај таа зад него ми вика како не ми било срам, дедото му се качил притисокот и исфрустриран си отишол (facepalm). Не знам шо мислеше она, кај се наоѓа, можда у центар за релакс масажа, па од кај мене треба се опуштени да си одат.
    Животе моооооој.
    @flower30 ај со мене на плажа, ќе си се тешиме меѓусебе и ќе си уживаме со сите вишок кг што си ги имаме.
    Еден паметен човек рече: за 7 дена на плажа, не се мачам со диети цела година :D. На кој не му чинам нека не ме гледа.
    Ние Трифун го славиме, Валентајн никад не сме славеле, мм не е по тој спорт. Рече денес мн работа имал, го барам прееска он играл на компјутер, ај да видам до 17 што ќе сработи. Сте виделе вие човек крв да дарува за два дена слободни за играта да си ја доврши? Е таков имам дома, жив и здрав да ми е.
    Постов попара го напраив.
    Убав ден на сите.

Skorpija25, eta, Espadrila and 35 others like this.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Резервиравме и уплативме дел од сумата веќе :|
    Ај може ќе се погоди, ако не ќе биде весело :worried:
    Тоа е тоа. Колку вистина има во ова, јас сум жив пример.
    Пред продажбата на станот имав јак стрес и нервози, па една кутија за ден или два ми одеше. Божем ќе ми ја олеснеа работата цигарите, ама ај така се тешев. Три месеци терав така, па си заработив јаки главоболки и кашлица што не се смирува. Среќа се освестив и ги фрлив, па сега ни мирисот не им го поднесувам.

Sesil, kuc, M&M and 21 others like this.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Eх колку би сакала мирисот да им го занејќам-на цигарите де,ама во овој живот јок,можеби во некој нареден:tmi:.Без леб ска проблем,ама без цигара не можам,значи диета макар ригорозна дајте ми,само цигарите не ми ѓи земајте:devil::tmi:

Skorpija25, Sesil, kuc and 22 others like this.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

@EuHenIa a целулит имаш:)ако да, ќе дојдам:D:D:D Оти и тоа имам. Мм ме теши дека 2 деца сум родила, не требало да се нервирам и нему сум му бкла убава. Е сега или има швалерка па ми мачка очи:)или стварно е:).
    Јас еве се нервирам заради килажата ама кога седнам да јадам, магично заборавам на дебелината:)Што да правам кога убаво готвам #умрециганкаташтомефалеше:)

Не пушам, ама мм пуши и за мене. По 2 кутии на ден. Некогаш несвесно само што ја изгасил едната пали друга. Речи му нешто за цигарите и одма има кавга|(:o

Skorpija25, eta, Sesil and 28 others like this.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас мирисот не им го сакам на цигарите, ама вкусот... :worried: Ми се пуши ете, признавам, сакам да пушам и убаво ми е (facepalm)
    Немам запалено откако ги видов двете цртки. Лажам уствари, запалив две три на одмор летоска, ама тогаш мачнини имав и само после еден дим ги гасев. Оттогаш не сум и нема ни да помислам додека дојам, како што реков.
    Најмногу пушев во периодот кога го изгубив татко ми (и претходно додека беше болен). Демек цигарите ќе го оздравеа :( По две кутии ми се фаќаа на ден како ништо. Инаку вака никогаш не сум била страствен пушач, по 7-10 цигари на ден ми бил просекот. Баш онака уживање со кафе, алкохол и сл. И обавезно со едно кафенце по двечки пуфкав :smoke:

Пушев и ментол едно време, Вест. Обожавам ментол, минт, мента, како сакате, и се’ што го содржи тој вкус. Афтер ејт ми се омилени чоколади :$
    Тие со боровинка ги пробав еднаш, ама ноу ноу. Овошни вкусови нејќам, освен природни (од самото овошје), а па во цигара најмалку.

Леле цел реферат за цигари напишав. Се гледа колку ми фалат :D

Ми дојде време за бањање, седам фарбана додека малово спие. Да одам да се измијам со време да не ми се разбуди (fingers)

Skorpija25, eta, Espadrila and 31 others like this.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Да ви кажам, видов на фб. Штикли по 500ден од Smiki Fashion Shoes. Продавницата е во Кочани, ама мислам праќаат и по карго. Еве ви поклон за 8ми Март:D Screenshot_20200211_144644.jpg

Sesil, kuc, M&M and 15 others like this.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

I jas da ve pozdravam.Malava spie,ako se pomestam se budi,a sto edvaj disam za vo wc nejze bas i e griza.
    Posle5 dena antibiotik bakterijata vo urina seuste prisutna.Ke si puknam:envy:
    Go dobiv spisokot za iminja od kumata,po moe baranje,se vljubiv vo edno:inlove:
    Sto smeniv ]:)
    Musaka i zelka salata da meni.
    Jadete i stavajte kg.jas u mesto stojam.

Sesil, kuc, M&M and 23 others like this.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

:hai:
    Грипов и остали вируси имаме и во Охрид. Со лесно поминавме, само едно дете со инфузии заврши. Имунитетов ми е никаков (facepalm)
    Баш:
    20200211_150530.jpg

Друго ништо посебно.
    Читам книга, нова ми е таа :D

Skorpija25, eta, Sesil and 31 others like this.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@EuHenIa л'же, мачка ипол е (hollest)
    Јас Бубче ја карам а јас не и се пријавив на гости :mm:
    Сакам топла клима. Колку ќе згрешев ако останев у Скопје.
    Афтер 8 би изела цела кутија :doh:

Sesil, kuc, JuLleE and 28 others like this.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ме постети на една смешка, стара, ама се појави од негде денес пак, цел ден ми е смешно
    upload_2020-2-11_15-30-5.png
    Во духот на Валентин- за љубов де:rofl:

Од #прашањакоимемачат- Оти не постои ручек што сам се праи и садови што сами се мијат:sweat:

Attached Files:

19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Кога бев малецко жените т.е бабите у малоо ми викаа да не јадам надвор ноќе оти ќе сум зела црно момче.
    Јас јадев и сега момчево црно е :wasntme: сега мит или вистина е :rofl:.
    Јас во последно време колку повеќе јадам повеќе слабеам отколку кога се мачев што ќе каснам и колку ќе каснам.

Sesil, kuc, M&M and 18 others like this.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

И официјално, вирус има детево.
    Паднати и' се леукоцитите.
    Ќе видиме како ќе ја истера... Па ќе видиме кој друг ќе кутни, дали мене, или мажов, или двата...

Ништо не ми се прај, а пајнци имам за редење, алишта за диплење...
    Аман веќе!

Sesil, Love 83, kuc and 21 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.