Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Што е ова со грипов, епидемија е.
    Има ли некој свесен да прогласи епидемија ?
    По 5 дена со 40 Т :o
    Околу мене нема фамилија со по барем двајца легнати на постела, не се знае кој кого негува и кој е здрав.

Некако како главата да ми тежи, умрев од страв да не ме фати и мене:worried:.

Арни ли сте вие?
    Да бапнам еден парацетамол, ама читав канцероген бил.
    Аман веќе, што е нормално на овој свет

На Sesil, kuc, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.903
    Допаѓања:
    272.526
    @Milobebence побрз опоравак.
    Навистина многу болни,права епидемија и тоа најчеста компликација е пневмонија, а властиве ни се замараат со други глупости.

На Sesil, SV1911, ane.bella и 18 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Ова посебно ме боли.
    Народот исцрка од се и сешто, тие НАТО и ЕУ ми зборат.
    Ми затребале , здравје не ни остана.

На Sesil, senjorita-v, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.087
    Допаѓања:
    206.844
    Прочитав и јас дека бил канцероген парацетамолот,претходно читав за бруфен дека после 40-45 г да не се пиел,мозочни удари и што не предизвикувал.Арно ама кога ме потисна температура асолно висока што сака нека е пиев бруфен,еми не спаѓаше,40т не се крепи:tmi:.Веќе појма немам дали се лечиме или....:worried:(facepalm)

На Sesil, kuc, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Грипот е во офанзива, бетер од корона вирус. Најава имаше дека годинава ќе бил од поопасните типови, башка времево зима не е. А фаќа лесно, оти имунитет никаков немаме, иструени сме, што се немаме вдишано, голтнато, испиено....

Добар ден. Кафе на ред и да седнам малку не ќе е лошо...
    За цигари немам што да ви кажам, не пушам, со исклучок некогаш на работа знам да запалам кога ми е досадно, или пак со друштво. Ама и тогаш пафкам, не дека пушам. А може и да се распушам, што знам. Тетка ми на скоро 70 години почна да пуши, да се чудиш. Ама стресот си го направи своето.

Поздрав и убав ден!

На Skorpija25, Sesil, kuc и 31 други им се допаѓа ова.
  6. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Прво воздухов ни е тригер фактор за карциноми па се друго, носот откако залади не го оправив тече ли тече а се здраво демек јадам, додатоци земам иако цинк требало отпојќе ама па се треба и чист воздух треба ама...нема.;(
    Па моли бога одмори и викенди и трк подалеку од загадувањево и таму лакше се дише и без бронхи:sun:

На kuc, TeddyGrey, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.973
    Ја од систематски да пишам...здрави цицКи (fingers) , јајници ок-ќе овулирам со 2 :| , слух супер,вид топ, срЧка суперБ, бубрези,јетра,бешика -чисто ....уште крв.слика да биде .... :| ...и тоа ...
    Ми олесна у пм.... уш некоја година да потраам дур да пркне малово :|

На Skorpija25, Espadrila, Sesil и 31 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Да ве поздравам со какао:coffee:
    Полека сфаќам дека стварно кафето било навика. Ама пак го обожавам, ми фали, во секаква форма и вид:( Се надевам нема да важи забраната на долг рок. Ќе видиме утре :worried:

@ivi1987 ако не си резервирала, неа флогита мене искрено не ми се допадна. На викенд бевме,водата не е баш чиста и имаше цело време многу бранови. Дали така ни се погодило незнам. За навечер ок, убави местенца за шетање и јадење :pizza:

Нели сменив аеробик , до зграда ми отворија. И да не се акам со кола, викам тука ќе почнам. Леле претходната инструкторка маста ни ја вадеше . Пиев по две флаши вода на тренинг, плус утоп дома се враќав. Овдека... девојчето нема сила да изброи, вежбите ги правиме тромо и полека , дур изброи 3
    јас 15 вежби сум направила(poolparty) Не дека се фалам, не сум јак вежбач ама 1000 и кусур денари оставив па да се потруди бе, не ко час на физичко :devil:
    Ништо овој месец ќе терам таму после ќе видам.

Што му е на времево:^)

На Sesil, kuc, senjorita-v и 29 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Ќе бев тепана за малку :) избегнав ситуација поради брзиот рефлекс на колегата од обезбедување. И тоа дедо стар ќе ме тепаше, а што се ми се изназборе, да не ви кажувам.
    На крај таа зад него ми вика како не ми било срам, дедото му се качил притисокот и исфрустриран си отишол (facepalm). Не знам шо мислеше она, кај се наоѓа, можда у центар за релакс масажа, па од кај мене треба се опуштени да си одат.
    Животе моооооој.
    @flower30 ај со мене на плажа, ќе си се тешиме меѓусебе и ќе си уживаме со сите вишок кг што си ги имаме.
    Еден паметен човек рече: за 7 дена на плажа, не се мачам со диети цела година :D. На кој не му чинам нека не ме гледа.
    Ние Трифун го славиме, Валентајн никад не сме славеле, мм не е по тој спорт. Рече денес мн работа имал, го барам прееска он играл на компјутер, ај да видам до 17 што ќе сработи. Сте виделе вие човек крв да дарува за два дена слободни за играта да си ја доврши? Е таков имам дома, жив и здрав да ми е.
    Постов попара го напраив.
    Убав ден на сите.

На Skorpija25, eta, Espadrila и 35 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Резервиравме и уплативме дел од сумата веќе :|
    Ај може ќе се погоди, ако не ќе биде весело :worried:
    Тоа е тоа. Колку вистина има во ова, јас сум жив пример.
    Пред продажбата на станот имав јак стрес и нервози, па една кутија за ден или два ми одеше. Божем ќе ми ја олеснеа работата цигарите, ама ај така се тешев. Три месеци терав така, па си заработив јаки главоболки и кашлица што не се смирува. Среќа се освестив и ги фрлив, па сега ни мирисот не им го поднесувам.

На Sesil, kuc, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.087
    Допаѓања:
    206.844
    Eх колку би сакала мирисот да им го занејќам-на цигарите де,ама во овој живот јок,можеби во некој нареден:tmi:.Без леб ска проблем,ама без цигара не можам,значи диета макар ригорозна дајте ми,само цигарите не ми ѓи земајте:devil::tmi:

На Skorpija25, Sesil, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.111
    @EuHenIa a целулит имаш:)ако да, ќе дојдам:D:D:D Оти и тоа имам. Мм ме теши дека 2 деца сум родила, не требало да се нервирам и нему сум му бкла убава. Е сега или има швалерка па ми мачка очи:)или стварно е:).
    Јас еве се нервирам заради килажата ама кога седнам да јадам, магично заборавам на дебелината:)Што да правам кога убаво готвам #умрециганкаташтомефалеше:)

Не пушам, ама мм пуши и за мене. По 2 кутии на ден. Некогаш несвесно само што ја изгасил едната пали друга. Речи му нешто за цигарите и одма има кавга|(:o

На Skorpija25, eta, Sesil и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас мирисот не им го сакам на цигарите, ама вкусот... :worried: Ми се пуши ете, признавам, сакам да пушам и убаво ми е (facepalm)
    Немам запалено откако ги видов двете цртки. Лажам уствари, запалив две три на одмор летоска, ама тогаш мачнини имав и само после еден дим ги гасев. Оттогаш не сум и нема ни да помислам додека дојам, како што реков.
    Најмногу пушев во периодот кога го изгубив татко ми (и претходно додека беше болен). Демек цигарите ќе го оздравеа :( По две кутии ми се фаќаа на ден како ништо. Инаку вака никогаш не сум била страствен пушач, по 7-10 цигари на ден ми бил просекот. Баш онака уживање со кафе, алкохол и сл. И обавезно со едно кафенце по двечки пуфкав :smoke:

Пушев и ментол едно време, Вест. Обожавам ментол, минт, мента, како сакате, и се’ што го содржи тој вкус. Афтер ејт ми се омилени чоколади :$
    Тие со боровинка ги пробав еднаш, ама ноу ноу. Овошни вкусови нејќам, освен природни (од самото овошје), а па во цигара најмалку.

Леле цел реферат за цигари напишав. Се гледа колку ми фалат :D

Ми дојде време за бањање, седам фарбана додека малово спие. Да одам да се измијам со време да не ми се разбуди (fingers)

На Skorpija25, eta, Espadrila и 31 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.111
    Да ви кажам, видов на фб. Штикли по 500ден од Smiki Fashion Shoes. Продавницата е во Кочани, ама мислам праќаат и по карго. Еве ви поклон за 8ми Март:D Screenshot_20200211_144644.jpg

На Sesil, kuc, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    126.750
    I jas da ve pozdravam.Malava spie,ako se pomestam se budi,a sto edvaj disam za vo wc nejze bas i e griza.
    Posle5 dena antibiotik bakterijata vo urina seuste prisutna.Ke si puknam:envy:
    Go dobiv spisokot za iminja od kumata,po moe baranje,se vljubiv vo edno:inlove:
    Sto smeniv ]:)
    Musaka i zelka salata da meni.
    Jadete i stavajte kg.jas u mesto stojam.

На Sesil, kuc, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    :hai:
    Грипов и остали вируси имаме и во Охрид. Со лесно поминавме, само едно дете со инфузии заврши. Имунитетов ми е никаков (facepalm)
    Баш:
    20200211_150530.jpg

Друго ништо посебно.
    Читам книга, нова ми е таа :D

На Skorpija25, eta, Sesil и 31 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    259.293
    @EuHenIa л'же, мачка ипол е (hollest)
    Јас Бубче ја карам а јас не и се пријавив на гости :mm:
    Сакам топла клима. Колку ќе згрешев ако останев у Скопје.
    Афтер 8 би изела цела кутија :doh:

На Sesil, kuc, JuLleE и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.970
    Ме постети на една смешка, стара, ама се појави од негде денес пак, цел ден ми е смешно
    upload_2020-2-11_15-30-5.png
    Во духот на Валентин- за љубов де:rofl:

Од #прашањакоимемачат- Оти не постои ручек што сам се праи и садови што сами се мијат:sweat:

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, andrejko82, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    103.185
    Кога бев малецко жените т.е бабите у малоо ми викаа да не јадам надвор ноќе оти ќе сум зела црно момче.
    Јас јадев и сега момчево црно е :wasntme: сега мит или вистина е :rofl:.
    Јас во последно време колку повеќе јадам повеќе слабеам отколку кога се мачев што ќе каснам и колку ќе каснам.

На Sesil, kuc, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    И официјално, вирус има детево.
    Паднати и' се леукоцитите.
    Ќе видиме како ќе ја истера... Па ќе видиме кој друг ќе кутни, дали мене, или мажов, или двата...

Ништо не ми се прај, а пајнци имам за редење, алишта за диплење...
    Аман веќе!

На Sesil, Love 83, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.