Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Умов ми е ко чавки да летаат во него денес.
    Се наоружав со сируп за искашлување и ацц. На работа кашлам - дома не. Ќе да е од клима или промени во температурата. Зобам крекери, пуштен е џез фм, ќерка ми заспа, маж ми си игра игрици и слушам само пинг пинг од телефонот.
    Си се собравме четири другарки на ручек пост работно и сфатив колку ми недостасуваат, ама онака најсериозно, не само за општи муабети него за сѐ што ни приреди животот. Баталив режим и јадев њујоркер бургер и потоа десерт од нескафе и крем. Па душава ми побара. Затоа утре, марулите во ташна.

Не зедовме Оскар. Но дадовме сѐ што сме. И тука има некоја космичка правда.
    Не ми се читаа нит слушаа гадости од вести, црна хроника, знамето на денот и тоа дека пола град е парализиран секој пат кога нешто небаре светско се дешава.
    Периодов избегнувам луѓе што постојано се жалат и ништо не решаваат околу сѐ што им пречи. Ако некогаш ми се одмилиле луѓе, тоа е во оној миг кога сфаќам дека влегуваат удобно во улога на жртва и го бранат глупиот репресор/претпоставен/партнер.
    Извини, ама животот ми е предрагоцен за репетитивни жалопојки.

Ми се иде на концерт. Ма сегде ми се иде. Прифатив учество на една трибина за женски права, којзнае што ќе биде. Инспиративен говорник. Мда.

На eta, lunicka, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.061
    Дете со 39 тт, а почна и да кашла од нигде никаде ...долга ќе биде ноќва така осеќам :x
    Брзо оздравување на сите ,а мене и главата почнува да ме боли,ај да голтнам нешто...

На NarCis@, Tajnaotrovna, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ќе се дружиме.

На kuc, NarCis@, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.215
    Допаѓања:
    139.871
    На тема алергии, еве што вика интернет:
    4B6AD3F6-574F-4E88-A86B-8E74EC2E16F6.jpeg

Мене алерго тестовите два пати ми излегоа негативни, а од авион се гледа дека е алергија на полен. Не мислам пак да правам тестови, терам колку што можам со Аериус од 5mg, Фликсоназе во нос, и капки за очи Систан и Патанол. И гледам да не се движам надвор.

На kuc, ♡BuBaLe♡, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Аман бе... сите деца ли се настинати :(
    Ај нека мине побрзо :hug:

Јас пијам пола хелекс од 0,5 секое сабајле, заедно со антидепресивот.
    Ако не ми арно ( за среќа мнооогу ретко се случува), можи до вечерта да стегнам уште пола.
    Искрено, на тие тегоби што ги имав, ич не ми е гајле дали сум зависна од апчиња.
    Поарно вака, отколку онака како што бев.

Би сакала да се распишам за случајот со девојчето... И да испсујам и извреѓам... ама нема.
    Ни мајката е крива, ни детето... ако треба нешто такво да се случи, ќе се случи.
    Не дај Боже сексуален предатор да те намерачи...

Ни една мајка не би помислила дека 11 годишно дете и' е бремено...
    Се' друго ќе претпостави, ама тоа не.

На kuc, simonka93, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Сите спиете? Мн вируси,на сите нека е со лесно и брз опоравак. Мене ме држи несоница еден саат. Тоа дека видов уште колку сметки имам за плаќање и одма глава ме фркна. Мразам долгови. Ме убиваат психички скроз.

На Mr. Right, Kate Rina 93, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.738
    Никогаш не би помислила, побогу тоа е само 1г поголемко од син ми, ни на крај на памет не би ми било. Каде стресот од самиот чин на силување, сега и да се соочи со нешто како бременост и породување на таа возраст :doh:, немам зборови. Зарем може некој да ја криви мајката, а за детето да не збориме :(
    Како читам што се се случува си викам камо да ми останат вака мали, да ми се до мене цело време :doh:
    Добро утро бај д веј, врне надвор или ми се чини :rain:

На Mr. Right, ane.bella, Kate Rina 93 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Врне, роси :) јас стасав на работа, денот да ми почне.
    За детево несакам ни да мислам, две девојчиња имам, што би рекла Вајлд, недај Боже да им се намерачи некој предатор. Колешка, возрасна жена, од еден не можеше да се откачи ни со закани ни со ништо. Еве уште и е страв од работа навечер сама да си оди, а со месеци не е појавен тој. А тек мало дете. На 11 г и јас не би помислила на бременост.
    Убав ден на сите ви посакувам.

На eta, Peco, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.401
    Добро утро :f:

Да ве поздравам.
    Времево муљ и со душа чекам пролет (waiting)
    Од денес некои нови УБАВИ обврски си набацив ама знам ќе уживам во нив:inlove:
    Е сега, кога ќе почне се ќе биде уздуш и попреку ама што било лесно а било добро :?:
    Родителска во 17 и врска немам како ќе стигнам(facepalm)
    вие арни?
    убав ден :*

На Peco, ane.bella, Kate Rina 93 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Ми се руча у кафана. Сакам пинџурче, шопска, лепче нивно некое убавко, похованици, па главно јело некое месиште, па циу циу на увце... На крај дај тоа менито за десерт... :inlove:

Добро утро. :D

На Mr. Right, EuHenIa, ane.bella и 31 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Добро утро!
    Тмурен ден, ама може да биде убав, нели?
    За девојчето од Кочани немам зборови. Мало е, што лудак бил тој што го искористил :( Ужасни работи се случуваат и лошото е што не се пријавува се'. Којзнае колку има силувани и малтретирани, се плашат да кажат.

На eta, Mr. Right, ane.bella и 26 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Не пијам апчиња, ама денес добро би ми дошло едно розево.
    Значии, не ги можам цицачите на позитивна енергија. Ќе направи драма за небитна работа, па ќе те колне и ќе се жали од тебе како дете кога се жали кај наставник од другарчето. Абе не ги мо жам стварно. Мене срам ме фати од туѓа исфрустрираност и комплекси.

Ај добро утро сега.
    Да допијам кафето па да земам да работам нешто за побрзо да ми помине време.
    Вчера големата беше на забар да и извадат заб, па самовилата (читај јас :D ) дојде и остави паричка под перница. Е сега треба да смислам што да и купам со паричките. Вчера ми вика -Мамо, јас една ноќ како да видов плава светлина кога требаше да дојде самовилата, сигурно беше таа :angel: :D
    Убав ден да имате друштво, мојов се надевам нема да тера вака лошо како утрово :f:

На Peco, Mr. Right, ane.bella и 27 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.511
    Исто, само без циу циу на увце :wasntme:

Добро утро :sun: На сите ви посакувам побрзо да ви поминат настинките и вирусите. Времево е лудо, не е ни чудо што секој втор е болен. Кога сме кај лудо време, и ние дома со алергии. Не ми е нормално во февруари алергија на полен или што и да е. @Ariel каде ги правеше алерго тестовите?

За случајот со девојчето ми е и гад да коментирам. Ужас низ што поминала, а и низ што допрва ќе поминува и ќе се соочува.

Поздрав друштво :hai:

На Mr. Right, ane.bella, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.973
    Нзм зш се ,,излажав" и кренав на моб на број кој не ми е у контакти |(... сешто гази по ова земја .... |( (facepalm)....
    Ај ќе каже човек ,луѓе од очај на се се спремни , па и по бајачки одат ....ама ова бре - нзм што да кажам (facepalm) (facepalm) .... битно се дреме на фб и 100х ми пушти барање |(....
    Не е до проблемот работа, туку тоа што на погрешно место се бара решението за истиот .... нзм дали да мрчам или да се смеам работава .... |( (facepalm)

Да не беше позивот,ќе сакав и ја од тоа на ЛејдиЦ ... сега -само еден алкалакс бии ми добро дошол ....да се прочистам од глупостите што се наслушав |(.... Слушав ,до крај дослушав .... кој праг на толеранција имам (facepalm)...некад и сама се чудам ...
    Нема везе...

Ај :*... има уште многу од денов (fingers)

На EuHenIa, Peco, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    103.184
    Добро утро
    Тмурно врнежливо јас во кревет со тост и фервекс.
    Мислам градиве кашлајќи ќе ги извадам надвор.
    За случајот со девијчето само уште ова ќе кажам и тука ќе завршам.
    Може од мојот претходен пост во кој пишав дека мајката не приметила дека девојчето е бремено следа мислење мајка на 11 девојче нема никогаш да помисли дека девојчето и е бремено и се разбира во право сте.
    Не ја обвинив ниту ја обвинувам мајката а најмалку па ни на крај памет девојчето.
    Тука има жртва и насилник единствен виновник е он.
    Е сега јас само гласно размислувам и ми беше чудно јас добив на 13 год мајка ми ми купуваше влошки мајка ми ми ги броеше деновите кога треба да добијам па пред датумот ќе дојдеше со влошки ќе ми ги ставеше во шифоњер да бидам спремна.
    Е сега гласно само размислувам еден месец не добива втор трет иако знам дека на почетокот не е циклусот редовен сепак би била присутна загриженост и не, не би помислила девојчето е бремено но би сакала да имам мирна совест дали се работи за некој проблем циста,инфекција би ја однела на гинеколог превентивно да слушнам од др дека се е во ред.
    А вака девојчето влегло веќе во 6 месец од бремениста во тоа мало кревко тело носи бебе жално е што следи допрва пораѓај.
    Една интервенција порано ќе беше помалку болна од 9 м носење на бебе и породување.
    Плус многу многу порано ќе можеше да му се укаже помош психолошка помош и подршка од стручни лица.
    Пак ќе напоменам не ја обвинувам мајката но ни треба уште многу едукација за сите.

На eta, EuHenIa, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.511
    Не е само мензисот, туку после таква тешка траума, би требало да има промени во однесувањето на девојчето, дали мајката заприметила дека нешто ја мачи, дали разговарале. Онака само гласно размислувам. Затоа треба разговори со децата од најмала возраст. Јас веќе ја учам големата дека не смеат да ја бакнуваат во уста, да ја пипкаат, мора да знае дека тоа не е во ред и да не ѝ срам да ми каже. Не дај Боже да дојде до тоа, но сепак мора да ја информирам. И веќе смачено ми е од непознати старци, ни приоѓаат, да ја штипнат, да ја бацат. Мислам, што имаш туѓо дете што првпат го гледаш така да му се наметнуваш. И колку и да изгледаме дрски со маж ми, ич не ни е гајле. Само еден предупредувачки поглед и детето кај мене. Што сакаат нека мислат.

На eta, EuHenIa, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    103.184
    Точно ако вие како родители не ја заштитите едуцирате и овјасните што смее и што е нормално а што не кој ќе ја заштити што те боли уво кој ќе се навредел или налутил.

На EuHenIa, M&M, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    31.694
    Добро утро 84a846fef31faccad8515dc08ee86d42.jpg
    Утрово доста тмурно, второ кафе се пие ,разгледувам торти .Не знам што торта да правам за роденден на мм.Он многу сака нешто со банани ,а мене ми се уврте во глава нешто да биде со урми .

За девојчево ,страшно значи.Премногу ми е жал за неа и покрај безброј слични дешавки,уште не можам да верувам какви монструми навистина постојат на светов .

Побрзо оздравување на сите болни .Кај малово во одделение вчера беа само 7 дечиња од вкупно 28 :x.

Убав ден :f:

На M&M, Mr. Right, ane.bella и 20 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Ќе речат - не се исмевај на маката на други луѓе.
    Не се измевам на маката, туку на дејствијата што ги превземаат луѓето.
    Сите сме различни.
    Тоа што за мене е исправно за некого е глупо и обратно, ама некои работи(facepalm)

Добро утро драги жени и по некој маж
    Заврна и ми олесна:rain:
    Не верував на времето дека ,,времето,, може да биде тешко и да ми прави здравствени неприлики, ама еве дојде време да се уверам.

Бај д веј, темава кога ке ја прекрстуваме 50 +/- ?:tmi:

На Bubce38, EuHenIa, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.511
    Нема кворум :D 30-35 сѐ уште најбројни.

На EuHenIa, M&M, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.