Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    93.824
    Здравоо:hai:

Среќен ден,што и да празнувате.
    И без мрчење,храна вино и секс се супер комбинација^_^

Маж договорил вечера во парови со другар му.Вика ај ке се смееме.
    Не признава дека е романтична душа:l:
    Роден е под среќна ѕвезда,се спаси од граОт:))

Храна треба да се спакува,во најмала рака да се прашаат гостите.
    Тука не ми пакуваат,расторанските порции се мали,но кај нас се седи долго во кафана,и масите се преполни.
    Греота и штета е да се фрла храна.

Ај да одам да ископам аутфит за вечер,поточно да најдам што ке ме собере:bug:

На Viktorijaaa5, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Јас т.е. ми пакуваат:)
    Кога ке седнам во кафана обично сум гладна и немам осет колку порачувам.
    Од салата и похованици ке се најдам па обично месото ми остранува.
    Тек кога ке се вратам дома, ке одморам, често ми има поминато мисла ,,ехххх, сега да ми е она реброто од кафана, радо би го из-глодала,,

На boomsleng, M&M, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Обично прашуваат по кафани дали да спакуваат ако остане храна. Барем мене секогаш ме прашувале, и ја земам. Ретко ние ја дојадуваме, ама затоа ѕверов во двор се гости редовно :lol: Сега последен пат за роденденот на малата ме прашаа и ми спакуваа за дома. Сама не би побарала, не сум некој месар, ама да е пица што вика Еухенија, е богами не ја оставам (lalala)

Треба да се чисти, а така ме мрзи :tmi:

На Viktorijaaa5, boomsleng, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    67.664
    Здравооо!

Изгубив осет за време! Ко пола саат да поминаа откако ви пишав предходно. :D

Моментално во Бали, чекам. Не да е жешко, влажно, ужас. Мислев во Карачи и Дубаи се изнагледав жештини, ама ова е ново ниво. :sweat:

Ќе ви прикачам некое сликиче ако успеам да ги намалам од телефон.

Нозеве ми потекоа од толку седење, иако пола саат станав, па вежбав, се тегнев. (lalala) :D Спиена едвај три саати, и тоа на рати. Утре планирам штом ќе пристигнам, градот да го шетам колку ме држат нозеве без разлика спиена или не :D

На Viktorijaaa5, mira.mira, boomsleng и 36 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    Јас обично си ја земам храната . Мене па ретко кој ме прашал дали сакам да ми ја спакува:^)
    Јас си барам:)
    И јас како Рефка си се најадувам од салата и похованици, после не можам ништо да изедам.

Добар ден:)
    За многу години :d:
    Денот почна со подарок (waiting) Што му требало,изгледа оти бев лута 8-| Ми го даде малото :l:, па си го рачунам од него :)
    Дека нешто ќе славиме нема. Малото настинато,сабајле по лекари,јас почнав со една терапија од денес, едвај издржувам, ама ме предупредија :( Едвај чекам дома :(

Шо му текна да врне :^)

На Viktorijaaa5, boomsleng, kuc и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Недојадена храна земам пошо ми е неубаво да се фрла заради моја грешна проценка колку ми се јадело. Ми идаат мисли како луѓе немаат што да јадат и се осеќам неблагодарна ако ја фрлам. Ама ретко се случува бидејќи како Алишан што кажа донарачувам ако сакам уште.

На mira.mira, boomsleng, eli25 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.872
    Допаѓања:
    271.974
    Во село мое нема навика да те прашаат дали да ти спакуваат останата храна.А и од мм кај смеам..се страмува...
    Мм денес изразува љубов на практичен начин нешто:од сабајлиња со неколку колешки не развозуваше кај треба а кога се прибирам гледам ги извадил сите чизми и чевли ги гланца.Влагам в кујна гледам шпоретот свети...Да се радувам или плашам...или се искупува нешто или ми кажува дека си ги запоставувам обврските...
    Ај малку одмор па вечер пак в кафана втор дел..

На Viktorijaaa5, boomsleng, eli25 и 29 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    :lol:Се заебавав.... пробано е еднаш... одамна :$

Барам да ми спаковаат за дома, ако е повеќе останато.. во смисла, да е барем едно парче пица, не пола изгризано...

Ми се спие |-)

На boomsleng, Sesil, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.057
    Допаѓања:
    206.402
    Тегнам кафе и :smoke:на тераса притоа уживајки ви дождот(немам појма зошто толку дожд ми одговара(facepalm))Немам романтичен маШ,важно со ручекот винце мавнавме да се испочитува св.Трифун.Ако во покажување љубов спаѓа ставање дрва во котелот ок е:Dштотуку слезе да наложи парно:tmi:

На WildMk, boomsleng, eli25 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.857
    Допаѓања:
    176.728
    Здраво другари :hai:

Се пресмеав со лејди и обетките. :D

Наминав да даам предлог за име за малечката на малечка ама гледам веќе одбрале најубаво. :inlove:

Храна ретко каде ме прашале сами дали да ми ја спакуваат, ама јас секако си барам. Ако не ја изедеме ние, имам еден куп мачки низ маало. :lol:
    На едно место дечкото се наведна и од едно шкафче извади такво алуминиумско садче за пакување и ми рече да си земам што сакам. И нормално си зедов што сакав. :D

Дур пишував, ми се јави тетка ми од болница, ми пушта камера ја гледам мајка ми лежи на кревет се стаписав, мислев пак добила некој јак напад на бубрези. Таа имала операција на матката утрово.
    Секој ден ја прашував и пред некој ден ми рече дека ќе оди од понеделник натаму некој ден пак на консултации и да договори конечно датум, а тоа веќе договорено за денеска.
    Не ни можев да зборам малава врескаше, знам само дека се добро поминало и тетките ќе се менуваат деновиве за да не седи сама. Ми е криво што не можам да сум таму и осеќам грижа на совест. :( Среќа наскоро ќе одиме.. :|

На senjorita-v, Viktorijaaa5, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.200
    Допаѓања:
    139.556
    Ретко земам храна од ресторан. Праксата покажала дека тоа што ќе го земеме, најчесто дома ни стои во фрижидер некое време и на крај се фрла. А и се трудам да не нарачувам премногу. Ич не сакам да фрлам храна, а фрлам секој ден.
    Е сега, ако ептен многу остане, да може да се извади цел ручек, го земам. Или ако е пица, децата се секогаш расположени за пица.

На Viktorijaaa5, WildMk, Milobebence и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    103.092
    Најтешкото поминало сега следи опоравување и се ќе биде во ред.
    :hug:

На WildMk, boomsleng, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.971
    Допаѓања:
    32.013
    И јас земам храна ако ни остане во ресторан. И правам план како да го вклопам нејзиното дојадување во напшето мени. И од дома ако ни остане правиме „остатоци“ ден. Така сме воспитани и јас и маж ми. Храна ретко да фрламе. Во последно време почнавме да нарачуваме само салати и главно јадење за да не се најадеме со предјадења.

За славење денес плановите со другари се распаднаа зашто децава се сите нешто споболени од вирусот. Па така ќе си седиме и ќе се гушкаме по дома. Може и со чаша винце. Инаку си славиме Св Трифун. Другото ми е лигава Америќка измишљотина.

На WildMk, Sesil, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Yowannty ќе биде се’ ок :hug:

Му викам на мм што сакаш да ти направам за ручек, мислејќи ајде ради денов нели, да му ја исполнам желбата за нешто посебно ако сака.
    Ми рече леќа |( :D
    Море мрш :D

Од романтики, сабајле станал порано од нас, отишол испазарил, ми купил Афтер ејт :inlove: и некои други работи што знае дека ги сакам. Па сварил кафе, и дојде ми отвори врата од спална за да стигне мирисот до мене. Му успеа, рипнав одма :inlove: Е ваквите ситници ми се се’ :l:

Ај сега да се вратам на правосмукалката :whew:

На eli25, Viktorijaaa5, WildMk и 35 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.200
    Допаѓања:
    139.556
    Моиве дома никако да ги научам да дојадуваме храна. Маш не сака да дојдаува и им го пренесе тоа и на децата. А мерката никако да ја погодам, колку и да направам, пак ми останува.

На WildMk, Sesil, boomsleng и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    103.092
    Нашето утро започна вака
    Лежиме во хоринзотала и двајцата добро утро љубави како си?
    Добра сум ти?
    И јас сум добар.
    По некое време одекнуваше во мрачната соба ох оххх ох ме боли грбот ме боли главата ме болат коските секој со своја жалопојка :D се гушнавме и разделивме секој на своја работна позиција.
    :D

На senjorita-v, Viktorijaaa5, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.057
    Допаѓања:
    206.402
    Операцијата веќе помина,побрзо да закрепни мајка ти:hug:.Немој да осеќаш грижа на совест,ќе биде добра,намерно не ти има кажано за да не ја мислиш и секираш(по мене си знам).Не велам дека е исправно тоа што го правиме,но од желба да си ѓи заштитиме децата од преголеми грижи(за нас секогаш сте наши деца,без разлика што веќе си имате свои деца):hug::hug::hug:Далеку си,па и со бебче,затоа не ти има кажано точно кога....

Последна измена: 14 февруари 2020
    На WildMk, Sesil, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.079
    Допаѓања:
    77.052
    @Yowannty ќе биде ок мајка ти, најтешкото битно поминало. Ќе и надокнадиш кога ќе си дојдеш тука, немој да се јадеш :hug:

Да ве поздравам друштво.
    Денес денов бош, ме изненади опомена за мојот темперамент.
    Дефинитивно треба да држам дистанца со одредени луѓе и да си ќутам.

Од позитивни работи, маж ми нашол убава полица за тв па ми се јави да ми каже дека денес ќе одиме да ја платиме :sun:

Убав ден да имате и убаво да си поминете како и да празнувате :f:

На WildMk, Sesil, flower30 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    67.664
    Морав многу да ја намалам сликата, па се изгуби квалитетот. Небото беше ваууу! Толку контрасти, навистина прекрасно. Облаците како од памук.

IMG_20200214_51736.jpg

Кој сака да стане милионер? :D

IMG20200214204156.jpg

Му викам на маж ми, ајде тука да се преселиме. :D

И нормално, чипс од кокос со какао. :smirk:

IMG20200214205835.jpg

На senjorita-v, eli25, Viktorijaaa5 и 38 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.872
    Допаѓања:
    271.974
    @mal.ecka вековито името,прекрасен избор сте направиле.
    @Yowannty поминало потешкото, сега брз опоравак не ја мисли штом има сестри околу неа.
    И кај мене дома никој не дојадува храна а јас пак се дојадувам ептен ми е криво храна да се фрла.Носам на кучиња мачиња ама не фрлам.
    Видов на фб во еден убав бутик се на пола цена,да видам да не верувам во мое село тоа а ме копка да појдам иако сум шворц.

На eli25, WildMk, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.