Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    103.091
    Добар ден
    Сите рано сте станале а јас се успав мм дома денес па не го наместил алармот па убаво си се успав.
    Среќа нема кој да ми вика за тоа што закаснив на работа.
    Од мм тешко дека нешто останува јас сакам да си каснам ама брзо се заситувам па мм дојадува ама битно не останува ништо.
    Јас увек трампам месо за помфрит човек во тон компири да ме закопа одма ќе најдам излез.
    Ме сликнал во воденица во К.Паланка како ми поткрадувам компирчиња :lol:.
    Инаку ме бендиса јадењето кога бевме во Делчево во едно кафанче не знам како се викаше ама се беше превкусно а богами и ефтино.
    Во Србија би одела за кајмак ми се пријаде кајмак :wasntme: оргинален српски и лепиње без месо (смајли на кои му течат лиги).
    Убав ден убав викенд чао!

На WildMk, Peco, wendy2 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.209
    Допаѓања:
    181.357
    Истиот рецепт го имам, само дупла доза, потврдувам дека е најубав :D

На ninja35, RosettaStone, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.213
    Допаѓања:
    156.975
    Саботава во 6 ми почна. Седев на кревет и дремев со 6 и 30. Еден ден ќе ме најдат залепена со челото на под, секогаш вака правам, седам и спијам. На мајка ми сум ваква, да ми простите, ама жената знае у вц да заспие од умор... има забрана да се заклучува од овие причини. Ќе ја вадиме некој ден со водоводџија.
    Го пречекав од аеродром и право на зелено пазарче. Многу сакам на пазар да идам, а се поретко е.
    Јас по хеланки, он во кошула и костум - карикатура, да гледам од страна ќе си речам, алал да и е, швалерот на испраќање и пазари за дома.
    Па и на тезга со бившиот. Се испоздравивме сите, он со будуќа жена, а мене ми ја подзадржува раката, па и комплименти добив, па леле леле... девојчево едно незгодно, мене незгодно, па со неа си свртевме грб, ги оставивме да мерат краставици, всушност јаболки, јас по бананите сум, па си отидов на другата тезга.

Денес надвор ќе се јаде, телово реши да е ок, па треба да се искористи.
    Полна ми е домата кога он е тука, па ми дојде топло на душичкава, па морав да си кажам. И така.

На flower30, Majuska83, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@CameliaMiller среќен роденден, сите желби реалност да ти станат.:hug::party:

@mal.ecka нека ви е здрава и жива Бисера, пренајубаво име.:l::l:

Кафе, цигара во двор, деца на училиште, маж на работа, ручек спремен, куќа така така:wasntme: машина трета врти од сабајле, мојот Валентајн е таман.:wasntme::rofl:
    Ааа ми оставил сабајле на маса мм 11 ружи, првата година го искарав дека кај нас се носи парен број на цвеќе на гробишта, как умрен а как живи се носи непарен број па купува дузина и вади една да не јадам бубрези јас.:rofl::l:

Постот го почнав од завчера, сега дремам надвор со кафе, цигара и одмарам мозок од гости.:wasntme::lol:

@SV1911 во мојот роден град си, баш ми е криво што не сум таму за да пиевме кафе, ручече..:doh:
    Баш се мислев каде би одела преку Бали, ние сега по ново последниве години одиме Мелбурн Дубаи/Доха директен лет од 14-15 часа и после дирекно Скопје.

Со темата за цензурирање, можете да ме замислете мене на работно место како се цензурирам и употребувам синоними за вагина?:wasntme:
    Додуша ако видам малку поопуштена родилка ја прашувам дали има име за вагината па така да ја нарекувам, повеќето се со ептен откачени имиња за вагината.:lol::lol:

Ај уште ово на таа тема, кога ги повикаа мајките на wanna be силувачите на внук ми кај директорот на училиштето и двете се соблазнуваа од мојот експлицитен јазик(facepalm)(facepalm) тие силувачи дома чуваат ќе ме опоменуваат мене за вулгарен речник, битно не пцујат.:x(facepalm)

Јас не се цензурирам, се нарекувам онака како што му е терминот, децата ги учам така како што треба а не со синоними или такви глупости, исто си ги учам како да се заштитуваат од ненормални луѓе, мора се да знаат и баш сум горда на внук ми што веднаш ми кажа што му се случило за веднаш да се превземаат мерки.:)

Храна обавезно собираме од ресторант зошто обавезно превише нарачуваме, повеќе за децата де ама во последно време ретко па ни останува, деЦиве маф праваат.:lol:

Дел од мајсторијата на мм за гостите од работа, јас помошник шеф бев.:lol:

EDC02A3F-2F0B-461B-9DB6-7B2399E67F1F.jpeg
    44582DA4-738C-48F7-9E58-629AF47B0DBE.jpeg

На CameliaMiller, V.odolija, НаталиЛили и 38 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    67.664
    Далеку е, далеку. :D

:hug: :*

Прв впечаток, Европа повеќе ми се допаѓа. :D Не дека се испотепаа да ми врачат виза за престој. :rofl:

IMG20200215162341-01.jpeg

IMG_20200215_28490.jpg

IMG_20200215_37788.jpg

Слики од коали и кенгури нема. :D И ова на брзинка, хотелов затуцан малце. :D

На CameliaMiller, Skorpija25, WildMk и 34 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    67.664
    Ќе одам во Аделаиде и Сиднеј (најверојатно) деновиве, па ако си натаму некаде, пиши. :D

На CameliaMiller, WildMk, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.055
    Допаѓања:
    206.384
    Еве ме и мене со се кафето,не бројам повеќе колку од сабајлинка се:D.Сакам кај тоа кенгурите ама њама:tmi:сега за сега,можи ќе биди некогаш.@mal.ecka името за мерак,ќерка немам ама пак внука можеби еден ден:*.@SV1911 како би запалила патиките па кај операта кафе да тегниме уууфффф:*

На Skorpija25, WildMk, Esmeralda-MD и 28 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.195
    Допаѓања:
    148.280
    Леле мислев тема сте смениле тоа @bittersweet лиги ми направи.
    @referentka со салатчето
    И @Milobebence со кајмакот исто. :inlove:
    И сакам да ме земете и мене и @0ли @Bubce38 @stetoskop и сите кои ќе одите. Без нас тапани ли? :D8)
    Не за друго, дајте ми српски да причам, ако не друго или ќе ве обрукам или јако ќе се изнасмеете. :D А ко што гледам @0ли нарачки ко мене прави. :rofl:
    Не сум јадач деновиве колку што сум стрвна.
    Значи апла сум стрвна у пм.
    А сум јадена само едно мало парче пита сабајлево. Најверојатно од што сум болна .
    (facepalm)

На Esmeralda-MD, ivi1987, 0ли и 22 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    173.864
    Иќи ќемо сФи и биќемо фини :rofl: (facepalm)
    Нзм за тебе ,ама ја јадев варено јајце и оризова галета додека ја гледав ,,малата" плескавица на @Bubce38 :rofl:... ко оние на фб што јадат јаболко а мирисаат хамб.бев :| (facepalm) ...
    иначе и ја сум у стрвните ... да аПнам само ,само 1 залаче :tmi:...е до толку (facepalm)

На Peco, ivi1987, 0ли и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.195
    Допаѓања:
    148.280
    Е ај сега. Што е галета?
    Баш си лимитед едишн мајке ми. :rofl: :rofl: :rofl:

На ivi1987, RosettaStone, Kate Rina 93 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    173.864
    Што ми фали ма ....:rofl::P
    20200215_124701.jpg
    20200215_124625.jpg
    Со сусамО се овие

На ivi1987, RosettaStone, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.195
    Допаѓања:
    148.280
    На ninja35, ivi1987, RosettaStone и 7 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    173.864
    Знам :makeup: :emo:

:rofl: :rofl: :rofl: се зезам мааа.... :*

На LadyC, ivi1987, RosettaStone и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денов рано ми започна, веќе завршив со пешачење. Еден километар сум у плус. А килограми у минус. Коа облеков еден стар фустан и коа се видов колку очајно ми прилега на снагава донесов решение у ист тренутак. Млада, убава, висока а дебела. Е нема веќе. :!:
    Се истуширав и у баде мантил пијам кафе број два. :f:
    Ручек на некое убаво место, ама салата и риба ке јадам. :muscle:

Сакав да ви честитам родендени и останати убави работи. :hug:
    @SV1911 почесто ставај слики. На тема убави слики, не можам а да не кажам дека и @vitamina фали. :sun:

@WildMk ја пак не ги тумачам така 'знаците'. Ако нешто посакувам, нема работа која може да ме спречи. 8)

Кој е за кафе?

На WildMk, Ariel, eli25 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Ден.
    Успешно завршен прв дел од денот. Вежбав и седнав кафе да пијам. Мали спие .
    Криво ми е што не прошетавме утрово ама ниту он изрази желба ниту јас... А сакав на гејзи али вчера дека врнеше шлакатарник е сигурно.
    Пауза пола саат па уште еден тренинг, а се мислам и вечер да отидам во клуб.. Ај ќе видам до после
    Убав ден

На WildMk, eli25, ninja35 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.869
    Допаѓања:
    271.929
    Цел ден ми помина со расправање со овие од сервис од т мобиле.Цела зима не зеза нетот.Пратија ефен го чепна се опрај за саат пак исто.Пак дојде смени рутер пак неќе, со триста чуда се опрај да видиме до кога.
    Главава од аналгин не ми поминува.Немам кетонал ни ефридол,се напив диклофенак да видам.
    Ретко вака ме боли.
    Јас сум во план од понеделник да ја почнам диетата од Жан Митрев колку ќе издржам толку.

На Tajnaotrovna, WildMk, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    :hai:

После денешнава случка официјално потврдувам дека ми се гади од старци. Некои се толку уфилмани дека ги сакаат помладите, а они кутри појма немаат дека ги молзат за пари. Од каде им е оваа самодоверба да ми е да знам. :puke:

Времево надвор не е за зимска јакна. Денес излегов со едно тенко јакниче и таман ми беше. А тек во вторник 18 степена ќе има. На кратки изгледа ќе одиме.

@LadyC и ја би надвор од бедотијава. :nod:

На Tajnaotrovna, WildMk, RosettaStone и 9 други им се допаѓа ова.
  18. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    I scream for icecream:rofl:
    Умреф за благо, а вие терајте со хранителни провокации, @bittersweet пицине за мерак, @referentka салатчено прсти да излижеш, е пројата на @duffi се истроши веќе. @stetoskop дал е Во(д)тка ма што е бино важно се голта8)
    @SV1911 убави се сликите ако нема домашни миленичиња:hug:
    @mareane ај луфтирај глава и малку повеќе магнезиум и калиум има едни шумливи на биофар, знаеш кое опуштање се? Ако не одиме на јога часови, не опуштање има во поза Легенда да останеме сите нит глава нит мускул ќе боли:nod:
    Опа кафе се испи, ама ме врти мозоков за уште едно.
    И денес гужви, турканици и брканици со гоЉф и валиде султан во пакет со нас, па ме гоштава што парички што поклонче ми спремала за роденден.
    Ах златна да знае само најголем поклон ми е откако се раздели од нас трајно а ние во двојка процутевме тајно:f: (facepalm) ПесМа за прваче, важно има рима.
    Нема везе се фино-добро је прошло, следна тура до Србија и не врачај назад ни свеки ни храна:rofl:
    Епа убаво попладне фини луѓенца и така, се читеме подоцна во вечерните часови.
    Steki се замолува да извади макина-брзина од карантин, денес нит дожд нит град, силно светнал дн:sun:
    Пат под нога и поздрав:hai:

На Tajnaotrovna, eli25, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    173.864
    1. :rofl: :rofl: :rofl: Врв на поезија :rofl: ... сакам и за мене снаата вака у хаику поезија да пишува ... чооооовечеее...:rofl: :rofl: :rofl:

2.Денес пасатот е у игра... 2.0тди (fingers) (fingers)... куд плови овај броТ :emo: ...гоЉфот нека одмори душа малку :emo:

После сФе што се изеде ,ми остана само уште активен јаглен да преклопам некои 3-4ком.... додуше ,нзм што ме боли -желудник или јајник ... некоја нелагодност безвезе :|

На Tajnaotrovna, Роберт 7, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.869
    Допаѓања:
    271.929
    1,2,3 ,проба...
    Реков заклучена да не е темава

А за секунда ме претрка Стеки...

На Tajnaotrovna, mal.ecka, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.