Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Абе дека телевизииве се ептен тапа- тапа се,ама така е секоја година, не им е првпат.Обичен ден кога сме на работа тогаш ке им текне да пуштат добар филм затоа што треба да си легнеш (facepalm). А сега кога сме послободни не удавија, не што нема филм ништо нема :envy:.Среќа имам книги доволно па не мора ич телевизор да пуштам. Се спремам утре да им се јавам во Т-Хоме да ги прашам и Фокс Лајф зошто го исклучија.

На artemidis, Annath, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    Одморџики - многу Ве има!!! Блазе си Ви - да знаете дека Ви завидувам :D, уште сега ми е мака што треба утре да станам рано :@. А Вие не се сеќирајте за телевизиите и нивните шкарт програми - си имате интернет и пред се Фемиана!!!

А, јас сум како @Teodora* си читам книги и го игнорирам телевизорот!!!

На Annath, mareane и Teodora* им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Среќна и бериќетна нека ни е на сите новава 2015.

Ние најадени, напоени, одморени. Како што ја испративме старата, така и ја пречекавме новава, во мир и хармонија. Му викам денеска мене вака ми е ами секој ден нова година :mm:

Туку вечерва испаднавме за беља и на среде пат човек кога се штрекна глобусот...од памет ме извади.
    Кој глобус викам???
    Како кој, тој од ибеј ми вика. И ми светна дека вечерва истекуваше аукцијата.:(
    Штета, ќе заштедевме, и тоа многу.

Решени сме пијано, телескоп и глобус за во салонот да купуваме.
    Таман имаме фора додека се родат три деца и додека научат да управуваат со истите за да ги купиме:rofl:

Што е една пропуштена аукција што сме се убрзале.

Пријатна вечер девојки:hug:

На senza.parole, Mama25, Serafima и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    fox life i discovery (или national g.беше) колку што знам ги укинаа поради нашата диктаторска влада... повеќе да се гледат македонски програми, на оние немало македонски реклами.
    Ко демњк на македонска тв да даваат нешто нормално, само трујат народ со турскине серии (facepalm)

Добра вечер женски. Јас и денес работно. Ете така ми почна новата год. Ама ако, нека биде продуктивна :)
    Ете ве поздравив на кратко, сега можам и да си легнам :yawn:
    Кој оди и вечерва во провод убаво да си помине :music::d::dance:(hollest)(poolparty)

На Mama25, Serafima, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  5. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Со ова што ги укинале каналиве навистина се катастрофа.
    А плус додале некој албански и напишале со цел да се подобрела понудата. Која црна понуда. (facepalm)
    Уште овде фалеше да се вмешаат со ова политикава.
    Туку се налутиле што не ги даваат и таму па затоа.

Инаку девојки среќна ви нова година и се најубаво во неа. Среќни, весели и насмеани, а пред се со доброо здравје.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Sabalje na TV vikaat, sega e vreme da zavrshish se shto si pochnal za da si smiren cela godina.
    OK.
    Se razvrtev niz doma. Pola kilo shumlivo vino. Chetvrt shishe votka, pola torta, pola chokolado, edno tri chetvrt od shishe viskiiiii, pet valiuuuma, edno malku nedoopieeno shishee rum. Nemate pretstavaaa kolku suuuum smireennnaaa..

На ozbilnazena, senza.parole, Mama25 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Што ќе гледате тв, он нека ве гледа вас 8-|

На Val-Dim, Mama25, Serafima и 3 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    I onaka veke se e obratno za nekoj na nasi godini i povozrasnite.Samo uste casovnikot da moze da pocne obratno da odbrojuva.:D
    @imelda sleden pat javno ye zamoluvam da ne se opteretuvas tolku.Imas opcija povikaj prijatel...:rofl: ne si normalna me presmea.
    A kako samo obratno bese mi trgnal i mene denot.Bitno ke zaspijam daj boze so iskrivena linija na liceto nagore.

На Mama25, Serafima, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добро утро од мене. Како така јас да ја започнам темава, утрински?:o
    Еве еден пречек од мене со топол чај и колачиња.
    Надвор е толку ладно што ми доаѓа да го гушнам каминот и да не го попуштам цел ден. Дури и одењето во WC е луксуз :D. Излегов само дрва да земам и ми замрзнаа нозете:|

Туку, топло - ладно, во истиот период од годината, се разболувам. Можам од јули да кажам дека на Божик сум мртва болна. Како со аларм да ми се крајниците. Навиени во точно определено време да почнат да создаваат проблеми. Мој проблем е тоа што секоја година пробувам да се лечам природно, лимони, киви, ѓумбир, прополис..... И така терам неколку дена додека кренам Т и продолжувам со Амоксиклав. Ама годинава ќе одам директно на антибиотик. Што е сигурно, сигурно е.

Ви завидувам на тие чии деца се поголемки па не морате да им висите над глава. Како би се вратила во постела барем уште два часа:emo:
    tumblr_nemzz7zkRM1ssqam8o1_500.jpg

На Val-Dim, Mama25, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro Aninke...Dobro utro vozrasni zenicki:bandit: ili kako bese..
    Anke sedum dena so lekarstva edna nedela bez...Mene mi gi izvadija krajnicite uste nemav ni 7 godini.Posle pa skoro skros ogluvev no fala bogu sega ne e loso.Slusam samo koga mi odgovara.:lol:
    Uste sabajle se javiv na sveki,da se dogovorime za badnik da ni dojde tuka pri nas.Jas sekako nema da mozam da patuvam.Pak ona ke mora se da sprema.Taja ziva srekna a mene me fajka neko cuden sram:?: sakale veruvale sakale ne..Od nas kupeno od nea prigotveno ama vistina pak mi e nezgodno:bandit:...
    Ke pocnat neli muabetite okolu parickite pa da si kazam deka lani konecno prv pat odkako znam mi padna.Zatoa i jas si legnav na brasnoto.
    Se nadevam barem za vecera ke mozam do domce da trknam.Ubav den na site...Veterov da zastanese barem.(tumbleweed)

На tessie, senza.parole, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  11. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Среќна Нова Годинааааааа
    Ај па до пладне и ќе се отрезнам :drunk:

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Немој да ти текне сега бебе да правиш, пијано ќе се роди.
    Среќна ти и тебе.
    Добро утро си уживкам сабајлечки во омилената гардероба пиЏамки.
    Јадевте ли грозје жени!? Немојте јас ваква се сторив.
    _sp-1.jpg

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    А да ги извадам и јас? Можеби и јас ќе оглувам па ќе си слушам тоа што ми одговара. :lol: Фала за предлогот, ќе размислам:D Нема да ја слушам свеки што зборува8)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Среќна ви Нова година мили феминки.:party: Да сте ми здрави и живи и весели.:) Наздравје вишновачава!:d:
    Извртете едно и за мене.

На bittersweet, Sky-butterfly, Serafima и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.183
    Среќна Нова 2015! Нека лошите работи останат во минатото, а во новата година нека има само убавини! Бидете ми живи и здрави, другото само ќе си дојде! :D
    Ние по дома, со мало дете, супер атмосфера си направивме самите... и кога дојде време филмови да се гледаат... се комиравме... али нема везе, битно беше супер... сеа денес пазете што праите, оти тоа ќе праите цела година;) (удрете на секс, не трошете пари :P)
    некој вика тоа важи за први јануари, други викаат важело за втори (Св. Игнат е денес или така нешто). Кога и да важи, јас се надевам дека 2015 ќе биде убава, исполнета и бериќетна година за сите.

Ве поздравувам од моето работно место. Имам некоја фрка вака постновогодишно со надалеку познатиот ФЗО |( се надевам дека до 5 ќе успеам да ја решам, инаку маф ми е работата....

На ozbilnazena, Mama25, Teodora* и 8 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Okolu ova sto ke pravis a ovoj den cela godina ke pravis...lani koga mi kazaa pocnav dogovorite za rabota na vrabotenite da gi pravam i pecati da udiiiram..za demek cela godina od kancelarija ne izlezam..:D
    I vistina eve se na lezenje i sedenje mi otide godinata pretezno..:doh:
    Tuku godinava nemam mnogu izbor tuku da gledam da ne spijam mnogu...a zamena za seks dali da primenam..:bandit:

На Annath и anina им се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Газдите на мм во понеделник или на први плата не даваат. Ако треба на пет дена порано ќе префлат пари ама нема шанси да дадат во понеделник. Демек цела недела ќе давале пари или цел месец ако е први. :D
    А и мм го префати некоја ваква треска па на првиот ден од неделата или месецот, не плаќа сметки, не става нафта...:D. Ај да видиме дали ќе излезе на позитивно.:wasntme:
    Кога сме кај бабини деветтини, баба ми секогаш носеше зрна од афион во паричникот. Чисто од суеверие. Ај си реков да пробам и јас да ставам за да видам дали ќе имаа подобрување на финансиската состојба:D
    Ама кесичката се скинала и одам на шалтерите од Охридска Банка да платам и почнаа зрна да скокаат на сите страни. Брука жива! Во земја пропаднав. Сум ги повлекла со парите(facepalm)

На tessie, Val-Dim, senza.parole и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Оставете го сексот за способните, а ние неспособните си имаме други мерки, на пример вибратор или љубовник.
    Бирајте кој ви одговара.
    93998027.jpg

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Среќна нова! Мене новава ми помина во кревет со либето и откако поштени си честитавме ни јавија една лоша вест, ама битно почна со убаво. Се надевам на убави мигови годинава, како што почна на 1ви сабајлето така и да продолжи. Посраната година ја испративме и не сакам ни да помислам на неа. Исрено не верувам во тоа како ќе почне годината така ќе продолжи, лани почна совршено а заврши на крај ужасно. Вие само уживајте па годинава сами ќе си ја направиме ;)

На tessie, senza.parole, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Среќна Нова и од мене! Многу здравје, љубов и пари, здрави бебиња кај што се чекаат, и многу секс
    Ако се суди по 1ви, ќе лежам и ќе јадам :D Ако се суди по 2ри, ке дремам на работа...
    И новогодишната вечер лежерно ми помина: во 9 вечеравме (не е да се фалам, ама и месото и руската и тортата супер испаднаа 8)) , во 10.30 реков да одморам малку, и сме заспале двајцата до кај 11.50. После проверивме што ни донел Дедо Мраз (парфеми за двајцата), и во 12.30 веќе не можев да издржам и си легнав. И баш ми беше убаво :D.

До кај 20ти некаде планирам да работам, после домче до ноември :)

На Pebeka, pilenka, senza.parole и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.