Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не сум пробала со фолија, баш ќе пробам денес

На WildMk, RosettaStone, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Дирек, а можеш при крај кашкавалче во тенки надолжни ленти да ставиш и ем покрцкави ем повкусни ова за дресинг или сланината тогаш стави ја, јас со кашкавал би играла во мој случај:)

На Sexybaby86, Milobebence, Роберт 7 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    77.455
    Абе дај таму некоја референтна бројКа.

Кафе испиено, перална на ред.
    Спиење јок. Се мислам подварок да си направам денес.
    Кога веќе почнавте со јадења уште рано насабајле, пратете и наваму малку, јас стрвна сум :$

На Peco, ane.bella, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.084
    Допаѓања:
    206.797
    И малку вода,колку полофина филџан за кафе,така компирите во текот на печењето нема да се суви.Упаднав ко падобранец(facepalm)

На EuHenIa, Peco, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    93.896
    Охоо висам по цел ден на телефонов,особено сега,сама сум по цел ден.
    Во Мк ретко,имам луѓе за дружба и доста ми се исполнети деновите.
    М.м во вц не оди без телефон,зависен е од игрици,јас не играм.
    Со дете планирам да сменам политика,односно да минимизирам употреба на секакви гаџети,па и телевизор.
    И кај нив се ствара зависност па не знаат една реченица да сврзат на 4 год,или зборат мешано..

@RosettaStone среќен роденден:^::l:

На eta, bittersweet, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Да тоа е мојот проблем, суви се, ќе му ставам вода

На LejlaD, RosettaStone и Milobebence им се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Колку и да не признаваме, сите сме зависни од технологија и телефони.
    И не е само форумов, и другите мрежи се.
    Мојата работа е пред компјутер, со зборење и зјапање во екран полни 8 часа. И знаете што имам забележано? Секоја слободна минута, зјапаме во телефон. Наместо да одморам очи од екран, ги пренасочувам во помала верзија. И сите колеги исто. Наместо да си размениме некој збор, со телефон в рака.
    Најмногу ме нервира кога ќе седнеме некаде на кафе со друштво и некој ќе извади телефон. Сакале верувале или не, пред друштво не вадам телефон. Сакам да напраам муабет со луѓето. Ама, џабе кога другата страна ќе седи и ќе скрола на Фб или Инстаграм.

Исто така, мада знам дека некој и навреден ќе се најде од муабетов, многу ми е одбивен новиот ,,тренд" на мамички, каде секој ден објавуваат слики од децата, и одоздола еден куп коментари од други мамички. И ја сум мајка, али овие ми се посебно ,,гето". Не би можела да се здружам со нив и секојдневно да се лигавам и да им ги величам децата :^)
    Ај распнете ме сега 8-|

На eta, Sesil, EuHenIa и 27 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.898
    Допаѓања:
    272.448
    Се изморив читајќи.
    Во последно и во реалност не се вреѓам а не овде.Ни замерувам а најмалку сакам кавга.Треба да внимаваме што ќе речеме,пишеме ама пак луѓе сме ќе ти излета некогаш некој збор.
    Ќе се бавтам периодов по лекари ,уф ...

На Sesil, Dadusicka, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    А јас лајкови само за компириве ставам, па дај бидете фер и ставете ја цела рецепта може и некој друг сака да прави..:D
    Прекрасен ден на повидок... Пролет:sun:

Еве си, распната, да не боли??8-|
    3ed24b69c7629ec0df09a1ce4f65de4e.jpg

Последна измена од модератор: 18 февруари 2020
    На Peco, ane.bella, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.844
    Добро утро,
    Станувам и гледам, па јас сум била во најлепо друштво- Очајни домаќинки:tmi:. Еве, ја може Бри да бидам, шо има врска што не сум по готвењето, тупаџија сум за други работи. А имаше и едни Реални очајни домаќинки, од ЛА беа или од каде, е тие беа врв.
    Е сега дисклејмер- никого не доживувам како очаен, па и тие домаќинките ич не беа очајни. П

Јас мислам, блазе си им на тие што сонуваат, ама па и за сонување финта имало- требало да се спие. Ко ќе имам среќа да спијам повеќе од 6 саати, може и да сонувам. И многу ми се убави соништата, живописни, љубовни:inlove:.

:rofl: Сега во 2Д те замислувам, проширена бе. Сигурно не си ни едното, ни другото, само не си навежбана:?:

Е такво слично ми се има случено. Уствари не баш слично. Незнам дали ви имам кажано, одам јас чекам на гејт, си дремам таму саат и пол, времето да полета авионот се ближи, на гејт никој. А јас си дремам, кул. Кога едно време, си го слушам името, да одам на гејт незнам кој, авионот ќе полета. (facepalm). Толку предвреме сум била, што гејтот го смениле во меѓувреме. Со трчање сум го фатила авионот:sweat:, сега знам дека не морам да дремам 2 саати претходно.
    Среќен роденден бтв, @RosettaStone .

Одсабајле истерани 2 состаноци ама уште кафе не сум пиела.
    Aj да видиме што ќе донесе денот8-|

Последна измена: 18 февруари 2020
    На petunija77, Peco, ane.bella и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    103.131
    Добро утро добар ден!
    Порано многу сонував и станував исплашена еднаш на мм сум му влепила шамарчиња три дена после тоа ушите му ѕуеле.
    Ми вика спијам и наеднаш те гледам врз мене и шлааппп ме акна ѕвезди броев и ми вика чутев дан ти текне да ми акнеш уште еден.:lol:
    Обично сонував тоа што многу посакував бебиња или ако гледав хорор тоа што сум го гледала тоа и го сонував.
    Е сега од декември навака не ни спијам може сат два најмногу а останатото мижам и лежам.
    Едвај чекам да одам прво кај неврологот па после кај што и да треба само нека ми помогнат.
    Абе душа ми ваѓаше дур беше жива ама и мртва мир не ми дава мме :D што ќе се прави со стравов и паничниве напади не знам.
    Но битно закажав од снимање до психијарар белким некој ќе помогне.
    Пак јас со негатива извинете.(facepalm)
    Инаку работно жива душа нема јадам чорба полнам мев ама пак гладна :wasntme: :D ај ќе продолжам со неш друго се мислам со што.
    Колешкава не ми е тука па досадно ми е се приметува нели :nod: ај чао!
    Кој стави кафе нек ме викне ако сака :hai:

На eta, bittersweet, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  12. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    41.923
    Арно е кога само убави соништа сонуваш, ама лошо е кога е се кошмар до кошмар.:(
    Ја и два саати да спијам пак ќе сонувам, од мали нозе сум таква.
    Или живите ги умирам, или мртвите ги оживувам:D.
    Ама еден ми бил најјезив сон до сега. Пред едно десетина години, околу десет дена пред свадба. Сонувам како тројца дедовци со бради и коси разговараат за мене. Се договараат кога да ме земат на оној свет. И едниот вика ај да ја оставиме да и помине свадбата што ја спрема па тогаш може. И се разбудив. Луѓе мои мислам поцркав од страв наредните денови да не ми се деси нешто. И мислев после свадба готово, отидов:D.
    Ама фала Богу еве ме жива, не толку здрава ама дишам бе:D.

На Dadusicka, Peco, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.734
    Допаѓања:
    140.088
    Добар ден,
    Вчера имав еден мини нервен слом:)Се чудев зошто, проверив, во ПМС сум. Се напив дијазепам и излеговме. Денес пак.

Да ве прашам, турските серии стварно биле многу интересни и требало да ги гледаат 4 годишни деца? :wasntme: Јас сум строго против тоа, ама еве бабата вика обратно, па викам јас ли некаде грешам со моите мислења и начини на воспитување;(. Ми го кренаа притисокот од сабајле. Маж, и тој секој ден го прави тоа. За сите памти да им заврши работи, да се јави кај треба, само за нас за дома - за деца и за мене не памти оти имал премногу обврски:@ Детево ми тера инает и кога на крај ќе ми рече баба ќе ја послушам, а бабата се дува ко паун ми иде да си ја искубам косата.
    Многу попуштам на некои луѓе, премногу. Ама како вчера што избувнав дома осеќам дека и пред нив ќе биде наскоро.

Јас дека смотана, се пронаоѓам во секој муабет. Ама повторувам, смотана сум и затоа. А ко што пишавте сите, секој има право да си искаже свое мислење и свој став.
    Ми треба мене (очајно многу) психијатар. Ама ми треба и фитнес, а финансии имам само за фитнес во двор:D Па сега викам да се решам, да направам напори да појдам на фитнес и ќе добијам 2 во 1 (ем ќе слабеам, ем ќе исфрлувам негативна енергија).
    Од синоќа, повеќе од лутина, ми се плаче онака без причина. Како темпирана бомба сум.

Постов требаше веројатно во друга тема, ама немам време сега за 2 поста:) извинете за исфрлањето на моите фрустрации овде. Еве да се искупам ќе почестам кафе 96822133-cup-of-cofee-with-sugar-on-the-table.jpg

На eta, bittersweet, Sesil и 28 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    77.455
    Јас беф
    Доаѓај ајде
    После муабет со мене ќе видиш дека психијатар не ти треба 8)

Ептен сум во елемент. Спиев неполни 2 саати :lol:
    Да земам да чистам сега. Алишта еден куп за сортирање

Само јас не сонувам деновиве?
    Ама чекај, за да сонуваш трева да спиеш :rofl:

На Dadusicka, Peco, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.844
    Не треба деца да гледаат турски серии @flower30 . И возрасни не треба ама пак за нивните избори не си ти одговорна.
    Многу чуден македонски приметив ко дојдов мк после 4 години пауза, се чудев што е проблемот. После ме просветли некој, од синхронизациите било(facepalm). Одиш во Веро, мислиш Јелена Жугич на каса, со драмска дикција ти продава сок и јогурт:headbang:.

На bittersweet, Skorpija25, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    103.131
    Идам :hug:

На dunika, ivi1987, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    @Роберт 7 не ти треба рецеКт, покана за на гости ти треба:lol:
    Со фолијата ја знам финтата ама не ми успева, а за додавање водна и таа финта исто ја знам и ја применувам кога печам компир за мене, јас сакам помек и повлажен, поширок, а мм сосем е обратен од мене го сака потврд и посув и онака смежурен компир и по можност крцкав и дресиран со кашкавал(facepalm)
    Додуше јас најмногу сакам чист варен или пире, ама прибидејќи некогаш ме мрзи да мучкам и пасирам останува само варен и во сезонски случај на ниски темпереатури за руска ми служи:D
    @Biljarkata @dunika @stetoskop @WildMk @malerozna благодарам:hug:
    Малерозна во бинарен броен систем не би да се изразувам дека е би не моно цифра, а во декаден па каскам накај 4ка ама има време, средни триесети денес ти е нов пубертет, а како и да не е кога пред некој ден мозолка на лице ме расони, а не сум во пмс мајке ми.
    Се ми се испоремети, не годиште не хормони не соништа, после постара демек година помудра исто толку како не, похаотична да:nod:
    Тегнам кафе конечно на раат:nod: :coffee:
    Кој е за бујрум
    cofe.jpg

Последна измена: 18 февруари 2020
    На Dadusicka, M&M, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Турски - не:?:
    Турбофолк - не:?:
    Е јас и едно и друго гледам и слушам:)
    Не дека ми се омилени, ама ми се релакс.
    Турската серија ми е омилена зашто можем да пеглам и чистам а во исто време да слушам зашто се синхронизирани, па немора да седам пред ТВ, а и домашната активност која ја работам иако не ми е омилена, ја сработувам без да размислувам за неа.
    Турбофолк ?...Цеца?...Лукас?....без нив пијанка и кафанка за мене -тешко.

Е зошо маче сељак ?!

Можам да се вклопам во секаква музика и програма, освен во филмови со ,,крвопролиќе,,

На Sesil, EuHenIa, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.216
    Допаѓања:
    181.465
    Ааа, штом вика бабата така, така мора да е :D Се зезам, какви турски серии за деца, се знае што е за деца. Смешки се бабиве :rofl:

И јас кафанка терам со нив, ама дома се држиме стриктно до Златно Славејче :D И испаѓа муабетот ко со попот, или докторот: Оставете јас како правам за мене, јас ви кажувам како правилно треба да правите вие 8-|

Последна измена од модератор: 18 февруари 2020
    На Sesil, Dadusicka, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Моето Поточиња и Славејче-то ги слуша, и да сакаш да ја седнеш да гледа турски - ноу веј !
    Ги почитувам нејзините желбички, и пушам цртани на ТВ и на телефон исто, ама гледам да се на македонски јазик.

Онака, кога ке ме фати секојдневна монотонија, па секое попладне нема каде да се оди на студов и мора дома да се седи, почнувам некоја серија.Туркиш.
    Од скоро ја загледав Семејни тајни.Руска е, ама исто како турска личи:D.
    Па тој период после ручек, еден час си зјапам во ТВ и си одмарам снага.

Мене тие серии ми се несериозни и ми служат за разби-брига.

На Sesil, Peco, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.