Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Често се фаќам себе си кај што и' велам на ќерка ми: Еее, ние немавме компјутери, немавме мобилни, фиксен до трето немав, црно бел телевизор имавме до кај 86-7ма, имаше три канали.. и разни други хорор приказни за миленијалци :rofl:

На ane.bella, Espadrila, do-re-mi и 18 други им се допаѓа ова.
  2. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Јас од бг.само комедии гледам/памтам.
    Еве една Етажна Собственост

:rofl:

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    139.508
    Да ве прашам, со 2месечно бебе ок е да излезам на пола саат надвор, дека гледам загадено е. Се мислам што да правам а убаво е надвор

На M&M, LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.016
    Позитивната работа за нас месечарите :D
    Шала на страна, кога бев дете клучот беше секогаш скриен зошто се плашеа да не отклучам и излезам.
    Еднаш се случи да земам да отварам прозор, среќа ги разбудив со тропањето па ме разбудија :worried:

Дома кај нас освен цртани, музика и анимал планет дур се будни децава, друго не пуштаме. Затоа што кога и да отидеме кај свекрва ми иде у позадина некоја турска серија и слушаме -Ќе те убијааам, нееее, немојјјј....

Затоа кога се селевме и децава останаа кај баба и дедо на спиење гледале ѕвезде гранда. Па еден ден дома си седиме лабаво и големата прашува - А ѕвезде гранда кој ден и во колку саат има, сакам да гледам како кај баба и дедо. Малиот од таму се убацува во муабет и вика - Јеее, ѕвезде гранда ќе гледамеее (facepalm)

Јас би излегла затоа што е топло и има сонце. Не можеш загадениов воздух да го избегнеш за жал :|

На Dadusicka, WildMk, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    139.508
    Фала ти. Толку ќе можеме, пола саат барем. Пукнавме дома. Да стане малово и одиме

На M&M, Bozica1980, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.307
    Ние после загадено завршуваме на инхалации, јас лично не би.

Големата беше кај моите неколку дена, доаѓа дома и ми вика ајде пушти вести да гледаме :drunk: Запна детево вести да сме пуштеле (facepalm) Моите ја "превоспитале" пошто кога доаѓаат кај нас, не смее да се пушти ништо друго, освен тоа што веќе врти- детски песнички или цртани. Ама па на нивна територија била, мора и таа да се прилагоди на нив :rofl:

На WildMk, Skorpija25, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.016
    Вести, турски серии и ѕвезде гранда.
    Затоа децава не бараат дома да си дојдат, гледале нешто ново :rofl:

На Skorpija25, M&M, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.043
    Допаѓања:
    206.254
    Е така да,:$:inlove:

На RosettaStone, NarCis@, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    93.759
    Баш се поучни турските серии.
    “Господ да те казни”,”За арно нека е”и “Проклета да си” се супер изрази:D
    Мојата генерација бар научи шпански,сега синхронизациите се тапа.

Мене,како дете растено со баби и дедовци,ми беше ограничен пристапот до телевизија,максимум саат-два,со образложение дека ке ми се расипат очите.
    Дедо ми покоен дури од штекер го вадеше кабелот,па во таа летна штама морав да читам книги,тој Нова Македонија,а баба ми во кујна спремаше запршка на најјако:inlove:
    После ручек се пушташе спортско радио,па сакала-неќела морав да слушам пренос на некој второлигаш од типот Брегалница-Тетекс:rofl:

Кога сме кај вредности,би рекла дека светот и без медиуми е отиден во неповрат така да не менува многу.

На eta, bittersweet, Dentina и 33 други им се допаѓа ова.
  10. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.629
    Допаѓања:
    56.874
    леле исто..ме потсети на моето детство :l:

На mareane, RosettaStone, Yowannty и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    179.985
    Не памтам јас телевизија да се гледало кај баба и дедо. Ќе акаш по кокошарници, по ниви, чуму ти е телевизија. Телевизија дома, па и таму избор, што да ти кажувам. Две програми, завршува програмата во 12 и пуштаат бел шум.
    Радио беше закон, ќе го рокне дедо одсабајле, ќе кажува нешто итар тас, мегахерци и ултра кратки бранови:drunk:, ќе ме разбудат во најслаткото спиење. Како папагал на три години, мегахерци кажував, појма немав што е, ама сигурно нешто многу важно, штом на секое го кажуваат :D. Хорор од претходниот милениум, шо би рекла Вајлд:).

На WildMk, duffi, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    За вестиве, социјалниве мрежи, и се по ред, накратко во еден цитат од Кларк:

“The more wonderful the means of communication, the more trivial, tawdry, or depressing its contents seemed to be.”
    ― Arthur C. Clarke, 2001: A Space Odyssey

Социјални мрежи немам. Прва реакција на сите кога видоа дека немам ФБ им беше: "Дечко ти љубоморен е?". Не, не е. Да бидам искрена, недостаток на ФБ на големо ми го подобри квалитетот на живот. Со никој битен немам изгубено комуникација, а до другите, што се однесува до мене можат да мислат и дека сум исчезнала од планетава :D I don't give a damn.
    На форумов не седам многу затоа што ми е бесполезно. Се зафаќам во политички разговори и редовно завршувам со малтретирања од луѓе кои лично не ме сакаат заради моите мислења, кои патем не ги ни разбираат нити се трудат да ги разберат. Еве, ваљда мислат дека ќе ги променам ако ме тормозат :D Ни самите не сме свесни колку форумот е одраз на новиот поредок и cancel culture. Well, I've been cancelled over here :D

Книги слушам на tts додека чистам по дома или лутам по улица (или интервјуа, говори, дебати). Ако видите некоја со слушалки на глава тотално залетана, таа сум. :D Го користам телефонот за надградување... И гледам разлика, и тоа како.

На Biljarkata, WildMk, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    31.930
    Леле, мене најубави спомени од детство ми е кога спиев кај баба ми и дедо ми зашто нивниот телевизор беше поврзан со антена која имаше и РТС. Па можев да изгледам дури два цртани дневно (еден на МТВ и еден на РТС). Живи радости.
    Сега дома се трудиме да немаме постојано ТВ пуштено за да не гледа детево. Пуштаме цртани ама гледам од ден на ден се повеќе и повеќе гледа. И се мислам да заведам ред. Го одвикнав некако од јадење со таблет па глупостите од цртани ги нема повеќе, ама пак гледа ТВ од време на време за јадење и после се молиме да се исклучи. За да намалам негативни ефекти гледам и јас со него и го терам да коментираме или раскажување што се случува. Ќе ме мрзи некогаш за тоа сигурно.
    Инаки баба и дедовци не гледаат многу серии, гледа нешто свекрва ми ама кога е кај нас или ние кај нив си гледа во посебна соба или откако ќе заспие детето. Е затоа свекор ми веројатно ќе го угњави со вести. Кај моите од спорт гледање нема да може глава да крене.

Инаку денес сум напната и затаната до максимум. Не ни очекував да ме одмиве вирусот, ама пак ми е тешко што ме стигна и мене.

На Biljarkata, WildMk, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    139.508
    @NarCis@ излеговме:( пола саат бевме излезени, се надевам дека нема да е проблем

На WildMk, M&M, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.043
    Допаѓања:
    206.254
    Ручек изеден,без каснење(facepalm),десерт готов и него го смачкаа:tmi:,оптегната на тераса без тресење кафе се пие,печи сонцево небаре среде лето:D.Сакам дожд познато ви е,ама оној есенски,пролетен или пак летен кога не се тресиш од студ туку уживаш во звуците од паѓање на капките.Нејсе и вака со :sun:е убаво дури не спекнало 40С,е тогаш не крепам.....Од напишаво сама си се чудам на желбата моја за преку бара:whew:ама пак клими има:Dќе се помачам де само нека бидни.....

На V.odolija, WildMk, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    139.508
    Знам ве прашував и не знам дали вие спомнувавте, ама во Офис Шус имало 70%намаление на Скечерс. Го убедив мм си купил и сега цел ми се јавува да ми каже колку биле лесни на нога. Ама лута сум му па многу не коментирам :)

На duffi, senjorita-v, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.307
    Абе прави си како што мислиш ти, ние мака си имаме, затоа така ти пишав :)

На WildMk, M&M, RosettaStone и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.199
    Допаѓања:
    139.522
    Кога пеглам, си правам муабет сама со себе. Многу ми е убаво кога сум сама со мислите. Со никој не може толку да ти се погоди муабетот, колку што може да ти се погоди со сам себе :D

За турски серии, баби и ѕвезде гранда - од сегашна перспектива, џабе сум се нервирала. Ништо од тоа не им останува на децата во глава, освен тоа што ти како родител го правиш. Ние им ги пренесуваме вредностите на децата. И навиките. И добри, и лоши. И сите имаме по нешто добро, и по нешто лошо.

На Biljarkata, WildMk, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    139.508
    Мм е тип на човек што кога треба да ти каже за некоја случка, разговор, дешавка или било што - кажува само една реченица, притоа изоставајќи го најбитниот, суштинскиот дел.

Така и сега за патиките, попустот од 70% бил со купон од Групер, толку се разбравме. Да знаете, да не испадне сум излажала:D

На mal.ecka, duffi, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    А мм коа треба нешто да каже прво цел ден ќе го раскаже и на крај ќе заборај тоа што пошол да каже:rofl:

На duffi, emiliana, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.