Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    103.066
    На LejlaD, RosettaStone, malerozna и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Сакам луѓе што пцујат. Некои не пцујат ама така им доаѓа. Некои сакаат да пцујат ама се прават "културни". Е вториве :whew:

На LejlaD, RosettaStone, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Ќе се расправате по продавници, ко нас.|(

Јас не бев и не сум модерна.
    Мајка ми ми купваше алишта до 15 години. :?:

На M&M, LejlaD, RosettaStone и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    103.066
    Се сменија времињата па и децата абе кога доаѓаат кај мене да им купат долен веш маички значи стварно само што е испилено кажува што му се свиѓа што сака а што не сака.
    Еднаш мајкава за малово дали имаше 3 години му купува боксерици ова се тегне вика не ги сака а педа чоече па ги врати мајкава боксериците си зеде за неа и не е еденствен случај .Напредни се сега ама и карактери се не можеш да ги прелажеш :lol:

На Sesil, Peco, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    179.975
    Не бе, не е за расправањето, умна е, разбира скапо-попуст- таквимитиработи.
    За друго ми е страв од напредноста, многу големи проблеми има ко за мало дете. На пример вчера, цел ден и беше несреќен, оти другарка и не можела да дојде вчера, туку денес. И цел ден плачење, тажење, жални епизоди:sweat:. Воспитувањето и одгледувањето дете е ултра тешка дисциплина- а од денес спешл бонус, три дена 24/7, пошто отац на службеном путу(facepalm).
    И то, ај обврските викаат.

@Milobebence ќе мислев ние сме биле, ама моево девојче е, и нејќеше баба и да и купи никакво долно маиче. Ниедно не било по нејзин вкус. Е тоа е- шмизла:emo:.

На Sesil, Peco, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Абе и оваа разбира кога ќе и' речам нема пари.
    За тоа не е проблем.
    Проблемот е шо имаме различен вкус, па ако и предложам некое парче, ми се лути оти не и' се бендисвало.
    Го доживува то, ко да ја терам да носи нешто шо не и' се бендисва.

За квичење оти некој ја 'разочарал', ич да не прам муабет...

На Sesil, M&M, andrejko82 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.147
    Добар ден друштво арни ли сте?
    Среќен роденден @Kate Rina 93 и @malerozna , живи, здрави и весели да бидете:party::f::^::d:
    @Alishan30 Честито кумство па здравје и за твое да частиш:hug::inlove:
    Значи многу ја мразам оваа транзицијава на времево, еве сега гледам дека вечер ќе врнело. Додуша не мораше ни да видам, осетив по главоболката:|:doh:
    Ај имајте убав ден, поуживајте уште малку у сонцево:sun:

На Sesil, M&M, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.187
    Допаѓања:
    148.080
    Screenshot_20200219-122324.png
    Или по ново: " Сакате да бидете дел од Лајонес ? :rofl:

На Sesil, Mr. Right, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.016
    @Kate Rina 93 среќен роденден, само убавини да те следат :l:
    @Alishan30 да е живо и здраво кумашинчето :hug:

Ја читам @Milobebence и ме потсети на една глупост што ја направив кога бев дете. Земав да мијам голема здела, ама ми се лизна од раце и ми се скрши. Пусти страв да не ме караат, земав ја залепив со секундарен лепак пошто беше на пола скршена и ја ставив на маса. Таман дојдоа моите, зделата на пола се расцвета па кажав што "беља" сум направила :D

На Sesil, Mr. Right, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.307
    Имам од Веро, Рамстор, Еурофарм, само нека ми ставаат поени, да не ми земаат :D

Добро утро :inlove: Се разбудив заљубена, еве кај да е ќе ми пројде :| Значи шо апетит ќе имав, и со вирусов гаден јадев, па бројките на вагата не мрднаа ич надолу. Од денес на режим, кад је бал, нек је маскенбал. Па кога ќе опнам слика во модни критики, таму јуни планирам, па кога ќе видите Нарциса згодна, па па па (hollest) Ај да си прилегнам, не ми е добро (facepalm)

Среќен да е @malerozna и @Kate Rina 93 :^: :d:
    Честито кумашинче @Alishan30 :l:

На bittersweet, Sesil, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  11. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.517
    Допаѓања:
    41.891
    @malerozna @Kate Rina 93 среќен нека ви е девојки:hug:.
    @Alishan30 вечно кумство, знам какво е убаво чувството, јас пред неколку години станав кума на најдобра другарка :hug:.

Абе, а нарачувате будење на времето на тел?:lol:
    Јас да и си прашував колку е саат, и чекаш, на следниот тон ќе биде...:D.
    Една постара комшика кај мајка ми кога прашуваше мислеше со човек си разговара, па им викаше добар ден, фала многу, пријатно:rofl:.

На Sesil, Peco, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Хелоу :hai:

Права пролет е, се изнашетавме со детево. За чудо, лесна и полетна сум ко за 38-ма недела, немам гајле (fingers) Дури и во раце ја носев, се умори на крај веќе. Еве ја сега јаде шпагети со сос и веќе си ја донесе цуцлата за спиење до неа на маса. Јаде со очињата на пола копје, каква е бе :inlove: Ама битно јадење не остава, да си се наруча и ќе ја лапне цуцлата и ќе си отиде во соба до креветчето и ќе рече сакам нанам :D

Инаку, што прибирање за облека? Вчера наполни две години, бира дури и пижами за спиење :^) Синоќа се утепа од плачење зошто после бањање и’ извадив едни со зајчиња, нејќела тие, сакала оние со џафата (жирафата). Ете со што си имам работа јас по дома :D

Бира и облека, и за дома и за одење некаде. Бира и чевли, нејќеше чизми прееска, патики сакала, топло било. Абе џивџан толкицок не’ команда по дома еј :D Исто, ако не и’ се свиѓа ние што носиме, не’ тера да се соблечеме, вика тоа не, обечи дуго (facepalm)

Среќни родендени на @malerozna и @Kate Rina 93 , да сте најсреќни, девојчиња, само убавини ви посакувам :party:
    @Alishan30 среќно кумство, стварно е една од најубавите работи што може да се доживеат :l:

Ај да си каснам и јас, па да успијам дете.

На bittersweet, Sesil, V.odolija и 29 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.951
    Допаѓања:
    267.805
    Тука сум дечки, само да доврши центрифугава па ќе ме има.
    Што работно, што приватно, ништо лошо, за арно е, ама многу стресно.
    Тежок период.

Башка ме мачи спондилозава, деснава рака или ме боли, или ич не ја осеќам ама тоа е.
    Да работев физички, нозе ќе ме болеа, вени ќе попуштаа.

Викам родена сум јас за принцеза, никој не ми верува :D

На bittersweet, Sesil, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.861
    Допаѓања:
    271.737
    @Kate Rina 93 среќен роденден!
    @Alishan30 честито кумство!
    Денов пролет.Ми иде кожна јакна да барам.

На M&M, kuc, Kate Rina 93 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    139.494
    @Alishan30 честито кумство, вечно име на бебчето:f:
    @Kate Rina 93 среќен роденден, се најубаво:^:

На kuc, Kate Rina 93, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.187
    Допаѓања:
    148.080
    Се сликав за лична карта!:party:
    У позадина на радио Боби мој со Бафало Солџер. :inlove:
    Уште у Јамајка да сум и се ќе е под конец. :l:

На M&M, kuc, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252

Што ти рекоа кога треба да е готова?

На Kate Rina 93, WildMk, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.187
    Допаѓања:
    148.080
    За 20 дена

На Kate Rina 93, WildMk, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  19. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    @CameliaMiller ај ќе ја делиме титулата, ама јас принцеза на гулабите и цвеќињата, сАвремена ПепеЉашка:D
    Сабајле ги вадам саксиите кога ќе изгрее да се сончаат цвеќињата и кога тропкаат ли троплаат гулабите.
    Завчера од вечер им оставив трошки, а вчера вечер немав што да им надробам и жал ме фати ама немав што да им фрлам. Понекогаш стар корнфлекс им фрлам, недојадени пуканки, а имам приметено и зрнца ориз јадат, се јадат кога се гладни зимно време па гледам да имам што да им фрлам. Пролет-лето понајадени се па им останува што ќе им фрлам и за утредента.
    Темине вчера ме подмладија и пресмејаа а особено @Milobebence го врати расипан миксерот:D @ivi1987 со чинијата:D
    Баба ми чуваше така старински порцелан стилизирани чашички за кафе и оние мали вдлабнати тацнички за слатко ставање кога ќе ти дојдат гости да ги послужиш и во витрина најгоре ги ставаше да не и ги дофаќаме инаку тешко нив работаве ќе ги скршевме.
    Јас не месев кал, ама знам со ливчињата од дрвата глумев дека се пари и дека сум банкарака8)
    А и како @simonka93 си зборував на неразбирлив јазик демек англиски од филмови што сум гледала па никој не ме разбираше во градинка што им зборувам:D а и уште така кажи @ane.bella ;)
    За честито родендени, најсреќни и највесели и сите желби реланост за @malerozna @Kate Rina 93 :^: :d: :coffee:
    @Alishan30 честито кумство на парижанчето па и да се пофалиш за кумување кај малото за некое време:hug: :inlove:
    @Sexybaby86 среќен роденден со закаснување на ќерче, голема, умна и убава на мама да порасне:hug: :inlove:
    А за облека избирање и јас и мајка ми различен вкус имаме(и ден денес така е:lol:) и морав до пубертет да ја толерирам. Ама после умеша прсти тетка ми од Париз и кога бев цело лето на престој таму ми изнакупува гардероба за подолго време па после мајка ми си се повлече и почнав сама да си купувам со џепарац или кога ќе биравме ако мајка ми предложи нешто знаев тоа дека не е во игра, друго да земам:devil: (hollest)
    Денов долг и турбулентен и вчера како се разготвив спремив и за денес и имав едни тиквички и ги испржив и му давам вчера и ми вика ама знаеш јас ги сакам во тава варени со магдонос, зачини и будала јас му викам епа 4имам, две ги пржев како што јас ги јадам по мое па ај другите две ќе ги направам по твое утре. Па денес ќе се готви пак, а баш си мислев ќе ми остане повеќе време за друго|(
    Добро да не се жалам готвењето понекогаш ме релаксира, ама само понекогаш. А за беља со мајка различен вкус за облека со мм различен вкус за храна:D
    Убаво време, убави муабети, многу родендени осеќам многу убави вибрации наоколу насекаде а и во мене, да може вечно да е вака:inlove::l:
    Ќе заборавев фала за кафе и добредојде @ThePharmacist
    Да допијам кафево и пат под нога во бољи живот:hai:

Последна измена: 19 февруари 2020
    На Kate Rina 93, emiliana, ane.bella и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.198
    Допаѓања:
    139.512
    Моите не пребираа алишта, а што е право, не сум ги ни прашувала што сакаат. Јас им купував, ич не ги носев нив по продавници.

Синко уште на бира, облекува прво што ќе фати. Ќерче почна да бира дури на 13-14 години.

На Sesil, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.