Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    25.781
    Аиии што е работава бе?!
    Само последнава страна ја прочитав и ко гледам гужва т.е :punch:
    Ко така само ќе честитам родендени
    @WildMk Happy birthday ти посакува да си здрава, жива, весела, искрена и откачена како и до сега :^::party:
    @Kate Rina 93 истото важи и за тебе :f::^:
    f4eb918c2e74cefdb671c13684d0d5c4.jpg
    Одам да ве исчитам сега а вие бидете мирни ;):hai:

На kuc, CameliaMiller, Kate Rina 93 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    139.481
    Мене не ми се свиѓа начинот на изразување на @Mr. Right ама донекаде е во право.
    И нас ни викаат, можете бар викенд да отидете некаде. Не, не можеме. Пример тие што се вработени и немаат други давачки освен тековните, може ќе можат. И многу зависи колкава е платата. Без разлика дали е Пецо во прашање или јас. Ние имаме 1 плата, кредит, давачки, картички, 2 деца,од кои едното е бебе и се храни со вештачко млеко. И секој месец некој роденден или повремено мекици, или друг повод. И капак на се, секој втор месец некои прегледи и лекови. И нема ни за еден ден шетање. Некогаш нема ни за одење на кафе. И затоа, некои луѓе не одат никаде.
    Сфаќам дека секој сака да помогне со совет, но ете секој не може да си дозволи.
    Сите имаме такви периоди, нормално, нема да е вечно но ете подолг период е.

Е да, и мене мм ме издржува, не работам :D:!:

На kuc, riba79, CameliaMiller и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.877
    Среќен роденден @WildMk да си здрава, жива, среќна и исполнета.

На kuc, WildMk, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.378
    @WildMk , среќен роденден..
    Инаку плачам и јас,така да не си единствена...:D(y)

На CameliaMiller, WildMk, LadyC и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    За тебе е оправдано. :P

Го гледам новиот каталог на Рамстор и кога видов кои млека се на акција ми текна за млекото на Здравје. Дали е во продажба? Во маалсково дуќанче и во Рамстор нема, а ги носеа. За Битолското имам слушнато дека се жалат. :^)

На LadyC, LejlaD, petunija77 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    139.481
    Ко така, ќе си родам уште едно нека се мачи само он, нека работи:D:P

На LadyC, LejlaD и Mr. Right им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Здраво друштво
    Како сте ми?
    Јас само еден поздрав од кревет8-|:x:D
    Арна сум,ама за детали другпат ќе ви раскажувам.(fingers)Оправдано отсутна...

Видов само дека на @WildMk и е роденден.Среќен нека е,а ти најсреќна.

И Еве,дека одамна ме немало,да ве почастам какао,се префрлив од кафе на какао во последно време и ептен ми е погодено
    6980F883-9F57-4425-BA6E-1C3551C01236.jpeg
    Ќе пробам пак да му влезам во шема на форумов,ама искрено,повеќе читам книги во слободно време.
    Поздрав до следно пишување....:hai:

Последна измена: 20 февруари 2020
    На kuc, CameliaMiller, Kate Rina 93 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.758
    Точно 20 дена сум за никаде. Прво беше настинка, па сува кашлица, па сега продуктивна со двенеделна терапија со антибиотици. Кашлицата стивна, ама чувството на истоштеност остана. Вчера успешно ги завршив и двата настани и во 10ипол вечерта џом дома. Сама. Во тишина мезев помфрит и пиев какао. Маж ми со другари, ќерка ми кај моите на спиење. Сум заспала со слушалки на уши, и во полусон го осетив маж ми како ми ги трга од уши и му реков „ај почешкај ме":P.

Сабајле падна к.к, без дете некако е пораат процесот:D.
    Не ми се одеше на работа за жива глава. Успешно завршив уште неколку текстови и се сетив дека го сонував дедо ми. Ѝ кажувам на мајка ми и таа веднаш склопува мистики - леле мама, Задушница е во сабота, да одиш до црква да запалиш свеќа и да подариш некому чорапи и цигари.
    Прва е во правење метании, ама затоа ја сакам. Ни ја побараа малата на целодневна во сабота, ќе ја носат на Кеј. Ако не врне.
    Јас и маж ми ќе одиме на рандеву во Волково. Ќе праиме колбаси :D

На kuc, CameliaMiller, Love 83 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.741
    Допаѓања:
    172.853
    @Peco друже ела си ти во берово на викенд или на одмор.. може ќе посакаш и зет беровски да станеш..700ден е повратна со бус, за спиење ќе те припикнеме некаде не е проблем:D
    И јас со другарка одевме многу на еднодневните преку лето по Халкидики и Сани а зимно време обично на шопинг турите еднаш месечно обавезно одевме.. на кафенце покрај моренце, да ги оладиме главите од скопјето..
    И во Врање на еднодневна бевме:D
    Убава работа се за да смени човек средина, да не се мрдне|(

Откако го донесоа Виз кај нас порадо скокнувам некаде по европа, реално повеќе од 200 евра за самец нема да кошта..особено ако е човек малку авантурист па се смести во хостел:D ама тоа обично е за помлади и зеленки како мене:lol:

Инаку ме фатила страшна мрза за шетање.. не сум добра последниве месеци, имам и проблеми со жолчката, имам со кичмата не можам да седам долго време а богами ни да лежам.. И уште 300 други проблеми..
    Може не е мрза, ама дефинитивно не доседувам во место за да патувам..
    Може ако се оправам пак ќе ми се врати желбата..
    Некако сакам да легнам и да преспијам некоја година...]:)

На kuc, CameliaMiller, Love 83 и 29 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    271.706
    @Bubce38 Бубо мори то знај мене што ми треба.:hug:Дека плавуша ја касно палам.:*

На kuc, Kate Rina 93, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Тегнам кафе број три и одмарам. Сакам да кажам уживам у тишинава. Не дека е гласно дома, ама за мене е тишина и кога не се допишувам со клиенти. :!:

Зависна од форум не сум, приватен живот имам, ама цел ден сум пред лап топ и комуницирам на англиски, па форумов ми е прифатлива форма на комуникација на македонски. :)

@Mr. Right ко за тип што стално критикува некого, многу лошо поднесуваш критика на твоја сметка. :!:
    Не е секогаш до парите, до умот е. Ја пример, сум среќна и кога одам на Водно, Матка или планина, а тоа чини скоро па ич. Не мора да е кафана со предјадење, јадење и десерт за да уживам.
    Превоз до Матка и назад 70, кафе 90 може и не мора, вода од дома си носам 20, јадење по избор 100. 5 евра у месец се ништо. На еднодневна може и со 30 евра да поминеш.
    Можам да разберам семејства со деца, луѓе со кредити за стан, лизинг, луѓе што штедат за образование или што и да е. Ама константно да немаш пари за ништо а да ја работиш истата работа со години, епа до тебе е. Луѓе оставаат деца за да работат у странство, а млад човек кој не е врзан, а не сака да замине за поголема цел, или нема стискавец, или не му се работи.

Среќни родендени. :party: :^: :f:

Кој е за кафе?

На kuc, CameliaMiller, andrejko82 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.132
    Допаѓања:
    258.920
    ^ќе ме натераш кафе да пијам! А мислев чај да правам или какао.

На kuc, CameliaMiller, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Кафе си е кафе, чај после 9 се пие. :coffee:

На kuc, CameliaMiller, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.197
    Допаѓања:
    139.512
    Требаше да шетам, на две места договорена, ама се случи... алергијa. И откажав се.

Мора да е некоја клетва ова, да не уживам во шетање :rofl:
    Најубаво ми е кога спијам.

Ај да тркнам до огледало, да видам дали сум јас.

Едит: среќата е состојба на умот. Човек може да е среќен на Скопска Црна Гора и несреќен на Бали. Ама нема поважно од тоа да си го најдеш издувниот вентил.

На kuc, CameliaMiller, Love 83 и 27 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.671
    Допаѓања:
    148.884
    Уште вчера ќе речев, не се мешајте у туѓ буџет ама си викам да не потегнам нога за кавга, плус знам дека советот на Вајлд до Пецо беше најдобронамерен. @Mr. Right и јас ќе те карам сега, ама ко другар, знам дека си мрчало ама не претерувај, има и мажи што се издржувани, не генерализирај. И мене ме нервираат и иритираат многу работи поради кои јас се осеќам исфрустрирана, ама не ми се другите криви, така да полека малку со коментарите :!:
    Ај да спремам вечера на деца, си ју лејтр :hai:

Последна измена: 20 февруари 2020
    На kuc, CameliaMiller, Love 83 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.981
    Допаѓања:
    135.076
    Среќни родендените на @malerozna @Kate Rina 93 и @WildMk

Едвај ве исчитав, мали е ко темпиран да рикне баш кога се вклучувам на форумов, шуќур заспа да ве исчитам на раат :lol:

Пасошот ми е до декември така да и одмор ќе истерам и уште ќе ми биде важечки. На мм му е нов, едвај година стар. Дете нема пасош ама има баби :D #najmajka

На kuc, CameliaMiller, Love 83 и 26 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.728
    Допаѓања:
    322.847
    Не ми се збори за одмор.
    Јас сум специфичен тип и си уживам во тоа што го правам.Сакам секој втор месец да одам некаде, па секое шетање ми е скромно-.смештај, седнуванки, шетанки...
    Ама затоа пак многу пројдовме , видовме и прошетавме.
    Мој начин на уживање.

Иначе, сама себе си заблазувам.
    Во последно време сум подложна на мобинг, притисок и прљави игри.
    Успевам да останам цврсто на нозе со желба да останам така додека се смени нешто, а ќе се смени.
    Доаѓам дома, правам детално чистење на соба од станчево, трошам енергија која е акумулирана како гнев и пркос...
    ..и стивнувам како бајче.
    Ќе издржам да не паднам на нивно ниво- проклетничко и нечесно.Тоа нивно ниво ја покажува нискоста на нивната среќа.Ги задоволува само ако е по нивна замисла па макар и народ да гине.
    Ама СЕ се враќа и СЕ се плаќа.
    Не сум јас да судам, има кој.
    Мое е само да одолеам на сите нивни глупоштини без да трепнам бидејќи со мојата плата од која зависам , хранам фамилија.

И така.

На kuc, CameliaMiller, andrejko82 и 27 други им се допаѓа ова.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    На kuc, Kate Rina 93, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    103.062
    Колку ме правеа мене паразит што не работев ехеее е истите сега тие му викаат на мм дека треба брат му здрав прав да го издржава пошто тешко било за работа да не се мачел човекот :emo: е да бе, зошто да се мачи греотче.
    Кога ќе му речев на мм не сакам да ме издржаваш ме караше викаше платата не е моја плата туку наша еве сега исто и јас заработувам но и тоа е наше се е наше нема мое негово има заеднички буџет и тоа е тоа.
    Е сега до душа нашето е и негово ама ај тоа е друга прича :smoke:
    Пак кукам мме а реков дека нема.
    Туку ние на еднодневните прошетки му го видовме рајот ќе спремев сендвичи од дома и само патот и за кафенце со многу малку пари колку толку шетнавме.
    Поготово за Острог ем на море 4 часа блеевме во море со сендвичите во рака и 3во1 измучкано во шише ама уживавме за 1200 ден по особа со плус минус уште некои 20тина евра поминувавме.
    Врање,Ниш манастири во Србија само патот и кафето другото сендвичите и вози мишко :D
    Со деца е друго ние самци тераме некако се сеќавам еднаш за во Србија за ман Св Роман и Покров на Пресвете Богородица ми збоктиса од се не платив сметка за струја со тие пари отидовме и се препородив тогаш психички па летото ги израмнивме сметките дојдовме на 0.(не беше разумно но потребно ми беше да сменам малку и се тргнам од се)

На kuc, simonka93, CameliaMiller и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.828
    Допаѓања:
    176.433
    @malerozna
    @Kate Rina 93
    @WildMk
    СреЧни, најсреЧни родендените :party: :^:

Здраво другари :hai:
    Периодов ми е “малку” хаос. :drunk: Нешто зачитав за пасоши зборевте, 10 пати бевме до полиција за пасош за бебла, никако не ја наоѓаат во систем, 10 пати во општина велат регистрирана е. :headbang: Вчера вечер ми се чини веќе жал им падна, па да ни напраат услуга маж се потпиша, ја утрово тркнав да удрам потпис и со изводот од малата и објаснување што се случува валда веќе пратиле документи за Атина, па сега ќе чекаме тие таму дали ќе ни се смилуваат. :sweat: Ова само нас може да ни се случи. (facepalm) Еве другава девојка од форумов што е исто овде си зема пасош за беблата нејзина за 5 денa. Визата моја исто заглавена во процедура. Поради грешка на адвокатката место на 5 години пак на 1 ми е. Сега ми треба документ кој и го имам дадено нејзи, за да средам сама во министерство, таа ниту на меил ниту на порака ниту на повик одговара веќе неколку денови. :headbang:
    Ми иде да земам митралез и рататата рататата све пред мене. :swear:
    Балкану црна рупо црносана.
    Не знам еве, толку ли сме баксузи со маж ми, што ли сме згрешиле на универзумов толку што една работа не сме ја завршиле без тортура. Што е најтрагично, ние се правиме што треба и како треба.. се останато што не зависи од нас а што може да тргне наопаку.... најчесто трга. :x

Жими се многу малку ми фали да почнам да верувам дека некој не има урочено. :punch: Ha ha good one! :rofl:
    Поинаку и стварно не можам веќе да си објаснам што се ни се дешава. :@

Битно хуморот задржан на нивоУ, па ако ништо друго, секогаш можеш да се смееш на своја сметка. :D

И така тоа... :smirk:

На kuc, simonka93, CameliaMiller и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.