Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.618
    Допаѓања:
    152.499
    dobro utro zenicki!

se iznasmeav so ovie veruvanjata okolu 1vi januari..ako se sudi po vcerasniot den ke se naspivam cela godina i ke rucam kaj majka:D....nisto nema da pofakam niz doma i ke dremam na telefon i komjuter....ama tesko deka taka ke bide...eve denes veke e za metla doma ,rucek mora da se gotvi i pak isto pak isto bez razlika dali e prvi,vtori ili koj i da e vo mescot...
    kocan nadvor...mrazam zima i bez sneg i ekstremen stud a ne pa vakva....

На tessie, bittersweet, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.618
    Допаѓања:
    152.499
    kaj ste bre????

da ne ja bojkotirate temava a jas ne znam?!

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас сум Опозиција и не коментирам повеќе. Ве бојкотирам....................

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Замисли јас да поставев ваква слика, Галапче своерачно јажето ќе ми го ставеше околу врат.
    Далеронќе, извини што неможам да ставам лајк за текстот, некои ќе помислат дека ми се допаѓа сликата, па да не дојде до недоразбирање

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.794
    Еве јас ќе се пријавам, тука сум, читам ама некако немав што да пишам.
    Она што викате како ќе тргнат деновиве први од годината таква ќе е и годината за мене и не е баш најповолно. Вчера од сабајле се дерев по малата низ дома, понекогаш признавам и без некоја голема причина, а вечерта се карав со мм исто за глупост. Дремевме двајцата налутени едно пола саат па морав да се вадам со муабетот-дај да се смириме да не ни тргне наопачки годината.
    За дочекот не беше ништо посебно, сами бевме дома не откачи друштвото во последен момент. И јас заспивајќи ја ќерката сум го преспала 12, ме разбуди мм по 15тина минути од новата година и од една соба во друга си легнавме.
    Денеска шетавме малку по стари баби, моите баби се живи и ептен се радуваат на правнучиња па бевме малку да ги израдуваме. А малава како и сите деца кога го има цело внимание насочено кон неа не знае што да прави со себе, ко фурија беше.
    Се надевам дека годинава ќе биде убава, ќе донесе пријатни изненадувања и дека ќе ја паметиме по добро. А Вас, на сите ви посакувам се најдобро.

На anina, bittersweet, Sky-butterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.618
    Допаѓања:
    152.499
    coca cola+baklava+tursko kafe bez seker=NIRVANA

На Daleron и Teodora* им се допаѓа ова.
  7. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Opaaaaa znaci jas cela godina ke se*sammmm uf uf :rofl:

На bittersweet, tessie, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Те ми го зема зборот за малку .:DОти празник денеска вредни се изгледа сите и нејќат да не дружат.:)
    Јас па да ви кажам најискрено не сум ни знаела за денешните верувања.Се сеќавам само на оние пресни колачиња со сода кои ги правеше мајка ми и денес направив исти такви и ако се уште имам готова храна од Новата Година.За чудо со сличен вкус како тие што ги јадев како дете..
    Утрово правосмукалката за мене беше вистински хорор.Полна мали глувчиња.(facepalm)
    Го сменивме подот, и ја заменив со џогери, метлички,четки..Сакав само да соберам пајажини.
    Глувчињата ги елеминира мојот ловец:bandit: :D откако првин ја слушна мојата арија

Денес имав и полезник, па се надевам на добра година, ако не се рачунаат глувчињата:!: или пак и тоа е добро со оглед дека веке нема да ми бидат гости?:?:
    Човекот е средновечен наши години ,ама е доста личен,симпатичен , згоден , продавач и дојде со јаболка и коштанчиња.:emo:
    После него на подарок добив чинија благо.
    А мм доби рачно изработена елка од хартија од три годишно детенце.
    Ако е вистина дека се што правиш денес ќе правиш цела година секако мене ми претстои возбудлива година.:lol:Срцето му чукаше 200 на минута:o::l:

Последна измена: 2 јануари 2015
    На Annath, Serafima, anina и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Мајки, жени, девојки и остали читатели јас оваа нова година не ја славам си ја чекам она старо-нова после Божик што следи но сакам на сите останати со мало закаснување да ви ја честитам Новата 2015,нека секој ден во оваа нова година ви започне и заврши со насмевка на лицата. За се што сонувате и посакувате да ви постане стварност
    Гледам ептен сте биле активни и сте се дружеле, па така и во иднина да продолжиме...
    Јас дома ја дочекав новата,фамилијарно и со мал несќрекен случај,си го пресеков прстот и си бев во болница да ме шијат...Годинава ми почна крваво:|
    Сега домаќинка е маж ми јас сум на боледување :rofl: Happy-New-Year-2015-Images1.jpg

На Annath, Serafima, anina и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Денес си ја прчам да си знаете! Цела година да си ја прчам најарно ќе биде:emo:
    Гледам добри сте фала богу. Отидов да дремам бог да ме прости.:D
    @Bah љубави Среќна нова..........

На imelda, mareane, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Среќна и бериќетна и на тебе, и што повеќе да си ја прчиш и оваа година.
    :* :hug:

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Си ја прчам да си знаете.........:hug::hug::hug:

На Bah му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    За денешниов празник и верувањето дека „што ќе работиш денес - тоа ќе го правиш цела година“ знам уште од дете. Дедо ми знаеше да ми рече - земи прочитај нешто, па цела година ќе ти иде учењето... Ехххх, одамна беше тоа, во некои убави млади денови :)!!!
    Значи денес бев на работа - ќе работам цела година 8), сега ќе си прилегнам - ќе одмарам цела година :D!!! Убавини...
    А, да знаете ли што јадев денес, после незнам, можеби 20-25 години!!!
    usne_lizalica_velika.jpg

Лижавче - слатко, лепливо, прекрасно и ме потсети на детството... ммммммммммммм:mm:

На Annath, anina, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По ова јас цела година ќе шетам и трошам пари :)

На Annath, anina и tessie им се допаѓа ова.
  15. oraiaeleni

oraiaeleni Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    107
    Додека уживам во не-правењето-ништо онака, ушушкана, затоплена и некако сигурна во својот дом со најблиските, гледам низ прозорецот како самракот безуспешно се труди да ја посиви белината на снегот. Ги изгледав сите Божиќни филмчиња, ги ислушав и по стопати сите омилени песни...Се галам како мачка со своите најмили ама и со доза на вина си помислувам, колку ли напорен фитнес ме очекува за да ги стопам новогодишните гревови во вид на руски салати, сарми, торти и останати празни а вкусни калории. И уште, колку е сето тоа небитно и неблагодарно за размислување воопшто во споредба со некој кој на пример се наоѓа во бегалски камп, во шатор со дечиња, чека хуманитарен оброк и незнае како ќе биде утре. (Заедничко меѓу мене и тој од бегалскиот камп е што никој од нас незнае што и како ќе биде утре). Звучи како клише, нели, знам, ама...така е драги мои. Размислувам, можно ли е да ги оставам сите проблеми во годината што мина? Дали во новава влегов помудра и поискусна? Ќе успеам ли да ги фрлам зад себе лошите работи што ми се случија и со нови сили да продолжам напред? Би сакала. Но само не сакам да заборавам едно: сегашноста е привилегија дадена по Милост и на која сакам да се потсетувам секој миг, секој ден, а не само во некој ретки инспиративни мигови...Бидете ми така...мили мои.

На Annath, Serafima, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Vreme e za kafence :coffee: i slobodni aktivnosti :dance::ninja:(poolparty)
    Koj e za neka poveli.
    More kako bi se isplivala da mozam.Sred zima vo topol bazen od cija prostorija preku stakloto nadvor se gleda snegot.(poolparty)
    Na Lunicka izgleda im se pogodilo i bas mi e milo.Rece deka ako se pogodi ostanuva do nedela ako ne petok se vraka.Neka i se pogodi.Dobro ke i dojde rehabilitacija.

На Annath, anina, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    278.501
    Јас откако овде прочитав за денешните верувања одлучив цел ден да седам,шетам .Не дека има кај де се оди по студов туку појдов до кај другарката што ми е најблиску.Па и в кујна решив да не влагам денес да не се најде некој друг годинава да ме замени таму.А за вечер не ви кажувам ;)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Раскитив. Доста ми беше. И од лампиони, светки, елки, и од народ и од јадење и од пиење. Крај! Назад во нормала, секојдневна рутина. Значи, цела година ќе раскревам, чистам, бришам прашина. Куку јас сиромашка, што не ви текна по со време така да кажете за бабината диветина? Море, сеирџики! :envy:

На Annath, ozbilnazena, anina и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хахахах добра си, секогаш ме расположуваш. Јас денес пуста мрза, нцнцнцнц ваква ли ќе бидам цела година!?
    Си барам оправдување де за мојата мрзеливост. Ми се спие бе шо да правам.
    Јади спи, спи јади ете така.

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хахахах добра си, секогаш ме расположуваш. Јас денес пуста мрза, нцнцнцнц ваква ли ќе бидам цела година!?
    Си барам оправдување де наљ мојата мрзеливост. Ми се спие бе шо да правам.
    Јади спи, спи јади ете така.

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.