Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Na brzinka da ve pozdravam.
    Sinoka se predozirav so temava.:D
    Po koj pat jaaa planiraame mojata svadba neznam,ama da si kazam deka novi profili od pred tri meseci navakka,nema ddda kanam.
    Prstete na dtkanje(dupli bukvi)nemam vreme da brisam.
    Cekam majstorot da dojde da namesti noviot televizor.
    @friendy nema vrska @toogood so noviot kanaganec.Apla e.Majceto nikogas ne e bila sekoj den aktivna.
    Bidete mi pozdraveni,i cuvajte se za vecer,da ne seee potrosite dur jas se oslobodam.

На Petar80, mareane, promeneta и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @DVAANGELA И јас ќе си ќутам ;) кути никој да не слушне :?:
    @WORRIED.BT Лани од комшивката зедов рецепт, со белка ги шарав колачите.Многу беа меки и вкусни.И одозгора и чоколадо ги шарав, за повеќе калории да, да, даа :?: И СЛИКО чекаме ;)
    Кога ке си слободна пиши ми го преку лп рецептот, после празниците.Сега не го правам.
    Жении некој торта ке прави :?: и каква, јас се мислам Сахер тортата, да ја направам.Баклавите готови, планирав и со вишна да правам, ама 2 кг. кори па и доста се.Плус има и кроасани, и торта, што ќе е многу многу ќе е.Плус купени некои ресани, такви ствари.
    За утре ние спремаме ориз, риба, печена тиква, компот варен од модри сливи, вишна, и суви смокви.Печена тиква.Овошје, ставаме, лепчето и тоа.Не правиме сарма, некако немаме време, плус не ни е навика.Не спремаме ниту грав, ниту зелник.Другите 3 дена, пак се јаде.И нема потреба од толку јадења.Еднаш јадеме од Бадниковата вечера, и толку :D

На Petar80, mareane, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Какви контроли?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Policiska:bandit:..
    Maloto eve go zaspav namerno za da sarneme nekade.Mnogu saka muzika.
    kojznae do posle sto ke ispadne(waiting)

На Petar80, mareane, monik55 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Zare dosla rabotava na +-40 da se objasnuvame koj e koj.(facepalm)
    @toogood e edna i edinstvena. Moze nekoj da go pozajmi mojot profil ama nikogas nemoze da bide JAS.

На Petar80, mareane, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Френки Далавера

Френки Далавера Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    323
    Хаха, ама ме насмеа еј :rofl:
    Јас имам 5 пораки напишано во оваа тема (ни навредувам, ни се закачувам, едноставно да ве поздравам), а ти само денес 100 (нели си шеф, па не мора да работиш :P), ама јас отечувам на темата (facepalm)
    Не знаев дека новата баба Ванѓа е родена :bow:(и тоа со 100% точност, так так :rofl:)

Инаку за мацолите, главниот мацол си играше со вас долго време пред САМ да се издаде, а сега демек сите сте детективи јеа рајт 8)

Тоа е мој последен пост во оваа тема (освен ако треба да реплицирам некому), па да ви посакам се најубаво во животот :hai:

Темата вие си ја красите и вие си ја гнасите :P

ФМП :hug:

На Petar80, oblando и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.273
    Допаѓања:
    57.139
    Ништо не разбрав, изгледа важните страници од темава сум ги прескокнала. :|

На Petar80, galapce, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @vitamina da te pozdravam gledam i tebe ti odmagaat rodninite i prijatelite,sea procitav :lol:
    Eh duso ista sudbina poveketo od nas ovde imame,kazav mm deka si dojde od pat go nemavme videno so meseci i dojde tetka mu (na majka mu sestra,inaku jas si ja vikam minister za zbrki) imala nesto mnogu vazno da zbore so nego,i eve ja dojde posle samo 1 den od koga si dojde mm i pocna da go ubeduva da si go zemel sega koga ke ode bratuced mu so nego da mu najdel tamu rabota,mm ubavo i vika deka ne e ova germanija tuku amerika ti treba viza za da odis a da rabotis ti treba rabotna viza i i vika ubavo deka ako bese taka lesno zaminuvanjeto ke me zemel do sega i mene i sin ni.I ovaa koga se razmoca deka prvo trebalo da misle na negovite pa posle na drugite (misles jas i sin mi tuginci sme) i sto mene mi falelo ovde vo mk,sum imala rabota sto majka ke odam jas tamu.Inaku po priroda sum mnogu mirna zatoa lugeto mi se kacuvaat na glava no trpi trpi ne se trpe veke i i kazav sto mi lezese i zenata "navredena" stana si zamina,ne pominaa ni 3h se javuva majka i (babata na mm) i pocnuva da mu drzi predavanja kako jas sum smeela taka da i recam na tetka mu,zosto maz mi nisto ne prevzemal i mu se smaci na mojov (lesno mu se kinat zivcite ne e kako mene :)) i i odrza lekcija i nejze. Posle si zaminavme vo Mavrovo i si kuliravme nekolku dena daleku od se,bas dobro ni dojde.
    Taka da prijatelite si gi biras ama rodninite nemozes,da se biraa pola ke gi isfrlev od zivotot. :D

На Mrs.Bass, Petar80, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    @toogood мајче како што би рекла галаба наша :)
    Јас те разбирам што сакаш да кажеш со постот за народот, ама мајче овде не е ко во Канада, Македонците не се ко во Канада, ти викаш да бираме, бираме ние но просто има некои луѓе во нашиот живот што не можеме да ги бираме, ШТО ГИ МОРАМЕ, што милум силум некогаш ќе ги сретнеме некаде и ќе мораме да проговориме.
    Не одбирам во случајот со ваквите луѓе што ги морам да бидам рафинирана и префинета (читај припроста) одбирам да бидам некултурна и дрска..Очигледна па како год некој би ме сватил, ми се налутил или не знам што, не ме интересира.
    Кој што си посеал и ќе си жнее!
    Не сакам да сум префинета, не не, поготово не под македонскиот воздух.

На Petar80, Glasna, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.787
    Јас навистина ама навистина ништо не ве разбирам.Изгледа завесите на феминските кулоари премногу се тресат а јас горе на партерот.

На Petar80, bittersweet, monik55 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    @MilaP јас сето ова и го објаснував на ту гуд.
    Со некои луѓе МОРАШ и баш затоа оти МОРАШ не мораш пак да ги трпиш и да ќутиш.
    Сите имаме уста нели, јас не знам како ти сево ова трупење и тупење го можеш ама јас и мм не го можеме. Си поставивме дебел штит настрана од сите.. и чао пријатно.
    Абе не биди префинета, за кого ќе бидеш? За сељачиштава ? Јас не би повеќе.. не знам за вас.

На Petar80, Glasna, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Лунке, стварно се површни некои подобранци на темава, значи очигледно е нивното присуство, не верувам дека потои некој кој што не забележал дека НИЕ ОВДЕ ТРЕВА НЕ ПАСИМЕ ПО ДВОР :rofl:

На Petar80, mareane, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @vitamina само игнорирање на таквите. Се нервирав, смислував како да одговорам друг пат ама ко почнав ладно да се однесувам не се ни осмелуваат да пецнат. Неколку пати сум се изгорела, сум споделила нешто и го искористиле против мене и толку од мене.

На Petar80, Annath, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    На кој главен мацол мислиш Френки :o :lol:
    @vitamina Арно си знаеш, какви реферати пишуваш по темите за совети, така и у живо партал ги напрај.Не им се мисли, и јас не сум такв карактер да трпам и веднаш кажувам што ми пречи.
    @MilaP Ауу оваа теткати како ми ги дигна живците и мене.Прво за син и да гледал а не за вас.Ауу простачка.Лелее ич не ги можам овие глупачки :devil:
    Галапче со среќа Тв да си го користиш :D

На Petar80, Glasna, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти па знаеш јас до колку седам навечер и што се на грбот носам!? Нашол кој да ми каже - глеј си за себе, а не за мене. И колку за инфо - може да се отече и со еден пост! А ти (извини и обландо) очигледно тоа го направивте.

ПС ко за некој нов(А) доста добро знаеш кој што и како...

На LUCERKA, ALISA0000, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Пријателите и другарите можеме да ги бираме но роднините не.
    А, кафето во друѓтво има секогаш подобар вкус, зачинето е со трач - аромата.:D
    Повелете дами-мами...:inlove:
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Petar80 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Vitamince ic da ne se sekiras.Nastrani si ja kapata i teraj.Si go imas mt,naskoro ke se splotite i ni pod prozor nema da mozat da Vi pluknat.
    PA ako vidat deka nesto te nrvira,namerno ke ti go plasiraat pod nos postojano.
    ..
    I jas ova li go pisuvam,ne mi see veruva:shake:..
    Luge so OSET nemozat ladni da ostanat:!:..ladni se samo onie GJON sto imaat mesto obraz:|
    Sakam da ti kazam deka ovde sme za da ti pruzame poddrska,inace pomalku/poveke sekoja ima takov problem
    Samo smireno:!:

На Petar80, mareane, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    @kristina.k некои ни од игнор не разбираат верувај ми. И баш затоа мојот ИГНОР заврши, плескам се на секого кога ќе осетам и видам дека треба и си поминувам. Ич око не ми чуе..нека се лутат колку сакаат. Кога не бива со арно со лошо мора да биде.
    Јас сум само 2 месеци овде а толку се изнаслушав и изнагледав, стига ми беше парталите и пут под ноѓе нека си кубат косите.
    Македонија не дека не ја бива само од политика и од народот не ја бива, страшни сме ние македонците..страшни.
    Луѓево овде не разбираат од префинетост и манири а и јас немам желба веќе да им ја дарувам.
    Кој што заслужил тоа ќе си добие:devil:

@MilaP иста "тетка" имаме ама јас се справив со нејзе во 2 чекора :rofl:
    Полн погодок, не можеш ни да замислиш како ја издриблав и на крај и дадов гол право во статива :lol:

На ALISA0000, Petar80, Glasna и 9 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

E по болдов знаев дека нешто бг има во тебе :P
    Пушти мозок на пасење и свиркај си. Јас така си терам... Од многу мислење глава боли - е па нив нек ги боли :)

На Petar80, mareane, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Френки Далавера

Френки Далавера Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    323
    Ако може да објасниш како те отече мојот пост (чисто да знам што да не пишам де). Ни мојот ни постот на @oblando не беше многу поинаков од постовите на Пецо, Петар,Нинџа... Или не? :wasntme:

Друго, не ве читам од вчера, всушност ве читам од самиот почеток кога е отворена темата, ама неодамна си направив профил и не знам што е толку проблемот тука.

Трето, како што јас не знам за тебе каков шеф си ти, така и ти не знаеш дали сум јас женско, машко или среден род и дали сум падобранец.

И четврто, ако daleron ве издрибла сите, не значи дека секој нов профил е она (таа беше главниот мацол @Winter Lady :D)

Ај сега чао, да не ти отече главичката да може вечер да работиш :D

П.С. Нема ништо задкулисно кај мене, не пишам лични пораки и не контактирам со никој, чисто да објаснам на другите што не им беше јасно што се дешава, па мислеа има нешто тајно. Само враќам на реакцијата на поедини членови тука што мислат дека имаат ексклузивно право на темата.

Баај :hai:

На promeneta, rose60 и oblando им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.