Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Жени камшик кој нудеше низ темава?

За со корсетот ми треба:devil::l::party:

На Mrs.Bass, mareane, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Jas nemam kamsik ama kozenn pantol imam

На mareane, monik55, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Никој нема апсолутно право на темава, тука си грешка.
    Ај пријатно

На mareane, monik55, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Oh, lovely...:$
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Никој не кажа дека е лесно, никој и не спомена дека ке биде волку тешко во реалниот живот па и во оној виртуелниот.
    Мислам дека на сите нас ни треба малку повеке трпение, позитивна енергија и разбирање и љубов... и се ке биде во ред.:inlove:
    Без секого се може, но без љубовта не.

На promeneta, Annath, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Ne e deka gi trpam,tuku gi ignoriram,nekogas premolcuvam od cista kultura,taka me naucile moite,da gi pocituvam lugeto,pogotovo postarite.No nekoj ne zasluzuva ni imeto da mu go spomnes,ne pak da go pocituvas.
    Mm e druga prikazna toj ni ignorira ni pak premolcuva,fino lepo si go vrti grbot, zaminuva i ne se zamara :)

На mareane, DVAANGELA, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Пресна сум јас уште, може ќе почнам да плескам в лице ако продолжат. 8) Ама и не сум таква по природа, не сакам конфликти и кавги, а најмалку сакам лицемерие. Велат на лице ми се познавало дека сум мирна и наивна, а не е стално комплимент тоа.

На mareane и vitamina им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    Mi falat lampioni, ama vazno posle 20god imam elka. :inlove:
    2016-01-05 19.20.47.jpg

На kjukli, Mrs.Bass, LUCERKA и 36 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Nekoe zatisje na temava,se doteruvate za zurka ili ste po ognovi?!:wasntme:
    Pominuvam niz dnevna i ooop gori nesto pod prozor,od pamet se izvadiv.Toa ogan palat,jas izumiv.A jas deka na prvi sprat.
    Segde izgleda po Skopjevo "zapalicu pola zgrada"(facepalm)

На mareane, Tajnaotrovna, monik55 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Aj za mnogu godini da se sluzite.Taman sefte za stara Nova godina.
    Porano ne se vazese vrvot ako ne ti e petokraka da ne recam zvezda;)

На monik55 и Annath им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    И јас сакам многу звезда, но немав голем избор. Мани наоѓав :rofl:.
    Звездата и големи црвени/златни лампиони догодина.

На Tajnaotrovna, monik55, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Jas przam praz,pecurki,morkov,dodavam soja ( prethodno ja obaruvam i ja isplavuvam ubavo so voda da ne mi mirisa),oriz i seckani orevi,vageta,sol biber po vkus.

На Mrs.Bass, mareane, monik55 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Cestito elkata @danichap,za lampioni ne se sekiraj odgodina ke dokupis :)
    Na ogin ne odam,imam peralni za pustanje,pa za susenje,mm veke zamina so drugarite i taka,jas ke si se druzam ovde so tia sto nema da se na ogin :)

so-badnikoviot-ogan-zapochnuva-praznuvanjeto-niz-skopskite-opshtini-214386.jpg
    aj eve eden virtuelen neka ima :D

Se izvinuvam na greskite pisam od tablet a i sin mi ima udel vo pisenjeto (se poznava neli) :D

На Mrs.Bass, mareane, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Френки Далавера

Френки Далавера Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    323
    Мило ми е што само тука сум грешка (а за се друго сум во право ;)) :hai:

На oblando му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    20 години немаше елка?
    Лелеее и треба да се радуваш :)
    И јас се радувам за тебе.

Ниедна единствена година не ми поминала без елка.
    Убедена сум дека и кога ќе бидам стара и сама (ова мислам децата да не живеат со мене/нас :D) јас ќе имам елка!

Патем, убава ти е!
    Кажи колку убава атмосфера дава. Вечер кога легне малата, изгаси светла, пушти лампиони да светкаат, земи чаша вино и уживај :P
    Непроценливо :D

На Mrs.Bass, Doozy, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво луѓе.
    Посни колачи за утре спремни. Цела куќа ја кренав на нозе, сите се трткаат, врткаат околу мене.
    Снашка колачи прави, леле, леле. :rofl: Уште снашна да не ги утнала. Ќе видиме утре. Поправо вечерва, јас сум си дома мацолот, одам до тепсија и лап лап. :rofl::lol:
    Едвај ја најдов Фемина Инстаграм, ете толку често готвам значи.
    На оган не одам. Сите отидоа, па мене ми беше прилика мозок да одморам дома.

На Annath, mareane, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Френки Далавера имаш среќа.:!: Некои и полошо поминаа од тебе. :nod:Ако сакаш да останеш во темава тогаш свари по едно кафе,:coffee:спружи по некои алишта, шипки-штипки, ово-оно, ти реков-ми рече. Учи од мањина.:lol:
    Не си ојдел на оЃин!?:?:

@galapce Многу дешавки имаше во последно време и криво ми е кога некој го нема, а сум ги читала и почитувала мислењата на истиот.

Баклава испечена. Да се излади, па шербет залевање! ^_^

На Annath, mareane, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  17. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    И јас добив впечаток дека сум згрешил што се дружев искрено на темава со сите особено послем тоа што се случи а бев испровоциран да го напишам тоа, дека не сум способен за секс(импотентен поради стрес на работно место).
    Сега имам впечаток дека дел од тие што ме дружеа се во договор за да ме игнорираат.
    Колку сурова работа...тоа не е добро што некои го прават овдека со новите членови.(наметнуваат селективно прифаќање на членови заради лични интереси).
    Наместо да се дружат.:headbang:

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    И јас исто ја правам само без соја и додавам шафран и семе од коприва.

Ме измачија сармите, зелката неубава, едвај ги смотав, за жал поголемки од обично што ги мотам, ама таква беше зелката. Да знае мајка ми дека 250 ден дадов за зелка, а тие имаат едно буре ќе ме обеси, на крај пак и неубава:D. Важно биднаа, готови се.

Мм го пратив претставник на огинот, ама изгледа се загреваат во некое кафанче, уште нема огин.:D
    Кога гледам, па и не сработив многу, се за утре ми остана:D. Ама мм е дома, ќе фати нешто, ако не, барем тиквата ќе ми ја исече:D

Кога станува збор за жените свекрва ми е од првите, а мајка ми од вторите. Едната ништо не е способна сама да направи, понекогаш си мислам дека глуми да му даде повеќе на знаење на свекор ми колку и треба, а другата никогаш не бара помош, дури и кога навистина и треба. Нити лигавењето на едната можам да го поднесам, нити жалењето на другата дека никој не и помага( по мајка ми некој треба да е видовит и да и понуди помош зашто сама не бара). Јас сум некаде на средина, се она што можам сама го работам, ама знам и да побарам помош ако ми треба, со оглед дека мм е презафатен со работа, гледам што помалку да го малтретирам дома.
    @vitamina не знам што мака и до кого имаш, ама со оглед дека малку време ти останува тука не се замарај. Јас лично се дистанцирам од такви лиѓе, па и блиски да се, сведувам комуникација на минимум. Игнорирам, зашто расправии и замарање лично мене ме оптересува и вознемирува. Што подалеку, тоа подобро.

Да ви се пожалам нешто, зошто многу ми е мака. Си купив еден кардиган од Манго пред месец дена и сега дојде ред да го облечам, ама да го исперам прво. Перев некои други работи во машина на рачно перење и ајде и него, кога го извадив се собрал колку за петгодишно девојче. Не сум сигурна дали температурата ја подесив, ама ништо друго не е собрано. Барав по нетов некои техники на истегнување со бебешки шампони, регенератори, ама малку се истегна. Ќе го носи внука ми изгледа. Барем еднаш да го облечев;(

Последна измена: 5 јануари 2016
    На Annath, mareane, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ova majce si go sakam.:$
    Nas li ziti se ne najde pr. za izbor na priateli.:worried:
    Jas imam najmal izbor, 10-15 familii. I mislis deka megu nas nema nezgodni. Ti mene da me prasas koj bi go izbrala da mi bide priatel ako ziveam vo Mk, jas bez razmisluvanje bi ti rekla NIEDEN. :^)
    Od tolku izbor vo MK mojve ovde bi padnale vo voda.
    Si dosol vo zemjava na 30 i kusur, oformena licnost, doprvo drustvo ke baras?
    Ama bas zatoa, oti sme malce, tie pa tie sto bi se reklo, preskoknuvam, ogluvev, oslepev i zatoa sto MAJCE E EDNA, kako i site vie i NEMA DA DOZVOLIME DA SE SIMNUVAME NA NECIE NIVO.
    Imalo brecanje, posebno od kraevi od MK kade BRECAAT ikoga ke ti kazat dobro utro.:puke:
    Nie site sme na kup, slusame, gledame, nikoj ne i se sprotistavuva. Site ja preskokaat i na kraj kraeva nie ne sme tolu glupavi da ne razbirame koj rece, sto rece. Ajde jas, mene preskokni me, ama drugite isto taka imaat negativno mislenje (ne go iskazuvaat javno, ama go imaat).
    Si ja znaeme deka e takva i site si kutime, sto ke rece vo pravo e. Takva e nahalna, glasna, bezobrazna...Nikoj ne ja vika samo nejze na gosti, strav da te fati se moze da tresne, sekogas so ostanatite, najmalku 3-4 para vo drustvo.
    Da ja izbegnuvas nemozes, malce sme, nelici, neminovno moras da ja trpis ama toa neznaci deka KE I SE PRIDRUZAM I KE VRAKAM KORISTEJKI JA NEJZINATA KULTURA.

Kamu svetot da bese samo od luge koj mene mi odgovaraat.(highfive)
    Za DOBRO NASE, dragi DAMI, preskokajte gi SITNITE DAMI.:!:

Последна измена: 5 јануари 2016
    На Annath, mareane, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добра вечер
    Колачиња направени, зелник исто така, испазарував суво овошје како смокви и урми, ореви, костени, бомбончиња, баклава, свежо овошје итн.. од се по нешто баш како шарена божиќна идила за секој дом и топло семејство.
    Утре гравче, лутеница со суви пиперки и риба ми се неизбежно мени за денов што следи.
    Обожавам да мацам лутрница со кулиња и колачиња.

Се тоа е прекрасно за секоја семејна..љубовна душа освен нештото што наназад го сонувам со години..мечтаам по времињата кога заедно си спремавме со маж ми:inlove:
    Маж ми со љубов многу ми помагаше, тој печеше и пржеше а јас сукав..
    Ете таа идила ми е потребна ми недостига како капка вода за да преживеам и да му се фрлам во прегратките.

Оваа година решив истото и на ист начин да си го спремам и да се радувам и заблагодарам и за таа малку среќа што ја имам, за деновиве кој што ме очекуваат таму со него.. да поминам прекрасен мирен и спокоен божиќ во името за неколку те недели што ми останаа во оваа самотија:).

Слико ќе ставам, сега ве поздравувам, се читаме покасно :)

Едит за муабетот: и јас бев жена што културата и добрите манири и беа јака страна, но денес како денес се откажувам од тоа да бидам префинета и наивна дама, решив да живејам и да зборувам како што мене ми годи, да се однесувам према секого на начин кој што заслужил па макар дур бил и низок, едноставно некои луѓе не заслужуваат добрина.

(facepalm)

На Annath, Glasna, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.