1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добро утро и од мене. Коледарчиња, нема. Сите спанковци |-)
    Јас еве сега го разбудив син ми и се тегачи покрај камин :angel:
    Во 9 ќе тргнувале.
    Модерни деца :rofl:
    И јас извадив риба а и посна сарма е на повидок.
    Ако не ми е мака, де :?:
    Нешто мрзата ме фатила во последно време и никако да ме пушти.
    Сите години наназад со мерак сум ги чекала ваквите денови. Кај мене, Божик без кифли не бил досега, ама за се има прв пат нели?
    Имајте пријатен ден!

На Val-Dim, promeneta, MacenceEna и 13 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.199
    Коледе,коледе!
    За многу години да е Бадник,среќа ,здравје и по малку пари да ни донесе!
    Вчера сте извртеле мнооогу муабети разноразни ...
    Синојка не успеав да ве исчитам ама утрово морав со ред да не испуштам нешто.Гледам јас дека повеќето ќе почнеме да бараме совете и во темине за проблеми во бракот (поради фемина)
    Ангелче ме потсети јас еден период живееев во куќа која беше малку повнатре од другите куќи на улицата и често коледарчињата знаеја да не заобиколат ,мене криво ми беше колку пати ќе им викам од врата да дојдат.Сега во зградава имаа многу коледарчиња и баш ми е мило.Овде почнаа од кај 7 да идат
    лепчето го замесив .Другите работи се прибрани но ќе ги правам повеќето в село кај старите и јас како Галапче таму ручек со нив па после дома вечера кај нас со лепчето.Инаку и кај мене претежно париче се става во пита за василица ама јас си почнав и за Бадник да ставам.Адетите си ги правиме сами и битно е да ти сметаш дека е во ред и тоа да ти ствара мир во душата.

На Mrs.Bass, Val-Dim, promeneta и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Години наназад кај мене не се качуваше никој. Куќава ми е повнатре плус на кат сум :(
    Ама пораснаа бебенцава, другарите на ќеркулец па ми доаѓаат сега. Се спрема мм да ги шета. Модерни деца не им се станува рано.
    Јас не се потресувам за пакетчињата и парите во нив. Ситни ставам и не ги бројам. Не е поентата во парите.

Кумата ми е од Пробиштип и ја научи малата на една мн поубава песна.

Тупа тупа коледе
    Кој спие нека стане
    Да замеси колачиња за дечиња

Ако нема колачиња нека даде бонбончиња
    Ако нема бонбончиња нека даде лижавчиња
    Ако нема лижавчиња
    Џамот на парчиња!

Последна измена: 6 јануари 2016
    На Val-Dim, Mekuska, Doozy и 18 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.279
    Допаѓања:
    67.896
    Леле луѓе, отκаκо сме со мм заедно κај и да сме живееле немало κоледаρчиња и денес пρв пат со песна не ρазбудија.:sun: Се ρастρчавме со мм, а јас си се ρасплаκав.:$ :rofl: Сρеќни неκа ви се пρазниците на сите.:inlove:

На Mrs.Bass, artemidis, ALISA0000 и 24 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro i od mene i nie sme od sovremenite koledarcinja da pieme kafe pa ke odime so sinko.
    Inaku i jas kako bozica sum na sprat i nikogas ne se kacuvaat,samo do svekrva mi i tolku.Jas sekoja godina si spremam i simnuvam dolu kaj nea pa dava i od mene. :)

На Mrs.Bass, Val-Dim, promeneta и 10 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.178
    Ќе му додје како поефтина варијанта на крапот. Слични на изглед и вкус, само не расте толку голем.
    Bildschirmfoto 2016-01-06 um 08.42.29.png

@kukla21 најверојатно несвесно употребив дијалект при употребата на мигдали.
    Bildschirmfoto 2016-01-06 um 08.45.41.png

Коледе коледе

ЈАс од ниедно време ококорена.
    Детево душа ни вади деновиве. Јас во кујна додека средив го пукна мажево.
    Арно дома е бидејќи ништо нема да стасам од нејзе.
    Она би само вака да си седиме/лежиме на спална или кревет и да се дружиме. (facepalm)

Ми се лоши, врти, се ме боли...а 10.00 часот дури:tmi:.

На anel, galapce, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

На kukla21, Annath и danichap им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро и од мене.

Тука одат коледарите навечер. И тоа маскирани. Ептен модерни :D

Инаку, прв пат кога ги слушнав во зграда додека живеевме, кога запееја, се исплашив. Го прашував мм што е ова :o
    Кај мене нема такви обичаи, ни огни палење. Така да јас на тие обичаи не им придавам некое значење ниту им се радувам.
    Сепак, во зграда додека живеевме им делев на децата што имам, што спремивме, па и не можеше поинаку, тие звонат на врата додека не отвориш, а да е една група, туку на секој 5-10 минути.
    И не само малите, туку и големите. Сега каде живееме не верувам дека ќе доаѓаат воопшто вечерва.

Тргнав компир пита да правам, па зедов пауза :D
    Ми се пие кафе. Она од сабајлево син ми го истури скокајќи, пола врз мене, па ми преседна |(

Риба порачана.
    Сакав сом и тоа поховен. Од рибарницата одлично ги правеја, ама немале сега.
    Па се одлучив за пастрмка на скара.

На Mrs.Bass, Val-Dim, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Дoбрo утрo oд мене, среќни прaзници, зa мнoгу гoдини дa ни е денoв!
    Јaс ништo пред oчи не гледaм, синкo веќе четврти ден сo стoмaчен вирус (нa лекaр утврдијa), пa се лечиме. Фaлa Бoгу трo пoaрен е, електрoлитите гo дигнaa мaлку.
    Денес не спремaм ништo oсвен штрудлaтa сo јaбoлкa, другo се нa свекрвa ми oстaвaм, oти не мoжaм дa стoјaм, не пa нештo дa спремaм. Ниту зa Бoжиќ не спремaм нештo пoсебнo гoдинaвa, ниту ќе oдиме некaде, ниту пaк гoсти ќе чекaм. Сепaк пoвеќетo се сo мaли децa и бебињa и не ми се сaкa дa им гo пренесеме вирусoв.
    @oblando, @Френки Далавера требa мaлку дa имaте рaзбирaње. Фaкт е декa нa фoрум секoј мoже дa нaпише штo сaкa и дa се претстави кaкo сaкa, ние пoим немaме штo е вистинa, a штo не е. Сaмo сaкaме дa се дружиме вaкa виртуелнo и дa се пoсмееме мaлку зa дa oттргнеме мисли oд секoјдневиетo кoе не е бaш рoзевo. А имaлo дoстa oбиди дa се зaтвoри темaвa, пoсебнo oд ликoви кoи некaкo не се вклoпиле oд не знaм кoјa причинa, зaтoa сме мaлку пoвеќе сoмничaви. Личнo сум немaлa прoблеми сo фoрумски ликoви нa фoрумите нa кoи сум учествувaлa, напротив имaм приличнo пoзитивни искуствa, aмa не е кaј сите тaкa. Зaтoa не се лутете oдмa.
    Ве пoздрaвувaм и ви пoсaкувaм убaви денoви сo вaшите нaјмили... секoј миг е дрaгoцен, искoристете гo дo мaксимум!

На Mrs.Bass, ALISA0000, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  10. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    хаха ваква слична и во Кавадарци пејат..

На ALISA0000, mareane, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ај и јас да се изјаснам околу домаќинскиот ден...:P
    Лепша половина е на работа па затоа си порачав од фурна и лепче со паричка и вртена пита со праз.
    Гравчето е готово од вчера а покасно ќе свртам неколју пастрмки на плотна и може компир салата.
    Незнам како се варат костени...ај помош малку...

На Mrs.Bass, mareane, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Пораснаа децата, ама си знаат доаѓаат секоја година. Прво ќе почнат срамежливо да пеат и јас ги терам да пеат посилно. Е сега си имав и една коледарка теткичка која имаше акцент на Рамче. Се забрадила со марама, постара да доликува. Кај мене и тоа се важи. Веројатно не е до тоа кој ти дојде на врата, туку како ние се однесуваме кон него.^_^

Коледе бабо Коледе,
    дај ми бабо колаче,
    да ти живи магаре
    еден, два, три Коледее!:rofl:

Така ли беше нашата!? Ако сум згрешила корегирајте, си признавам.:)

На Val-Dim, mareane, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  13. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Здраво друштво како сте ми..ме нема..ви недостасувам ли:D:D
    Ете од понеделникот почнав на работа,па така ќе ме има само за викенди и неработни денови да не речам празници:D,пошто не сум у администрација слабо ќе се читаме,ја работничка класа,дури и мобилниот ми е од оние старите,ама кај да е ќе си земам нов убав од модерниве,па тогаш ќе ве читам кога ќе праам пауза на работа..На работа како ме дочекаа,мислиш којзнае колку сум им фалела.ме испобација сите,бре бре,ми рекоа сум се пролепшала,дури и послаба сум била сега него со првата бременост.;)
    Од вчера ми ртгна денот на кршење,правев нешто као лазањи ама со шпагети во ватростално,таман да го ставам во рерна ми остана обрачот во раце,а мастрафот на под т.е. на стазичката,па вчера во купатило перев стаза,синоќа да варам капучино ,цела тегла ми се испушти од раце,цело капучино на плочки ,бело е се песната на Ламбе,абе малер некој од вчера ме брка,туку на арно нека е...
    Од сабајле слабо да не речам ич коледарчиња,само едни цигани ѕвоне големи магариња може имаа по 20 год,е не им отворив,ќе си чекам наши деца...
    Туку да почнам со подготовки,а ќе ве читам вечер,и да допишам што сум заборавила да ви кажам..

На Val-Dim, anel, danichap и 12 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.096
    @ninja35 измиј ги ,тури вода да ги покрие ,нека зовријат и намали го огинотда крчкаат ...повремено проверувај да не им испари водата...45 мин.отприлика доцолно би биле...ќе пробаш

На MilaP, referentka, Sky-butterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Ум зa другпaт, жешкo дa не стaвaш вo вaтрoстaлнa... демек oгнooтпoрнa, aмa слaбo некaкo. Ми се имa слученo сo керaмичкa тaвa дa ми пукне вo рaце, a пoследнo кoгa бевме кaј мoите нa слaвa. Претурив чoрбaтa oд рибa вo тaкoв стaклен чoрбaлaк, кревaм дa нoсaм нa мaсaтa кaј гoстите, ми експлoдирa в рaце, aмa буквaлнo. Целa бев срчи пo длaнките. Амa ќе речaм, некa oди тaму лoшoтo!

На anina, bittersweet, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Ништо немаше жешко,таман да дигнам за у рерна и обрачот во раце,а другото на под,мелено месо на сите страни,сос од домати,па ставив малку и мајонез,абе катастрофа,ужас,стазичката во сите бои,мрсна,леле леле,ама така лошото нека оди но неповрат..

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Фала многу.. :*

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утроо коледари.Кај мене нели свекрвами секе праврше ама еве од сабајле и сарма свиткав и макало направив,сеа гравчето се вари.Мм несака да ме баци сум труела на лук8-|

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Чим неќе да те баци,баци го ти него:D

На anina, Petar80, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Абе бегаа:)

На Petar80, Peco, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.