Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Христос се роди! Вистина се роди!

Добар ви ден женски и по некој дечко. Денес ептен мамурно се чувствувам. Станав пред еден час и главава ми прска. :sweat:

За Бадник веќе пишав во Фемина иснтаграм - излезе сосема случајно дома со моево либе да го одбележиме, зашто си направивме некој вид на традиција за овој празник да одиме кај моите на вечера, а за Божиќ кај неговите. Ама поради тоа што мене празникот ми е „траума“, со голема грижа на совест и чувство на вина и' реков на мајка ми дека нема да дојдеме. После се утепав од плачење, ама тоа е. Не знам, за Бадник секогаш кај нас дома владеела некоја мрачна атмосфера, некои тензии. Баш како во текстот на Луничка: дали се' е спремно, дали има од се' по нешто на трпезата, па тука е и татко ми кој никогаш не научи што треба да каже, па мајка ми луто го дополнува... :| Потоа следува правење на есап и чудење како ќе се истера месецот... (facepalm)

Е сега, откако јас и тој почнавме да одиме - се' беше поприбрано, да кажам, но се чувствуваше повторно некоја тензија која ме гушеше и не ми дозволуваше залаците да одат надолу. Ми остана како траума, иако треба да биде убав и фамилијарен празник. Искрено, „најнеомилен“ ми е од сите празници.

Како и да е, добро излезе се' оваа година. Скромно, сиромашно, ама барем го немав тоа чувство. :) Со моите треба денес да се видиме, на кафе и баклава. Инаку кршеле и за нас лепче (не' броеле како да сме таму), па кај мене се паднала паричката. А и свеки и прасвеки прават 3 пати лепче со паричка, па се зголемуваат шансите. :D Хаос и циркуз е за празнициве кај нас. Ете и кај нив вчера ми се паднала мене паричката. :drunk:

Инаку, зошто сум мамурна, да не се сфатиме погрешно. :rofl: Сосема сум се одвикнала да легнувам многу доцна, или подобро кажано - многу рано наутро, па кога ќе се разбудам следниот ден се чувствувам како да сум била на журка со пиење цел ноќ. Другаров уште една недела е тука, па гледаме максимално да искористиме да се дружиме и да се собираме. Така пред 2 дена заглавивме до 5 часот изутрина, вчера цел ден го „одболедував“, со неколку пати преспивање, па вечера вечерта од 10 до 3 часот пак заглавивме и денес сум претепана. Освен тоа, имам чудно чувство дека вирусов пак ме враќа. Кивам, дувам нос, ме боли глава, кашлам, грлово ме подзаболува... :worried: Крш сум.

Ај доста го тупев. Цел реферат ми излезе. Ама некако во темава се чувствувам сигурно, некако ми е како интимно катче каде можам да си ја отворам душата и еве, цели реферати ми излегуваат на крај. :hug:

Само се извинувам што малку ја уништив атмосферата со моето неубаво искуство со празнициве, ама морам некаде да си кажам.

Ве поздравувам и ви посакувам да имате убав празничен ден! :hug::hug::hug::hug:

На mal.ecka, Val-Dim, friendy и 27 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Христос се роди!
    Навистина се роди!
    Среќен празник и топол семеен дом на сите верници, ви посакувам најпрво здрвје, среќа, бериќет, многу љубов и хармонија на сите.

Поздрав :f:

На Val-Dim, friendy, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Христос се роди!

@galapce битно убава ли беше рибата? :) Јас не сум јала со гоооодини!

На Val-Dim, kristina.k, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Za mnogu godini mili moi!

Denovite za odmor pominaa, od utre na rabota :( Ich ne mi se odi, ajde ushte malce posle doma ke go chekame bato.

На VladeMila, bittersweet, sofijanoka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Sinoka jadevme od ribata na sveki.Kaj moite ne sum bila od pred nova godina.Koga ke odime ke ni go dadat delot sto ne sleduva,pa jas doma ke si gotvam,moze ako se pogodi ke ima i sliko.
    ajde koj e za kafe
    20160107_121721.jpg

Denes za rucek svinski kremenadli i gravceto od vcera go zaprziv i ispekov.Sinoka go jadevme bel.
    I jas ja stavam parickata vo vino.Ke ispari vinoto i posle vo novcanik.
    Se zgrozuvam od proslavite sto gi spomna Sky.
    I mene ne mi se dopagaat isto cigancinjata za kolede ama nasata vera ne ne uci da birame koj e vernik a koj ne.Jas priznavam deka ne uspeav da otvoram vrata na site vcera.
    Zdravje boze,dogodina sinko ke otvara.

На Mrs.Bass, Winter Lady, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да те види свеки моја со црниот тањир :devil:

Јас сакам кафе :)

На green.eyes, WORRIED.BT, Mekuska и 3 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.983
    Допаѓања:
    112.744
    Hristos se rodi!
    Vistina se rodi! Neka e za mnogu godini praznikot :*:
    Fala bogu ovaa godina me utna parickata :whew: kaj mm otide :D
    @kukla21 lososot :angel:
    IMG_20160106_190009~2.jpg
    Povelete na torta, mi se pogodila :inlove:
    IMG_20160107_123804.jpg

На Mrs.Bass, Val-Dim, friendy и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Христос се роди! Навистина се роди!

Еве на овој убав ден, мене ме јаде нервоза од синоќа. Прво, како и повеќето жени цел ден го минав во кујна. Не знам како да се ослободам од тој притисок, кој сама си го наметнувам, на ваков ден се да е совршено зготвено. Ние за Бадник одиме кај свекор ми и свекрва ми и уште деверот и јатрваата со децата. Правиме договор кој што да готви и потоа спојуваме се на трпеза.
    Прво почна свекрва ми со нејзиното типично невербално пасивно изразување на лутина кон нешто. Овој пат зошто си направив посебно леб за нас тројцата со паричка, на страна од заедничкиот. Од инает дури не праша кај кого се паднала паричката (а кај мене се падна).
    После почнаа машкиов дел да приговараат за јадењата, да наоѓаат мани. Знам дека самосвесна жена на четериесет и кусур не би требало да ја допираат овие работи, ама...Ме заболе за макалото, го правев со мерак - на крај не се ставало лук, не одело лук со компир. И се обратив на свекрва, а таа како лисица рече дека навистина не се става лук (иако претходно додека го правев и се допадна вкусот).
    Врв на се беше свекорот. Имено минатиот викенд бевме во едно убаво местенце на викенд, ни се допадна еден плац кој е на продажба. Јас почнав да раскажувам како со сум воодушевена од местото, од мирот од природата. Свекор ми стана, ја напушти масата, зошто во оваа куќа е забрането да се изрази воодушевеност од некој дел од Мк. а ко не е неговиот роден крај. После почна да збори како сакаме да ја растуриме фамилијата и сл.
    На крај финишот свекрва ми со нејзините хипохонриски фиксации. Со години си бара болест, а никако да ја најде (а за сите пензионерски забави и излети е супер). Јас од 26 години сум на Скоприл, сега скоро месец ме мачи ишијас а не сум рекла ни збор. На крај за да ми покаже кај ја боли, кога ме стегна крвнички за вратот позади, со цела сила.
    Не знам што е со луѓево, дали јас сум предобра и попустлива. Ми се иде вака да баталам вакви семејни собирања, ама ајде заради маж ми, за мир во куќа, само не знам до кога.

На Eli23, VladeMila, Deemy и 29 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.983
    Допаѓања:
    112.744
    Preubav, fala na recept :* jas ne jadam senf ali dava nekoj ubav vkus, I neznam kako e ako odma go namackas, polies so vino I peces, ali vaka stoeno vo marinada e cista 10 ka :inlove:
    Samo pofalbi dobiv :$

На green.eyes, Annath, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Христос се роди!!
    Навистина се роди!!

Среќни празници и се' најубаво :).

На Val-Dim, friendy, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    43.735
    Добар ден женски. Среќни празници ..оддамна не сум напишала ништо. Немав некоја желба :( плус од тел не е исто .

Јас за празнициве не се прејадов. Додуша никогаш не се ни прејадувам . :D
    Вчера стандард имав гости , пријателка со детето. Си поседоа едни добри 4 саати, јас се туфкам кога да спремам :| времето си лета . Деца да легнам ли ,да готвам ли :sweat:
    За 2 саата испеков леб , гравче сварив . Риба испеков.
    Паричето се падна кај синко :D

Ете така
    Имајте убав ден

На Mrs.Bass, VladeMila, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Добар ви ден на сите!Јас денес ќе си го поминам празникот дома сама т.е. со постарата ќерка која од нејзината соба излегува само 5-10 мин во денот:?:,што значи сама.Малото е кај мајками, мм на работа и така.Ќе одмарам цел ден оти вчера се преморив.
    Незнам зошто ама се повеќе гледам дека празнициве ги правиме како по рутина без многу ќеф...Се отуѓуваме сите.Еве јас наместо да се нервирам денес дека сум сама јас сум среќна оти на раат ќе седам пред компјутер.(facepalm) И ќе се дружам со вас:)
    И од претходните неколку постови а и од моето искуство се гледа дека и заедничките семејни ручеци повеќе стрес ни ствараат отколку среќа.Една коцка треба да фали или да е поместена во семејниот мозаик и после се е џабе.А ретко кај се сите коцки на место.:|

На VladeMila, mal.ecka, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Среќен Бoжиќ, Христoс се рoди! Зa мнoгу гoдини дa ни е денoв, дa ни дoнесе мир и блaгoсoстoјбa вo дoмoвите!

Јaс ќе се нaдoврзaм нa oтуѓувaњетo и лудите прoслaви кaкви штo не им приличaт нa oвие гoлеми прaзници. Се ми се чини декa пoрaнo немaше тoлку фешти ни oгнoви ни чудa, секoј прaзнициве си ги прoслaвувaше сo нaјблиските, вo дoмaшнa aтмoсферa. Дaли декa пoрaнo црквaтa не беше тoлку знaчaјнa (зa бившa СФРЈ зборам) , пa не се придaвaше вaквo "гoлемo" знaчење нa oвие денoви... не ме сфaќaјте пoгрешнo, прaзнициве се гoлемa рaдoст вo нaшaтa верa, aмa луѓетo претерувaaт, стaнaa премнoгу aлчни. Текстoт штo гo стaви Луничкa реaлнo oпишувa се.
    А и ми се пoтврди пoвеќе сo oнa штo гo слушнaв претхoднo вo текoт нa денoт. Зa вaкви прaзници убaвo е дa јa пoделиш сoфрaтa сo oние кoи немaaт, aмa некoму му е пoвaжнo сoпствениoт стoмaк дa гo нaпoлни. Oвa oд цркoвни лицa гo слушнaв, зa жaл.
    Не сaкaм дa гo убивaм денoв сo негaтивни рaбoти, сепaк се уште имaм вербa вo луѓетo... мислaм декa уште не е се изгубенo.
    Имaјте убaв ден сo свoите нaјблиски!

На Mrs.Bass, VladeMila, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Peppermint najprvo,da ne druzis pocesto.Inace jaka vi dusa.
    Velat,za mir vo kuka,oddelno ziveenje.No ne e ni toa lekot.
    Za mir vo kuka,treba da ti se pogodi covekot.A covek kako covek,nikoj ne e za se pogoden.Ne deka edni sme slepi a drugi imale na vreme dobar vid.
    Jas ne go nosev tamu lepceto,koga se vvvrativme si krsevme doma.Malku zgresivme sto ne otidovme porano,da sme za rucek tamu,ama so malo dete ne se predviduva.
    Denes rucev od sinoka nesto sto ostana.Rucekot kako rucek e gotov ama ne mise jade po obicaj od nego dur ne se pribere posilnata polovina.
    Me cudi sto ovoj pat PMS ne me drma,nekako sum po smirena.
    Aj da trknam da vidam sto ima du instagram.Jas nemam sliko od nisto od vcera,edini mm sto ja slika sveki.Ako sakate ke vi ja pokazam.:rofl:
    Ja slika so maloto i mi vika,na zakacija na fb i tagnine dvajcata.Jas slucajno ispustiv da se tagnam.:tmi:

На kjukli, Mrs.Bass, VladeMila и 26 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Hahahahahahaha Galapche me nasmea :D

Jas za razlika od vas super si pominav so svekor, svekrva i zolva, do 9 sedevme kaj nas i se smeevme, svekrva mi malve se opushti po teshkiot den i osobeno mi beshe milo. Svekor mi dodusha beshe malce namkorest ama izgleda eden dopir pod masa go opravi. A sega ke odime kaj bapche da chestitame praznici, pa da se spremame za na rabota utre :(

На bittersweet, Winter Lady, kristina.k и 7 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден мили жени и по некој маж :hai:

Прво, среќни празници на сите, само здравје, радост и секакви убавини кај сите :)

Да не се враќам наназад, којзнае колку имам за читање......Конечно се сместивме, се средивме,прославивме нова година, дочекавме снег, и пак снег, и уште снег....сега се топлиме дома, не е човек ни прст да извади надвор, не па да шета.....и така. Не забавуваше малиот на новогодишната ноќ, ни беше и ДЈ едно време, успеавме и слики за доказен материјал да извадиме :D Вчера за Бадник исто ко да не бил, некако слабо со празнувања и спремања сме :tmi: Не сме ни јас ни сопругот по тоа. :bandit: За ручек денес лосос во сос и ориз. Ако имаме среќа (т.е. ако дозволи младиот господин) и кифлички ќе имаме. :D

На Mrs.Bass, VladeMila, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    добар ден и од мене друштво, среќен божик за многу години, христос се роди, вистина се роди.
    кај нас бадникот исто помина во некако напната ситуација, мм не е многу зборлив и баш е некако нервозен што слегува долу еднаш во годината на вечера, али пројде, се на се не беше лошо, не беше многу напнато, се некако јас смирувам тензии и се смеам, се зафркавам со сите, ги веселам, синко постар многу палав се се вика по него, се се смируваме, и пак тој тера по свое.
    паричката се падна кај татко ми, а за синко имав спремна лажна паричка, и му ја подметнав, а тој сеуште не му текнува дека е таа лажна и се радува се паднала парата и во дедо му, и во него, јас му викам леле оваа баба наша згрешила ставила 2 парички,,, се само да има мир во куќа и да нема лутиш.
    за денес ручек имаме пастрамајки еве сега додека пишувам мм ги донесе од град, порачани, месо мое а тесто и услуга од таму кај што ги порачуваме,,,
    ручек спремен, јас одморена, ме боли нешто глава, али ке помине
    денес бевме на црква, имаче многу народ,и синко мој ме прашува зошто мамо оди толку народ во црква, и јас како верник му објаснувам дека одат се молат за здравје, го слават рагањето на исус,,,
    поздрав женички и некое маженце имајте убав божикен ручек со своите најблиски...

На VladeMila, bittersweet, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ние истеравме гости,ручеци и се по ред.
    Вчера убаво си поминавме,паричето како што кажав кај маж ми.
    Од сабајле по гости,денес се поодморивме,вчера ми беше турбо спремање и коледе.
    Мене ми се многу убави празнициве,во овие моменти се потсетувам како ми беше кај мама и тато.Најубаво е кога си дете.И сега не дека е лошо,пак се собираме сите во проширен состав.
    Сакам и се трудам,веројатно и успевам таква хармонија и моите деца да имаат во својот дом.
    Иако семејството е секогаш на куп, денес постоеше добра можност да ,,пукне тиквата".Не до толку,ама имаше ситуација.Ама тоа е кога има различни карактери,деца во пубертет и деца кои проодуваат и три генерации.
    Ама со дипломатија и многу трпение,балансирање и играње балет како по жица,се се среди.
    И да си жена е моќна работа.За секунда може или да ја распалиш ситуацијата или да ја смириш.Се за мир у куќа.

И сакам @Peppermint почесто да не дружи,убаво ми е на душата кога ја читам.

На VladeMila, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Koga me nema,me nema.
    Ama koga me ima?:tmi:

Gledam tanec na MTV1,i maloto vo kos.De tamu.Moze ova ke bidat samo 10 min,ama uzivam koga gkedam kako se igraat nasite ora.
    Kavalot i klarinetot mi ja pravat dusickata svila.:music:

Bivs igraorec na linija.:dance:

На Mrs.Bass, VladeMila, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.