Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Јас не фаќам HBO ;(

2. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Не сум го начекала досега, ама тоа зошто не пуштам тв кога сум сама:D.

На DVAANGELA, Sky-butterfly, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Христос се роди.Навистина се роди. :D
    Нека ви е среќен празникот лепотици и по некој лепотиц :lol: Бидете секогаш насмеани и среќни. (fingers)
    Јас сум со мафијата дома, лудница е кај нас не се знае кој зборува.Обожавам гужви, ако нека е.
    Кога сме кај играорната ептен малку одев, а само Елено моме не знам да го играм, многу ми е комплицирано.
    На англиски одев, и на карате малку :$ ко машко се осеќам сега ко го кажав оваа.
    Друго не успеав да читнам.Останете ми со здравје.
    За вчера за паричката преска внуците викаат ауу како се падна во баба, а татко ми вика се падна во ,,џаво ''
    :rofl:

На green.eyes, Lady Phoenix, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ме вративте во детство со муабетиве. :D

Не бев јас ич по играорната, и сега не љубам ора. Одев на модерни танци.(hollest) :dance: И на музичко, и премногу ми е мило за тоа. И на англиски. Па во средно на математика, не затоа што ми требаше за подобри тестови, туку затоа што ептен сакав да решавам задачи и некако магично ми изгледаше сета таа логика. Жал ми е што не си продолжив во таа насока и сега речиси се’ сум заборавила. Жал ми е и за тоа што не научив карате или друга боречка вештина.
    Нејќев историја, ич. Секогаш ми се погаѓаа досадни професори што само раскажуваа лекции. Историјата ми стана интересна откако ја прочитав Војна и Мир, тогаш видов една друга нејзина страна и си најдов оправдување за мојата одбивност кон школските лекции по историја - стварно немаат врска.

Среќен Божиќ друштво! :*:

На kjukli, green.eyes, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Туку синоќа не прецизиравме каде точно да се остави новчаникот :rofl:.
    Сабајле мојов ми вика оти ми бил новчаникот на под. Викам па нели да се множат :$.

Ми рече на стол требало, а столот подвлечен под маса. На замја не се оставало :doh:.

И така.
    Кај него ќе се множеле, а кај него ништо. ]:)

На green.eyes, Lady Phoenix, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ах времиња... кога погледнам наназад ко да живеев 60 години, а не само 35 :lol:
    Животот никогаш не ми одеше по рамна линија, туку те горе те долу.
    Период кој најмногу влијание остави на мене беше токму крај на средно. Ни ја прекинаа 4.та година насила.

Уште се сеќавам на таа вечер, беше топла, со многу ветер, кога пријателот кој беше војно лице ни јави да си останеме дома, се наслушнувало нешто. Таа вечер започна бомбардирање.
    Уште таа вечер со моите бевме во еден подземни магацин, оти ете не се знаеше што може да излезе од сето тоа. И многу многу други вечери по ред проведовме таму. Иако не беа цивили на мета, сепак тој терор од бомбардирање на блиски локации не можеја да не влеваат страв и неизвесност.
    А да живееш во грч е ко некој да ти го зарил ножот и го држи ѕаму, нит го вади, нит помрднува.
    Само тој период никаде навечер не излегував, не дека нешто работеше, кога во 7 засвиреја тоа сирените за полициски час крвта во жилите се ледеше. А колку само пати преку ден ги слушавме.
    Сакав да бидам до моите, секоја минута. Се молев само да останат живи или да не останат инвалиди.
    Една ноќ толку беа силни детонациите, авиони, местото беше многу блиску до нас, се се тресеше, се сеќавам сите по улиците истрчавме боси, оти не знаевме што поинаку.
    Торба со конзерви секогаш спремна покрај врата, оти нели излегуваше прича дека ќе тргнат копнени трупи...па да се бега некаде..
    Еднаш преку ден седевме во дворот кај другар, кога на мета беше касарна. Прозорците испукаа, ние под маса, а другарот остана да седи на столот, уште со филџанот во рака, укочен, пребледен, парализиран од страв. Му требаше време после да дојде при себе.
    И можеби немаше физички жртви од луѓето кои ги познавам, ама ваков психички терор и трауми ретко се забораваат. Арно сме нормални сеуште.

И на тоа дојде крајот, се собравме повторно сите средношколци и си направивме матура. Животот продолжи понатаму, ама дури сега кога пишувам солзите ми навираат. Рат е страшна работа. Најстрашна. А ете цел живот околу мене само ратишта...

Малку невесела тема, ама ми дојде така спонтано додека ја успивам ќерка ми, се разбира :D

На VladeMila, kjukli, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Под маса се подразбира на под?! И јас доле ги ставив - што марифет е сега овој на мт :sweat:

Свеки денес со нова фикс идеја - не се користело нож за јадење, а за јадење кременадли?! Ми дала лажица да тегнам месо?!

На kjukli, green.eyes, Mrs.Bass и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Не дaј Бoже никoму тaквo злo Скaј... мислaм декa немa ништo пoстрaшнo oд вoјнa и бoлести...

На Glasna, Lady Phoenix, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Данке у кој се падна паричката.
    Инаку се става паричката во паричник и цела година да ти стои.
    Скај набрзина те читнав, ке читам друг ден на раат, само биди силна личност.На сите како што гледам на темава не им е розов животот, но тоа е.
    Овие моиве тетки ме напнаа за мажење ми зборат, дечко ми сега ќе дојде, па ме зезаат сега ке дојде со прстен ајде таман ко што сме зберени сви.Опасни се, ццц.
    Луди се, лудии .. (facepalm)

На VladeMila, kjukli, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Германска работа. Многу разбира он :P.
    Во куќата винтер. Ама сега е во винце. После ќе си ја приберам во новчаникот :rofl:.

На VladeMila, green.eyes, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  11. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    И јас мојот го ставив на стол под маса, оти ме мрзеше да се поднаведнам, а не ми се фрлаше:rofl:

На VladeMila, kjukli, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Куќата значи кај сите.

Тргнам да се туширам, мм ја потрошил водата и заборавил да пушти бојлер.. :envy:

На kjukli, green.eyes, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Да ве почастам торта, и ајт доста досаѓав.Пријатно, се гледаме утре :P :*
    Да се паднеше кај мене, и јас ќе си ја ставев во паричникот.Ама ако искубав 1000 од татко ми пак :clap: 12443235_540345279473739_1866537978_n.jpg
    12511728_540346169473650_557143782_n.jpg 12483792_540346189473648_1417733982_n.jpg

На VladeMila, green.eyes, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    И јас така имам слушнато дека ниту ташна, ниту паричник не се става на земја демек ќе немаш пари.

На Glasna, WORRIED.BT и toogood им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На danichap и Annath им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Site bile horisti pa i jas.
    Aerobic vezbav od koga izleze, skianje, klizanje,citanje, odenje peski po skopskite ulici so kilometri (samo da ne se kacam vo prevozno sredstvo), na jazik stalno odev ama nikogas ne mi idese, sekoj kurs si go odev dvapati, ne za drugo da si utvrdam znaenje:rofl:(nema veze ne mi odese).Ama nikogas ne ucev jazik koj sakam nego koj moram. Treba da se isprobam so nekoj jazik koj go sakam). Skolo mi odese, ama ne bev od tie koj mozea bez ucenje, se so trud.
    Sto ostana od toa denes:
    Se samo hor ne i namesto Aerobic, Zumba i nekoj drugi da ne gi nabrojuvam. Skolo i toa odev,kursevi po bilo sto postojano si zemam. Vo biblioteka ima za bezpari kolku sakas samo treba da sakas da odis. Eve sega ke odam na eden kreativno pisuvanje. Mi treba zosto pisuvam semejna saga, ne e deka e za nekoj da ja cita nego e za mene licno da si go ispolnam vremeto. Drugo se sto nabrojav seuste pravam i imam zelba i drugi raboti da dodadam.

Kako i da e i jas uspeav da ja napravam pitata. Se zakasniv od rabota pa pocnav okolu 5:30. Ja zavrsiv vo 9. Vecera vo 9:15. Mm naminal od rabota i kupil nekoj kroasani so krem. Mu velam posno bilo, epa gospod ke ni prostel, ne za drugo sme ranele dusicka.:?:
    Pa slavime, sto:party:
    Jas sum mogu relaksirana po sekoe prasanje pa nema problem i kroasanite sebab gi napravivme.:worried:

Citam imalo razni situacii. Kajmene doma pred da se mazam sekogas imalo napnata situacija. Majka mi e mnogu proceduralna i mora da bide po vojnicki. Se e so mora ili poblago receno treba. Celo vreme povtoruva morame ova da napravime, morame toa da napravime.... Spremala se ubavo , cel den, trcala rabotela i na kraj ke i poskokaat hormoni pa ke pocne da zbori kako se izrabotila a sega nemozelo na masa da ne stavi, pa na masa uste nesto vo stil kako ona se sama napravila (nema veze ot toa, sekogas saka da e zrtva, ama na sto neznam. Povreden od pokojni tato nemase. Tri zeni doma, gakite on ni gi pruzirase i red dr. raboti, ama mama e mama, ona taka mora da si se zali). Taka da nemalo prepirki, ama imalo tenzija koja se osekala vo vozduh. Nedela ke dojde, ke stane rano i vo toj mal prostor ke se rastrca so rabota. Tendzerinja tropaat, ke pocne da vika stanuvajte, se spielo li tolku kasno....treba generalka vo Nedela da se pravi.
    Ima li be luge po svet den od vikend (ne zboram za svet u smisol verski), da cistam generalka na toj den. Sum si se zarekla deka vo moja kuka za vikend nema nikogas da se cisti i toa pravilo stoi skoro 20god.Ma ako saka kamenja neka ja lupaat kukava JAS sum si so familijata, uzivam.
    Baska koga ke dojde tatko mi od pazar sekogas ima komentar, mali se patlidzanite, golemi se patlidzanite. Koj patlidzani se prava velicina seuste neotkriv.
    Povedena od toa sum si rekla normi vo moja kuka nema da ima. Pravi sekoj sto saka.
    Nisto nemora, mora samo da se umre. Pa i na Badnik mrsnicko se moze:worried:. Da sme si zivi i zdravi, ama muva ne ne lazi:P

На kjukli, green.eyes, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Читав статија во која кралицата Елизабета на сите фотографии ташната ја става на под до неа. Како демант за верувањето дека нема да имаме пари ако оставаме :)

На green.eyes, bittersweet, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    почнува интересно филмче на прва. Божиќно - го фатив на 2ри јануари.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    @danichap да му кажеш на сватот лута сум му, ја девица што ми фали :P Прашај го зетко Бикче дали му одговара :D

Ја иначе 9 години играорка, извидник и уметник, цели 9 години бев редовна. И мене ме поткреваат ората на концерти, сите ги памтам и уживам кога ги гледам.

На VladeMila, green.eyes, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    152.999
    Филмот на прва и јас го гледам...со ќерка-шеќерка заедно...детево го има фатено филмоманија...од нг досега незнам колку филмови има изгледано

На Lady Phoenix, bittersweet, kristina.k и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.