Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам дека е баниран. Мисијата присилно ја заврши откако мене ми се закачи. Јас мал дел прочитав затоа што во меѓу време му имав ставено игнор. Мене таков начин на комуникација ме уморува. Одма приметив дека не е искрен. Знам дека е ова форум, ама женска интуиција ретко кога не лаже..

На Annath, Val-Dim, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Кој бил? Како откривте?

На Annath, Peco, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па по стилот на пишувањето, шалите, „филмањето“ и интуиција... По мене обландо и френки се истата особа - мацолот!

Едит. и вулгарноста

На Annath, galapce, VladeMila и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Здраво мајне дамен унд херен! :hai:

Интересни муабети се водеа вчера, ама немав кога да пишам, а едвај ве дочитав утрово. Па да си кажам и јас за себе, ако го интересира некој.

Се приклучувам кон клубот на т.н. бубалици. Секогаш со сите петки, и тоа што ми било мачно да го научам, сум седнувала и сум го учела, макар само за оцена. Додека одев на училиште, многу сакав географија, јазици, биологија, хемија. Од историја, само она за праисторијата и античките настани. Друго никогаш не ми било интересно. Евентуално историјата до Среден век, после |-)...

Во основно одев на хор, прв глас, подоцна се префрлив на втор глас. Како дел од хорот пеев на приредби. Во основно учев само англиски, а одев и на курс. Имам освоено второ место на државен по англиски јазик. За пола бодче победи ученичката од училиштето каде се организираше натпреварот. Како награда добив речник од Лонгман, англиско-англиски, многу убав. Исто така бев и првенец на моето одделение. Ни даваа книги за континуиран одличен успех, за првенец на генерација, не знам за што... Имам дома, со „посвети“.

Во средно не ми беше нешто многу убаво. Прв пат се сретнав со германскиот јазик. Дури и ме пратија на некој натпревар, на кој освоив 7-мо место за почетници. Требаше благодарници да ни делат, ама ништо од тоа. Одев гимназија, општествена насока. Инаку, соучениците не ми се погодија. Сум бегала неколку пати од часови. Односно, секогаш било во согласност со моите, демек нешто ми е, освен кога сме имале испрашување или тест, па спонтано да мора да реагираме. И секогаш имаше поголема бубалица од нас што веќе не' прогласиле, за да остане и да уништи се'. @galapce, мислам ти рече дека никогаш не си бегала. Немај гајле, ништо не си пропуштила, чувството е мееех. ;)

Инаку сум нереализиран преведувач и толкувач по англиски и тоа никогаш нема да си го простам. Што барем не се обидов да се запишам и да влезам во државна квота, иако имаше преголема конкуренција и врски. Втора љубов ми беше социологијата, ама имав критики дека нема работа со тој факултет. Трета љубов ми беше хемијата, па отидов на факултет од кој немав поим што ме чека во иднина како материја и професија. Ама имаше хемија. А имаше и физика и математика. Со физика најмногу мака мачев. Како и да е, да не се запишев тука, не знам дали некогаш ќе ни се вкрстеа патиштата со мојов сакан. :) Најмногу од се' мразам што се запишав на постдипломски, зашто немаат никаква врска со она што јас го очекував. Џабе фрлени пари, а уште ги влечкам. |(

Спортови сакав. Играв многу добро одбојка, ама во основно, каде се организираа редовно натпревари, наставникот ме утепа во поим засекогаш, велејќи ми дека иако сум добра, нема да ме земе, ниту рекреативно да ме тренира, зашто сум ниска. На физичко во средно си продолжив да уживам во одбојката. Цртањето од секогаш ми беше хоби и пасија и ми остана до ден денес. Самоука сум. Мојов е самоук „гитарист“, па си правиме караоке понекогаш. :)

Генерално тоа е. Ептен многу се распишав јас. :worried: Којзнае некој дали воопшто ќе ме прочита, ама ептен ме инспирирате. :)

И да, дефинитивно ова треба да оди во скриено катче.

П.С. @Abeja честитки!!!!!!!!! (poolparty)

На Annath, Val-Dim, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @kukla21 ајдеее...Еве овие ситуации баш ме ставаат на мисла?! Не дека у случајов е нешто страшно или може да се спореди,но...
    Цел живот настапувам искрено,поштено,чесно и мислам дека сите се исти а во милион ситуации се покажало и докажало обратно.Излегувам глупача,будала,проста. Ако некогаш тоа првото наведено беше за вреднување и почит кај една личност,дојде време тие да са ставаат под нозе...
    Не можам да ги разберам тие што се овде со вакви или такви мисии,со задни или не знам какви намери (facepalm):puke: Е ај бркајте си работа,мислаааам преку такво од таквите(морам да бидам проста,како нив)

На Annath, galapce, Winter Lady и 10 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас ретко приметувам многу работи @PUPICA ама мене кога ми бодело очи, ептен било очигледно изгледа :)

Него @Lady Phoenix ништо за фудбалот не си пишала?!

На Annath, galapce, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ауууу, @kukla21, јас се извинувам. :$ :rofl:

Од фудбал веќе сите мускули ме болат овие 10-ина дена. Мојов ќе фати да ме дрибла, божем само на жонглирање да останеме, ама на крај со прописна утакмица се завршува се' и секогаш нерешено 1:1, а понекогаш водам јас со еден гол. Ама мажево мое не се лути, напротив. Се радува кога водам. :P

Како и да е, ме грабнал, не ме пушта. Дури и од сон ме буди. :D

Решил максимално да ме искористи, нема што. 8)

На Annath, Val-Dim, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Се’ спортисти на темава. :D

На Annath, galapce, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро утро. Јас на работа и седнувам на компјутер да ве читам после сто години ( дома цело време од телефон) и чудно ми е, не можам да се снајдам.
    @referentka ич да не им се секираш на гостите, кој ги врти. ММ ми вика дека многу сум се разлошила, за никого не сум се замарала и не сум знаела да прекутам и одглумам. А сите ке си кажат и прават што сакаат а јас да им ќутам.

Ама морам да се запишам и ја на глумачка школа, очигледно се така функционира. И јас вечер имам гости, сто има дома тоа ќе се стави за јадење. Него поважно е да си се напијам винце и опуштам и да трепкам со очињата.

и вчера ме налути оној мм. Абре ем му смета нешто во врска со мене, ем си ќути. и му викам абе ти ќутиш и јас мислам дека го оправдуваш тоа. Од кај да знам дека ти пречи. Еј не ми се верува ќе пукнам па маж ми е или швалер:envy::devil: а јас сисакам мубет да си правиме отворен, се што ни смета да си кажеме, да се поправиме кај грешиме .........
    мора некако и јас да се смирам, се анализирам самата изгледа многу претерувам со кажување се што ми смета, не сум толерантна ич (facepalm). лелелелеееее да се запишам на некој спорт да се испукам, освен фудбал нели тој е достапен во секое време:D

На Annath, Val-Dim, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.288
    Репрезентација у фудбал може да составиме :D

На Annath, Val-Dim, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Реално, ниту кока кола сакам, а фудбал ми е еден од најомразените спортови за гледање и играње.

Ама овие вашиве се закон. Мислам дека и едно и друго засакав. :rofl:

На Annath, VladeMila, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  12. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @menelele ова во врска со мт исто е како во мојот случај.Јас сега ке се запишам на јога па си велам ке се опуштам и нема толку клетви да фрлам....од турските серии се имам научено кога нешто не ми чини да велам господ да те/ве казни:@и многу си се лутам неможам да се одвикнам цццц
    Ако јогата е антихристијанска:D мене ми треба опуштање

На Annath, Winter Lady, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @menelele и мојов е сличен и излудувам.
    Му викам „а бе алооо кажи конкретно ова и тоа ми пречи/прешече“,тој пак,генерализира. Јас на пример укажувам точно и конкретно.
    Во следна прилика(караница,објаснување,недоразбирање) ќе земам лист и хартија и буквално ќе го присилам црно на бело,напиши нацртај што имаш како забелешка.

На Annath, mareane, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.288
    Мажите не се толку комплицирани како нас.
    Ми се чини они немаат толку потреба за анализрање и разговарање како што имаме ние. Со помалку се задоволни, храна, сон, љубов, секс. Некој сака спорт, некој некоја друга активност и толку :D

Да ги тагнам маживе да видиме што ќе кажат?!

На Annath, Peco, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Bozica1980 true story. Мојов ми вика - не ни морам да јадам. Само по цел ден во кревет со тебе би лежел и би играл фудбал... :lol:

Па кога ќе ми текне на почеток на врската, ќе дојдев кај него, само фудбали, фудбали, не му текнува јадење да ми понуди. Мислам најслаба сум била тогаш, умирав за јадење. А тој - утакмици, па реванши, од сабајле до 3 саат попладне. :?:

На Annath, VladeMila, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро

Уште за школото пишувате. Јас сум вечити студент. Арно детево па да одморам малку]:):rofl:.

Ние сакаме гости, ама нас некако не одбегнуваат:o. Тука немам јас пријатели, но си ги негувам оние неколку и вака од далечина. Пред да се преселам кај него живеев 2-2.5 заса оддалеченост па сега на неговите сме останати.

Јас заклучив дека они му љубоморат на млада, убава, паметна, домаќинка(да се фалам ли уште:?::P) жена како мене, и неговата среќа ги потсетува на нивната несреќа, па другарите ги нема никаде.

На Annath, Val-Dim, galapce и 22 други им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ај да се организираме и да отидеме на гости кај @danichap! :sun: Ќе ни готви и ќе ни прави кафе во таа машината што ќе си ја земам за поздрав кога ќе си тргнеме назад. ^_^

На Annath, Val-Dim, VladeMila и 21 други им се допаѓа ова.
  18. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Ајде....Мори Дано пушиш цигари ти или не?

19. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @LivingGlam јас би сакала кај сите домаќинки да отидам на гости. :P

На Annath, vitamina, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Само машината не му ја фаќај на мажето, до оставачка да не дојде работата :rofl:.

А за готвење нема проблем, бебуш ви го тупнувам :P, и цел ден ќе готвам и ќе јадеме :inlove:

Не пушам, не пијам, дроги не користам, апови не пијам...уште и по дуќани да не одев, ефтина за одржување ќе бев :D

На Annath, Val-Dim, galapce и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.