Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Теси заглави на “автоматите“ у форумски игри, фала на мисла. :lol:
    Иии, сме надминале 3000 мислења. :party: , расте темава, машала.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    1500 moi i na Daleron se :bandit:
    ne ni gi zemajte zaslugite.:devil:

На Val-Dim, Teodora*, WORRIED.BT и 6 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.533
    Ооо што убава дружба имало вечерва овде.Јас па мислам само тинејџеркиве седат до касно а ние бетер сме биле.Да знаев немаше да играм игри ке ве дружев па може ќе добиев бар една масажа;)

На galapce и anina им се допаѓа ова.
  4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ова е ужасно касно за мене. Добра ноќ:hai: :yawn:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Еден ден ќе заборавам да се вклучам и после не можам да ве дочитам. Сеа ќе ве бркам и низ темите кај што сте дежурале, прстени, секс во двојки тројки четворки...
    А да знаев ќе ве дружев синоќа, мм набутал дрва не се спиеше од топло, односно јас не можев да спијам. После разладив па не можев да спијам од хрчењето на големиов, и на крај завршив во дневна и таму сум поспала до кај 7ипол кога ме нападна малово. А бтв големиов уште хрчи у спална.
    Сега сакам нешто интересно за доручек ама не ми паѓа ништо на ум, по можност некој да ми спреми и донеси.

На Annath, Mama25, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  6. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ептен сте дружиле.Имало се и сешто.Само кај мене на запад ништо ново.
    Едни празници поминаа другу се ближат,новчаникот се празне,само виножито расте.
    Се плашам да не ме праша некој дали сум бремена оти шлог ќе го фати мм.Ама си велам па еднаш се живее, па човек и со храна ли да се мачи?Има се време,ќе дојде пролет,а дворот плаче да се среди,и се надевам ќе отидат килцата како што и дошле.(hollest)
    Ноќеска нема спиење барем кај нас,Се месат колачиња.Повеќето домакинќи ги месат и поручек, зошто се на работа речиси сите.Малку ме растажува кога ќе помислам дека се броиме на прсти на една рака невработените на наша возраст.
    Ама па и онаа се мажила мома да не е дома каква што беше и мојата работа не ја бива.
    Денес повторно сум сама, мм на лов, имаат уште малку до крајот на сезоната.;)
    Се надевам ќе донесе врапче за Божиќ.:D
    Времето надвор е како пролет не наликува на Божиќ,сепак подобро е така да не мрзнат утре децата по студ.Кажете само рецепта како подолго да останат меќи.

Последна измена: 4 јануари 2015
    На Annath, Mama25, Teodora* и 6 други им се допаѓа ова.
  7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Лоша ноќ поминав. Температурата никако да спадне а јас па никако да попуштам и да земам Парацетамол. Ќе ми помине, ништо не ми е! Ме дрма во 4 часот мм и тоа со цела сила...
    Ајде Ана, стани имаш температура, ајде да се напиеш нешто, ајде да се тушираш. :( :worried:
    Ти да не си улав? Ни кран не ме крева сега од креветот. Што туку ме будиш во ниедно време? Т ќе си спадне (wtf) :fubar:
    Море што жена ќе беше(facepalm)
    И видов не видов во 5 станав да варам чај. Пусто глумење Супермен пак не ми дозволи да земам нешто за покачената Т. Не сум демек болна, обична настинка е и не се предавам. А се тоа под присила дека не смаеам да се залежам заради децата.
    Туку во 5 мажето ми го нема:^). Заминал на лов. Толку од тажењето за мојата мака:D
    Имаш уште Т?
    Не:shake:, супер сум денес. А ти кај си?
    На лов! Од тебе вирус бега а не па јас:rofl:
    :rofl::rofl::rofl:

На Mama25, imelda, molikaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добар ден жени.
    Надвор дожд, а мене главата ми тежи. Ќе морам, ама морам да излезам надвор! Мислам свеж воздух ми треба.
    Ви кажав дека мразам зима? Е па мразам!
    Те ладно, те греење, сув воздух, загушливо, проветрување, пак ладно, милион ствари на мене, ме мрзи да се облекувам и да се соблекувам...
    Би сакала да живеам во Австралија, снегот ќе го гледам на јутјуб и ајт.
    Одам сега надвор :hai:

На Annath, Mama25, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar jutar..
    Sum spiela djoa jagne posle tolku seks ..(na forum).
    Ovde silno svetnal den...nema vetre,nema dozd a ima :sun: i toa bajagi za ova doba od godinata.
    Aninke ne bega mazot tvoj od kaj tebe..tuku ete i tojot i na Vinozito1,brat mi..nemozam da uvidam so e ubavinata vo lovot.
    Brat mi stanal na 1vi,dodusa ne ni legnal i zaminal.
    Abe jas sto sakam zima i ladno,tolku rano da me vikaat samo da odam da mi go natovarat mesoto ne odam a kamoli da gi baram niz planina.
    Ama poarno tamu da odat otkolku niz civilizacija.So ako im naleta nekoja za trojka?:o :D

Vinozitke aferim,ashkolsum,kolaceto prigotveno...Nezaposlenite zablaznuvaat na zaposlenite ama veruvajte i obratno.
    Dali deka do sega sum non stop vo raboten odnos koga ve gledam vaka razmeseni razgotveni vi zablaznuvam.
    Okolu obroci i jas maksimalno gledam rucek vecera,ama blago,meseno do sega nemav vreme za nisto.
    Zeni so deca naogale vreme samo jas sum imala drugi prioriteti.Ne deka sega se kaam ama veke gledam poinaku na rabotite..
    Imajte ubav den i uzivajte vo vakov ubav den.Ne sme go imale epten odamna...

На Annath, Mama25, imelda и 6 други им се допаѓа ова.
  10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    anina имаш два дена за оздрвување.:DЗа ловџиите не знам што да кажам,ловот не би го нарекла спорт.
    Не знам galapce еднаш го прашав со што да го споредам ловот,за да ги сфатам.Ми рече со ништо.
    Замисли не се споредува со ништо.Мислам дека тоа им е само повик на дивината.Ловец не се станува .
    Или се раѓаш како ловец, или воопшто не си ловец.
    Не ни преостанува ништо друго освен да им посакаме среќа, да уживаме во нивните ловечќи приказни и да сме среќни што понекогаш сме дел од нив.
    За цивилизацијата galapce ич не се секирам, зошто и таа почна да измура.
    По асфалтот е поголема џунгла,отколку по шумите.
    За она другото кој е по тој спорт, не бира начин место и време.:|

На Annath и galapce им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Bas zaradi toa,deka e djungla..Mada tebe te zamisluvam deka zivees vo nekoe malo mestence kaj so ima babulinja so sareni pleteni corapi,bardacinja..:D

12. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Се сум научила. Како се тера зајак, како прасе... Како треба да се поставени да терање и чекање. Како тераат загарите на сите во екипата....... Уф, на терен да ме извадат одма ќе се вклопам.
    Ај тоа перењето на таа војничката облека зафаќа две машини. Па ме споулаве сочорапите волнени(facepalm) Јас па ко за инает само му ги гинам. Две кучиња ми завиваат во двор а ич не ме сакаат, само лаат по мене. Да ги пуштиш ќе ме изедат. Едното птичар а другото Балканец(facepalm)
    Ако почнам да кажувам за ловот и ловџиските прикасни, пак Т ќе кренам

На Annath, bittersweet, Teodora* и 3 други им се допаѓа ова.
  13. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    anina :D ама ме изнасмеа најискрено .Само за со нив сме, ама тогаш којзнае дали ќе ловот.
    А да отидеме со нив на лов само еден пат што викаш?:?:
    Кавгите за волнените чорапи не ми ги споменувај и пералните со алишта ,и оној хаост во бањата вечер.:worried:

На tessie и anina им се допаѓа ова.
  14. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Мм е човек за во дивина. Оди и на риби, збира полжави... Се тоа од разонода ама и за тоа треба дарба. Еднаш ќе одеше со другарите по полжави во овие охридскиве села и јас му викам ќе идам и јас. А тоа се оди навечер, нели?
    Ајде ама ако почнеш да се понашаш ко мало дете ќе те оставам по темница сама:D
    И тргнав, направив два чекори и се залепив до него:rofl:
    А ако излезе мечка, а ако излезе волк, а ако не нападне нешто......
    А тој па ми вика „Аха сите животни разбраа дека сме ние овде и трчаат да не стигнат„:rofl:
    Повеќе не би се осудила да одам никаде, дома си е дома

На Annath, Mama25, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  15. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Бев и јас , само еднаш и никогаш повеќе.Не ви ни кажувам што се случи.:tmi:
    Не е тоа што мислите :shake:.

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    За никаде сте. Ако не можете да ги спречите приклучете им се.
    Ете јас си станав рибар и сега одвај чекам да се потстопли, трската и по риба.
    На отворено спиеме со сите попратни животинчиња, ма и ноќе фаќам риба со светлечки тапи.

Ловџија да е, по лов ќе одам ех бре спортска душа живее во мене, туку жал ми е неколку години се немам качено на скии, ама многу скап спорт стана бре за еден ден 50 евра требаат.
    Инаку деновиве сум само по оној креветскиот спорт, де од доле де од горе и по прасешко, рибешко никако.

Останете ми со здравје се читаме во наредна прилика.

Едит: И ова заборавив да ви кажам, многу го сакам оружјето би пукала по цел ден ама само со ќорци оти недај боже некој да ми налета на куршум!

На Annath, imelda и Teodora* им се допаѓа ова.
  17. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Не galapce се се млади,на штикла,со пента хулахопки и возат скапи коли.
    Само јас не се откажувам од плетените чорапи,и бардачињата.:!:

На anina, Teodora* и galapce им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne mi spomnuvaj hulahopki..
    Mi se cini deka eden period od zivotot pola plata za hulahopki ja davav..Tolku denki volku denski..

Denes ic ne dremnav preku den,belki vecer ke se zaspie poranko pa malku raat i feminada si vidi...
    Dani ni ja nema cel den,a kaj i da e i Mesecinkata treba da se pribere,pa ko ke vidi kolku sme bile poslusni..po po po..

Jas sum na poglavje "vtoro kafe vo denot" ...mnogu blago denes i vcera se jade,mnogu...Velat ist bil filingot a orgazam a cokolado?Ima vistina ima,kako e kaj vas neznam...:wasntme:

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Темава ептен спадна под 40-ка изгледа само мене ме има над 40 и 5-6 така да нема да коментирам одреден период.
    Нема да жалите знам.

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    1459774_10202559890391922_6252778351191305213_n.jpg
    Драги мои,нека Новава година биде уште поубава од секоја претходна.Сите желби нека ви се остварат,да не остане ниту една зашто животов е прекраток да му попуштаме.Имајте здравје,полн новчаник и кревет(без пластични играчки ве молам,сепак природното има душа),сакајте и бидете сакани,ако не во друг тогаш во себе,но не егоистички туку топло и нежно.
    Да се смеете уште повеќе,да ми бидете уште поубави и посреќни,да се типкаме овде уште многу па и може да падне некоја средба зошто да не.
    Сите ве сака Луничка!

На Annath, Mama25, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.