Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danichap

danichap Moderator Staff Member

За по дома мисчам дека некако бива.
    Што се може кога се може...ама за надвор е проблемот.
    Додека деца се стокмат, ти додека се стокмиш, па додека се тргне/стаса некаде, па едно вака сакало,друго инаку :sweat:.

Ај битерка нека каже со веселата дружина. Иако кај нив лето, и поразголени бива :P.
    Еве јас сакам сликО и во темата за нашата шминка да постирам ама не можам . Се нема време]:):rofl:

2. menelele

menelele Популарен член

Eve me i mene. Pretstavata odigrana pred gostite, mm presreken me bacuva ko da ne me videl.:wasntme: Ah politika ku*va.
    Eve go lezi i mi vika fudbal da izigrame(facepalm) aj jas nemam dusa cel den rabotam . Na rabota pa doma. Umorna summmmmmm

Annath, WORRIED.BT, anel and 5 others like this.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Duri se spremime trista ceremonii i taman da zaklucime,se iskakaaaaal(facepalm):devil: aj jovo na novo za iste pare...
    Na momenti duri imam cuvstvo deka ne sme pozelni vo drustvo,oti nasive bliski se ili so deca tinejdzeri ili uste nemaat semejstvo.
    A za biterka i slicnite ke predlozam po eden spomenik vo Skopje 2014,kapa im simnuvam(highfive)

4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

На нас откако ни подпораснаа децата,почнавме да шетаме многу.Во ресторан до душа и сега многу не сакаат да одат,досадно им е,играат на тоа телефоните,ама пристојни се.И само викаат ајде,се најадовме,кога дома.Кога сме со пријатели со деца,знаеме и подолго да си поседиме.Одиме кога е топло на отворено некаде,каде што ќе се истрчаат,а тоа е најчесто надвор од Скопје.

А маж ми е ептен мераклија,стално ми вика дека ништо не ни фали,барем еднаш ако не на една,тогаш на две недели да си отидеме на ручек фамилијарно.

Сами си одиме на вечера најчесто.Тогаш си правиме муабет за се и сешто.Дискусии секакви.Ме ,,тинтра"многу.Како пак да ме освојува.Убаво и здраво е за бракот.

Точно дека се е до организација.Со мали деца помош е добредојдена.Без помош немаше со мали деца да завршам студии.

Ама ќе помине.И непроспиени ноќи и се.После устата пена ќе ви фаќа од зборење и објаснување.

Само нека ни се живи и здрави,секое време си носи своја тежина.

Ама па како ќе ни обелат косите.

5. danichap

Луѓе сменете тема оти ние ќе си кукаме:rofl:.
    Заклучив дека не ми требаат веччерните елегантни комбинации и фустани, инклузив штикла бидејќи не одам никаде навечер :envy:.
    Ќе си шетам на фармерки:devil:.

А дење на висока штикла да штрапам да шетам не сум бог да чува. Количка буткај, ташна, нејзе во рака да је носам... ќе се изотепам. И така.

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Vecerva padna I vnucka da ja cuvam 8god. Jas I mm demek neli Marsovec ke gledame I jas sum zadremala I koga vnucka me drma I mi vika jas mrtva gladna sum daj mi da jadam :!: pazi mi odgovor baba ti sega ke dojde ke ti dade :^) mm faca se smiluva I aj vo kujna da biraat, I stvarno neznam od kade se nasla nekoja pasteta I ona zapna toa I gotovo (jas sum mn protiv pasteti) I namacka mm 2 maski kriski, koga opa gi lapna za 2 min :o I vika uste sakam :drunk: pa pribra kiselite krastavici, pa dojade I pukanki :wasntme: I na kraj vika blago nesto sakam (facepalm) I dadov de nekoi milka cokoladni bomboni 3 na broj ;)
    Pauza ima na filmov ja cekam da povraka ali jok si igra na lap top I kulira :angel:
    Mene nesto ne mi e jasno ili????? :worried: da ne go jadam stapot ko ke dojde sveki :$

green.eyes, Annath, anel and 8 others like this.
  7. danichap

Се друго изело детево, само стапот остана :P

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Ја нема вечерва дружината да "подбуцне" за смеа па остана да си се жали човек.
    Ама па и фала богу не можеме секојдневно да се смееме нели, секој има најразлични моменти.. тоа е животот..

И јас периодов имам "бош случки" и моменти, едвај чекам да си го зграпчам чоекот]:) .. ми се чини што сака нека бидне.. низ се ќе пројдам/еме ..ама заедно.:muscle:
    Вака сам заникаде е чоек..

green.eyes, Annath, DVAANGELA and 9 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Еми кажи и на свекрвати дека на детето му се јадело и меко срце твое не си можела да одбиеш.:worried:

Annath, DVAANGELA, mareane and 2 others like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Нас двајца од кафана човек неможел да не избрка, а сега со малото не сме биле ИЧ..уствари после два0три обиди кои завршија неуспешно, се откажавме.
    Прво, на останатите гости им досаѓаме, тоа сум сигурна, бидејќи малово цика, писка, дрпа по маса, несака во количка, хранилка да не види - со еден збор УБИ БОЖЕ.
    Ние дома раат не ручаме, а не некаде да отидам.
    Плус тоа, немам време да се средам, да се дотерам, а и кога ке се уристојам, целата сум со дамки од повратено, чоколадо, некоја смока во коса имам...
    Често кога шетаме из Сити Мол се осеќам како циган-чергар - целата масна, во тренерки, бушава, детево не дозволува една минута количката да стои, мора постојано како луди да ја возикаме
    Кога се купува и пазари, се е ,,летечки,,...нема раат, а толку уживам во шопинзи !!
    Еве по совет на феминкиве утре во Капитол ќе отидам, да видам да не ќе куртулам 30 минути на мир да протарашкам низ дуќаните.

Малото се успа.И двајцата сме како од поплава исфрлени :whew::drunk:.
    Се гледаме како мачори, тој на едниот крај истегнат, јас не другиот од гарнитурава :yawn:
    Не спомнува утакмица :rofl::rofl:..си викам, да испаднам курназ па јас да му ,,побарам,, ???:lol::lol:...нееее,не,не,не...ќе зе зезнам:shake:..кој ќе трча после два пати по 45 минути :rofl:
    Ај да си седам мадро, да си лежуцкам, да не си јабарам бељата :tmi:

green.eyes, Annath, Val-Dim and 20 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не е тоа тоа. Тестото за мекици е "специјално". Цук, не се важи така.

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ај мало појаснување. :)
    Од која точно возраст почнавте да шетате многу?
    Чисто да знам како да се тешам. Нели целта да си одредам кон која да одам :!:
    Син ми е 4 години и некој месец, бебушка скоро 7 месеци, зс сите овие години ние немаме излезено никаде сами. На кафе преку ден додека син ни беше во градинка, ако тоа се рачуна. :x
    Па барем со нив да излеземе ама на раат, па кога?

13. danichap

Он во школо а она во градинка :tmi::worried:

Annath, anel, Lady Phoenix and 4 others like this.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Е убаво ви велам, дајте ми ги бебињата мене и прошетајте по ресторани. (y)

15. Mekuska

Mekuska Популарен член

јас ке ви пишам добра ноќ.ке легнувам,цел ден треска ме тресе десната града со запушени канали.температура имам.матичната не ми даде инјекција,ама ич не сум задоволна од неа.ке ја мењам.и така цел ден су кукам у трпан болки.да заспијам што поскоро.со мисла дека утре ќе сум ко нова

DVAANGELA and referentka like this.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

И сега додека го пишував претходниот пост, ми падна тешко,колку и да се обидував да го потиснам тоа.
    Сакам и бебе да ми плаче,и да ми гуга и да не знам главата кај ми е.И со заби и вакцини,и со кашички и цуцли да се расправам.
    Ама што носи денот,векот не носи.Немав среќа.Телото ме издаде.
    Ајде,живот-компот,што вика еден мој пријател.
    Кај сега со вакви муабети.
    Се исклучувам,не сакам маж ми да види дека пак се дробам.
    И скријте ја темава,многу интимни работи овде се пишуваат.

17. danichap

Јас сум пресреќна што воведовме каши. Барем во јавност да и дадам каша, да прескокнам стресот со доење :tmi:

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Se se vazi, top se, koj recept mislis da e specijalen za mekici stavi vo aparatot I gotovo...

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Значи ќе чекам уште најмалку 17 месеци (waiting)
    Од утре ќе набавам календар и секој ден ќе го штиклирам како поминува. Може во почетокот ќе делува обесхрабрувачки, ама да издржам до половина, да се преломи, после полесно ќе да е :rofl:

Спремање за надвор со децата? Уф ме мрзи и да ја пишувам процедурава :|

20. danichap

Одкако ќе ги спремиш, стокмиш, и ти ќе си посветиш само две минути и мажево ќе ти рече уште ли не си готова :envy:

Thread Status:
Not open for further replies.