Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Ne se raboti za zalenje ili ne no edno ne mi e jasno vo razmisluvanjevo.
    Zarem ne e naslovot sto se vika samo formalnost?
    Neli godinite ne se strikno merilo?
    Ubavo si pisuva doduse "okolu i nad 40"
    E sega dokolku terkot na muabetite e prepreka,toa e druga rabota..
    Zarem sega na red dojde brojkata pod 40 kako "vinovna" za nedopaganje za odluka na nekomentiranje niz temava?
    Ne tolku se razocaruvajte ima luge koi se na setanje i zafatenost okolu praznicive...:D Ke si dojdat pak pri nas.:smirk:

Annath, Mama25, pilenka and 1 other person like this.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Добро ок е само научи една работа, не мораш секого да го цитираш, секој има свое размислување и свои коментри.
    Ништо не исто па ниту луѓето.

tessie likes this.
  3. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Еве сум :hai:
    Уште некој месец рамно 40 :D
    Ве читам секој ден,ама што да ви пишам секој ден едно исто или со гости или по гости.
    Спремај,служи,јади, малку читање,малку фемина и на крај во кревет :D.
    Денес конечно го исчистив снегот во двор,фрлив две ќеси морска сол по скали да не замрзнат,направив ручек и палачинки(во недела традиција ни се), сигурно два саати во телефонски разговори ми отидоа и сега сварив кафе и ве читам.

Слушам на вести пак снег ќе паѓа,пак студови и мразови се очекуваат :@. Доста беше жени се изнарадувавме,се исчистија вируси и бактерии сега може да се стопли :D.

Туку ме мава некој ПМС,леле вријам од нервоза и за грев детево си го добива.
    Не дека не е виновна збеснува дома,ама обично јас сум потолерантна и преќутувам.Сега уште метла ми фали,како вештерка сум. Едно две ќе привикам па после криво ми е (facepalm).

@Daleron ќе жалиме,ќе ни недостасуваш :D

Имајте убава вечер девојчиња:hug:

Annath, ozbilnazena, Mama25 and 8 others like this.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Добро вечер, женички, се надевам сите сте добри.

Aпропо муабетот, јас не спаѓам во возраснава рамка, па досега не сум се почувствувала не-добредојдено и сум благодарна за тоа.

Ако пречката била само возраста, досега ќе се реагираше и администраторите ќе ја пуштеа и таа другата тема, слична на оваа, којашто неодамна се отвори, за помладите по бројка :!: .Оти сите сме млади на свој начин тука. :makeup:

Нема потреба од не-пишување на темава. Не верувам дека некој некого избркал со своето однесување. Празници се едноставно, кој раскрева, кој шета, кој се трезни. :lol:
    Ако некаде има опуштено дружење, тоа е тука. А за истиот ефект, потребна е истата екипа.
    Така што Далеронке, да не си помислила да не пишуваш тука или на кој било начин да не пишуваш на форумов. :lol:

Annath, ozbilnazena, Mama25 and 7 others like this.
  5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се дојде мојот ловец.Премрзнат,уморен...како родилка е моментално.(facepalm)Не знам за вас, но јас мислам единствен лек им е да се наспијат како сите нормални мажи.Страв да го фати човек,како се свива од болки во половината, па и да го заболи богами.:fubar:
    Не го карам оти до недела ќе заборави,или штом дојде време за лов оздравува експресно.
    Му викам ти си за Брачен судија:!: само што нема да биде наместено туку се ќе биде вистина.
    Не гледа ни Брачен судија, ловот продожува дома со странски документарни емисии.Секој ден една иста песна.Тигри , лавови,жирафи, и ај спиј после и не зборувај во сон?
    :bandit:(heidy)(heidy)(heidy)(heidy)(heidy)(heidy)(heidy)
    Дај Боже да најде некоја работа,за да не го губи здравјето залудно по планините.

Annath, ozbilnazena, Mama25 and 7 others like this.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

И бре ама сте лоши. Нели гледате дека од секс глава не можам да кренам, а не пак да пишувам.
    Све 4 у вис бре сестри и што ако се пожалив дека ми ги нема другачките преку 40 А!?
    Јас си се осеќам како 20 да имам за вас не знам. Ај да сркнам една супа да се испостам малку од многу мрсно.

7. lunicka

lunicka Форумски идол

И салата @Daleron и многу вода.Јас се чувствувам како задников да ми тежи 100 кг.
    Ама на печено во фурна,-бурек,пита,диво свинско,лепче селско,пастрамјлија,- можеш ли да кажеш не.
    Да е жив и здрав кој ги измислил тренерките на ластик,инаку горенаведената храна предизвикува стеснување на нормалната облека.:rofl:
    Моментално и 5 органи да имам би ги напрчила нагоре.;)

Annath, ozbilnazena, do-re-mi and 4 others like this.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Со мало закаснување, но од се срце Ви ја честитам Новата година.
    Да сте здрави, живи, среќни, убави, заљубени, весели во неа.... и секако совршени :)

10891707_429428500515525_2945088227427805021_n.jpg

Annath, ozbilnazena, Mama25 and 5 others like this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

јас не сум совршена ама по ова јас паметна и мудра излегов. :) фали ме усто да не те расчепам:rofl:

Teodora* likes this.
  10. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

среќна нека вие новата година на сите вас :)

anina and Teodora* like this.
  11. evasonce

evasonce Активен член

Si citkam, si pisuvam i si vikam: kako li izgledaat devojkive, od kade se sto ste potajno onaka sakam da ve vidam site, na kafe muabet sto se vika. Abe teraj varaj moram da se uklucam sto i da pravam mi stanavte kako familija.

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Во право си галабче скитам овој пат скитнав на некоја ден до банско на снегче и чист воздух се тоа убаво ама 5 кг ставв у 15 дена

13. Ariel

Ariel Форумски идол

Кај сте бе жени!

Избегнував да пишувам пошто мобилниот ми беше наместен на кирилица, а као бивш (а можда и сегашен) модератор хиперсензитивно реагирам на латиница, па си викам не им го прави на другите тоа што те нервира :D

Знам дека темава не е за жалење, ама вечерва жени ќе се жалам, појако е од мене!

Што да ви кажам, ни секс, ни кекс. Ме спопадна некоја инфекција, турам вагинолети, па за друго нема место. Овој мојов се распамети од цин1 дијагностициран на 30 декември и сеа ме држи на пост. Од лани секс неам видено, ни анален, ни петмина во кревет, ништо.

На страна од сексот, последни денови од пост кој очигледно не го практикувам како што треба, ама со храната не грешам. До вчера гсјле немав, ама денес почнав да се стрвам на храна што никад не ме привлеувала, како на пример кашкавал или бисквити, онака на суво.

Си кажав што жи лежи, сега може да си легнам.

Утре решив да одам на работа, иако сум на одмор. Нема друг да ми ја заврши работата, поарно да си поработам отколку да чукам глава во ѕид.

Добра ноќ!

Annath, ozbilnazena, Mama25 and 8 others like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

A почесто да не прекорува Далерон можеби ќе бидеме поактивни сите во пишување а вака воајерски ни е полесно изгледа:дојди,зирни замини.Само немој да не откачиш ќе фалиш како и секој друг член.А за јадење и дебелеење изгледа хронично ни е јас после Нова Година скоро 2 кг имам вратено од со многу напор намалените неколку.А што да правам седи дома и јади. Денес за инат ништо не месив ( демек недела е) и цел ден и јас богами сум со 4 увис.

15. anina

anina Популарен член

Очигледно јас сум таа која бега од воздрасната граница а која е доста активна на темава. Ако пречам не ме читајте а јас немам намера да прекинам да пишувам8) :D

16. mareane

mareane Форумски идол

Moe мислење е дека секој кој се пронаоѓа во ова друштво треба да пишувамИако јас имам 37 г,оваа тема најмноги ја читам и скоро само тука пишувам бидејќи најмногу се пронаоѓам овде.
    А синојка некако поинтересна ми беше темава:$

pilenka, galapce and anina like this.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Pod 40 ne si samo ti sveki.8-|
    Pu pu nevazi:D
    Sala na strana jas pak mislev do mene e.De smeta komentiranje bremenost,de smeta citiranje,de vozrtast,de aktivnost..
    Ubavo e da se premolci za da ne se kreva tenzija ama taman pomislis gotovo pak zamerki.I toa od tipot "ti ne pravi vaka oti ne smees,bez razlika sto jas duplo poveke od tebe pravam".
    Prostete site dokolku posle ova se stvori pak tenzija ama ne sekoj problem se resava prepravajki se kako nisto da ne bilo.Pogotovo koga veke po toj recept e veke nekolku pati probano.
    Nema potreba od navredi i izigruvanje navredeni,postoi nacin za resavanje na problem dokolku go ima i preku diskutoranje.
    So seto postovanje kon toj sto ja sozdal temava vo koja iskreno uzivam,se nadevam sto veli nasiot pretsedatel na razumen kompromis.A razumen kompromis e razumen kompromis.Sto ne e jasno?:wasntme:
    Ne sakam nit na forum nit vo jave beganje od problem oti kolku poveke begame tolku poveke problemot raste.

18. anina

anina Популарен член

Ако веќе читаш сигурно ќе прочиташе дека пишува од мобилен

tessie likes this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Ne ja sakam latinicata poveke i od tebe veruvaj mi.Pogotovo vo moite postovi.Pisuvam od mobilen..Ne sum vo moznost za poinaku.

tessie likes this.
  20. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Готово, јасно ми е. Аааама, имам решение ако навистина е така. Јас имам мобилен без кирилична поддршка, а ми е многу потребна. Го решив тој проблем со инсталирање на една апликација, се вика Slide IT keyboard. Има македонска поддршка апликацијата, си работи без проблем.

И Анина, таман работа секое мислење да ѝ го читам, очи ќе ми испаднат. :)

Bozica1980 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.