Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ај да ве прашам сега.
    Бил ли некој на продажен базар за накит,облека и мебел од македонски дизајнери?
    Во Јавна Соба се одржува.
    Ако знае некој нека сподели информација,што и како има и дали вреди да се отиде.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас го видов на фб, ама не ме привлекуваше :)

На ph.orhideja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас на тв и затоа прашувам дали вреди да одам.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Кај сте бе? Многу пишувате, човек не може да ве прати.

Ве читам, а мајка ми во меѓувреме ми зборува па глумам дека ја слушам и кимнувам со глава. :$
    Помина Свети Никола, Бадник и Божиќ, па сега планира какви пити и торти ќе правела за Прочка. :x И’ велам аман бе веќе почна со планови? "Па во април е, еве го кај е." :| Само се жали дека се уморувала од гости, а знам дека ужива да собира фамилија и да храни луѓе, па едвај чека нова пригода. :D

Ве читам за муабетите околу темава, се слагам дека треба да е скриена затоа што е магнет за тролови. Знам дека нема многу да значи, ама да си кажам мислење. :bandit: Oп, светна она за лична порака, одам да видам кој ме израдувал.

На Annath, galapce, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    ^Не ни кажа кој ти пишал :P
    Јас зачистив по дома, да се разбереме прозори не бришев!
    Уз пат ни петсто ни милион најдов ;((facepalm):cash: не ги крие изглеа мм, само ги нема :@

На Annath, galapce, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Не кажувам. :angel:

Жени, на муабет прозорци (не бев јас таа што ја почна темава, ме повлековте за јазик) - со што ги чистите бе? :@ Секакви чуда пробав, никако да ги измијам кристално сјајни, пак ми се познава по некој потег од крпата. Менувам крпи - прво со една, па друга и трета и пак не може совршено. Се нервирам. Ај научете ме моља ви се, ми е срам да прашувам по жениве што ме познаваат.

На Annath, kukla21, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Samo da ve pozdravam od restoran Rark vo Ginovci :hai:dojdov Na rucek so deca I moite bez mm da se razbereme:rofl:neka sedi Doma Neka raboti mm e Za Doma :rofl:

На Annath, kukla21, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден и од мене.
    Гледам споменувате чистење прозори :bandit:
    Ги чистам со Спин од лимон. Имам едни крпи од Паго соковите и со нив си бришам и ми се кристално сјајни. Патем не знам дали е до крпите или до стаклото ама никогаш не останале флеки или синтетички влакненца. Бришам само еднаш и не менувам друга крпа - нема потреба :tmi:
    Празнициве, напорни. Оди на едно место, па на друго, па некој тропнал на мојата врата.... Се оди на штета на здравјето и добрата линија.
    Барем за мене си кажувам. :!: Ослабнав околу 15 кг и откако не одам на работа пак ги вратив.
    Од утре се фрлам пак на диета. :dance:

На green.eyes, Mrs.Bass, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.114
    Извинете што вака ви упаѓам у муабетот, ама не може да барате една тема да биде скриена, а другите не. Секој од нас свесно одлучува што ќе напише и дали да се зачлени на форумот, а со тоа и дека ќе го читаат.
    Темава е преубава, и јас најмногу ја читам, но ако сакате да не ве тролуваат и да не ви упаѓаат секакви тогаш направете си затворена група на фб.
    Секакви ги има на форумот, секоја една тема е реметат барем по еднаш. Штета, а и не е фер да се заштити само ова тема.
    Темава е само дел каков што беше некогаш форумот. Си тажам за тоа време. Само што тогаш функционираше така цел форум, сега една тема за жал. Речиси сите квалитетни ликови пишуваат само овде.

Среќни празници жени, јас со мерак ве читам. Не пишувам, а сакам,имам многу да кажам, ми тежи, ама таква сум, не откривам многу, а знам дека од непознати ќе добијам поголема помош и подршка.
    Во моментов животот ми еден хаос невиден, се чудам од каде јас иам сила. Единствено светла точка ми е детето.
    Јас неам среќен брак, иам милион проблеми и срце ми се исполнува кога ве читам среќни и сакани. Си велам еден ден и јас ќе имам. Ете работам на тоа. Тешко е и боли душава, ама за себе и детево морам.
    Ете се искажав, полесно е.

На green.eyes, miss.ella, Mrs.Bass и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Dobro utro.
    Ne znam kako drugite ja razbiraat temata, ama mene mi e isto kako da pijam kafe so vas i spodeluvam problemi i radosti.
    Nema sto mnogu da se polemizira dali bila nekomu dosadna ili ne. Na forumov tolku temi se otvoreni, ima za sekogo po nesto.
    Na forumov koga ke se uklucam sakam da se relaksiram, a ne da polemiziram za Katica Janeva ili koj ke pobedi na izborite. Dovolno se diskutira za toa vo realniot zivot, pa i na vesti neli otekoa.
    Tuka sakam da se opustam. Ako toa me pravi plitka i povrsna, boli me ku*ac.
    E prostete mi sto praam muabet samo za peleni i koka kola - sakam mozokot na pasenje da si go pustam.
    A postovite od 2-3 recenici megu clenovite sto mozebi nalikuvaat kako soodvetni za chat, najcesto se najbogati so humor. :D
    Zatoa temava e nezamenliva.
    Dali skriena ili ne, sekako ke prodolzam da citam i pisuvam.
    Vo eden moment site zaboravame deka eden kup gosti i clenovi ne citaat.
    NAzdravje kafe.

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  11. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Здраво на сите!
    b50753180bed0a88be5f462d8713767c.png
    Вечно име на сите кој се викаат Стефан,Стефанија,Стефани..

На Mrs.Bass, Annath, friendy и 8 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Здраво друшки!
    Намерно го употребив зборот оти баш така ве доживувам....едвај ве исчитав...вчера ми беше ден за пречекување гости.едни од сабајлето најавени и едни набрзина на поминување ...ако со еден мастраф се отстрамив...се изнаиграа децата ,а ние се изнамуабетивме...
    ќе се надоврзам на претходните муабети..темава ептен ја сакам како што може да,се види...ретко пушувам на др.место а не ни читам во последно време...само овде отворам...и мене темава ми е бег од секојдневието..место каде можам да си кажам што ми лежи на душата..повеќето членови овде ко да ги знам се чувствувам.немам што да кријам..ако сметам дека некој не треба да ме види мене или моите блиски не објавувам слики и готово...
    Ве сакам...клан или не темава е посебно место...ете така

На green.eyes, Mrs.Bass, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Abe devojcinja, ne mozam da docitam, Samo mozam da Kazam, ne se zamarajte koi Sto rekol, Na kogo mu se pisuva Neka pisuva, Na kogo mu se cita Neka cita :^)pa I poletarci Neka bidat, pa I isfrustrirani clenovi Neka se nivni problem:^)uzivajte I druzete se ;)Zatoa e forumot drustvo Moe :*

На referentka, Annath, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    После толку јадење, пиење, шетање...денес денот како создаден за бришење прозори. Само проблем е што на вакво сонце никогаш не можат да испаднат совршени. Јас користам Ajax за стакло и крпи од ДМ. Инаку кога крпата ми е нова, ефектот е топ. После со перење, ефектот не веќе ист, и за прозори и за огледала. Затоа пред големи чистења си купувам нови крпи :).
    Значи денес и утре генералка. Денес е празник, но морам да го искористам викендов кога маж ми не е дома. Не можам да чистам кога ми се мавта низ дома.
    Од денес и некоја полесна диета. Да не почнам веднаш со стога, да не го шокирам организмов после толку прејадување. Цеден сок од потокал, урми, за ручек канелони со спанаќ. Убав ден...

На green.eyes, Mrs.Bass, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Каде сте бе, сте се изнапишувале..
    Јас го делам ставот со @danichap околу темава, што и да кажам е излишно бидејки тоа што го мислев таа го кажа.
    Ќе додадам само уште нешто, секој дал свое мислење околу темава, реин не се сложила и тука завршува муабетот. Крај краева ако на некој не му чини нека не пишува, така фунционира животот.
    И јас се зближив со сите вас и со темава, не минува ден а да не се излажам да пишам по нешто.. едноставно тука се релаксирам и бегам од секојдневие, рилекс итн.. со вас и утринското кафе/какао и 5 цигари пушам .. но тоа е што е, муабетот е ако не ти чини не пишувај. А баш би сакала да бидеме поинтимни и понереметени од секаков народ и секакви животни трагедии кој што се одразуваат баш овде во катчето.
    Секаков народ има тоа не ме чуди сум се изнаслушала и изнавидела од се по ред.. да така ништо нит е чудно нит важно што се случува овде.
    Овде сме доброволно баш ради личности кои што ни оставиле некаков белек и чуство во нас за да бидеме, а правилата на форумот си се правила што не можат да отстапуваат ради нас.. и тоа ми е сосема јасно. Е сега наше е до каде ќе ја бележиме работата за нашиот живот.

И јас од одамна го читам форумот и се сложувам дека не е бил тоа што бил некогаш, бидејки квалитетни личности заминуваат поради неквалитетни и недочитани лица, лица кои што си лечат комплекси и си замислуваат живот како што сакале да живејат а не можат да го постигнат, па арно им е овде целодневно да седат и да расправаат животни стории и да лечат фрустрации со квалитетни форумски членови. А да, и нив ги разбирам што заминале од овде, па не е некој некому должен да трпи испади и вакви патешествија, крај краева секој си има свој личен живот и блиски луѓе наоколу, никој не би сакал да се соживува овде во измислени бајки и покрај многуте фрустрации и комплекси што се шират со брзина на светлината овде.
    Имам уште многу да зборувам на оваа тема.. ама не би сакала едноставно да се замарам и да расправам работи кои што не се ми важни лично мене, секој си има свои проблеми па радо би се фокусирал на истите.

Овдр на еден начин и секој со секого се знае, а ако не се знае де шират познатствата од еден лик на друг па да така познатствата за членовите се шират со брзина на светлината и ретко некој квалитетен форумки лик што долго се забавил овде останува не препознат па колку и да се крие..

Толку причи напричани овде а не доловени на дела поминале, колку народ дошол за мајтап и тепање слободно време на наша сметка прошол, толку лаги, глупости, психопатски работи, фрустрации, неизживеаност, замислување итн итн да не набројувам повеќе и да не ја тупам.
    Битно, за кратко време доволно проценив.. како е реалноста ништо поразлично не е ниту виртуелноста.. луѓе сме фала богу..луѓе.. сето ова е нормално.

Се изнапричав .. добив некаква сила и инспирација седејки на доста висока надморска височина и дишејки свеж боров воздух, сонцето непроценливо..
    Ваквите моменти на сам себе си кога човек ќе си ги приушти се прекрасни и незаменливи.. далеку од се.. животот е убав, наше е колку ќе соџвакаме се, ќе се избориме со се, ќе се понесеме, ќе се однесуваме, ќе се трудиме и едноставно ќе живееме..

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Фала :) таκва сум сега,.со тρи пиленца,.најголемата пρинцеза и двајца мангупи, бебушот е Алеκсеј;)

На referentka, Annath, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  17. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Ве читам одгоре, одгоре чисто да сум во тек со настаните.
    Гледам испревртено неколку теми, од дека да почнам не знам :whew:.

Ај прво да и' честитам на @green.eyes роденден со закаснување, ама од срце :). Ти посакувам здравје, среќа и исполнување на сите желби :).На Бубале и'честитав во друга тема, да не се повторувам :).

За вонучилишните (така ли е правилно :wasntme:) активности, одев само на играорна неколку години.
    Во училиште одлична од почеток до крај, со висок просек на факултет.
    Дома ми викаа: Учи ќерко да не работиш! И учев, и сега не работам :rofl:.
    За друго сум тапа (спорт, уметност, музика :().

За тоа дали темата да е скриена, почекајте уште малку барем да ве стигнам, после може да се криеме колку ви душа сака :emo:.
    И јас мислам дека нема фајде од криење, "искусните" тролови ќе напумпаат мислења за два дена.

А да ја прашам @Lady Phoenix дали се важат во темата Што слушате во моментот и песни како Old Macdonald had a farm, Bingo dog, Mica maca, Pilici... :D.

На @Bridget омекнувачот сепак не бил толку квалитетен како што мислевме. Фала Богу не е модератор :P.

И за крај да кажам дека вечер сум на свадба. Сега ќе одам на фризер, после ќе се молам фустанот да ми се фати, црвчето да е мирно со бабите и така.

Останете ми поздравени и расположени :).

П.С. Намерно ја одбегнав темата за бришење прозори, мразааам да бришам прозори. Точка 8):D.

На green.eyes, Mrs.Bass, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @LivingGlam јас прозорци бришам со Ајаксот со амонијак (без гајле, малку мириса само додека бришеш, а за кратко време мирисот сосема испарува) и крпи што си ги направив од стари јастучници, оние од убав, мазен памук без влакненца и чуда, старине. И прозорите светат до првиот дожд со ветер.

Одам јас денес кај свеки на ручек со мојов, сама е, прасвеки отиде кај другата ќерка на 10-ина дена. Вечер со друштвово планираме една авантура, а како ќе излезе - ќе ве информирам. Никој никогаш не е доволно возрасен, да не речам стар, за такво доживување. ;)

Поздрав, па се пишуваме утре пак. :hug::hug::hug::hug:

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Ако сака некоја да брише прозорци давам адреса па и јавно ако треба. Ич не сакам да бришам!
    Ај стаклата, ама она пластиката одоколу :@
    Инаку бришам со магична крпа и сјај/мај нешто, па со вода некогаш за второ (ова зависи колку сум луда во моментот) и на крај со оние како гумирани крпи за стакло со Спин, Ајакс или што се нашло по дома за стакло(facepalm)

Моиве спијат мене ми е досадно...а тука никој нема....

На green.eyes, Mrs.Bass, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Bozica1980 ајде да се договориме за стаклата, ама јас мразам паркет да чистам. :D

А што е уште полошо, јас имам дрвенарија одоколу. Лесно е со пластика. Сунѓерче со сјај или друг детергент, па после виледа.

Јас ич не ги сакам тие магични крпи, ич не ми чистат убаво. Затоа собирам или стари кујнски крпи или си правам од постелнина. :lol:

На green.eyes, Mrs.Bass, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.