Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Што одбравте ?
    Не мора слико, детална листа и краток опис е доволен:wasntme:

На Annath, Lady Phoenix, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ако можеш сликни го и прати гокај мене...ќе го покажам на луѓе што работат со тоа...ако може да ќариш нешто..

На Annath, Lady Phoenix, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Ццц а јас кога барав салони за мебел минатиот месец на кое уво спиеше ти тука]:).
    ЈАс нарачав дневна со трпезарија и лежаи 100x200. За наредново идење ќе ми остане гарнитура, спална а кујната по мерка ќе треба (се надевам на асален мајстор):whew:

На Annath, Lady Phoenix, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќе се обратиш на вистинско место и нема да имаш гајле...

На Annath и danichap им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    И јас сум по потрагапо аголна гарнитура,комода и клуб маса од понеделник тоа ке гледаме.Му викам на мужми ајде време е да смениме греота се парите од свадбата денар несме потрошиле(facepalm)

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Конечна одлука не е донесена.
    Сега малата ни досадува, ама вечер дефинитивно ќе имаме Управен Одбор...8)8)
    Јас сум претседател, нормално:emo:
    Во обзир има округла трпезариска маса.
    6 трпезариски стола (е тука ке има расправии, јас едни бендисав, тој други...)
    Досега имавме гарнитура во ГЕ, сега двосед и две фотељи.
    Два округли теписи се во план, ама прво да видиме со боите да усогласиме, некако боја на тепих најлесно се наоѓа.
    Како дојдовме дома одма влеговме во дуел за бојата.Затоа и ,,седницата,,беше прекината (facepalm).
    Ние за две-три години и станот сакаме да го смениме, не е рационално многу пари да се лупосаат за мебел, ама пак сакам и тие години убаво да ми биде дома.

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Ние за среќа немаме проблем, односно дуел, во однос на модели и боја. До сега секогаш едногласни:whew:.
    Дневна јас сакам масивно дрво, темно кафено, класика...:inlove:

На Mrs.Bass, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Исти вкус имаме за бојата и јас таква барам,може исо нешто бело да се искомбонира.

На Annath, Eli23 и danichap им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Рефке за кои бои е дуелот?

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас сум за СЕ Е БЕЛО
    Тој сака да е крем , кајсија....
    Бидејќи просторот ни е мал, сметам дека МОРА да преовладуваат многу светли бои.

П.С. Ова не Ви го кажав...како свекор оди по мене и ги гаси ламбите кои ги заборавам.Мене -смешно:rofl:.Тој се нервира оти се смеам:fubar::swear:...ми вика ,,кога ќе дојде сметката од ЕВН ќе сум плачела !

На green.eyes, Mrs.Bass, Glasna и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Здраво девојки :hug:
    Го одбрав ова смајли, затоа што сите сте ми мили!!! Дружењето со Вас ми е како со најдобри другарки...
    Да не постоеше темава и сите Вие во неа, немаше толку често да отварам Фемина!!! А и немаше толкууу многу кафе да пијам 8)...
    Читам, има предлози темава да биде во „Скриено катче“. Нема потреба да се „криеме“... Ништо лошо не споделуваме, никаков заговор не спремаме!!! А тоа што понекогаш ни се уфрлаат незгодни „ликови“, ништо страшно... Имаме ние „нос“ за такви ликови и знаеме како да се справиме со нив... Големи сме :D...
    За прозорците... Воопшто не ме мрзи да ги бришам, но да знаете колку прозорци имам во куќава сите ќе дојдете да ми помогнете 8)... Ги бришам со раствор од вода и детергент за садови... И памучна крпа!!! Но запамтете, најважно за бришење прозорци е времето т.е треба да е облачно или приквечер!!! Прозорци не се бришат кога во нив сјае сонце!!! Проверено... илјада пати 8)!!!

@♡BuBaLe♡ честито синче мамичке :hug:!!! Мама на три дечиња заслужува орден за храброст :clap:!!!
    @green.eyes среќен роденден мила :^:... Здравје,среќа и насмевки да те следат во животот...
    @MilaP среќен именден на синчето :music: :d:
    @JuLleE биди истрајна во борбата за подобар живот за тебе и детето!!! Животот на сите ни е еден и единствен!!! Затоа никој, повторувам никој, нема право да ни го уништува!!! Главата горе!!! Ти посакувам наскоро во темава да ни пишеш дека си среќна и насмеана :hug:!!!

Ииии...Ццццц... кафе попладневно не сте направиле (facepalm)...
    Ај, јас како „нај возрасна“ :D (после @baba Rada ), кафе да спремам :lol:...
    coffee-flavored-brandy.png

Последна измена: 9 јануари 2016
    На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Ви пишувам качена на дрво за да фатам сигнал.
    Честитки за Бубале, роденден на Грин ајс...
    Што се однесува за темава точно дека одвреме навреме залутува во некое море.На пример за организација околу малите деца.Има тема предизвик ...:angel:, не ме сфаќајте погрешно ама се создава тема во тема.
    И оваа тема не ми наликува воопшто на чат, не дека и тој не се случува, но еве секпј петти пост и не е толку плиток и безначаен како што сакате да го покажете.

За да биде скриена не се сложувам зашто секој си одредува кој колку и за што пишува.Секој може да изнесе проблем а сепак да го каже во форма да не биде откриен.
    Тролови секогаш и секаде ги има работата е да знаеме да ги игнорираме.
    Точно дека има теми за дискусија ,се вклучувам кога имам што да кажам, инаку животов ми е доста тежок и напнат, за да се оптоварувам дополнително.Кога се вклучувам на форумов сакам да се чувствувам опуштено а не да се натегам дополнително.

Поздрав ќе пишувам од дома сигналов е страшно слаб.
    И гранкава се лула :D

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @lunicka на каква гранка мор успеја да се качиш:rofl:
    И јас прееги се качив и веднаш после свежиот воздух почнав да ја тупам за животни вредности, на крај паднав од тупење гранката се пресуши од болката во себе..:rofl:
    Црн хумор на моја сметка.:emo:

На Annath, Lady Phoenix, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Ќути да не кажувам...ни на гугл мапс го нема местово.

На Annath, Lady Phoenix, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    И јас прееге се искачив да фатам ви фи ..мрежа де не си единствена :P

На Annath, mareane, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Леле луѓе незнам дали сум ви кажала,под наживеат ненормално немирни деца и баш под нашата соба е нивната соба абе хлавава тапан мија направија малиот во 7 сабајле пее,сеа имитира полициска кола лудило е.Ова за мене е шок,моите живеат на приземје а над нив никој не живее милина.

На Annath, Lady Phoenix, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да фатам со ред што не сум кажала денес.
    За чистење прозори - користам Ајакс и хартија за прозори. Има на Виолета - не остава, влакна, траги од влакна и слично.. Исто и за прашина користам едни крпчиња за еднократна употреба од дм - мислам 20 има во едно пакување, а цената им е 100 денари. Не сакам ич да ми се мотаат по дома крпи.

Сакаш да го продадеш или да го подариш?! Ако сакаш да го продадеш, огласи го на пазар3 и слични сајтови, ама очекувај дека процесот ќе оди бавно. Креветот што ни се скрши нас летоска, го огласив, а дури сега почнаа да се јавуваат. Ние го подаривме на некое здружение кое помага на зависници. тие после ги продаваат и парите ги користат за лечење на зависниците.
    Друга опција ти е ако имаш место, да си го чуваш, па после за викендичката во Кучково да си го користиш :D

инаку, и јас сум за бела боја! Јас за 2 години менувам 2 пат мебел - од гарнитура, трпезариска маса, спална, столици... Изгледа и мене ме чешаат парите. И ние размислуваме за уште еден стан :) Мислевме кола подобра да купиме, ама сега за сега мислиме дека поарно ни е да си купиме уште еден стан. Станот не губи вредност, а колата ќе ја тркаламе без везе.. И оваа ми е арна. Здравје, дете кога ќе дојде ќе купиме, ама сега планираме станче да земеме ново.

едит. Не се пофалив дека супер ми е фризот :D

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Што убаво кога се купува нешто за дома.
    Рефке, сигурно знаеш ама да те потсетам. Мисли и на практичност при изборот на бои и материјалот.
    Да не им станеш роб чистејќи затоа :sweat:

Дрво боја и воопшто дрво и јас најмногу сакам и ми се покажало како најпрактично.

Бордо, тегет и црна - од тие бои бегам, секоја трошка се познава без разлика дали тепих, кујнски елементи, гарнитура. Ужас.

Луничка, ама ме изнасмеја со гранкава. Веднаш замислив слика во глава и тебе како типкаш на гранка :rofl:
    И следна сцена: крц, крц, крррц - аааааа!
    Пљас! :rofl:

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Е баш така, ова е "хациенда" на мм и на чудни места фаќа вифи.На одредена висина на подигната рака во одреден ќош на куќава...дури и во полскиот клозет :lol:,..
    Рефке јас ни во лудило не би избрала бела боја.Замисли ако е медијапан колку тешко се чисти или иверица па со тек на времето во оние навидум невидливи бразди поцрнуваат.Послушај го советот на Скај.

Последна измена: 9 јануари 2016
    На green.eyes, Annath, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Цел ден немам застанато, покасно ќе ве читам само да почастам за именденот на синко, а воедно и петта годишнина на фемина. 8)
    praznicnatrpeza.jpg
    Честит именден на синчињата Бубале и @MilaP , а и на сите кои слават денес!

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.