Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Emi ne ide tetkata. Se moze da se fatilo :rofl:

На green.eyes, Annath, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Има ефект за менување боја на сликите. Смени ја подзашминкај и стави.
    И после кога ќе се водушевиме од "убавината" немој да си ни се налутила:rofl:

На Annath, kristina.k, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Kakvo lutenje, i ke prevedam od zbor do zbor:D

На Annath, vitamina и ninja35 им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Аааа...имаме заедничка страст....:wasntme:

На Annath, ph.orhideja, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добар ден, драги дами :hai: !

Од петокот како сум вратена од мојот турбо одмор се токмам да напишам некој збор тука, ама сега пак имам гостинка од странција :lol: - поточно од Франција, па едвај и ова го испишав набрзинка.

Од утре сум на работа, а дома ми е како Хирошима по атомската бомба :rofl:.
    Кога ќе го средам малку надворешниов, па и внатрешниов хаос, ќе пробам да пишам бар 4 - 5 букви на темава.

Ве поздравувам и посакувам убава и забавна недела. :party:

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добар ден девојки и по некое момче:P
    Денес се разбудивме сите фамилијарно,испивме по едно кафе и почна денот наопако.Мм е преплашен дека малата кашла многу и мене ме обвинува цело време до тој степен што се скаравме многу и тој излезе од дома.
    Не е лесно знам ама неможам да го сменам животот.Сите деца се разболуваат а тој не го прифаќа фактот дека е така и мора и нашето да помине низ тоа.Криво ми е што за се мене ме обвинува ко јас да сум ја држела надвор гола и сум сакала да се разболи.Вика не оди на работа,неможам да ја чувам-е не велам,се фативме на орото сега ке си го играме.
    Колку сум јас родител толку ке бидеш и ти!
    Морав овде малку да споделам со вас иначе ке пукнам од нервоза.Цела недела сум од 16ч на работа и знам дека му е тешко дека сами се двајцата ама мора да се помине оваа етапа од животот.Знам дека доаѓаат поубави денови....
    Да ви турам по едно кафе за убав ден и кој сака по едно цигарче
    images.jpg whest_silver.jpg

На green.eyes, Mrs.Bass, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добаррр...ден дошло веќе:D

Се шлаам од утрово со машини, една пушти друга собери. И гледам ми тече машината за перење, маж немам дома, ќе мора јас да ѕиркам од каде:D

Денес требаше да се трошат пари, ама мојов тактички од вчера си замина кај неговите и уште не си дошол:D. Барем мене не ме малтретира да се влечам со него. Ама скапо ќе си наплатам за ова:rofl:

@Abrakadabra не замисли кај се изгуби, а ти си уживала:)

Заборавив,еден памет. @Peco честита годишнина, да ти се множат

На Annath, kristina.k, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Денес со сите салтанати, на десна нога сум станата, наспана, само кафе во кревет не сум пијана. Што би рекла Рефка, да одам да заметам дворовите, да пукнат комшиките. :P
    И јас какко Скај, давам Фб, вибер кој што сака. Таа сум, не се кријам од кажанато, само избегнувам во Снаи и свекрви да пишувам. :rofl:
    И за затворена група со слики тука и за група на фб гласам. ШТо ќе се усвои не се бунам.
    Оваа група убаво си кажа Реин не може да биде тајна затоа што најчитана е.
    Може хуморот и сите заебанции да останат за овде, а сите интимни прашања, проблеми и честитања на родендени и сл. по кои некој би не открил, би останале за скриената тема. За да не се сити некој на нашите маки,
    Ете дополнување на предлог.

Инаку јас од денес на диета. Еве со јогурт и чиа семе почнувам, турско кафе без шеќер и после зелен чај ќе следи. (hollest)

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Една девојка ја немав видено со месеци и вчера на именден ја видов,девојката беше прилично крупна да не кажам ептен и вчера кога ја видов се запрепастив дури се направила послаба и од мене.И викам како ослабна волку ми вика со диета обединети нации пиши на интернет ке видиш.
    http://www.puls24.mk/magazin/zivot/dieta-obedineti-nacii

На Annath, Eli23 и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.075
    Ajde dobro utro nesto me maci molam za mislenje
    Znaci vcera sabajle dtanucam od spienje vo solzi sonuvam detevo mi padna od vtori kat i pocina stanav izpobrkana i so sozi,sabajlevo ista pesna sonuvav mi se udavi detevo pred moi oci
    Sto da napravam u pm

11. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Отвори го соновникот на фемина, мислам не е ништо страшно, опушти се:hug:

На Annath, ph.orhideja, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    денеска сум самохран домаќин...па досега пола ден го поминав во кујна...:whew:

На Annath, vitamina, Manuela. и 8 други им се допаѓа ова.
  13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    dobar vi den
    aj da se napijam i ja edno kafe citajki ve,malo spie pogolemo u teatar, a me ceka kujna,sadovi ruceci uff.ke imam li nekad raat???
    denovive natamu naamu,gosti na gosti rodendeni pomina mesecot,treba i na dieta da se staam, se opustiv nesto

На Annath, Peco, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Ништо нема да правиш, не верувај во сонови и точка. Убав ден.
    @Manuela. И моево се разболува често, само што јас седнувам веднаш дома. Нормално е децата да се разболуваат. Ако не се разболуваат како деца, тогаш како возрасни, а како деца полесно поминуваат. Така фактички го прават т.е создаваат имунитетот. Така му објаснувам секогаш на мојов кога е во паника. Почнав да му давам како превенција Мултисаностол и пробиотик, секојдневно на малово. Има ефект пробај и ти, полесно ќе поминувате со настинки и болести.
    @galapce Јас ги сакам сите македонски песни, ама еве оваа на пр. не ја знаев се додека Некст тајм не направи преработка. Сега тоа што јас ја слушам е само нивна заслуга. Или Дафино вино црвено од Каролина.
    Исто една песна Назад Калино моме прв пат ја слушнав во Бугарија замисли. Џабе што имаме убава музика кога на сите веселби се пука српска музика од вид Бела циганка и слични.

На green.eyes, Annath, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добар ден е веќе и замина и денот дури, попладне ќе дојде уште малку... :sweat:

Денес последен ден од мини-одморот со љубениов, од утре на работа тргнува. :( Колку лесно човек се заучува на убави работи...

@Peco домаќине, ајде уште долго да го дружиш форумов. :)

Вчера сум имала урнебесен ден. Ручекот кај свеки помина добро, после брзај накај дома (а 10 минути сме оддалечени), па пресоблекувај се, па ајде на излегување. Имавме закажано 5 души од друштво во нешто што се вика Escape Room, како соба со загатки, па откриваш работи, отклучуваш катанци и оп! - нова соба се отвара со нови загатки. Трае еден час и е доста интересно. Баш те тера да размислуваш и да бидеш експедитивен во исто време. Второ место освоивме, за 47 минути успеавме се' да решиме и да ја отклучиме вратата и да се „спасиме“. Одлична занимација за мали друштва. Странска измислица е, ново е кај нас, ама е доста интересно.

После се собравме кај еден од другариве да продолжиме да играме друштвена игра по моја желба и почнав чудно да се чувствувам. Те ладно, те топло, те главава некако чудно ја осеќам. Не знам што ми стана. Очи ми се затвараа. Па ми отстапија место да легнам и нормално заспав. Се вративме доцна и до 11 ипол сабајлево сум спиела. (facepalm) Не ми текнува од кога до олку доцна не сум се разбудила.

И денес главоболка ме дрма, ќе ми прсне левава хемисфера (не знам што контролираше, ама ќе ја нема ако продолжи вака). Дома не знам кога успеа бомба да се направи, алишта куп за пеглање... Денес ќе имам доста работа.

Туку гледам за мебел се правело муабет. Ние по дома на рати средуваме. Секоја година по дел од една просторија. Станот, а и генерално зградата се стари, па стари прозорци и врати, стар паркет, лош распоред на просториите, лошо искористен простор...

Прво ја средивме дневната. Ниска ТВ комода, заедно со полица, витринка и маса зедовме од Кристина Дамил. Полно дрво, преубава светла боја. Прашинка не ми се познава и сум презадоволна и од изгледот и од квалитетот. Гарнитура имаме на ГЕ, кожна, ванила боја. Многу ефтино ја начекавме во Симпо пред некои 3 години, дека веќе не се произведува, па таа решивме да ја земеме. Со табуретката кога ќе се спои, треба да биде лежај за двајца, ама не е за секој ден. И малку непрактична се погоди. Мојов многу ја сака, а јас би ја сменила. Прекриен е делот за седење со еднобојни прекривки во портокалова и цигла боја и имаме малку перничиња. Имаме премногу, ама премногу книги и стара библиотека. Остана несменета. Имам замисла за неа, само кога ќе се реализира... Дефинитивно мал дел од книгите ќе се гледаат, ќе биде како дел од ѕидот, прилично затворена. Завесата исто несменета ми остана. Ѕидовите се некоја нежна, пренежна крем-кајсија боја, ако не удри светло, дури не се ни приметува дека не се бели. Уметнички слики обавезно. Долу - 3 флекери споени наместо килим или теписон, да покриваат што повеќе, а и се перат, па засега ми се добро решение.

Кујната ми е сеуште стара. Трпезаријата ми е бела и од ЈУСК и сум многу задоволна. Во комбинација со црвено ми е. Имаме некоја чудна бледо-лаванда боја на ѕидовите, која требаше беж да биде, ама ете, таква испадна. Плус еден црвен ѕид за разбивање монотонија, со графики. Го знаете од Фемина инстаграм. Исто имаме уметнички слики, мои и негови и една како награда што ја добив. Долу исто флекери споени, темно сива боја, зашто се' е многу светло. Завесичките се како витражички, ги имам во соодветната тема. Многу практични. Имам и две полички, комоди, што и да се, со чаши на нив. Немам друго решение засега.

Спалната ми е со стар плакар и кревет кој го облепив со бел подебел муфлон, за да го освежам. Наткаснички и нешто како тоалетна маса (повеќе е биро) со полица и столче - бели и од ЈУСК. Лампички од двете страни. Ѕидови бели, со еден сивкасто-беж. Витражички и плус тенки бели корнизи, со непровидини завеси во 3 бои од ЈУСК зашто летно време пече сонце. Долу флекери. Уште немам слика за над кревет, морам да поработам на тоа.

Ходникот ми е со мушама, зашто кога ќе менуваме паркет, сакам ламинат да ставам, па попрактично е да биде сето тоа наеднаш. Со слики и таму. Бели ѕидови, освен еден столб во боја како ѕидовите во кујна.

Купатилото е необновено, освен машината за перење и чешма.

Генерално сум за светли бои во простор, темните ме гушат. Од темни сакам да бидат тоа детали. Секогаш сум за потопли и повесели бои. Па дури и да не се пастелни, не ми пречи се' додека е со вкус и усул. Ако се сака, може добро да се укомпонира се'.

Ајде доста го тупев, добро е ако успее некој да ме прочита. Еве идеи и инспирација за Рефи.

:*

На green.eyes, Annath, friendy и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313

Еве вака некако изгледаат. Се ставаат на седечкиот дел од гарнитури за да не се флека, па оттаму и самиот збор флекер. Е бидејќи се доста дебелки, може да служат и за нешто друго, поточно јас им најдов друга намена. Да биде како черга, а да не е черга. Се перат во машина и затоа ми се многу практични за оваа мојава работа. :)

На green.eyes, Mrs.Bass, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Исто.
    Ептен сум мрзоволна денес од тие досадни секојдневни работи.
    Еве машина за алишта заврши, машина за садови, стави, вади, нема крај.|(
    Ќе рече човек што тешко е тоа, ама па толку ми веќе стана досадно и иритантно се едно исто.

@LadyPhoenix што се тоа флекери?

Едит: постов мој оди над овој на лејди. Дека заборавив да цитирам, па го избришав :)

На Annath, Peco, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во веро, со 5 купони има добра понуда на флекери :)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.692
    Dobar den, ubav den :*
    Ajde da prokomentiram za se sto ste diskutirale :!: za cistenje mene zena mi odi jas ponekogas samo propaftuvam, ne domakinka epten :angel: krpi sekakvi imam inaku I magicni, obicni, za edna upotreba, sretstva ajaks najchesto koristam. E jas sum peglacka za toa mozam da se falam, toa I me opusta :$ :D
    Za mebel sveki I svetko ni dozvolija se da frlime, dademe..ili ko ke razmislam ne gi ni prasavme :D lani na 2ri Januari trpezariska kupivme od Kristina Damil I stvarno cela godina vleckavme nesto po doma :wasntme: tuku vcera TV sme kupile od posledniot trend zakriven I ogromen, pa sega eve pieme kafe I ko vo kino da sme :D za boi svetlo krem, kafeno ni e se, samo ova zidovive gi opleskavme pomarandzesti ali drec (facepalm) zdravje leto mora da se kreci zamaraat oci ali epten, neznam kaj ni bese pametot za izborot na boja nitu pak koj trend go sledevme :^)
    Posle na uste eden rodenden (facepalm) neznam za vas ali nie pocnavme po rodendeni da izleguvame :sweat: ^_^

На Mrs.Bass, Annath, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.