Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Подразбира, дека нема потреба од напуштање на темава ни од твоја ни од ничија страна, па наместо „седи си мадро“, стаив „пишувај си мудро“. :D

2. anina

anina Популарен член

Море те фаќаат лудите од време на време. Туку ај, брзо ти поминува:D

zalosna likes this.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ај добар ден и од мене, да се појавам денес на темава.:lol::hai:

До сега спремав коледарски пакетчиња, брат ми со внуците доаѓа уште пред да изгрее сонцето, тоа поголемиот внук го тера, после сите одиме и му пееме на татко ми, децава се радуваат на пакетчињата а јас и брат ми си пееме за некоја паричка.:rofl::D

Бевме во црква на огнот, земавме бадникарски гранчиња, се напивме за адет греана ракија на плус 40 степени, таман за умирачка.:lol:

Нема спиење за мене.;(:D

tinan, Annath, Teodora* and 9 others like this.
  4. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

@tessie Се соглаувам, иако гледам сецесионистички намери кај одредени членки со постојани инсинуации дека темава сме ја упропастиле затоа што многу не имало под 40, демек овде требало да си пишуваат само оние над 40 а такви има 1 сигурна и неколку со сомнителен број години. Затоа со индигнација ги отфрлам таквите инсинуации дека сме ја упропастиле темава. Јас мислам дека со доагањето на нас помладите се внесе една свежина и ја извадиме темава од една зачмаеност и летаргија која ја беше зафатила, а како факт ќе ви посочам да видите колку младио посакаа да бидат дел од оваа тема, што претходно не беше случај.
    Дали ако оваа тема е само за повозрасната група грагани, тоа значи дека оние игри на буква, на буква и разни децки игри се само за помалите? Јас мислам дека нетреба да се прави дисктриминација по ни една основа па ни по старосна, сите треба да го негуваме младелачкиот дух а не да копнееме предвреме да остариме за да го оствариме условот 40+

evasonce and zalosna like this.
  5. imelda

imelda Популарен член

Леле тој дедото сиромав. Исфрустриран. Ама лангвич бре чика! :x

Ни снег видов, ни ништо. Барам некаде на планина да се одметлеам еден викенд да видам што е снег, ама никаде не најдев да ми одговара. Маанџика! Размаанам. Па се туфкам.
    И да знаете ме фаќа јануарското сивило. Бегајте подалеку од мене. Апам! ]:)

Annath, Teodora*, ozbilnazena and 3 others like this.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Абе немам ПМС ама затоа имам УПМ.
    Збудалувам дома нели на одмор сум одвај се избањав денес и сеа бањата сум да си знаете, море и се подискубав инаку заличев на пештерски човек.
    Да не одам на работа нема ни да се бањам, шо му ебам матер ќе си потсмрдувам баш ми е гајле па и струја и вода нема да трошам.

7. zalosna

zalosna Форумски идол

nemoj nemoj ribceto strasno ce zamirisa :x:puke:

pilenka and senza.parole like this.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Мачорот јаде и смрдлива риба, ама рибата кога смрди од главата смрди, а не од газот.:rofl:
    Едит: Си ја подзамивам Параскевата од време на време де, колку да не засмрди.

9. zalosna

zalosna Форумски идол

za grevota macolo :(koga e gladen kutrijot i smrdliva ce projadi
    (znajs sto vikase babamu na mm za mazite bog da ja prosti..za edno gezve smrdeno meso ocite ce si gi izvadite):D

Last edited: Jan 5, 2015
    pilenka and Daleron like this.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Еве ме мене излуфтирана на планна и снегче денес онака домакински си мавнав една генералка низ дома ,сега седнав со едно кафенце да си изчитам на темава ама машалаааа сте се распишале ке ги изтрошите пенкалата бре :D
    Кај нас адет е вечер се прават коледарски колачиња да одморам па да ги почнам а утре сабајле ке дојдат коледарчиња ке дава колаче ,паричка костен ,орев бонбончиња па да засукам ракави да се спремам
    Леле жени ова не е да мрднеш некаде за рок од 5 дена колку што сме разшетани незнам колку алишта ми се изнасобраа за перење еве ја денес 4 перална тера ке и ебам мамата ке ја расипам
    Си закажав ехо на гради после 1 месец дури а до тогаш ке си умрам од мислачки

Annath, Teodora*, ozbilnazena and 2 others like this.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Млада стара ја си идам:) Тако речи си пишувам тоа што во моментот мислам, чувствувам.
    Како ми иде како сакам. Е сега и за овде ќе тупам мозок што треба да кажам...
    сдк тупи го за на работа, тупи го кај треба а понекад и каде не треба:?: Ќе се иступи многу.

Во овај момент, се што посакувам е да го испијам мојот чај пред компјутерот и да уживам во моите 5 мин.

Sve ima svoje... I vatra i led.
    Sve ima svoje... Vrlina i greh.
    Tuge postoje da bi prizvale smeh

Во последно време, некако го засакав понеделник[​IMG]Каде сте бре жени [​IMG]

12. toogood

toogood Популарен член

Te kanam kaj mene, da ti ima toplata rakija svrha na pienje. Vo momentov -22. Ne e loso moze i pojako.

bittersweet likes this.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Тука сум а зошто сум и јас не знам.
    Мора да има градов,воздухов некоја негативна енергија.Уште вчера кога се враќав ме притисна нешто,еве тука :l:,а денес сум како антена за негативности.А празник пред мене.
    Во ПМС сум ама требаше досега да помине,ме тресат солзиве неисплачени.Да не кажувам колку ме боли кичмата и ногата.Пу бе што човек ќе бев.:@

Teodora* and tessie like this.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

А нееее ќе си рескирам дури и пиење греана ракија на 40 степени ама на толку ладно не благодарам.......бррррррррр.:shake::devil:
    Кога ќе се стопли можам да ти дојдам на гости, што да правам не поднесувам ладно, виреам на топлото, на ладното венеам.:sun::sun:

15. Pepelaska25

Знаеш кој мачор јаде смрдливи риби? Само уличарските мачори, а оние салонските сакаат свежи рипчиња. Јас преферирам салонски мачорчиња кои бираат и знаат што е добро одржувана риба.

pilenka and zalosna like this.
  16. toogood

toogood Популарен член

Dosega za posledive 15 god ne se ima stopleno.Prvite 2 nedeli od avgust, 22, top.
    Jas si sakam ne mi preci.

17. lunicka

lunicka Форумски идол

@Pepelaska25 и @Daleron не дозволувајте некој да се насладува на овие препукувања.Немојте барем не на оваа тема.
    Бидете дами.

18. Pepelaska25

Последниот коментар го избришав, затоа што сметав дека е непримерен, а оној пшто остана не е препукување туку само шала. Веројатно ни Далерон не се лути за шалата.

19. mareane

mareane Форумски идол

lunicka,како домаќинка на темава те молам почесто биди овде и не не оставај не подолго сами да не „забегаме“ти го водиш кормилово на бродов секогаш во правилна насока и така продолжи фали кога треба карај кога треба
    а за пмс и нерасположението труди се да не те надвладее иако и јас сум многу слична понекогаш мислам дека цел месец сум во пмс ама тоа ми е изговор само изгледа зашто вистинските причини за нервоза не сум моќна да ги разрешам

lunicka likes this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Сакам да одам на тоа огинот да го рипам малку, ама ми е ладно па се мислам.
    Тапанот чукна ја вика невестата, ама таа распиштолена по пиЏамки не и се мрда.
    Да појдам А!? Што велите........
    Студи бре луѓе, а и свежо бањата не бива :D
    Ако ми ја погодат песната може и ќе летнам, чисто тоа греаната да ја пробам. Пред некоја година јас ја правев и не мораше да пијам, само си стоев над неа и си вдишував, попијана бев од сите што пиеја.:drunk:
    Ќе одам море да видам што спремиле комшиките, за да можам да ги оговарам утре какви недомаќинки се.
    Ете така.

Thread Status:
Not open for further replies.