Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Strasna magla Ima a jas sakam do Tineks da odam da pazaram

Petar80, ninja35 and monik55 like this.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Оддамна ни е разгледана собата, немај гајле :clap: теписоните се супер, ама јас би да се почастам од кафето и рафаелото :lol: патем јас уште 20 годинки срам да ме фати тука што пишувам.Те читнав пред 2 3 дена, немој сега пак да почнуваш да касаш :devil:

3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ај добар ден и од мене.

Како што и кажав вчера, дури сега се прибрав дома (hollest) :sweat:
    Не шетав во мини сукња додуша :lol: ама се преморив поштено.
    Нормален човек ќе се премори, а не човек со две деца плус. Се враќа ненормален 8-|

Малку пазарувавме, шетавме, обврски и така.
    И дадов плус и 2000 денари за ќилибарно ланче за малата :^). Од очај. Белким ќе биде од полза. :wasntme:

Што комбинација ќе бевме, Србинка и Хрватица :P
    Па уште и Македонки/ци, шта да вам причам, братство и јединство (poolparty)
    Само до распад да не дојде на крај :lol:

4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@Sky-butterfly izgleda tuka sme sobrani od taa zlatna generacija,Jugoslavija vo maalo isto kako sto Novo Lisice e Mkd vo maalo:D

5. monik55

monik55 Форумски идол

@MilaP @emkaemka @ALISA0000 Јас цело време се воздржувам да кажам што мислам околу купувањето бидејки ке бидам одма погрешно сватена и ке испадне дека плашам трудници.Јас не купив ништо мислев да купам се после свадбата,во план ни беше пола од парите да бидат наменети за бебето да купиме се што треба и да има се без штедење да несе мислам дали кеми стигнат пари,туку се тоа да биде со мерак направено,единствено нешто што направивме за бебето е што мажми ја исфарба собата со убава нежна и бебешка боја,јас и да почнев да купувам порано и се да беше во ред ке требаше да ги враќам алиштата бидејки ми го утнаа полот.Имам само едно жолто бањарче бабами ми го донесе и тоа за веридбата да несе налјутило ергенчето.Мајками викаше не купувам ништо ти куписи само за искачање од болница,три дена леди во болница за тие три дена секесе купи.И сега кога ке останам бремена ке оставам за тие три дена се да се купи.
    Трудници не сваќајте погрешно секој си има свое мислење.

green.eyes, galapce, kjukli and 17 others like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Токму така, секој со своето мислење, искуство, судбина....

Јас од старт почнав да купувам.
    На пола бременост веќе имав цела детска соба, со сите можни детали во неа, количка, колевка, транспортер, када...
    Потоа преминав со ситниците за нега и облека периодот до кај 6-8 месец, а после овој период јас се чуствував буквално како слон и не ни бев во состојба да патувам подолги дестинации со кола, или да трпам гужви по дуќани или да шетам да барам.

Мене ми внесуваше огромна позитивна енергија навечер да си влезам во собата и да си седам, да си ги пофаќам работите. Верувам дека ако биде нешто неубаво, секако ќе биде. Таа позитивна енергија и внатрешна хармонија може само убаво да ми донесе и позитивно да влијае.

Кај 10-11 недела кога ги направив генетските/хромозонските испитувања, кажав веќе на сите и се трудев да го одработам мојот дел. Односно да се радувам. Без страв.
    А другиот дел секако не зависи од мене.

Тоа е мојот став.

joy1, green.eyes, AngelOfArh and 26 others like this.
  7. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Многу ми е жал за Моник за Мила и за сите што сте останале со празни раце,господ нека ви ги наполни на сите и нека ве дари со многу дечиња.Ја познавам таа болка,и никому не му ја посакувам.

8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Иако си дадов збор сама на себе дека секој ден ќе оставам запис на темава, вчера веднаш пропуштив цел ден. Ништо од мене, јас вас не можам да ве следам.
    Вчера ја дочистував куќата и допишував нешто од работа што сум пропуштила во старата година. Вечерта на ракомет во Кале, на загревање пред европско првенство. Не знам дали на темава има навијачици, ама јас сум ватрена :)

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Еве ме :hai:
    После три недели пак на работа...промени еден куп ,не сите добри,ама тоа е ќе се адаптираме...бар тоа најдобро го знаеме...
    Ве исчитав...и би текла по димензиите би можеле да оформиме подгрупа"мали женички"...бааѓи би не имало...

Жал ми е за сите неостварени мајчички...што побрзо Бог да ве дарува и да ви ги наполни рацете...
    Глава ми прска..сварив кафе ќе кулирам малку 1452535247076-782822553.jpg Бујрум:*

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@danichap sekako se soglasuvam vo celost so tvojot post :) pa poradi taa pozitivna energija I sme go pravele toa, radost pa se poleka so merak, so vkus, biras boi velicini, dolzini, sirini... No nie pogore go znaeme I gorcliviot del od seta taa ,,prikazna,, pa zatoa I prokomentiravme deka treba da se svatat onie koi vikaat ne, da ne zborime vo treto lice @AngelOfArh :) nikoj ne misli loso tuku ete poveke se pretpazlivi, da se rodi zdravo, zivo I za se ima vreme :) I navistina ima ali pusta zelba :D
    I @monik55 batali so mislenjeto plasenje na trudnici, nikoj ni plasi, ni loso misli, tuku ete imame iskustvo plus I od onaa losata strana ;)

11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Се сложувам дека не е плашење, сето тоа се човечки судбини, реалност.

Мојот пост беше во однос на онаа ментална блокада која човек сам си ја поставува, и резерва што би кога би...поради чуено, речено, кажано од други.
    Јас лично одбив да си ја поставам истата иако бев свесна за баш се што би можело да тргне наопако.

12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Da ne bidam pogresno razbrana,za pogornite diskusii ima soodvetni temi:)
    I jas go doziveav istoto pa posle toa Gospod se smiluva i mi dari detence...Nema zborovi za uteha,bolkata e vecna i posle se.
    Samo ke recam,koj kako misli taka neka pravi.
    P.S.Aj bidete iskreni i neka se prijavi sekoj/a sto veti deka od deneska ke bide na dieta,da ne recam,rezim na ishrana!I normalno,ne si ostana na zborot.
    Eve jas ke ja otvoram listata (highfive)

13. mareane

mareane Форумски идол

Oваа тема е отворена за секакви дискусии па и овие се во склоп на тоа.
    @milaP,@monik55 ,@emkaemka многу често ги следам темите од бременост и ги знам вашите случки и навистина нема зборови на утеха за тоа што ви се случи.Но приметувате дека повеќето и од нас овде жените кои сме веќе мајки во одреден период сме го искусиле тоа или нешто слично:кој спонтан ,кој кој намерен абортус поради аномалии (еве јас)...Но сите ние сме доказ дека господ е голем и на крајот сите ќе бидете прекрасни мајки.:hug::hug::hug:
    И пак ќе кажам иако за се има соодветни теми сепак и овде мислам дека може за се да си се искажеме слободно и за добро но и за лошо.Мислам дека тоа е и дел од замислата на @lunicka за оваа тема.
    Ако грешам поправете ме.

14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Правам џемче од кајсија за со палачинки. Кој знае што ми е (facepalm)

15. Annath

Annath Форумски идол

Фрли нaвaкa некoјa пaлaчинкa.... ќе ми oди сo кaфетo. И јaс не знaм штo ми е, кaфе пијaм кo ненoрмaлнa, a дo пред две недели не ми пријaше ич. Уф... и пoсле се чудaм зoштo не спијaм...

16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Конечно се прибрав дома, денеска сум бил хиперактивен ама и вредеше, завршив милион работи...
    И она што му даде посебен белег на денот, мојата колешка @DVAANGELA ... обичните зборови и комплименти не се доволни да ја опишам....едноставно ќе кажам
    дека ми е мило што го збогатив
    кругот на познаници со една
    таква прекрасна , позитивна
    личност....:)
    И то...:emo:

17. kukla21

Ова можеше и прееска да го пишеш... Како се препознавте? Китката на која стран беше.. ајде

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Vo mulineksot li dzemceto?? ednas pravev po nivniot recept I bese super :)

Petar80, Annath and kukla21 like this.
  19. kukla21

да да - во апаратчето. По мое правам. Земав компот од кајсии (во конзерва), бапнав желатин и ене го врти...

Petar80, vitamina, Annath and 2 others like this.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Не знaм штo се случувa сo децaвa...ми гo изедoa џигерoв.
    Знaете неспиењетo е мaчјa кaшлицa вo oднoс нa пубертет.
    Ќе си пукнaм.

Thread Status:
Not open for further replies.