Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. menelele

menelele Популарен член

Ај добро ви утро!
    Јас душа немам. На работа, па дома на работа, па бебе (море веке дете) и у 8 саат душа немам. Ама сабајле со петлите станата.
    Журка сте правеле, балзеси ви. download.jpg
    Гледам кафе нема.
    Повелете и наздравје нека ви е.

П.с ја домакинка, не сум по журките. Додека фатам ред со обврскиве де:)

2. Petar80

Petar80 Форумски идол

А ти сака душичката

LUCERKA, Eli23, DVAANGELA and 5 others like this.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ete me i mene,idam nakaj rabota,se vozam kako gospogja u 23ce duri drugive se guzvaat vo dvokatnite avtobusi so penzionerskite prikazni i mirizbi:lol:
    Eee od den na den pukam zosto ne nauciv da vozam,ako mi e sega]:)nekoj ke rece pa polagaj sega...idi begaj,strav e strav:shake:
    Vremistevo ziva bolest,10 stepeni:envy:

4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Да не дојде до забуни и заблуди на темава, тоа беше сеуште само едно виртуелно кафе, со желба и за во живо ;)

Добро утро и од мене.

И јас сум со полошата половина на ратна нога од синоќе.
    Имам некои административни работи да завршам коишто се однесуваат и на двајцата и кога синоќе кога ги легнавме децата спомнав дека сум преуморна и мозокот не ми функционира, и нема да може да ги завршам, добив едно такво иритантно мрчење да ми падна мрак пред очи |( Ионака преморена и јас изреагирав несоодветно и тоа.
    Ми пропадна и вечерта и одмор и ништо не завршив па накрај изнервирана си легнав. :(
    Барем се наспав :D И малечката спиеше подобро. Ми се смилувала.

Ај нека ни е добар ден!

5. anina

anina Популарен член

Гледам дека кафето ви е послужено па ај јас малку за промена ќе послужам едно тортиче images.jpg
    Малку е чудно ама комбинацијата на шумско овошје и чоколада ми изгледа неоддолива.
    Денес, после три месеци блага депресија, станав рано. Доручекот е готов и само ги чекам дечките да станат. Спанковци на мама :inlove:
    Се е средено па како во старите добри времиња ќе дремам на Фемина 8)
    Освен ако не ми го преземат лаптопот малите.
    Имајте пријатен дождлив ден;)

6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Елај си кај нас, заедно ќе депресираме овде :nod:

Abrakadabra, monik55, Eli23 and 10 others like this.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Ајде и од мене едно добро утро, дружино! :sun:

Ако денот по утрото се познава, мојов ден ќе биде крш. Од 5 саат само „заспиј-разбуди се“ правам. Мачкава споулаве. :devil:
    Едвај ве дочитав, вчера на роденден отидовме, па гледам и пијачки и се' сум пропуштила. :|
    Претпладнево имам да завршам лекарска обврска, ама надвор ветер разнесува и не ми се станува од кревет. :yawn:

И јас сум се поправила како што приметувам, ама никогаш на диети и режими не сум се ставала, па нема ни сега. Само малку пешачење ми треба и ќе се вратам во форма. Ама времево ме кочи, особено кога има магла и смог како вчера, зашто се убивам од кашлање.

Бидете ми поздравени, па може ќе се уфрлам подоцна! :*

8. referentka

Женчиња...знам дека прашањево не е за овде, ама ако го поставам во Општи прашања, ќе чекам една недела некој да ми одговори.
    Сакам да си купам сервис од оние коцкастите тањири.
    Прашањата се:
    -дали се купуваат на парче па да си направам јас сервис?
    -која цена се ?
    -каде да одам да прашам, да ги видам ?
    -керамички или аркопал ...?

monik55 and Petar80 like this.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Гласам за аркопал. Колку пати ми има паднато и преживеала чинија од аркопал. А и поубаво делуваат. Едно време гледав на парче во Карфур, па во Верото во Џамбо, ама сега не знам со сигурност да кажам. Исто важи и за цената, ама водејќи се по логика, како што бидува се' кај нас, она што е на парче ќе те чини повеќе отколку сервис.

Abrakadabra, ninja35, Eli23 and 4 others like this.
  10. menelele

menelele Популарен член

@referentka neznam odgovor na tvoive prasanja :) Samo sovet da ti dadam. Jas kupiv Luminarc crni i beli. Crnite se unistija odma od masinata za sadovi. Pa izbegnuvaj gi.

refka nemoze da ceka edna nedela, ja cesaat parite da gi potrosi:D

monik55, Eli23, Petar80 and 5 others like this.
  11. anina

anina Популарен член

ЈАс имам керамички коцкест сервис. Ги купив како цел сервис а не на парче. Ако најдев, можеби поисплатливо би ми било да ги земам само чиниите за гости ама не ги делеа. Моите се со филџани, големи чинии и три овали. А до сега чинија од акропал не сум видела :o

galapce, Eli23, Petar80 and 3 others like this.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Јас имам еден Луминарк. Не е нешто вака фенси, не се коцкасти, ама ако ми верувате дека неколку пати падната чинија од масата директно на плочки и ништо не и е!
    Само приметив дека и кај мене пројавиле некои сеуште нетолку приметни траги од машината за садови, а бел е инаку сервисот. За издржливоста им нема рамен сепак.

Инаку цените на сервисите одат од 1000 па нагоре. Зависи од парчиња внатре и квалитетот се разбира.

13. referentka

tanjiri%20porcelan-350x150[1].jpg
    Ваков облик.

Извинете што тупам, нема повеќе :bow:

14. danichap

danichap Moderator Staff Member

Кажи си дека се спремаш за во инстаграмО, та не врти одоколу.

15. referentka

Де па ти Дани, не ме разоткри....да неможе човек тајно ништо да сработи

16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво друштво :f:
    Да се запишам од сабајле на темава ... Да не помислите после вечерните журки на +/- 40 спијам цел ден :D!!! Ааа, читам „љубоморите“ што не се журкавте синоќа :lol:... Де, де, само се пиеше и јадеше :D!!!
    Денес втора смена на работа, па се мислам што да зготвам (facepalm)... Од „силната“ храна деновиве мислам некоја тестенина, без мевце... Нема „лавови“ дома да чувам (facepalm), нека постат малку 8)...
    За чинии појма немам каде и какви има во градов!!! На свадбата добив 15 сервиси, а нешто слабо ми оди кршењето :D!!! Ама Рефи, сепак извести не ако најдеш коцкасти од акропал... И јас сакам едни такви (facepalm)...
    @anina и @Abrakadabra добредојдовте назад во темава :hug:... Недостасувавте!!!
    Имајте убав ден...

vremenska-prognoza.jpg

17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мислам имаше во веро на парче.

18. darcy

darcy Популарен член

Пак се јадело пиело тука... Јас вчера заглавив на работа, па трчав на фризер, па дома бебуш да го видам, да јадам уз пат, пуштам машина (втора од повеќето за сега после зимувањето), бањање на бебо и двајцата си заспавме :D

19. Annath

Annath Форумски идол

Од аркопал на Луминарк земи си, ама спреми се да ги миеш на раце. Јас имам длабоки чинии што ги користам секојдневно, избледени се апликациите од машината за садови. Имам и сет од чинии за десерт и филџани, нив на рака ги мијам. Инаку тие ми се од мајка ми. Им се токмам на еден сет филџани да си ги купам, три години, ама нив нема да ги ставам во машина, на раце ќе ги мијам. Ако ги купам де. Многу ми се лични овие од Луминарк, ептен.
    Иначе и керамика не ти е лош избор, ама ако имаат апликации, некои може да ти ги вади машината за садови. Зависи од керамиката или од производителот, ама немам поим. Кај мене на едни керамички сервиси апликациите немаат гајле од машината за садови, не се мрднати, а на други се избледени. Па што знам што е подобар избор... мада јас би се одлучила за аркопал :D

20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

здраво друштво:hai:тука сум, да се шкртнам.Касно се уклучив од сабајле ме фатиа со работа немав време ни кафето на рат да го шмркнам.Од пиење синојка не можам глава да кренам,:tmi: се читкаме поздравче:*

Thread Status:
Not open for further replies.