Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    На vitamina, Sky-butterfly, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Го видов уште тогаш кога го постира, сега се запрепастив што не сум кликнала лајк. :tmi:

@Lady Phoenix еве ја темата, ставај слико.

Едит: си ја нашла. :)

На vitamina, Eli23, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @danichap спалната ти е сон, ептен по мој вкус. Иако негувам средно минималистички стил во станот мој, пошто многу прашина се собира - од напред над главна улица сме, позади паркинг и градилиште, сепак гледам и фино да биде, а не само празно.

@LivingGlam, ај да видам од што имам асално сликО и ставам за најмногу 5 минути. :)

Турив.

На vitamina, Eli23, DVAANGELA и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    И ние со мм се ваква комбинација,

На DVAANGELA, Annath и referentka им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @LivingGlam ја ѕирнав странава што ја линкаше. Многу се пронајдов во напишаното, не си единствена. :D

Kuća ovog osetljivog i miroljubivog stvorenja njegova je školjka i porodični krug je centar njegovog života. Ovakva osoba svoje slabosti nadoknađuje tako što život organizuje do detalja, stalno se pridržavajuci svojih principa. Nepoverljiva je i pazi da se ne otvara pred bilo kim. Ume da se izrazi samo u porodičnoj intimnosti ili u uskom krugu brižljivo odabranih prijatelja a vernost u ljubavi i prijateljstvu stavlja na prvo mesto.

Devica – Rak je daleko od toga da se oduševljava na prvi nalet, ne daje se olako i gaji jednu vrstu stidljivog ponašanja, više u moralnom nego u fizičkom smislu, što od nje čini veoma taktično biće, osetljivo, iskreno i blago. Ponekad se, međutim, pokazuje kao suviše ukočeno. Pošto ne ume da rizikuje, ova osoba propušta prilike u životu, i to one koje valja zgrabiti odmah čim se ukažu. Ali zauzvrat, ona nije bez sposobnosti prilagođavanja. Ako mora da donese neku odluku, ona to čini sa velikom brigom za detalj. Ozbiljna i skromna, pokušava da zauzme mesto za koje misli da joj pripada, ne gajeći preterane ambicije.

U ovoj kombinaciji vidljiv je poznati sentimentalizam Raka koji se meša sa cerebralnom logikom Device, tako da dolazi do borbe unutar ličnosti u kojoj je pobednik čas blažena mašta jednog čas intelektualne težnje drugog znaka. Rađaju se sukobi koji ovu ličnost čine „neodoljivom“ za druge, ličnost koja je čas spremna da popusti entuzijazmu, čas se u potpunosti pokorava razumu, ali koja nikada ne zaboravlja onu drugu stranu svojeg „ja“, u senci njene unutrašnjosti. Svakako je prednost nositi dve tako suprotne ličnosti u sebi jer to čini ove osobe posebno nadarenim da neposredno sagledaju suštinu svake situacije…

– Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika i porodičnog života. Vi ste mirniji, stidljiviji i osećajniji nego tipična Devica i dajete prednost kućnom i porodičnom okruženju. Sanjarije Vas stalno vezuju za detinjstvo i vode Vaša osećanja i izbor. Spontani ste samo kada se osećate potpuno sigurno; tada otkrivate da ste luckastiji više nego što pokazujete. Vaše glavne ljudske vrline potiču iz činjenice da nikada ne zaboravljate svoje korene, niti iskustva koja ste stekli u životu. Vaš autoritet je uvek obojen izvesnom brigom za druge – imate odličnu intuiciju pri ocenjivanju ljudi i često se okrećete tuđim željama i potrebama.

Emocije su Vam veoma jake i sa Vama se mora postupati veoma pažljivo. Strah od ismevanja ili kritike, ponekad Vas čini diskretnom, diplomatičnom i konvencionalnom osobom; zbog izražene osetljivosti, podložni ste uticajima sredine i težite da vidite život kroz druge. Mašta Vam je bogata ali ono što želite nije uvek realno. Vodite računa o svojim raspoloženjima, moglo bi Vam se dogoditi da sve shvatate previše lično.

Nadvladani osećanjima kojima ne možete da zagospodarite, potreban Vam je zaštitnički oklop, mekani omot koji Vam daje sigurnost. Vi ste biće bogato prelivima i sposobno da pomiri san i javu. Još ako bi malo izašli iz svoje školjke, uvideli bi da svet nije tako preteći kao sto zamišljate…

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Кoлку требa дa е вaлкaнa кoлaтa зa дa ти јa врaтaт oд 2 перaлни?
    :^)
    Знaчи oд кoгa трубaм дa јa исчисти.Дури ни бoјaтa не и се пoзнaвaше. Стрaшнo е неoгoвoрен,мoрaш дa збoриш секoј ден пo 6 пaти.
    Убaвo времевo денескa дa излезaм дa зaвртaм некoј круг.
    Грaв не сaкaм дa видaм,ми скиснa.Денес пилешки џигери сo кaчaмaк.

На Peco, menelele, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Ам ти реков... Ај после и ќе читнам, подобро да те запознаам.

На Annath, Petar80, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден,си подлегнав пак додека се излуфтира дома и се разбудив пред малку.Ич не сум добро,тешко ми е на душата а немам на кој да се искажам.@MacenceEna Најсреќен роденден,среќа,здравје и пари.Порано и јас читав хороскоп,но оддамна не сум,не ми е текнало.Инаку сум Рак подзнак Шкорпија.Убитачна комбинација,некогаш и јас самата не можам да се истрпам а не некој друг.Ама тоа е многу ретко,хахаха,имам и добри моменти.Немам СликО во темата не знам Оти:^)ако имам време можеби и ќе ставам.Ручек имам,може пак да си легнам,белким ова депресивно расположење ќе ми мине(waiting)

На menelele, vitamina, Sky-butterfly и 10 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Тукушто добивме покана за вечер за луперај кај кумовите...
    Го сакам таквото собирање, се опуштаме со храна, пиење, музика, без напорни муабети, политика, надмудрување, фалење...само забава.
    Единствена лоша работа е што кумата нема осет кога се спрема храна...влегува во некој свој филм и спрема Х5 .... како да готви за 20 луѓе...И само напнува да се јаде...(facepalm)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, menelele и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Хаххаха, ова како за некоја баба да правиш муабет, а не за жена во нормални години.

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Абе 36 има...ама ете, сака да се докажува ..... а ја бива во кујна, не дека не ја бива...

На vitamina, DVAANGELA, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кој се пријави дека изработува натални карти ;)
    Јас сум девица со подзнак лав,месечина во близнаци...
    Не коментирам за себе,оставам на другите да кажат:rofl:
    Негооо,за тие што читаат(веруваат) хороскоп, само да знаете како се пишуваат :lol::x

На vitamina, Sky-butterfly, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Хахха, знаеме како се пишуваат, затоа и не веруваме. :rofl: Инаку, добредојде во клубот на девици. :)

На vitamina, Petar80, friendy и 4 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.346
    Допаѓања:
    278.726
    Не дека многу нешто верувам во хороскоп ама знам некогаш да читнам.Јас сум овен со подзнак стрелец.Особини од овен немам многу,не сакам воопшто да доминирам,не сум упорна,...Стрелецот изгледа повеќе доминира.А мм е водолија ,а маж водолија имаме на темава така да си знаете се :nod:
    @MacenceEna среќен роденден,се најубаво:^:

На vitamina, Petar80, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Среќен роденден @MacenceEna :^:

Ќе мине ли неделава, еј?!

На vitamina, Petar80, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.210
    Се прашувам дали ќе се најде некој/а да се смилува да ми донесе чајче со мед и лимон на работа... уствари, лимон и чај имам, мед немам... грлово ме утепа :(

На vitamina, friendy, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Да знаеш колку убаво знам да масирам...одма ќе ти помине и настин и сЕ:nod::nod:

На Peco, vitamina, DVAANGELA и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.210
    Грло масираш? :P сакам масажа...

Сега се видов во огледало, жар ми е... што да правам што да чинам....

На referentka, vitamina, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    ^ јас синоќа си спремив од тоа млекцето со карамелизиран шеќер и малку путерче..мене ми е превкусно!
    да беше поблиску ќе ти правев :)

На referentka, vitamina, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.067
    Допаѓања:
    110.866
    Среќен роденден и овде Маченце, да си ни жива, здрава и среќна, уште многу убавини да направиш и ајде, кога сестричка за дадата?

Кога сме кај хороскоп, што би рекле на девица, девица, девица? Знак, подзнак и месечина, оу јеа :rock:

На Annath, kukla21 и MacenceEna им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.