Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    Добар ден дами и господа.
    И јас се пријавувам за маникир ајде кога да се збереме и правец кај Витаминка.
    Вчера не искочивме нигде лошо ми беше ми отече стомакот како 6 месец трудна да сум,сабајлево спадна добро е:)
    Мужми ме изненади со автобуски карти за во Солун за Вторник:inlove:
    Денес слабо кеме има е слободен принцот и плус сами сме дома па знаете утакмици ова она.Убав ден на сите:*

На Peco, Mrs.Bass, Abrakadabra и 11 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не ми е прв пат да одам - ама овој пат беше исклучително кратко!

На VladeMila, Abrakadabra, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.208
    @green.eyes си го ценат занаетот таму, затоа. Скапа е стоматологијата - се што се користи најчесто е за една употреба, а чини многу да го набавиш, затоа е скапо. Кај нас на матичните стоматолози фондот (читај некои безвезе комисии што врска немаат од стоматологија и реалните трошоци) ни ги одредува цените, затоа сме поевтини, а нас дефинитивно не ни се исплати така да работиме. И тие цени што моментално ги имаме, високи се за голем дел од популацијата (притоа не зборам за оние кои имаат пари да платат маникир и фризура и побрзо на тоа би ги потрошиле, отколку на забар). Па додека не ни се подигне стандардот, ќе работиме со дампинг цени |( а можно е во скоро време стоматологијата да биде целосно приватна, односно да иде со конкретен пакет на осигурување за кој ќе се плаќа посебно.
    @Lady Phoenix мило ми е што ја имам твојата доверба, се надевам ќе имам шанса да ја оправдам :D

На VladeMila, Peco, Peppermint и 13 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еве јас кревам рака дека ќе се тинтрам ама на забар не одам!!

На mareane, JuLleE, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да дојдам јас со тебе да ти го држам стравот

На Annath, DVAANGELA, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    цук - веќе влегол во коска. да ми бапнат целосна анестезија одма ќе одам.

На Annath, Petar80 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Значи си ја довела работава да влезе до коска . Ете Ането ќе ти стави анастезија појди кај неа

На Annath, DVAANGELA и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Или пак ако се нафаќаш јас да бидам Анастеозологот

На Annath, DVAANGELA и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не ме разубедуваш.. Сум се скарала со таа професија :)

На Annath, Petar80 и ninja35 им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Кога ќе ти дојде зорт....ќе одиш и на скарано :D

На JuLleE, Annath, Abrakadabra и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа признавам!

На Annath, Petar80, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Annath , јасно ми е се тоа, ама пак е ненормална заработувачката што ја имаат овде. Еве, истата работа ја правев јас во Скопје како другаров на сопругот овде. (ми вадеше живец и после го затвараше забот). Се на се, со анестезии, целата процедура ме чинеше околу 4000 денари вкупно (приватно, не преку фонд). Другаров овде си платил 1450 евра. Не можам да сфатам.

На Glasna, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добар ден, друштво !

Уххх, што што е убаво времето надвор :sun: ! Бев на кратко по некои работни обврски, а нашиов народ кафенише 8) и се пече ко гуштерине на сонце на плоштадот и по кафулињана. :emo:

На контрола на забар одам секој втор месец - во Круна МС.
    Мислам дека веќе 5- 6 години како одам кај нив. Само во последно време, многу гужва имаат.
    А летен период е гунгула од иселеници и нема шанси да закажеш.

Навиката за редовна посета на забар ми е наследена од моите родители, зошто и двајцата беа во здравство, па така ме воспитале, да водам водам сметка за нив.
    Па кога ќе се размисли убаво, едни заби имаме и ако не се грижиме за нивната состојба,
    ќе ги менуваме за порцелански :lol:

Добри ми се забите :D, можеби дека не јадам често слатки - сепак одам и редовно на контроли.
    А страв од забар повеќе имаат мажите, некако ич не знаат болка да истрпат.

На Eli23, crazylady, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    @Abrakadabra Дали не мислиш дека твојата грижа за забите поминала во опседнатост? Не мислам ништо лошо но мислам дека е бесмислено да седиш и чекаш ред секои 2 месеци а да немаш никаков проблем со забите, мислам дека на 6 месеци е сосема доволно. Велиш едни заби имаме? Имаме едно срце еден желудник, .... Ако така размислуваш тогаш треба секој ден да одиме да прегледуваме по еден орган и животот да го поминеме во страв. Заби се поправаат и менуваат, но за некои други органи нема резерва.
    Искрено мислам дека ова веке ти е навлезено во фаза на опседнатос со забите, пред некое време гледав документарец каде особа се плаши да гризне јаболка да не и се скрши забот, мие заби после се што ќе касне секоја вечер пред огледало ги светнува со конец... Грижата за здравјето е добра работа но се додека не помине во нешто друго.
    И, што ти вели докторот дали е во ред секои 2 месеци да одиш на стоматолог иако немаш баш никаков проблем со забите, ниту пак може било што да направи освен зини затвори уста и чао, а си чекала саат време во ходник? Дали не мислиш дека голем дел од твоето време трошиш залудно?

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    колешке да не пукнеш ме пресмеа! така најубаво се разбира турски со чичко гугл

На Abrakadabra, Lady Phoenix и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Annath елај си при мене :hug:, на другарка ми прошлата недела за умртвување на корен (root canal)и земаа 3000 долари, а мене за три заба порцелански во Мк ми земаа 150 евра пред 8-9 години, ми се скрши еден при пад, два ми шилеа и третиот нели да се намести.

Да ви кажам нешто што ме мачи веќе неколку дена, не се замарам многу ама ептен ми е неубаво некој да има толку лошо мислење за мене.

На кумот мој сестра му веќе некое време не ми прави муабет, не ја гледам многу често не сум ни приметила ама за Божиќ јас и пружам рака да се поздравам таа се заврте на другата страна, поглупо во животот не сум се почувствувала.
    Знам дека жената не не сака многу, многу мисли дека кумата повеќе не почитува и ни обрнува внимание на нас него на нејзината фамилија ама ај тоа е нејзин проблем, не навлегувам до толку во такви ситничарења.
    После се разотидоа гостите и си викам ај да ја прашам жената што и е проблемот, се мислам не ми текнува нешто да сум ја увредила или било што, лелеееееееееееее кога ми се сврте, што има таа со такво мизерно створение како мене да разговарала, со какво лице сум и се обратила кога сум се смејала за ќерка и дека немала деца, сум рекла, каква жена била таа што не можела да роди, не знаела каде Господ гледал кога на такви како мене давал деца, не сум заслужила јас мајка да бидам.:x
    Било што друго да речеше дека сум рекла ај можеби и ќе си речев може нешто сум сакала да се нашалам па грешно било сфатено ама после целата борба моја за деца да се потсмевам на некоја што нема деца тоа ни во кошмар не може да ми се случи.
    Не сакаше ни да каже ни кој и кажал, од ово поголема глупост нема значи да те вплеткуваат во сплетки безвезе, и реков дека не сакам да се колнам во децата дека такво нешто никогаш не ми излегло низ устата, само и ја поткренав маицата да ми ја види лузната од горе до доле на стомакот заради операции за да ги имам тие деца кој не сум ги заслужила. пак не прифаќаше дека не е вистина и ја оставив што сака нека си мисли, јас знам дека совеста ми е чиста.
    Ми се јави кумата денес, золва и се конфронтирала со личноста, која сеуште е анонимна и као признала дека го измислила муабетот и као сакала да ми се извини золва и, сега не сум многу злопамтило ама на нешто што јас воопшто не сум ни рекла таа ме исколна, ме направи мизерно створение итн и сега треба да примам извинување.
    Највеќе што ме нервира во целата збрка е што женава ме знае од кога сум родена, не сме блиски нешто посебно ама пак како и да е 35 години ме познава, како можела воопшто да поверува дека јас такво нешто сум рекла, не дека сум светица или нешто, знам и јас некогаш г*мна безвезе да изедам ама да поверува дека сум се измевала на било кој за немање деца е тој дел не можам да и го простам.

Е така реферат си изнапишав, ми олесни малку на душичката, кој дочита ќе ја/го частам.:lol:

А да ви кажам дека денес кај мене е 17 степени, вчера ќе поцркавме од жешко, денес греење уклучив.:drunk:
    :swear:

На kjukli, kristina.k, Doozy и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.208
    Да си дојдам @bittersweet не ќе ми е лошо, си признавам. Сите странци со кои сум стапила во контакт кога ќе им кажам што работам, одма „аууу, па ти богата си“. Да, ако бев некаде надвор, овде во Македонија тешко. Не дека немаме богати забари, ама се бројат на прсти, а и богатството не им е баш од забарство, туку од нешто друго.
    Во однос на тоа што ти го рекла жената, и јас се чудам - се чудам на тоа како потпаѓа под туѓо влијание, а тебе те познава цел живот... да не те знаела, полесно ќе простиш, ама вака... што знам, да сум на твое место, контакт со жената само ради реда би имала. Ништо повеќе.

@Strumka јас не сметам дека @Abrakadabra залудно си го троши времето. Некогаш е потребно почесто да се посетува забар. Да, некое непишано правило е да се посетува најмалку двапати годишно за контрола, меѓутоа, ако таа смета дека треба почесто, зошто да не го прави тоа? Тоа не значи дека и е опсесија, туку дека внимава на целокупното здравје. Ако не знаеше драга моја, од забите може многу големи здравствени проблеми да настанат, нивното расипување и вадење е најмал проблем. И онака сме нација која скоро и да не води грижа за забите (мило ми е што гледам дека кај помладата популација се менува тоа, иако во мал број), па ништо не чинат тие редовни прегледи на кои што може навремено да се откријат потенцијални проблеми.

На Glasna, kjukli, MilaP и 12 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Бибер знам дека си знаеш,ама такви личности што колнат и не ти требаат.Не е сеедно секако но ти си имаш доволно проблеми како што и секој човек де и колку што можеш држи се на страна.Прости заради твој мир во душа а таа се покажала каков човек е.

Денес полниме девет месеци,дали е скок во развој незнам ама цел ден кенкави сме.
    Прошетавме низ град,јадевме пица и сега чекаме да дојдат да ја земат внукам.Заљубена тинејџерка и моја прва слабост.

Денес за ручек копани со ориз и риба остана од вчера.

На green.eyes, kristina.k, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Moram da gi pofalam Mk zabari (ne site, tie sto mi gi napravija mostovite) deka 10/10 ja zavrsija rabotata. Site ovdesni dr. imaat prasano kaj gi pravel.
    Za plomba ili dr. sitnici mnogu slabo. Se sto bilo napraveno vo Mk se bilo po 5 meseca prepravano ovde.
    Jas imam jako osiguruvanje taka da se drugo osven mostovi sum napravila ovde. Realna cena neznam zosto se e pokrieno preku osiguruvanje (pa i belenje, ,3 pati god. cistenje....) i ednas napraveno nemalo potreba da se vrakam nazad na istiot zab.
    Znam luge koj pravea nekoj raboti vo Mk i koga dojdoa ovde 300komplikacii izlegoa, pa gi fati u bestraga skapo.

Последна измена: 14 јануари 2016
    На green.eyes, Abrakadabra, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    259.569
    А така со мерак ве читам сега .
    @referentka јас неам ни 30-ка, а носам диоптер 2,5 и без нив неможам ни да погледнам во монитор, така да не е од старост, од начитаност е.

На crazylady, vitamina, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.