Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Јас тебе како девојка те памтам :) Нека ти е живо и здраво синчето !

На VladeMila, WORRIED.BT, kristina.k и 7 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    259.567
    Фала :*
    Сега иам едно мало палавко кое не спие од ко е роден :doh:. Јас сум хронично ненаспиена. Мислев дека кога ќе престане да цица ќе спие ама не бре сега бара млеко или сок, битно цуцла да има во уста :).

На kristina.k, vitamina, AIT и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добро петочно утро !

@galapce зошто ја смени латиницата 8-| ?
    А баш ми беше веднаш препознатлива и кул со напишаното на латиница.
    Вака, со коментарите на кирилица, не те распознавам во темава :lol:

Ај да турам кафе - повеќе сме некако тука во последно време, па еве повеќе шољи.
    @LUCERKA ми ја нема нешто на сабајле за помош околу кафето :?:

barista-coffees.jpg Coffee-Appreciation-inner1.jpg

Ајде уште петоков да се издржи, па на викенд за уживкање ^_^

На LUCERKA, Val-Dim, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.206
    Дoбрo утрo oд мене, јaс рaнo стaнaв денес.
    Ве читнaв нaтенaне, приметив @AIT ни се врaтилa :D Дoбредoјде нaзaд, навистина недoстигaше!
    Се нaдевaм декa ќе се прoнaјдеш вo темaвa ;)
    @kukla21 мoжнo е дa е oд пaстaтa. Иaкo не мoрa дa знaчи, мене пoвеќе ми oди пaметoт нa блaженa сoстoјбa :wasntme: не ме кaрaј aкo сум згрешилa, чекaм oд тебе дa се фaлиш.
    А штo се oднесувa дo пaстaтa, никoгaш не ги препoрaчувaм Кoлгејт, пoштo ми се чистa кoмерцијaлa, кoлку и дa се oбидувaaт дa ме убедaт вo спрoтивнoтo. Пример, ми јa дaдoa прo рилиф дa јa прoбaм, oти кoгa фaти лaднoтo, сите зaби ме бoлaт штoм oтвoрaм устa. Не ми пoмoгнa вooпштo, a пoвеќе oд месец денa јa кoристaм. Јaс нaјтoплo ги препoрaчувaм Sensodyne, oд личнo искуствo. И другите медицински пaсти не се лoши (Parodontax, Lacalut, Elmex).

На VladeMila, WORRIED.BT, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    261.847
    Имам и јас другарка стоматолог и истиов муабет ко @Annath ми го кажува секогаш за Колгејт. Беше застапник за еднен од трите брендови препорачани па затоа мислев е поупорна ама ете има нешто.
    Јас Вадемекум (мислам така е името) користам во последно време и фино ми е. Наредно sensodyne ќе купам, да ги послушам докторкиве :)
    Јас не се плашам од стоматолози, најверојатно дека често одев како мала, си имавме ритуал со дедо ми. Одам и сега, најчесто за забен камен.

Добро утро на сите, жива ненаспана сум утрово!

На resenska, Abrakadabra, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    Што убаво сте се дружеле и вчера.
    Јас на работа многу работа, дома триста обврски и пред да легнам само ке отворам да Ве прочитам и толку.Немам сила ни да типкам, плус латиницата не ја сменив па реков да не бидам напорна.
    Утрово пак вечното прашање пред плакарот : Што да носам денес ??
    Цел живот се едно исто прашање секој ден...си здодеав и себе си и на на мм.
    Ми вика ,,не ми збори така, ми правиш грижа на совест...како да ти бранам да купиш нешто, излези и купи си,,
    А не е дека немам, туку некако вољата ми е даун.
    Од што сум даун ништо не ми стои убаво, ни шминката не ме разубавува.
    Секој Јануари ми е вака.
    Зошто??
    Незнам.

На Abrakadabra, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, VladeMila и 16 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    101.601
    Добро утро!
    Надвор дува ветар како Кошава во Белград.Каква разлика во времето вчера и денес.Па после нема да се разболуваме.
    А сакам до гробишта да тркнам денес се прават 17 години без татко ми.А ми фали како да не поминал ни еден ден.:(
    Гушнете си и родителите иако несвесно ама со секој одминат ден се се подалеку од нас.
    Убав ден :hug:

На Abrakadabra, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    Штом има кафе,од мене појадок.
    FB_IMG_1452845939448.jpg

На Abrakadabra, VladeMila, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утрo.Кафето послужено и полека го пијам а надвор пласти снег,децата се пресреќни,а јас многу па и не го сакам.Вчера ме немаше ,бев со син ми,не можеше да оди,па не го пуштив на училиште,денес отиде ама го мислам.Му реков да не трча,да не оди брзо но колку ќе послуша не знам.@danichap,го разбрав тоа што си ми го пишала ти благодарам на помошта,и други ме советуваа да ѓи тужам да барам отштета но мене тоа навистина ме ми е важно.Сакам да го остават на раат да не се плаши кога ќе треба да оди на училиште.И училиштето има голем пропуст направено,немало наставник кога биле на пауза во училишниот двор и кога го виделе син ми повреден не повикале брза помош.За тоа ќе им го пратам мм нека се разбере тој со нив.Денес син ми е подобар а јас зомби,од мислење што и како можело да биде ми се подува мозокот.Навистина сум зависна и јас од темата,сите ве чувствувам блиски а ни една не ве познавам.Битер јас добив бокал вода,но не од мм,од малиот син.Во исто време ме разбуди и ми го изми лицето.Сега се потсетив и се изнасмеав,но тогаш и баш не ми беше смешно.Ајде на балкон по едно цигарче,ме зеза мм,вика пушачите не умирале од никотинот туку од воспаление на плуќа,Се тресат на ладното.Убав ден

На Abrakadabra, Val-Dim, VladeMila и 19 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Добро утро

ќе се напијам од вашево кафе и ќе апнам од вашава пица оти немам воља да станам да си направам.

Ме фаќа некоја паника за времево, патиштата, реновирањето, да не утнат нешто оти нема да бидеме во цел процес до крај присутни...веќе знам кој се токми што/колку да ми бара :doh:.

Плус и јас немам што да облечам:P.

Безвеза пак.

На bittersweet, Abrakadabra, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.206
    Вечната дилема, да не знаеш што да облечеш... не е дека се нема... додуша, јас не се замарам многу со облеката, битно ми е да е удобна и практична, и секако чиста. На работа можам да одам како сакам облечена, секако носам униформа. Ама си признавам, како женско не сум се замарала многу околу облекувањето... што имам, тоа носам. Купувам ако начекам нешто кога сум излезена, инаку наменски не.

Мавнав еден пица кроасан... и уште ми се јаде :( како да го сопрам ова апетитов? :(

На bittersweet, Abrakadabra, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    И јас..што е ова депресија ,,ме мава,, а ваму апетитот на ниво.
    Што работа ќе беше ова, само на јадење да се мислело.

На Abrakadabra, VladeMila, kristina.k и 7 други им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Добро утро!

Ајде малку позитива од сабајле, ве гледам некако сте down. Јас немам гајле со облеката, од дома си работам. :D А и некако... од никогаш не ме интересирала облека. Имам два пара омилени фармерки, плус некое квалитетно парче и тоа си вртам. Повеќето парталчиња (што сум ги купила онака ефтино колку да имам повеќе облека) се назад во плакарот и никогаш не ги облекувам... Викендов веројатно ќе се подновам со нешто, ми требаат уште едни добри фармерки. :tmi:

Ич не ми се стануваше утрово... Ама ај, уште малку време остана пред да се блокира феминава па ќе си типкам на раат. 8)

@galapce не те познав со новиот аватар. Пицата е... :u:

На bittersweet, Abrakadabra, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Здраво и од мене.
    Некако денов без врска ми е,а и вчера вечерта ништо поарно не ми беше.
    Сум си легнала пред 23 часот.
    Не дека има причина,туку едноставно така ми е.
    Од времево ќе да е.Ќе не сотре,какви температурни разлики.Ме врти де колено,де рамо,де глава боли онака пед**ски:envy:Ни апче помага,ни ништо.За фудбал не помислувам.
    Ај белким нешто ќе се смени денеска,ќе ме размрда на арно.

На Abrakadabra, VladeMila, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.206
    Е па депресијата те тера на јадење... јас кога сум депресивна, само на јадење мислам... а сега не сум депресивна :?: до времето е... зима е :?: (си се тешам де)

На Abrakadabra, VladeMila, kristina.k и 8 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Сфаќам депресија, ама нешто лошо да ти се десило или да очекуваш да се деси, ама од нигде-никаде да се разбудиш без воља ??
    И претходно вака неколку пати ми се има случено, и после ќе ми текне дека сум сонувала нешто неубаво и како кабаетлија се осеќам.
    Ќе видиме до после дали ќе се сетам или намерно се правам депресивна за да јадам 8-| и да имам оправдание од каде тој апетит:nod:

На Abrakadabra, VladeMila, ALISA0000 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ах драга Вал-Дим, тоа ми е базирано на искуство повеќе, отколку на теориите во хороскопскиве книги. :$ Многу жени-јарци ме опкружуваат и во поголема мера немам убаво искуство со нив и не ги доживувам баш најдобро, ама како и да е, беше повеќе за забава мојов „хороскоп“. :D Дури и ги пофалив тие што убаво или нормално сум ги доживеала. :P За секого по нешто позитивно и негативно. ;) Еве, тука на форумов имам, за среќа, само убави искуства со јарците меѓу вас што сум ги запознала виртуелно. :hug:

Мила, со здравје да си го користиш новиот телефон, и јас сум во исчекување на нов. :)

За вечниот проблем на жените наречен „немам што да облечам“ не знам што да кажам. Понекогаш и мене ме совладува, а понекогаш „киснам“ во едни исти алишта кои ми се најудобни. Еве сега ме гази. Имам сега блузички/џемперчиња, ама немам здолништа. ]:)

Апетит на ниво, во депресија некоја бев за празниците, ама сега кога поминаа - ми се врати малку ентузијазмот и расположението од претходно.

Моментално чекам да снема струја, има некој дефект кој вчера само го закрпиле, а денес ќе го поправаат. Вчера пукна сијалицата - летна лустерот, се стопи нов продолжен кабел... Изгледа толку добро закрпиле.

Фала на појадокот, од кого и да беше и многу се радувам сега кога @galapce ни пишува на кирилица. :clap:

На bittersweet, Abrakadabra, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Сега ми светна...вчера денес 90 отсто од тука сме даун.
    Значи,до времето е,не е до нас.
    Или до сармите :?:;)?!

На Abrakadabra, VladeMila, WORRIED.BT и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ќе да е до времето и биометеото. :P Не џабе велат јануари е најдолг месец, па од таа негова бесконечност не' зафаќа депресија. Постпразнична.|(

На Abrakadabra, Peco, kristina.k и 10 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Нема дилема,тоа е:doh:

На mareane, vitamina, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.