Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се направив и јас како тинејџериве а дојде 12 јас се ококорувам,ни ми се спие ништо,тогаш ми се јаде(како би лапнала една палачинка ама со сирење),дремам до 3 саат пред лаптоп а наутро не можам да се освестам.
    Од утре заминуваме на село 2-3 дена незнам што ќе правиме без интернет,ај децава туку и ние големиве.(facepalm).Ќе дооќоравам пред телефонот.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас живеам сама во 90м2 и пак не ми стига место. Имам толку многу шминки и накит што стварно не знам како ќе ме биде кога ќе се мажам. Инаку за се што е во врска со складирање и декораџија нарачувам од Алиекспрес или Е bay. До џамбо додека стигнам пола град треба да го поминам и повеќе бензин да потрошам. А и некако од деца и гужви вриштење имела ме фаќа.

kristina.k, vitamina, Petar80 and 6 others like this.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Ајде народе. Јас се прејадов. Уф.
    Двете деца спијат. :lol:
    Јас малку да уживам на мир.
    Не напраив вистинско слик0, ја успивавме малата до 12 и тогаш само навалив.

40da85c2c4cf184a3da3d274df19fc617f-w=1024-h=769.jpg download.jpg palacinki.jpg

4. friendy

friendy Форумски идол

^A шо, ти се најаде прво па после нудиш!? Се исплаши да не ги изедеме пред тебе, нели!?:hai:

kristina.k, vitamina, Petar80 and 4 others like this.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Не можам да ја тагнам Јуле што ме активирала на темава женечето :*. :* тука сум бе жени,кај е храната таму сум и јас. :D поздрав до сите,ќе се активирам почесто.Ве сака ваша ЛУДО :*

6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Хахаха, како да не се плашам. Некни сите се исповедаа кој колку јаде благо. Страв ме фати. :rofl:

kristina.k, vitamina, Petar80 and 4 others like this.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Е во овие моменти ми фали да сум трудна....ќе одев да си купам палачинки :D но секој ден јадам најлепше жење големо млечно со бел крем внатре обавезно тоа ми е дозата :D

kristina.k, vitamina, Petar80 and 5 others like this.
  8. toogood

toogood Популарен член

Ovaa godina go dobiv najubaviot i najznacajniot poklon za mojot rodenden.
    Poklonot e pismo od radioloskoto ispituvanje na koe stoi deka imam nesto no NOT CANCER. Bas taka.
    Doslo vreme da se raduvam i da imam nesto ama vazno ne e rak bare do Juni koga me ceka novo snimanje.
    Kako rabotite vo zivotot se menuvaat.
    Nakaj doma si pivnav edno kafence i si kupiv cizmicinja koj nisto ne mi znacat ili ne mi znacat tolku kolku novata boenka.

9. Eli23

Eli23 Форумски идол

@toogood баш ми е мило за убавите вести.

Добро утро, ајде станувајте!
    Ајде буџетари на работа на труд. Пишете нешто.

download (2).jpg

Peco, toogood, kristina.k and 16 others like this.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Добро утро и од мене.Станата од 7.
    Шминкерај немам,целата козметика ми е во купатило,во едно плакарче со фиоки.Имам желба да имам тоалетна масичка со огледало,ама никогаш не ми дошло да ја реализирам.Имам маса и стол,само огледало ми фали.
    Можеби и дека не се шминкам многу,не ми е зорт.
    Накитот ми е во фиоките во спалната,дел и во кутии.

Вчера и ние бевме гласни во навивањето,ракомет најмногу сакам да гледам.

Наздравје кафе,јас моето одамна го испив.

Денес е Водокрст,строг пост,грав за ручек.Само не знам,дали по дома се работи и се пере?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро утро!

Викендашки одмарав баш ко што ми кажаа на лекар, добро малку само шетав во Саботата, и тоа ми помогна мислам повеќе да закрепнам од било што, освен тоа што синко се разлоши од патувањето па реши да удри на карлицата колку што може посилно. Е така видовме дека картицата закрепнала малце и удрииии... Ни фалеа неколку ситници за дома па купивме се во еден ден, стигнавме и до Тетово дури, а таму не изненади вистински снегот :D

Мм се насекирал дека се у едни труднички фармерки идам па ми купи уште 2 пара и едно маиче со бебе што ѕирка, пушти душа тетоецот :D Сакам кога вака непланирано ќе си излеземе и ќе си купиме се што ни треба :D

Е сеа не ве дружев многу ама па затоа одморив максимално. Темата ракомет и кај нас беше причина за многу нервоза и 4 празни шишиња скопско од литар ипол, две големи здели пуканки и едно бокалче ракија греана :D

12. ninja35

ninja35 Форумски идол

добро утро од мене...:)
    денеска ми е бејбиситер ден...:tmi:
    мора да смислам програма за цел ден...:punch:

Peco, Abrakadabra, ALISA0000 and 17 others like this.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Јас цело време си мислам дека немам нешто многу козметика пошто и не многу се шминкам.Ама кога утрово отидов да се зачешлам...налево...видов дека цела работна површина на огледалото во спалната, ака тоалета, е окупирана со триста креми и лосиони за телои лице, маска за лице, интеса лак...па кутија (од филџани) за накит, дезодоранси, лакчиња, шноли, парфеми....итн...и еден стик на маж ми...:D:D.Од сите наведени само антисмрдливците ги користам, се друго фаќа место.
    Јас викендов се понашав ко да сум на породилно нормално, али за тоа денес ќе ми биде недела- ист како кога си пон-сабота на работа...Чистење, пеглање, алишта, присобирање низ дома...
    Имајте убав ден и убав почеток на неделата.
    На здравје кафе:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро и од мене!

@mareane убав помин! :)

@Abrakadabra ме восхитуваш со новиве работи што ги дознавам за тебе. :mm:

@ph.orhideja нели е утре празникот? Патем и неработен ден е, па ќе се фрла и крстот и се' со ред... Знам дека утре не се пере, не се пегла, шие и слично... :?:

@referentka честитки за чекорчињата. Чекаме постапалки! :)

@toogood мило ми е за убавите вести.

Боже, колку е ладно, не ми се станува од кревет, а мајка ми ќе дојде за некои саат време. Вчера се изнагледав филмови. Еден дозавршив, еден цел изгледав и се покајав што утепав 2 саати на такво ср*ње. :doh:

По спортот не сум, т.е. по навивањето, зашто ме живцира. Порано гледав, ама со години веќе не гледам, се' е претворено во политика и не можам да ги преживеам неправдите, а во некоја мера и неспособноста на нашиве во одреден спорт (на пример, фудбал). Олимписки игри и уметничко лизгање со задоволство би гледала. :D

Шминки и козметика немам премногу. Дури имам многу малку. Треба да сликнам за Моето катче со шминки или како и да се викаше темана. Имам само тоа што ми е потребно, да не речам неопходно и од декоративата го собира во еден несесер. Па може и заедно со препаративата да оди во тој еден несесер, кога ќе размислам подобро. :makeup: Не сакам ништо на мегдан да чувам, зашто многу прашина ми се собира по дома и полудувам. За шминкерница, си купив едно биро што треба да ми изиграва тоалетна масичка, заедно со столче, со огледало (патем, треба да ги сликнам и да ги ставам во темата, ама ќе ми дојде мислење под мислење, никој ништо не става од вас. :P)

За депилирање - не се депилирам. Брзо ми растат влакната, па не ми се исплатува да се трошам на креми, ленти и слично. Со апаратче - нема шанси, зашто нема да личам на ништо додека стигнам за депилирање. На козметичар - скраја да е. Така што - бричот и секогаш кога треба сум мазна. :$

И така. Не знам како успевам секогаш олкави мислења д напишам. :$

15. menelele

menelele Популарен член

Ај добро ви утроооооооооо:sun:
    убаво надвор ладничко, да осетиме малку зима, да подишеме.
    Во саботата ги оставив беба и мм дома и си отидов на купување.
    и мм цел ден дома абе се туфкаше што да ви кажам. Ми вика абе не е тешка беба за чување него не се доседува дома. ААААААААА тука го чекав. Ја кога кукав на породилно по цел ден дома не ми веруваше и тоа секој ден тој еден ден и се мрдна.

Море само строго со мажииве, зошто ако им дозволиш на глава ќе ти се качат. Барем мојов е таков.

Ај убав ден
    И како беше она Јануари колку денови трае......
    кога ли ќе земеме следна плата:(

@referentka среќни чекорчкиња:inlove:

16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@Lady Phoenix
    Утре е Богојавление,Водици.Утре се фрла крстот и се свети водата.
    Но денес е Водокрст,строг пост.
    Задутре е пак Св.Јован Крстител.
    За утре знам,но за денес се мислам.Сега ќе ја прашам мајка ми.
    Имам еден куп за перење и пеглање.
    Ќе ве читам во лет.

17. mareane

mareane Форумски идол

Да денес е Водокрст (или кај нас Водопос),се јаде посна храна,а за работење незнам мислам дека се работи.Кај нас штотуку помина кумот со крстот,на таков начин се почнуваат Водици.
    За шминките да си кажам:сите што имаат ќерки дома ќе ме разберат:
    Откако подпораснаа незнам ни кај ми стојат ни ништо кога и да побарам нешто ми нема Нив лани кога реновиравме во детската им направивме убава шминкерница со еден куп полици ама никогаш не им е средена(затоа не ја сликам:lol:)
    Јас моите основните почнав во ташна да ги носам само тука се безбедни.Моментално малата е фасцинирана со лакирање,ги нараснала ноктињата за распустов како вештачки и само се лакира.:inlove:

Last edited: Jan 18, 2016
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добро утро , денес ладничко но убаво наликува на зима

19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

добро утро и од мене 6266.gif
    јас стандард за викенди по дома со мм и синко
    ладно е богами , права зима, вчера дури и снешко направивме, се прерадува малиот

@danichap среќен роденден со закаснување :e:

@referentka лесни чекорчиња на принцезата. туку кажи по кој рецепт ги правеше и чекаме сликО овде;)

20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Вчера ми излезе на фб меморис, да споделам. Мојот статус на фб напишан од далечната 2009 година како сум била исфрустрирана од невоспитани деца :tmi: :D
    Не се сеќавам што ме толку изнервирало па го напишав статусов. Кој знае колку ме мразеја родителите на фб, бидејќи тогаш јас немав деца. Или си велеја во себеси: чекај, чекај, ќе видиш ти :D
    Ама, одговорно тврдам дека моите деца не се и нема да бидат невоспитани и некултурни (fingers)

Имено, не го споделив статусот повторно, срам ми беше :$

Ај добро утро.
    Сега се спремам и излегувам. Ми треба свеж ладен воздух. Итекако ми треба. Да ми ја разбистри главата после бурна ноќ :doh:

Thread Status:
Not open for further replies.