Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Кај нас со месеци работи 24/7.
    И кога не сме дома по неколку саати.
    За струја сметка три пати поголема од твојата :( нутрибулет пута два
    Добра си ти.

vitamina, kukla21, Eli23 and 5 others like this.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не се грееме на струја, само бојлер, ТВ, лаптоп, фрижидери и машина за перење користиме во најнормална доза. Сметките се над 4000 секогаш, денешната - 5400. Некогаш и над 6000. Сто пати сме барале кај е грешката, не можеме да откриеме. Истекување нема, кражба нема, од каде овие сметки никому не му е јасно. Сме викале и електричари, никому не му е јасно. Ако некој има идеја, нека ми пише, стварно сме очајни околу ова, повеќе од половина плата на татко ми оди за џабе. Реално треба околу 2000 да е сметката според тоа што трошиме, сме правеле пресметки според апаратите.

3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Има има :inlove:

Мажево ми рече дека прв никогаш не би ми пристапил. Изборот на зборови беше далеку поостар :^):rofl:

Espadrila, Petar80, vitamina and 10 others like this.
  4. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

@Doozy, само што наѕирнав огромен пост , знаев дека си ти. :rofl:

Инаку другари ја се си завршив со ред, сум се извежбала и денес, средено се, сега ќе идам до операториве да џапнав некое телефонче, наумив денес, морам да го остварам. :D Ама за поклон де.

Гледам сте ми ја оговарале пријателката м? 8-| @Petar80

А не стигнав да ве читнам со ред, гледам тешки економии паднале. :lol::P

Petar80, Waka-waka, vitamina and 6 others like this.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Голема улога игра енергетската класа на ел. уреди кои секојдневно ги користите. А+++ се најдобри т.е најекономични, а Ц најлоши. И светилките трошат многу, заменете ги со штедливи, па тогаш ќе видите намалување.
    Го заборавив најважното!
    Малото - кујнското бојлерче троши исто како големото.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ај не ме плашете, ние не ја угасивме климата месецов, прошлиот 3500 дојде, овој којзнае, ама под 5000 нема да е. Додуша откако дома реновиравме и сите апарати ни се А++ па сметката ни дојде многу помала пред климата, ама ќе видиме сеа. Бар топло ни е :D

Petar80, Mrs.Bass, kukla21 and 2 others like this.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Кај мене до лани и во зима и во лето сметките беа од 3-3500
    нагоре а се греам на дрва...
    Лани во пролет ставив сончев колектор и на него се приклучени и машина за перење и за садови....сега плаќам од 1200-1800 највисоката сметка.
    Колекторот ми е од поскапите,не е кинески...ама вреди.

Espadrila, Petar80, Mrs.Bass and 14 others like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Добар ден другари и другарки.
    Мене пак ме дрма некоја нервоза незнам више што мие се мислам да побарам помош.Работа никако да најдам ќе ми беше подобро да работев,ем свој човек ем свои пари кратко кажано нема да ги трпам овие дома.Треба да седнам да учам да полагам некој успит ама некако неми се седнува ама ке стегнам заби и ќе полагам,неми остана уште многу.
    Мојов само еднаш ми има купено срце кое на кучето муе најомилена играчкапа парче го прави.5 години сме заедно и 5 пати ме частел одмор за роденден стално ме нисел на шопинг што сакам да си купам.Дека несум вработена неделно ми дава одредена сума на пари за цела недела ама јас неги трошам сите си тргам на страна.Јас викам грев ке ме фати ако се пожалам од него, добивам се што ќе посакам и секогаш ме прашува дали ми треба нешто.
    Од кога го изгубивме детето се зближивме уште повеќе,тагувавме заедно но само на почетокот тагувавме заедно сега веќе не,забрането мие да пуштам солза пред него,за него тоа е веќе заборавено,нешто што така требало да биде и немало потреба да продолжиме со таа агонија но тоа нека биде за него мене ми треба подолго време да научам да живеам со тоа.
    Се ближи времето кога треба да почнеме обиди за друго бебче но мене мие страв,страв мие да одиме на испитување само одлагам што ке биде незнам.
    Јас се распишав ама така ми дојде да сисе искажам:)

ALISA0000, Petar80, galapce and 18 others like this.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Хухуууу, леле колку сте се размуабетиле! :dance:

Легнав, ми беше тешко на желудникот, па сум заспала. Сега отварам - страни и страни испишани! :P

@Doozy те начекав за прв пат во СДК како пишуваш за патешествијата во странство. И секој твој пост сум го читала со задивилство и сум се држела за стомак од смеење. Ти си неверојатно човече. И не, не се сложувам дека личиш на Трендафилка, таа имаше многу цврсти ставови, многу остар јазик - што на ум, тоа на друм. Ти си многу зборлеста и позитивна, во секој случај понаква од неа. А Трендафилка навистина недостасува. Сум сакала во повеќе прилики да го кажам тоа, ама не сум се осудувала, од одредени причини.

@galapce еве јас како те замислувам: со средна висина, средна тежина, средно долга коса, права, кафена. За карактер има ли потреба да кажувам како те доживувам? Отворена си, бескрајно храбра, искрена, емотивна... Прв пат те забележав можеби во оваа тема, уште беше бремена и лежеше. Редовно те читав, ако веруваш.

@referentka висока, плава, згодна, со кожни пантолони и корсет. :lol: Зафркант невиден, реална, искусна, фамилијарен чоек. Не знам точно во која тема те забележав прв пат, најверојатно тука, како тандем на Далеронката. Ми бевте неразделни.

@lunicka сум ја читала од поодамна во други теми, не можам да се сетам. уште пред да се зачленам. Отсекогаш мудра, со некое меланхолично расположение, но од друга страна ми делува темпераментно, знае секогаш што и како да каже, не е остар човек. Сега те гледам во Модни критики, машала Луничка, опасна си. :)

@Annath отсекогаш сум ја читала и сакала како лик. Секогаш била умерена, секогаш подготвена да помогне безусловно, мирна, но си ги искажува ставовите. Достоинствена. Ја замислувам малку повисока од мене, со средно долга црна коса, убава градба, зашто оние кои доаѓаат од Охрид имаат секогаш посебно убави тела, дали до езерото е или до што - не знам. :D

@Sky-butterfly е опасна женска. И карактерно и физички. Сум ја видела и во шминка и во модни комбинации, преубаво суштество, со очи на срна и полна уста. Претходниот аватар повеќе ти одговараше. За искажување ставови - бррр, да си немаш работа со неа. Кога не е опасна на јазик, тогаш е подготвена да ги употреби сите аргументи за да покаже дека не греши. Често пати погрешно сфатена.

@danichap порано ја читав во разни теми кои бараат дискусија, а во модни критики секогаш беше со посебни, квалитетни и поскапи парчиња. Отсекогаш „аристократ“. :) И мене ми делуваше многу ладно и дигнато, арогантно, можеби зашто е нашетана, живее и добро се снаоѓа во странство, образована... Ама во темава ја запознав во друго светло и ми е многу мило. :mm:

@Eli23 исто така ја следам од темава уште кога беше бремена. Секогаш забавна, со добри ставови. Ја замислувам како малечка, со средна градба, ама откако ќе се стегне со вежбањето - риба ипол. Со коса до раменици, некоја смеѓа боја можеби... Струја од човече.

@kukla21 ми делува како згодна жена, така височка, со црна коса и средена фризура. Секогаш тип-топ средена, во убава, квалитетна, скапа облека што и' прилега. Ми делуваше прво многу строго и сериозно, ама откачена е ептен! :lol:

@bittersweet не ја опишувам физички, зашто сите знаеме дека е многу висока, слаба и со долга коса. Отсекогаш сум ја читала, уште кога беше бремена со не знам кое детенце. Најверојатно второто. Најинтересни фамилијарни постови пишува, секогаш со случки. Дефинитивно има интересен живот. Не пропушта да ја искаже љубовта кон дечињата и кон мажот во кој е затрескана како тинејџерка. (y) На неа секогаш ме асоцира она „кхм кхм“. :lol: Секогаш со издржани ставови, абе има да се кара додека не се докаже и крај.

@ph.orhideja, @anel ми се делумно слични. Можеби зашто не откриваат многу за себе. Мирни и тивки се, ненаметливи, со прекрасен карактер. :mm:

@ozbilnazena e уникат, one of a kind. Таква ватрена жена уште не се појавила. Уште од времето ја знам кога им делеше мајчински совети на девојките кои навремето се заченуваа на форумов. Секогаш расположена, секогаш зафркант, темпераментна, опасна жена. Надворешно ја замислувам како Моника Белучи.

@Bozica1980 сум ја читала и по други теми. Не знам каде прв пат сум ја забележала. Те замислувам како висока, со средна градба, со виткана кафена коса. Убава и откачена. Забавна и интересна.

@vitamina емотивец, понекогаш кога ќе се опушти сфаќа колку е неправеден животот, ама лесно ја враќаме во колосек. Истрајна, упорна, во потрага по подобро утре. Полна со љубов. Човек со помешани емоции, како бура да и' се случува во душата. Најчесто е фина и спремна да помогне, но кога ќе се налути е како бомба. Физички, ја замислувам како згодна и височка женска, со црвена виткана коса.

Ах бре, од што сте присутни во темава веќе подолго време, без некое посебно учество во други теми, тешко ми е да ви го дефинирам карактерот. Секоја втора ми е шегобиец и смешна, интересна, забавна. Сум заборавила каков ви е остатокот од карактерот. :lol: И многу сум среќна кога пишувате колку ви е убаво со посилните половини. :inlove:

@ninja35 кога ќе помислиш дека животот (читај, жена ти) не е фер, само помисли дека има многу полоши жени на овој свет и дека ти си всушност среќен човек. 8) За секоја жена што купува домаќински работи можам да кажам дека е добра жена и жена која мисли на семејството. Ако почнува да ти се дотерува, да ти бара шминки и облека за тие пари, а да си излегува додека ти си на работа, тогаш е време да се прашаш што се случува со жена ти. :P

П.С. Дани, ти си посебна, со посебен стандард, не можеш да се споредуваш со наши услови. Ти се може. :P (ова за муабетот на Нинџа :D)

Како ми успева секогаш реферати да пишувам. :worried:

10. Lady Phoenix

За @LivingGlam мислам дека сум кажала, ама ајде да кажам и сега: сум се пронашла во многу нејзини мислења и ставови, прекрасен карактер, а уште понежна и попрекрасна е физички. :mm:

Со @Abrakadabra веќе досадна ќе станам, ама што да правам. И неа ја замислувам како витка, згодна, нежна, со плава долга коса. За карактер веќе си ја знаеме. :mm:

За сметката за струја ич муабет не ми се прави. |( Броилата крадат, а ЕВН цело време само си додаваат по 33% поскапување на сметките, само кој да види и да забележи. Тоа е, им се дале одврзани раце, ни државата против нив не може. Над се' се. :devil:

kjukli, Petar80, ph.orhideja and 9 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Акo сметaте декa плaќaте пoгoлеми сметки мoже дa се oбрaтите дo ЕВН дa гo прoверт брoилoтo.Акo се пoкaже декa пoкaжувa пoвеќе ЕВН ќе гo зaмени нa нивен трoшoк.Акo се пoкaже декa е испрaвен тoгaш е нa вaш трoшoк.
    Ливинг јa сoветувaм дa гo исклучи мaлиoт бoјлер.Јaс експериментирaв сo вклучен и исклучен мaл бoјлер рaзликaтa беше 500 ден.Истo aлиштa кoи не се мнoгу вaлкaни мoжaт дa oдaт нa пoкрaткa прoгрaмa,дa не се пуштa пoлупрaзнa мaшинa...имa уште некoи рaбoти не ми текнувa мoментaлнo.
    Инaку стрaшнo дoбрo сте ме oпишaле...бaш тaквa сум.
    @Trendafilka стрaшнo мнoгу ми фaли.Тaa е меѓу првите нa oвoј фoрум штo пoчнa дa кoмуницирa преку лп сo мене.Јa oбoжувaм искренo. И @Doozy ми лежи нa срце иaкo пoреткo пишувa.

kjukli, Petar80, galapce and 17 others like this.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Јас сега ќе бегам на работа...да бидете умни, да не се караме ( по македонски мислев )...:^)
    Па ќе ве проверувам повремено...:bandit:

Petar80, ph.orhideja, rose60 and 10 others like this.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Секогаш кога ке видам џандар си викам овој @ninja35 да нее:D

Petar80, rose60, vitamina and 8 others like this.
  14. toogood

toogood Популарен член

Eve me mene nesto mnogu raspolozena od sabajle.
    Nesto kako na svadba da mi se odi, ako ima neko momice neka kani.
    Od mene ja ima
    Ah kade e mojto libe
    Natanane, poleka. Za pobrzo partnerot ne mi znae da igra, ke se odkaze.(facepalm)

Petar80, galapce, ph.orhideja and 7 others like this.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Сега прегледував онлајн Купи.книга што има. И една ми привлече внимание:
    "Како да преживим саму себе" Е баш ко за мене :D

Одам децата да ги бањам. Денес нели не излегов внатре. Утре ќе излезам. Ми кажале имало сервис за ручавање луминарк во Рамстор од 4000 и нешто на попуст сега за 1800 :^). Па да видам што чудо е.
    Ете Рефке, види и ти има ли во Ск, дека прашуваше пред некој ден. Може ќе ти се погоди. Демек бил убав, шарен, пола црн, пола бел :?:

16. Lady Phoenix

Скај, вчера ги гледав сервисите, многу се убави. Особено пто ми се слабост чинии и чаши. :inlove: Да немавме толку трошоци месецов, ќе го натерав мојов да го купиме сервисот.

@ninja35 најдов нешто интересно како за тебе:

Mrs.Bass, Petar80, galapce and 14 others like this.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Лејди, да кажам дека не си утнала, само косата ми е троа подолга, уште малку па до задникот.
    Тоа од шо сум ниска, не од шо е долга. :rofl:

@referentka сите исто ја замислуваме значи. Ради неа и Далерон почнав да ја читам секој ден темава, кога на работа ми се случуваа не толку позитивни работи. За физички изглед, ја замислувам висока, тенка и плава. Негувана жена, ама и вредна, изработена, пожртвувана за семејството, ама сепак не заборава да се дотера и да удри бригу на весељу. :?:
    :rofl:

@Petar80 Не он не е зафркант, он е заебант. Одговорен и посветен родител, а исто толку добар сопруг. Тука се обидува да се потпикне во сите незгодни муабети, некого да издрибла, да нафрли малку мрсен муабет кај што осеќа дека може ( поготово во 12 на полноќ со две девојки или поише ).

@danichap Прв пат ја читав во Труднички муабети, заедно со Мариз, Еспана, Скај, Галапче ги читав кога беа трудни. ОД нив научив се. Многу погрешна слика има за физичкиот изглед. Мислев дека е средна по висина и малку буцка. Ама после видов слика и морав да си го гризнам јазикот. Секогаш издржани ставови и мислења, некако нејзините мислења за бебе и бременост ми беа најприфатливи.

@Abrakadabra дали од никот, ама секогаш ми делуваше некако необично, магично. Претпоставувам дека е нашетана девојка на егзотични дестинации и секогаш има да каже нешто што вреди да се прочита. Некое ново искуство што е необично за овие простори.

@Lady Phoenix ми делува како да не е од овој свет т.е век. Има специфичен стил и на изразување и на облекување. Секогаш на факс имало некоја девојка што изгледа убаво и знае се, ( не е бубалица нормално ), а делува дека не вложила многу труд во тоа. Девојка што остава силен впечаток со првата појава. Мислев дека има црвенкаста коса. Ти завидувам на исчитаните книги.

@monik55 дека е ситна и динамитна веќе кажав. Слабичка со црна косичка ја замислувам. Згодна, плодна, неопходна. ИЗбувлива. Доста храбра кога и се случува нешто неубаво, а многу попустлива кон домашните.

@kukla21 мислам дека е средно височка, црна или темно кафена коса, бел тен - нели никот кукла. Многу остро и строго ми делуваше додека не почна почесто да пишува во темава. Сум ја читала во темите за бременост. Од што ми делуваше строго ми беше страв да и реплицирам.

Некого заборавив гарант. Ама ќе се дополнам кај и да е. :rofl: Само треба јазикот да ми се одврзе и после незнам да престанам.
    А и очигледно сум нашла жртва за чување дете.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Истиот сервис во Стокомак пред некое време го имаше за околу 1200 ден.

Annath, ninja35, kukla21 and 2 others like this.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

pak ni se poklopi rabotata od 7 pa do sabajle :D
    Jas veke pristignav i pijam kafe so kolegite od smena :$
    Inaku smetkata za struja ni bese golema lani koga se greevme na struja,od koga namestivme parno em sekade ni e toplo em smetkata pomala,ne pomala od 4500 zasto vrti peralna,pa masinata za susenje,masinata za sadevi retko ja koristam.No za toa davam 50 000 den za drva,taka da koga ke vides isto ti se faka :D

20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кај мене е 4.15 наутро, мм уште малку ќе стане за на работа а мадам моја абер нема од спиење, сите со мали бебиња што сте, кога ви е мачно дека сте ненаспани, утешете се со мене, од кога е родена мадам не сум се наспала како човек, 15 месеци како зајак спијам.;(:lol:

Подароци од бившиот немам, се исфрлив, запалив имам уствари надимак од неговите, таа курвата што му го упропасти животот на синчето нивно|(, станав метеоролог од него, предвидувам промена на време од скршените коски и си трпам главоболки од време на време од клоците во глава. Тууу сега се нанервирав и криво ми е што не умре кога имаше сообраќајка пред некоја година, гад бре ќе живее 100 години само мира да немам од него.:swear::swear::swear:

За подароци од мм имам многу, додуша доволен ми е само он ама знае да биде и многу романтичен, не многу често бидејќи тогаш јас ќе му мрчам дека претерува.:wasntme: Цвеќе го научив да се договара со комшиката од карши, има фарма за цвеќиња да си купува до нејзе, му ги дава по многу поволна цена, на комшиска база:lol: а не да лупа по цвеќарите.
    Тој некогаш не може на ред да дојде од комшиката, нонстоп ми подарува купови цвеќиња.:f::f:

@MacenceEna и моите деца се многу бучни, не знам на кого се метнати, само си викат, вчера во парк баш приметив само моите деца се слушаат, најбучни се.:lol:
    :lol:

Еве го и Конта стана, не му се спиело веќе, се наспало детето.(facepalm)
    Место сакам, вика сакаш, сега ми вика:
    Мама, може сакаш играм, е ај да играм синко, да се фатиме оро да си играме.:dance::dance:

Имам чуство дека денов ќе ми биде многу долг.:?:

Thread Status:
Not open for further replies.