1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Леле фала. Е баш ќе одам утре. Вака на сликата е баш убав.
    А ми требаа убави шолји за турско кафе/чај... Гледав и тие Луминарк, ама нешто не ми многу прават ќеиф.
    Ќе да го земам сервисот :)

@monik55 немаме стокомак тука, а за ск да доаѓам за тоа и да го барам, не ми се исплати.
    Ете на Рефка може ќе и послужи информацијава.

На MacenceEna, ph.orhideja, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    За струјата не се изјаснив. Последно ни дојде 4500-5000, за куќа на два спрата, со дупло бољери, дупло шпорети и се останато. Се грееме со дрва до душа, ама па со мало дете нон стоп врти машината.

На vitamina, Abrakadabra, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    Зa пoдaрoци oд бивши пa и немaм нештo мнoгу.А oд мм ми купувaл цвеќе,прстени...
    aмa имa лoш oбичaј пoдaренoтo нa нoс дa ми излезе.И му кaжaв дa престaне дa ми купувa aкo нa тaкoв нaчин пoкaжувa пoчит.
    И престaнa вo пoследнo време знaе дa фрли илјaдaркa-денaри зa рoденден или 8 мaрт.И тoa е.
    Никoгaш не нaпрaвил нештo специјaлнo a и јaс oтрпнaв низ гoдиниве...aмa и не се стигнувa пoвеќе тoлку му се финaнсиите.Мaдa aкo некoј сaкa ќе нaјде нaчин.Не е рoмaнтичен aмa ич.
    Тoa е секoј сo свoјaтa судбинa...

На MacenceEna, bittersweet, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Decki moram da Ve razocaram.Do pred da ostanam bremena bev najzgodnata zena :lol:(ne lazam de).
    Sega ne sum.
    Imam visok kilogrami i ocajno se boram so niv.
    I godinite si go pravat svoeto,sepak hormoni se vo prasanje.
    Mozebi i zatoa ponekogas depresiram,zasto nemozam da se poznaam sebe vo ogledalo.
    Nemozam da se pomiram i tocka.
    Pagam vo iskusenie da pijam Protekal;(

На ALISA0000, LUCERKA, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    @Eli23 Добро ме замислуваш до збор си ме опишала прашаја и @mama89 ќе ти потврди.Избувливоста и тоа што многу попуштам мие проблем ама ќе го решам кај и да е:)

На vitamina, Lady Phoenix, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да ве испокарам сите што ме мислевте сериозна, а? :rofl:

Немав претстава дека толку сериозно ми звучат постовите :) во принцип сум отворен тип, кој душа ќе даде да помогне на некој ако може. Не можам да стојам на страна ако нешто можам да помогнам.
    Физички: долга смеѓа коса, нефарбана. Обожавам да носам тренерки, патики, висам во спорт вижн секој втор ден. Сакам и убави работи, ама едноставни, не многу џиџани. Сакам да си купам убави работи, ама без апликации, лого и сл. Не сакам да се гледа што бренд е облеката. Битно е да е чисто и да ни стои. Не се палам на брендови. Знам да дадам и многу пари за нешто, ама од пуста мрза да шетам по град.

Јас сум куче што лае, а не каса. Животно мото ми е "На волкот му е дебел вратот затоа што сам си ја брка работата" :)

@referentka секси мама :)

@danichap ја земам на шопинг. Тоа што сум видела од неа ми одговара на описот погоре :$

@Eli23 како на аватарот :)

@Lady Phoenix ја имам видено во модни критики. :) смирена во секој случај :)

@lunicka смеѓа коса, голем другар. Мислам дека имаме заеднички пријател на фб :) ја познав питата од пред некое време :x

@galapce не ја замислувам. Сама има кажано дека има долга плава коса. Ги знам тарзано и галапчето, исто кп и неа да ја знам 8)

@Annath прва ме "искритикува" за сериозноста :P Кај неа би решила да одам на забар. Мислам убаво ќе ме тинтра. :lol:

@monik55 нежна душа :) ја имам видено физички во модни критики :)

@Bozica1980 ми е многу мила.

Последна измена: 20 јануари 2016
    На kjukli, MacenceEna, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добро @mama89 сите не знаеш како изгледаме? :D

Едно прашање од мене. Дали би ризикувале со хипотекарен кредит 30 години, а нестабилни работи? Другите опции ни се да се вратиме во заедница или кирија. Дајте некое искуство мене коски ми се тресат да не заглавиме.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кредит. Секогаш ви е опција да се вратите во заедница и станот да се изнајми и "сам да се плаќа".

На bittersweet, galapce, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мама е ѕверка:)
    И ние ќе ризикуваме со станбен кредит ама прво под кирија ќе одиме некое време,ние знаеме дека кога ќе искочиме од тука назад нема ама тука мисе моите ако бидне нешто сигурно нема да ми речат не.

На referentka, <3 pleza4e <3, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @kukla21 не помислив на таа опција. Моментално сме ни ваму ни таму.
    @monik55 кај моите сме од пред некој ден ама ни вака не бива.
    А мнооогу години се тоа ме плаши.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    И мене ме плаши ама ќе се успее ќе видиш.
    Повише се исплати станбен кредит наместо кирија ама ако ги исполнуваш условите што ги нуди банката.
    Како и дае ќе биде подобро отколку во заедница,ние сакаме негде април мај да си одиме ама тешко дека и ние ке издржиме до тогаш:)

На ph.orhideja, referentka, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Опаа за струјата кај нас 7000 две клими од кои во нашата соба 24/7 не е исклучена воопшто...боњерсекој ден и машина за перење и за сушење алишта двете вртат секој ден...ефтина струја не пазам никогаш...другиот месец мислам повеќе ќе биде тоа е...да сме здрави и живи :) туку гледам се опишувате и @monik55 си ја погодила туку и она како тебе пресно е снашка па и она поќутува но вети дека ќе биде поцврста нели моник :) исто и тебе мн те погодиле :) да дадам и јас по некој опис а :D @vitamina требало да биде писателка :D ја замислувам згодна убава со црти како мало девојче, со дебел џемпер пред прозорот ете така и со шоља чај или кафе пие а косата така медова до рамена :) добра романтична душа... @danichap млада домаќинка , весела и попустлива коректна , висока, згодна со долга коса и слабо лице со топли очи :) @galapce како галапче баш :) средна висина , можеби плава или смеѓа:) ситна градба и крупни очи , храбра издржлива женичка :) @Lady Phoenix како некоја хероина те замислувам хаха можеби грешам но со долга потемна коса , висока, елегантна и одлучна :) @kukla21 решителна искрена некогаш ми се чини многуу озбилна а некогаш насмеана до уши :) убава како кукла :) @Bozica1980 со коса до половина со долг фустан и круна баш божица хаха ете така те замислувам со убава насмевка :) @lunicka убава женичка, добра, но како под насмевката да крие тага ...малку оптимизам повеќее луничкее @Sky-butterfly ако Супермен е за мажите она ми е Супержена :) @kristina.k @Eli23 @monik55 вас ве знам и вие мене ;) знаете дека каква сум тука во виртуелниов свет така и во вистинскиот :) нема маски кај мене каква сум таква сум- арна сум хаха иии чекај некој од посилниот пол :) @ninja35 добар сопруг и татко и во униформа :) @Petar80 исто мислење дека е добар човек и знае каде и кога и до кадее може да се зафркава...а кога да е озбилен :) и доста оќоравев со мобилниов :) денес 20 ти ? Уфф колку дена има јануари 60? Ми помина славата, 3 родендени,1 именден и уште 1 именден и 1 роденден и ќе заврши месецов :D

На bittersweet, galapce, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Колкава ќе ви биде ратата?

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Јас тука малку време пишувам, па сеуште не сум добила визија која како изгледа :$ обично по никот, аватарот ве паметам и таква симболика ми давате за тоа какви сте :^) :D

А јас да се нашминкам ко мојов аватар и те како ќе сме исти :makeup: :emo:

Поклоните од бивши си ги чувам сите во старото дома, кое под кревет, кое на полица :D а на мм сииииите до едно нешто отидоа кај свеки :?:

За сметки од струја :tmi: не прашувајте. Од кога ставивме соларно малку ко да се поднамали цифрата :^) апаратите ги биравме исклучиво со А++, зашто ни евтина, ни скапа приметуваме :?: :D

На kjukli, vitamina, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нема плашење. Пари да собираш никогаш нема да собереш со овие плати. Јас имам доста солидна плата, па без кредит ништо немаше да направиме. Мојата логика е кредитот да е на долг рок, за да биде помала ратата во прво време. Како ќе сте при пари, ќе си уплаќате и ќе си го намалувате периодот за отпата, а ратата иста и за помалку од 30 год ќе сте на свое.

На galapce, ph.orhideja, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @ninja35 на 30 години околу 80 евра. А најниска кирија овде е 100 евра. Не е многу висок кредитот што го бараме за еднособен стан се работи.

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Кредит е најдобро.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Земајте, не се мислете...дури и да го направите на 25 години да ви дојде до кај стотина евра една рата.
    Факт е дека времињата се несигурни, дека секојдневно остануваат луѓе без работа ама мора некогаш да се почне од некаде....и да се реши тоа прашање. Јас и жм месечно плаќаме 20000 кредит. Она уште 5, јас уште 6 и нешто години, меѓутоа примањата ни го овозможуваат тоа.
    Јас никогаш претходно не сум зимал кредит за ништо и многу ми беше страв ама откако влеговме во таа шема сега ми е чудно да немам нешто на рати за плаќање...:lol:
    Ич не му ја мислите...нема поубаво чуство кога ќе влезеш во празниот стан, со голи ѕидови, уште мириса на боја, само плочки и паркет...влегуваш во сосема друга ера од животот.
    Што и да решите, среќно...(fingers)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, happygirl, Mrs.Bass и 18 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе се снајдете за 80 еур. Не е страшно. Свое си е свое :)

Инаку за струја. Минатиот месец дојде 5000. Климата вртеше 24х7, а втората само навечер. Овој месец двете 24х7 (остваруваме mode :D) ама не можам да седам на ладно, а вака цел стан е топол.

Ве гушкам сите! Какви сме, такви сме - арни сме си една на друга! :)

На <3 pleza4e <3, Annath, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Здраво девојки 9346864-Women-enjoying-cup-of-coffee-cartoon-Stock-Vector-drinking.jpg
    Убави кафе муабети сте свртеле денес :clap:!!!
    Исчитав СЕ... од ред до ред, не ме карајте, не скокнав мислења :)...

За сметки, струја, парно, вода... Кога ке го слушнам зборот „сметки“ одма се нервирам... Живеам во куќа, па се ми е екстра високо :@!!! Струја штедам со тоа што делумно готвам на плин, а тој сега е доста поевтинет... Една боца од 12 литри ја трошам за 2-2,5 месеци, а кошта околу 600 денари. Друго неможам да заштедам... Топлификација оваа година не згреја екстра, но затоа и сметката за декември беше „жешка“!!! Како што е ладно деновиве предосеќам дека за јануари ке дојде уште пожешка сметка (facepalm)... А, губретарината е посебна приказна!!! Плаќам како да полнам камиони губре, а не една стандардна канта на неколку дена...

За станбените кредити... Не сум имала потреба од купување стан, но мое мислење е дека најдобро решение е сопсвен дом!!! Подобро кредит на 30 години отплата, отколку парите за рата секој месец да Ви одат на кирии... Така сте и без пари и без стан... Во денешно време е претешко со „стандардна“ плата да се отплаќа кредит, но тоа е подобро решение... Свое си е свое!!!

За подароците од бившите :D... Ееее... Оддамна беше тоа... Чекајте да се присетам :D...
    Мече никој не ми подарил!!! Во „мое“ време не беа популарни такви подароци. Но, затоа парфеми, парфеми и парфеми цели цистерни 8)... А, да и понекое накитче, ама тоа не од бившите, од мм 8)...

За тоа како секоја од Вас ја замислувам, ке напишам кога ке имам повеќе време... Ма, одма ќе Ви кажам... Сите сте прекрасни, убави секоја на свој начин, домакинки, добри сопруги и мајки... Ииии прекрасни виртуелни пријателки... Сите сте ми омилени :hug: :* :inlove:
    Кој е за топло какао???

kakao-polza-i-vred.jpg

Последна измена: 20 јануари 2016
    На kjukli, Mrs.Bass, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.