1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ми недостасува @galapce . Откако си замина. прзнично, дома, ја нема никаде:shake:

На pilenka, danichap, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Кој рече дека ја нема, тука е само е помината во илегала и следи од заседа. :)
    Ќе те разочарам, изгледам прилично добро и немам пивски стомак.

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    taka treba neka si uziva doma so domasnite

На ozbilnazena, galapce и anina им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Vi posakav odmor od se na momenti,od sebe,od mene:D:hug::hug::hug:
    Ke izlazam ako kazam deka ne mi falite.
    Moze ne pisuvam ama ve citam.Oti terapijata a doma a na drugoto mesto e ista.Ama toplinata i mirisot na doma e nezamenliv.Ustvari samo eden miris moze da e ponezamenliv a za toa mozes i ti i mnogumina na temava da posvedocat.

Kako mozam da ispustam da ne bidam vo tek za zavrsetokot na postite kaj tebe.
    Iskreno prijatno me iznenadi Pepelaska denovive,se nadevam deka pozitivno ke me razbere.
    Smeam li da propustam kade padnalo pareto kaj zalna?
    Ili pak da go propustam pocetokot na zdrigackata "kariera" na Danichap?
    Za denovite na Bitterka ispolneti maksimalno so eden kup obvrski od koi ama nitu ednaska ne se pozalila?
    Ja vidov i polovina trpeza na Lunicka.Annanth voobicaeno prezafatenaa i site po red ama ke gi ostavam drugite za sledna prilika.:D

More kolku poubavo koga ve cita i gledam za vasite kulinarski vestini od golem ekran :worried:
    Da ne ostanam pokuso da iskomentiram i jas za prekumernoto jadenje.
    Blagodarnost do sveki za se sto ni spremila,uspat ima i po nekoja "zrtva" niz domot :lol: ...zagoreni zastitnici za ringlite i slicno ama se e dozvoleno.Ne smeam da guknam da se pozalam..

Drshte se od utre ponatamu povtorno:smirk:

Uste ednas za mnogu godini praznikot.Parickata e vo domot
    i imanjeto,sto znaci godinava ke treba "kuca posao kuca posao":lol:
    Osven zdravje godinava da ne pravime ona sto ne sakame drugite nam da ni go pravat.Za se drugo sami treba da si go ispotime zadnikot.

На Annath, WORRIED.BT, lunicka и 10 други им се допаѓа ова.
  5. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    По мојата пресметка, тој мирис ќе го осетиш во мај а ќе го паметш до последниот ден од животот:inlove:
    А за свеки глас да не слушнам:!:

На tessie, Annath, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
  6. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Ajde denes site kaj mene na rucek..pravam pastrmajlii so vince uf uf uf....

На tessie, mareane, Teodora* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ај добро утро и убав ден :hai:
    Јас уште се тегнам во кревет а мм спрема доручек:lol: тоа што има во фрижидер.
    Уста не ми се отвара а веќе имам од рано покана на ручек кај пријатели кои ми се драги.

Комшијава се дере од сабајле:) ајде озбилна да стегнеме по една греана:?:
    Нека брате на здрвје нека ти е, ако е за арно доста е.Се бапнав пак во кревет.

На Annath, lunicka, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Eve i jas se macam da zaspijam. 1:30 se otkazav od macenje. Gledam nokta svetla moze ceiz da se veze.Si velam poarno da stanam i da se fatam za ceizot, nikogas ne znaes koga ke ti zatreba pak8).

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Amn Bah sto li iznakaza. Pa zar malku mazi ima nadvor! Sto mislis deka nekoja samouverena ke trosi vreme da vi se pokazuva kako moze da gladuva za vas mazite.Ima mnogu povazni raboti od kilazata.
    Kako vikaat bugarkite:
    "Za mz nedaj se pritegnavaj".
    Ako moze nekoja od Istocna Makedonija da ja popravi recenicava.
    Vo pravo se. Vo prviot brak nisto nemozes da naucis, tek od vtoriot ucis po malku. So sekoj nov brak podobar stanuvas.

Последна измена: 8 јануари 2015
    На Annath, ozbilnazena, lunicka и 8 други им се допаѓа ова.
  10. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Пројдоа и ова празнициве, па да одмориме малку :|
    Вчера пак гости, пуна куќа, да се дојадело од празниците, до 2, а сабајлево у 7 станав за работа |-)
    Момето си спие уште дома, блазе си и.
    А она коледарите у 4:30 ме разбудија на бадник и веројатно преку 30 пакетчиња поделив (јаболче, мандарина, костанчиња, бомбони, чоколатце и паричка)... и се убив од спремање од 11 до 5 попладнето. Замесив леб, со паричка, пита со праз од готови кори, гравче тавче, пржени компирчиња за ќерка ми (она гравче нејаде), риба (ослич филети и папалини-гирици). Сето ова спремање и децата ми седеа само два часа, морав да ги вратам, синот има за учење ;( малку ми беше времето ама ќе ми дојдат сега пак за викенд. Паричката падна кај татко ми, во одсуство, неможеше да дојде, му се качил притисокот :worried:. Тоа ти е, стари луѓе.
    Вчера ги поканив другарките на ручек, уште од 4 пуна куќа па до 2 сабајле,.... ете накратко да си кажам како ги пројдов празнициве.... сеа малку пауза и со пиење и со јадење...

На tessie, SV1911, Sky-butterfly и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Добро утро и од мене:)

Се мислев дали да го земам вториот дел од годишниот одмор додека е зимскиот распуст,ама сега знам дека воопшто не згрешив. Убаво ми е ....си седам дома со малата и не излегувам надвор на -13 ;).

Денес планирам денот да го поминам во лежечка позиција. Теткава ми дојде па ме боли и стомак и кичма,најдобро е денот да си го поминам во пижами :D. Си обезбедив книги од библиотека,јадење има уште за два дена, фемина и вие сте тука,а можеби ако имаме среќа ќе начекаме и некое добро филмче на тв (невозможно).

Еве една празнична магија

magija.jpg

На Annath, do-re-mi, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Христос се роди!
    Добар ви ден на сите феминки.:hai:Нека ви е среќен празникот на сите. Божиќната светлина нека ви го осветлува патот по кој одите.:*:
    Овие денови ми се едни од најубавите во годината. Убаво ми е кога сме сите заедно, тогаш децата се најсреќни.:nod:
    Ве поздравувам и останете ми со здравје.:hug:

На do-re-mi, Teodora*, Daleron и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тука сум тука, да не ви фалев случајно а!?
    Нема што да кажам, бев до стоматологија со чупето за потеза демек. Доктори немало :?: па пак назад во понеделник јопет јово на ново. Џабе отепав толкав пат и паркинг плаќав, ама ако плаќам барем место да има на клиника, а не се вртев едно пола саат за да се паркирам и 3 коли заградив.
    Убаво било на одмор да си, а најубаво домче на топличко бррррр.

На Annath, tinan, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  14. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Навистина се роди,за да ни биде поткрепа секогаш кога ќе паднеме,и фалба кога ќе се воздигнеме.
    Голема е неговата милост, дури и за нас грешните.
    Сакајте се, простувајте си, пред се помагајте си.Празната рака, која ќе те гушне од срце најмногу дава.

Паричката се падна кај ќерка ми,а и ја зеде првата плата на сметка во банка.Се радувам за неа и нема поголема радост од таа.Не почасти со овошје и вино за Бадникова трпеза.
    Се надевам дека догодина другата керка ќе го стори истото, или пак дека ќе бидеме поголемо семејство.
    Таква сум.Постојано мислам на иднината, се радувам на секоја нова убава вест како мало детенце на чоколадце.
    Постојано сум дома,студов не попушта, не ми се излегува по ова време.Но и се плашам да не дојде поштарот а јас да не сум дома.Го очекувам тоа писмо,со нетрпениее веќе.Знам дека суштината се два збора , но од нив зависат неколкуте години што доагаат.
    Се обидов да изменам нешто, на подобро .не само за себе, туку и за другите со кои ја делиме истата мака.
    Се трудев да уживам, колку што е тоа можно, да останам весела , позитивна...
    признавам дека неколку солзички се ткалаа по моето лице, но брзо пресушија како капки дожд по сончев ден.:sun:

На toogood, ozbilnazena, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Koga covek go gubi ona sto go ima,koga ne e svesen sto mozel?ke se svesti koga ke go izgubi,koga ke uvidi deka nemoze..
    Ne deka ne sum bila svesna deka ovie praznicni denovi se najubavi vo tisina bez buka i guzvi,bez brzanje..samo za so potesnoto semejstvo.
    Do prethodnata godina brzajki od rabota kon rodniot grad za da stignam na vreme za badnikovata vecera kaj moite..i pak so brzanje na kaj doma da ne mi izbega sucajno domot vo koj ziveav sama.Namesto da ostanev megu najbliskite,brzav kon ladnite zidovi,kon rabotata..
    Se si ima svoja cena vo zivotot.
    Ne deka se kaam.Ima drugi raboti za koi bi se pokajala.Samo glasno si razmisluvam.

Ako za se se pokajam nema da sum ona sto sum deneska.Moze so eden kup maani ama i so edna solidna stabilnost i nezavisnost.
    Falbata e krasta no moram da spomnam deka sum gorda barem za ova na samata sebe si a i blagodarna na roditelite za pomosta i potporata niz zivotot do sega.
    Da,neskromno sum gorda sto denovive na imotniot list ke stoi samo moeto ime a ne i imeto na bankata.
    Ne sum materijalist.Ama sega daleku pomirno ke spijam molejki se prvo za zdravje i za site drugi moi nematerijalni zelbi.

На toogood, Sky-butterfly, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    10411960_783010215067391_4381002346699131267_n.jpg

На toogood, Annath, tinan и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193

Ами се дере, вежба човекот опера 8-| ај убав ден :*

На ozbilnazena, friendy, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Добар ден и од мене, да се појавам на темава, да не ми ставите минус случајно.:lol:]:)

Сите се заспани, јас стандардно со крпата пребришувам се живо од кога ќе си легнат момците, сега имаат нова занимација, кинетички песок па и тој го собирам низ цела куќа, што се нема да измислат за децава да се чудиш.:)

Купивме карти денес за Cirque du soleil, ќе почнат претставите од 21 јануари, Матео кога го однесовме уживаше, се надевам дека и за Константин ќе биде исто искуството, се отвори и песочните скулптури, оваа година се Марвел, Пиксар, Дизни итн јунаците, ќе почекам некој не толку топол ден па да ги однесеме со снаа ми клинциве, среќа барем тука има што да се прави да им го исполниме времето на децата и плус нешто да понаучат.:lol:

Мм се запнал нов душек да се купува, нешто го болел грбот од овој душек|( а нема ни 3 години како го купивме, преку две илјади долари го купивме, најнов, најудобен, анатомски, антиалерген бла, бла, нееее требало на секој две години да се менува, ете преку една година сме закасниле.:doh:
    Му викам ќе купиме ама он да си го плати, мене не ми смета овој душек, на кој му смета тој нека си плаќа, гледа еден сега што е три и пол илјади долари, мислиш со злато да проткаен.:o:x

На SV1911, ozbilnazena, Teodora* и 6 други им се допаѓа ова.
  19. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Се смеам сама зошто се сетив на случката од вчеравечер што ја даваа на телевизија:D
    Жена се заглавила во оџак обидувајќи се да го шпионира мажот,(facepalm)
    и си мислам....:wasntme:.дали и порано го правла истото а сега се здебелила од празниците и се заглавила :D.
    Се плашам мм да не смрзне одејќи по лов па да има натпис во весник.
    Му се смрзнале ја..ата и га.от додека бил на лов.:worried:

На ozbilnazena, Teodora*, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.080
    Така буквално на пари ќе спиеш :rofl:

Туку и јас сум во шопинг форија :inlove:
    Тргнати сме по салониве за мебел. Нова кујна, спална, трпезарија...(fingers)

На SV1911, ozbilnazena, Sky-butterfly и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.