Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    јас можам и во униформа да дојдам...имам неколкуј
    врсти...

На kristina.k, Lady Phoenix, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ааа не генерализирај,што вика мм,ко ме не зна скупо би ме платио :lol:;)

На Peco, Lady Phoenix, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Е вака требало, молим.
    Одборот за свечен дочек и кумовата тајфа :party:

На kristina.k, Lady Phoenix, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Шипка си носиш или ние да бараме:lol:

На kristina.k, Lady Phoenix, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    имам пендрак...:clap:

На kristina.k, Lady Phoenix, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.100
    Допаѓања:
    43.420
    Хеллоу жени и мажи
    Вчера пред да го легнам малово сакав да пишам амаа сум заспала и јас со него . Од 20ч спиев , ша станав у ниедно време жедна ...е после очи неможев да склопам .
    Денес сум наспана , стресот може да почне .(lalala)

јагоди ми се јадат :wasntme: кај да најдам ?

На Peco, toogood, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Реве. Јас редовно купувам малини, јагоди...и сл од таму.

На Lady Phoenix, Eli23, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Еј друштво,јас сум на работа,не знам за вас ;)
    Умни малку:!:
    Ај помагајте сега,ми треба некаква информација за Керфур у Сити мол.
    Некој близок, познат вработен,што како се случува...?

На Lady Phoenix, Eli23, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    РЕфкееее.....шо бидна, сврте ?

На Lady Phoenix, Eli23, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Мажево имаше термин, па на пат накај дома е.
    Се јави да ме праша што да зел. Викам од пекара нешто....а бакарди на јазик ми беше (facepalm).

Едно смути со јагоди ќе направам и јас ...а како би нешто пожестоко :doh:

На kristina.k, Lady Phoenix, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    За протекал да кажам....
    Не се зезајте толку пари на такво нешто да давате.
    Подобро најмите некој од "обезбедувањето". Вие кога посегнете по храна, тој да ве удри по рака. :rofl:
    Поефтино ќе минете. :D
    Тие се диети за мрзливи, не ми се лутите. :angel:

Имам едно друштвенце мајки што ги запознав преку англиски на син ми, и со една се договараме од пролет здравје (или покасно), да пркне малата малку па пак да одам на фитнес. Па и сама да одам, немам проблем.

Кога син ми малку потпорасна, мм остануваше со него, јас на пилатес, аериал јога, зумба.
    Па кога тоа ми здосади, малку на справите и непроценливо време е. Ем корисно, ем и таму си стекнав пријателки.
    Јас МОРАМ тоа да го направам. Ми треба.

Инаку, имам добра пријателка работи со хербалајф. Мене ми се тоа чисти глупости, навистина.
    Таа ми изработи план за исхрана и ми кажаа и без тие прашоци ќе си имам фигура. Ништо ново што веќе не знаеме. Што ќе ти прашокот кога ти истото тоа можеш дома во смути да го испиеш.

Ок, за некои со екстремен вишок на килограми, па да му треба некој да го држи одговорен.
    Ама тоа се базира всушност се на психолошки ефект. Толку пари сум дадела, морам да смршам! :lol:

Е затоа јас дома справа за вежбање немам. Вака ќе си платам илјада и нешто месечно за три пати во неделата и ме држи одговорна, штом плаќам мора да одам :D

На kristina.k, kjukli, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.100
    Допаѓања:
    43.420
    @danichap бакарди убаво е , пробај Lillet Berry со швепс russian wild Berry . Мм купил омилен пијалак им бил на колешките негови па и на мене купил .

На Peco, Lady Phoenix, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Добро утро! Јас исчитав се и сеа по се да се произнесам :D Директорот не ми е овде ама колешката со право го има епитетот мали (името на директорот). Не знам дали ви кажав, ама се гледа крајот на мојата работа, не можам повеќе да издржам, мачно ми е.

За климите, @galapce кога ја местеа кај нас климата мајсторите рекле дека векот ќе и се продолжи ако работи постојано, ако не се гаси и пали, поготово ако не се пали на - температури. На нас ни е постојано уклучена, преку ден ни е на економик и на малку температура ставена, кога си идеме дома ја ставаме на турбо и на 30ка да загрее. Кога бевме кај мама на гости 3 дена не беше уклучена и требаше цел ден асално да загрее. Ни работи и навечер, исто уклучена, на ноќен режим и на мала температура. Ова ни е од неколку мајстори совет, дека подобро да работи постојано отколку да се уклучува вклучува, пробавме секако и навистина не се загрева, поготово куќа без изолација, поцркавме. Више сум кажала, откако сменивме инсталација, откако сменивме галантерија и сијалици ставивме лед насекаде ни се намали сметката за 20%, а да го тргнавме бољерчето и ставивме проточно на Делимано, задоволна ептен и од сметката и од потрошувачката.

@danichap дојдете вие па ќе отидеме во Нептун кај нашиот продавач да ви направи понуда, на нас ни заштеди доста пари пошто ни даде убави попусти, ни даде супер апарати А++ и сме презадоволни. Клима ти ја препорачувам нашата корејка, Даикин, стоплени, на сметка многу не се гледа, а кај вас позицијата на станот е добра да може да се стави во дневна поголема и да се грее скоро цел стан. Ако сака сватот и други опции ќе го однесеме и во другите продавници, ќе си добие понуда, ќе му израчунаат се, ќе си спореди, има 3 добри опции за техника во градов и на крај ќе залиеме се тоа некаде ;)

Е така, сеа може да се вратам на работа оти добивам веќе прекорувачки погледи преку монитор, си мантрам само да издржам уште 10 дена, после ќе одмарам дома.

На kristina.k, kjukli, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Чекај , консултации се во тек...прво од претседателот на УО барам одобрение

На Lady Phoenix, Eli23, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    еве ме и мене...
    деновиве сум турбо на работа па затоа и не сум Ви пишала, така да си знаете.
    На кој му недостигам на кој не, не е битно, битното е што редовно Ве читам и секогаш навратувам првин овде да прочитам да видам што се случило па дури после го отварам службениот маил за работа(facepalm) . ете барем признав :$ а кој признава пола му се простува, нели?

во врска со климите- ние оваа година купивме инвертер Даикин и не е исклучена иако не сме дома скоро по цел ден.наместена е на 14степени додека си дојде некој од нас и си ја појача на саканата температура.сметката за јануари ни доаѓа накај 25, па тогаш ќе видам колку не ''крстил'' ЕВН!:)

во план сме оваа година да ставиме солар па читам @ninja35 може да ме упати во таа работа.
    фала друже однапред

инаку сите до една сте ми мили и посебни на свој начин:l:а јас сум секогаш отворена за дружба и комуникација со Вас!

еве сега по Ве почастам како што е ред

На Val-Dim, Peco, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    женчиња...немојте да се лажете со прашоци, апчиња и слични работи....
    јас ќе си ја пофалам кумата, не од што сакаше ама на работа почна да си има проблем со тоа што е поправена, почна да и е мала и униформа и се па се определи за варијанта, трчање...
    почна по малку, во септември, покрај кеј на вардар, секој ден...колку може-толку..
    бидејќи има три деца не може да бира секој ден во исто време да трча ама трча кога ќе најде слободен саат. има симнато околу 12-15 кг , ама плус е стегната и во газ и во секој поглед....секаде ја кажувам како пример...има 38 години

На kristina.k, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Јас вртев телефони во цела македонија ама кумановциве излегоа најдобар избор...и единствени што имаат произод со 10 години гаранција...работат со грчки панели, марка што постои 35 години, презадоволен сум...
    побарај https://www.facebook.com/elektrotehnokom
    нормално, прашајте и на друго место ама имај ги овие предвид...и ако ставите во периодот од јануар до мај, може да аплицирате за субвенции од државата...јас си вратив 300 евра назад

На Lady Phoenix, Eli23, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Што е ова со ЛП неможам да сфатам што треба да пратам?:$

Кукле вклучи исклучи реков дека нигде не спомнав дека правам. Плус објаснив зошто ја исклучувам,и сметката помала заради перење и сушење на ефтина и ред друфи работи што поинаку ги напишав за разлика од споредбата.

Денес за ручек мусака со пире.

Малото каде поминува со џамперот како торнадо да поминало.:sweat:

Променета описите како јас да сум ги пишувала.

Остајте овие диети,ако уште малку ве читам околу нив и мене ќе ме фати депресија.:|

На kristina.k, Peco, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    @referentka, си пробала со УН? Мајка ми 10кг ослабе, многу ефикасна и’ се покажа.

Туку... шо им е на луѓево бе?

Океј, има бран на веридби и свадби, и шо сега, должност им е да кажат дека чекаат и на мене? По некои нивни правила и замисли, јас требало да бидам првата, а сум пропуштила, ме поминале. :| Ме сожалуваат, сериозно ви кажувам.

Па сретнувам некои шкљ понаници што не се ни роднини ни пријатели, и првиот муабет е: ајде сега, ти кога, чекаме да не’ викнеш на свадба. Аха, да, сега одма ќе направам и баш вас ќе ве викнам.
    Значи друг муабет никој не знае да направи или што е работава? Одиме да се радуваме за веридба на братучетка и наместо да си се фокусираат на настанот, сите мене им се закачија дека чекале. Демек многу се загрижени што останав немажена. :D

Повод за муабетов: се јавува мајка ми кај пријателка и прават муабет дека имаме 5 најблиски свадби на повидок. Одговор: ајде сега, чекам за Ливинг. :o:

Ќе истепам некого, жими се’. :punch:
    Најлошо е кога ќе одговорам искрено - нема јас да правам свадба, не чекајте нешто такво од мене. И ќе земат да ме убедуваат колку грешам. Ја научив лекцијата, сега одговарам со ваква фаца: :| , се правам дека не слушам и се откажуваат се’ до наредната средба.

На kristina.k, kjukli, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Јешлива сум си...не дека не јадам а кила имам.
    Еве пред извесно време еден месец се откажав од масна храна, од тестенини и од благо и со самото тоа мнооогу ослабнав.
    Сега дојде ред да се откажам и од вечера за уште 10 кг да смалам, ама пусто се навечер ми се јаде.
    Се осеќам тромо за разлика од претходно.
    Мора да вежбам.Во ТЦЦ Гранд плаза има убава теретана.Ај кој е за

На kristina.k, Peco, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.