Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Мислите ли дека сметките за струја се веродостојни?Кај мене три последователни месеци(во исти услови живеам,значи исто се греам,исто готвам,перам,се туширам)разлика во сметките од по 1000 ден-3500,4500,5500 на пр

На Petar80, Annath, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Јас еднашка се сомневав исто и ги запишав цифрите на струјомерот.
    Успеав да фатам некоја врска која цифра за што е и си прасметав самата колку сметка ќе ми дојде.
    И толкава сметка навистина дојде (горе-доле разлика од 200 денари).
    Мислам дека на новите струјомери неможат да натпишуваат, ги читале од ,,фотеља,,

На DVAANGELA, Abrakadabra, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Трака за трчање ?
    да не правиш поголема
    километража...:P
    Или повеќе јадеш...:wasntme:

На DVAANGELA, Petar80, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    И јас така,ми стига сметка НЕЛОГИЧНА,напишани киловати само во ефтина тарифа,као во скапа тарифа јас и светло да не користам.Кога се јавив да прашам добив ЛОГИЧНО објаснување-порамнуваме:^)

На Petar80, Annath, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    е да ќе си приклучам динамо на тоа орбитрекот и сама ќе си произведувам струја:D

На Peco, Abrakadabra, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Појма немам.
    Ама толкави ни се сметките +- и летно време, кога климата нон-стоп лади.

На DVAANGELA, Petar80, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Инаку за пелетите...моментално се најчистата варијанта кога е парно во прашање. Разликата помеѓу нив и дрвата е освен што е почисто, не треба класичен оџак, побезбедно е со мали деца и е помала обврска....
    Разликата во цена, ако за дрва си давал 30000 на сезона, со пелети ќе дадеш 40-42000 ...
    ова е се проверено и докажано од лично искуство...ништо на памет

На DVAANGELA, LivingGlam, AngelOfArh и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    женчиња....еве една препорака за слабеење...комплет со тренер оди...8)

На DVAANGELA, vitamina, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Не мора да значи, ако е добра изолацијата пелети може да потрошиш дупло помалце од дрва. Исто од искуство. И плус е што пелети стално има а за дрва некад знае да биде и тепачка.

На Abrakadabra и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @ninja35 не зезај бе,секој нормален тренер нема да издржи до крај, одма ќе фати да игра фудбал па макар и на мали голчиња ;)
    П.С.Еве подобра варијанта dieta.jpg

На SV1911, DVAANGELA, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ок...зборев за иста куќа кај што е само пренаменето парното, од дрва на пелети.
    кај пелетите можеш да си докупуваш кога сакаш, на секоја бензинска ги има веќе...и тоа е една од предностите

На DVAANGELA, JuLleE, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    абе некој ќе попушти...или тренерот или вежбачот...:lol:

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  13. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Да почнеме со поздрави, желби и честитки :lol::
    @Lady Phoenix - честитки за работното место, не се сомневам во тебе дека ќе ги исполниш очекувањата :)
    @vitamina - честитки за документите, да бидеш секогаш среќна како што си денеска :)
    @JuLleE - честитки за правосудниот испит, ти се воодушевувам како со дете успеа во тоа. Браво :)
    @Annath - и јас за малку ќе ти честитав роденден, дури и се чудам како имаш 40, а сум те замислувала помлада :lol:. Среќен роденден на мт, здравје, среќа, љубов и уште многу години заедно да си славите :).

До другите голем поздрав и убав ден :sun: :).

На vitamina, Peco, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Тука за сметка за струја да треба пола просечна плата да дадат ќе ја дигнат државата во вис, разгалени сме ептен изгледа.:wasntme:

Јас се греам на плин, нема некоја зима ама сепак е уклучено греењето 24/7, сметка за плин во зима ми доаѓа на 3 месеци околу 350-400 долари, со тоа што и топлата вода ми е на плин и шпоретот е на плин, летно време за струја кога се ладиме сметките за 3 месеци се околу 200-250 долари.
    Имам инвертер ducted heating and cooling се грее/лади околу 220 кв, зимно време преку ден температурата е околу 23-4 степени, навечер ја намалувам на 18-19 степени, седиме по кратки ракави а летно време е 25-26 степени, греењето работи на плин а ладењето на струја.

[​IMG] [​IMG]

@Annath нека му е најсреќен на сопругот роденденот, годинава една принцеза да држи во раце.:wasntme::lol:
    @vitamina честитки мила на прекрасните вести, се гледа светлината на крајот на тунелот.:hug:

На SV1911, DVAANGELA, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Шпоретот за пелети се рачуна како грејно тело?

На DVAANGELA и Annath им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.036
    Здраво друштво 0511-0908-0304-1543.jpg
    Колку е сончево и убаво за шетање надвор :sun:... Се надевам зимава нема снег да падне во Скопје... Не, не го велам ова затоа што несакам снег... Само не сакам снег во град! Многу ми го отежнува животот!!! Затоа супер си е вака, сув студ...
    Муабет за греење... Јас си кажав... Централно греење Топлификација БЕГ. Почисто и полесно нема, ама кошта!!! Оваа година имаат чиста десетка од мене за греењето!!! Кога е ладно до касно се врели радијаторите, а кога е потопло надвор знаат да поднамалат :clap:... Последниве две години видовме колку „зезале“ од претходната Топлификација... Ем не згреани, ем исти сметки како сега!!! Дури едно време со мм мислевме да се „одјавиме“ од централно греење... Но, седнавме, направивме пресметки и дојдовме до заклучок дека на било што да се грееме скоро исто ке не кошта!!! Некој денар помалку не е ништо во споредба со комодитетот да не мислиш на ништо кога греењето е во прашање... Добро, мислиш само на сметката 8)...
    Денес, втора смена на работа, па отидов до школо кај матурантот... Оценките горе-доле солидни, изостаноци цел куп, ама си знаев (facepalm)... Па добро, матурант е (facepalm)... Нека „бега“ да не му биде после криво како на мајка му што ниеден час не „киднала“ кога била ученичка :(...
    Сакав за класната да кажам... Млада, убава, ведра, прекрасна личност!!! Да ти е мерак да си муабетиш со неа!!! Такви треба да бидат професорите... Со децата е како другарка, уште од септември одржува подготвителни часови за државната матура :clap:... Учениците ја обожаваат, одат на кафе со неа, а секој проблем таа успева да го минимализира... А кога само ке се сетам какви беа, а и уште се повозрасните професори... Наконтени, муабет не ти прават, само ги интересира за што можеш „врска“ да им бидеш (facepalm)!!!
    Браво за младите професори :clap:!!!
    @vitamina мила многу ми е мило што конечно ти се насмеало лицето :hug:!!! Радувај се, смеј се и не е срамота што си врескала на тераса 8)...
    Се расприкажав, а на работа треба да одам...
    Петок е... Едно време главните журки на +/- 40 беа петочните журки :party: :music: :d:
    Имајте убав остаток од денот :hug:

Последна измена: 22 јануари 2016
    На Tajnaotrovna, DVAANGELA, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Кај оние кои работат како парно не, тие не греат, а кај оние кои не работат како парно, односно само печки, без котел и систем за парно да, греат. Не сум сигурна ама мислам дека има и опција поскапа кај што и печката е грејно тело, односно во собата кај што е печката не мора да ставаш радијатор.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.437
    @Annath среќен роденден на сопругот.
    @vitamina конечно крај на маките.
    Убаво ме исшамара ветрот , и обавезно тетката што работи во социјално ме врати за документи за детски.Требало да се нагласи дека мм не зел К-15.
    |(
    За греењето не се разбирам од причина што цел живот се грејам на дрва.Греам дневна со кујна и плус уште една дневна со шпорет и ќумбе на Алфа Плам, собата на син ми со плинска греалка,а се друго ако има потреба вклучувам панелки.Затоа не сакам во зима гости на спиење куќава е кочан, слаба изолација.Сметки за струја околу 2700-2800 ден.Ако некогаш дојдам до пари прво ќе сменам прозори и врати и барем да го изолирам горниот кат.Одење по куси ракави низ дома никако.Спиеме во ладно јас не можам да спијам во топло, така сум научена.
    Најболна точка ми е греењето ама тоа е.Дрвата премногу поскапеа за оваа сезон дадовме околу 30000 ден.
    Сиромавиот поскапо плаќа и вистина е.
    За Дани не разбрав дали цело време ќе има некој во станот или само кога тие се тука.За такви работи најпрактична е клима, тоа е мое мислење, што не мора да значи дека е исправно.

На vitamina, Lady Phoenix, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    @ninja35 ти завидувам и срам да ти е !!!...лиги ни правиш !!(wtf)

На DVAANGELA, Peco, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Да, има таква опција ама таа печка чини 120 000 денари и ако е поголем просторот пак треба дополнително радијаторче

На DVAANGELA, Eli23 и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.