Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.080
    Теоријата дека од нејадење се дебелее е твоја и јас ќе морам да ја демантирам колку и да и беше иронијата присутна.

Ај на подруг начин ќе го објаснам тоа што го пишав а очигледно беше погрешно сватено.
    Здрават храна е скапа и тоа е реалност. За широките и посиромашните маси народ е достапна онаа храна со пониски цени која и истовремено е нездрава.

На tessie, Teodora*, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ај бабава да ве насмее малку. Доаѓа едно комшиче и ми вика. Дале ај да те земам во сабота на скијање да ме научиш малку ќе одам за Банско да не се срамам. Подзинав, ами стварно бев иструктор по скијање у млаѓим данима ами сега Шо праиме:sweat: се немам качено на скии 12 години :tmi:
    Ами теткин му велам да дојдам, ама да не ме вратиш со ратрак назад и директ на костозглобна да ме истовариШ!
    Туку беља жени си велам, ако еднаш научиш тоЧак да возиш засекогаш ќе знаеш па така и скијањево. Се мислам тоа скафандерот нема да ме збере одвај целиот на една нога да го облечам.
    Утре да подоткопам некаде опрема да најдам ако не се расипала до сега.
    Лелел со сите шминкери таму и тетка Дале со опрема од 1-ва светска војна, баш ми е гајле.
    Ако ме нема во сабота навечер да знаете да ме барате по болнициве во некое гипсано корито.

padII.jpg

На Bozica1980, Doozy, toogood и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Според мене, не е никакво оправдување, деца, домакинство и сл., ако е човек со цврст карактер, тешко дека некоја друга обврска ќе го одалечи од вежбање, одржување на формата на телото.Децата, воопшто не се проблем, со трчање по нив, тешко дека нема да биде во форма, гарант ќе има перфектна линија на телото.А за храна, исто важи, сега се има на избор, само колку ќе биде цврст за да не посегнува по секаков тип на храна.Зборам општо, затоа што сум видела.

Инаку, токму и таа новодно здрава храна е скапа, зш и не е баш здрава.

На toogood, zalosna, Bah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Јас во живот на скии се немам качено?
    Значи имаме и инструктор во групава ако некогаш се решам да знам.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Gordana10 во право си нема оправдување. Никој не ми е крив што 24/7 сум закована на стол како со 12=ка шајка, а на времето бев активна и повеќе од 12 часа дневно сите можни спортови.Нормално со годините организмот е поспор и полесно се дебелее ама немам оправдување за моето гнетење на секаква храна.
    @lunicka аје сега ќе организирам една прошетка за нашава група и сите на скии, а во лето ќе учиме да пливаме оти и за тоа имам лиценца....

На toogood и lunicka им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    zalosna ti ne si "normalna"so tortava.A taman bev se ubedila grav da jadam.:$:D
    Da e ziva i zdrava slavenickata no jas sum malku zbuneta.Ne bese kerkickata bebus mal?:bandit:
    Seci edno specijalno i za mene pa makar se zdebelila.:tmi:

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Боже @Daleron па ти си сенаменска жена :rofl:.

На toogood, tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Како наменско брашно сум.:clap:

На toogood, Val-Dim, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    ami bese pred 15 god sega porasna :rofl: bebusot e moeto treto detence :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Отстоено!:D
    Ако некој може да ме натера да се смеам на глас читајки го форумов, тогаш тоа е @Daleron. Се надевам дека и во приватниот живот си жена која знае да насмее.:lol:
    :rofl::rofl::rofl:

Море, да го јадеш 5/7 нема да зборуваш така. Сладок е кога го јадеш кога сакаш, а не кога мораш.:nod:

@zalosna Нека и е среќен роденденот на ќерката!

На SV1911, Teodora*, Daleron и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Прв болд, тогаш ти ништо не си разбрала, од она што го пишав ако тврдиш дека јас сум го рекол ова како тврдење.
    Втор болд. Не е точно имаме традиционална храна која се произведува зависно од сезоната и е прилично достапна за граганите, но главната поента е што некои жени ги мрзи да готват и прибегнуваат кон конзервирана храна која што не само што е скапа туку и нездрава.
    Но главен проблем како што рече Горде, немањето мотив и доволно цврст карактер.
    Исто така проблем е што ние количински внесуваме многу храна и на првиот повик на организмот дека е гладен ние веднаш трчаме кон храната, не дозволуваме да се преработи веќе внесената туку веднаш тоставаме нова,а со тоа не дозволуваме веќе внесената да се свари како што треба. Познато е дека што подолго се задржува храната во организмот скапува и испушта разни отрови.
    Затоа не се претупанувајте, ако бидете некое време гладни ништо страшно нема да ви се случи.
    Благото да, потребно е на организмот но не цела чоколада на еднаш или пола торта,
    Да пофторам, никој од сиромаштија не се здебелил и никој не се здебелил од високи сметки, туку ние сме во состојба да ги баталиме сметките ама од задоволството наречено храна никако не се откажуаме.

На toogood, Gordana10 и SwanMay им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Masla masala...Ti na kolku se omazi mor?Na 16?
    Ti zatoa tolku vreme za gotvenje.Golemoto ti go cuva maloto.:lol:
    Celosni komplimenti i za gotvenjeto a bogami i izgledot.^_^

На tessie, MacenceEna, pilenka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Епа ќе вежбаш мор, исто мислам и не е до годините, знам една жена која има 50 и нешто години, а да ја видиш, ко барбика е, ама и по карактер е ко темпирана бомба, да ја видиш ќе речеш оваа нема шанси да има толку години, реално ти кажувам, ден денес мајка ми вика, алал да и е.Сепак мислам дека ако смета човек дека може, ќе може и не е баш до годините, освен ако не станува збор за болест, тоа настрана.

На zalosna и SwanMay им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да ме запознаеш, раат ќе немаш од мене од тресење зелени!:lol:
    Сега ќе почнам афтобиографија да пишувам, само не знам дали во вој живот ќе стигнам да ги напишам сите случки и настани.
    @Gordana10 ти мене да не ме познаваш случајно!?:rofl:

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Не мор, зш? А остај ти тоа, може и да сум видовита, чат -пат :D :wasntme: Не те познавам мор, најстварно на свет :D

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.080
    Теорија е зборот кој беше употребен а не тврдење.
    Колку и да беше присутна иронијата, обидот да се стават во моја уста зборови кои не ги помислив или од старт да се елиминираат контра аргументи упатени кон тебе...јас само негирав нешто што ти го стави како предмет на дискусија.

Во однос на здравата исхрана, депресија и ефекти од истата со задоволство ќе дискутирам на соодветните теми. Немам намера да си ги повторувам зборовите кои сум ги пишала во темата за здрава храна.
    Човековата мрза и неспособност е друга тема која не беше дел од почетната идеја за дискусија.
    Или да почнеме и за мајките кои се дрогираат, пијат, дома не се прибрани....и меѓу нив има дебели, мрзливи, кои јадат конзервирана храна.

На tessie, bittersweet, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Абе ако познаваш онаква на 50-тина години можно е јас да сум.
    Каква темпирна бомба се крие во мене да знаеш само?
    Ви велам ете сега и на скии ќе се качам, ама страв ми е да не паднам па земјотрес да доживеете од широки размери.:D

На SV1911, lunicka, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Кај мене постои причинско-последична врска помеѓу сметките и храната. Еве на пример јас денес ја земав од сандаче сметката за струја и кога ја отворив дамла ме удри,за да го смирам нервниот систем морав главата во фрижидер да ја пикнам и настрада теглата со слатко :worried:.

Ајде бе жени не е се во килажата,колку слаби познавам,ама грдо си е грдо, што и да облече кога нема убави црти на лице џабе е... Убава жена си е убава жена и послаба и подебелка :).

Кој има волја, кога ќе се чувствува спремен тогаш ќе слабее.

На Doozy, Val-Dim, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    А мор Горданооо и ти Бах, да не може човек да си поужива во храната од вас:^)

Ту лични што не направивте ко сто кила да сме:^)само уживавме во празнициве мор]:) си вежбаме мор
    Ја врта орбитреко секој ден маста му ја извади, блендер не престана го мучим свако јутро со микс овошки, јаболка ми никнаа во стомак, и тако даље ... епа понекад знамо да качимо али знамо и да симнеме бре. Тревопасна стана со салати:D на дечково мој таман сум си му мор:emo:
    Јуу толку отчет на маж ми не му давам:D(facepalm) ајт кафе свари дејчеее8)

На tessie, Bozica1980, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    @Daleron стварно познавам таква жена, ама тебе не те знам :D Скијај мор, кој те држи, скиите под мишка и скијај.А и сеа ко што има мраз, не ти требат скии, мојт и со патики, чизми, зависно какви се :D ај ако дрмнит земјотрес, ќе знам дека е од тебе :lol:

Мор @ozbilnazena уживај си во храната, кој те држи? :D Како викаат, кога некој ти збори за храна, додека јадеш, е најголем пријател :D :P

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.