Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас сега станувам :$
    Дупла доза кафе направив...

2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро и од мене.
    Дете држам, тука пишувам, па и кафе пивкам....ѓоа октопод :rofl:.

Да спакувам средства за хигиена и обувки денес и готово. Уште да не збере и да тргнеме вечер.

:sun:
    @MilaP штета што си на друга граница :hug:

kjukli, Winter Lady, Val-Dim and 21 others like this.
  3. kukla21

Има едно средство за вадење на боја од исфарбани алишта. На др. Бекман е. Еве какво е кесичето внатре (амбалажата сум ја фрлила). Го има во веро. Исто пробај одма додека не се исушени да ги пуштиш уште една тура перење. Мене и тоа ми успевало.

Attached Files:

4. menelele

menelele Популарен член

Nekoj ubavo pisa - namaliv jadenje po vezbanjeto ic ne sum. Sabajle ceden sok ( portokal, jabolko, citron, gumbir). Na rabota okolu 8 i pol- nes so mleko i seker ( uzivam vo vkusot i ne se otkazuvam) i musli ama dve lazici i malkuuuu mleko.
    Okolu 11 nesto sitno kako malo kiflice so malku sirenje i ajvarce( znaci ova malku e edna lazica ajvar) okolu dva kiselo mleko pak malku. I okolu 5 rucek sto ima doma bez leb zadolzitelno i salata. Jas vo osnova ne veceram ama ako mi se jade moze eden morkov, jabolko, kiva.
    Znaci ne praktikuvam dieta ama mn ja namaliv kolicinata na obrokot.
    Do pred da se porodam taka si praktikuvav poveke pati po malku i se da si kasnam. Ama so ona doenjeto se zafrknav site pij jadi za da imas mleko i go prosiriv zeludnikot mi se cini.

5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Еееее, имам такви, благодарам на советот. (y)
    Сеа пак ќе ги пуштам.

DVAANGELA, vitamina and kukla21 like this.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

So lesno patot i vnimavajte vozete popoleka :!: (ova jas kako strucno lice)
    Kazuvaat mnogu magla imalo pogotovo kaj srbija ima navecer od novi sad pa nadolu. :hug:

Jas eve peram cistam,sinko i mm vo grad sakalo deteto pozarna
    ,a 10 gi ima doma ama toa ti e ke go razgali tatko mu ovoj mesec dodeka e doma i posle koga ke zamine ke si ja mislam jas ...|(
    Ubav vikend na site !

Mrs.Bass, DVAANGELA, kjukli and 20 others like this.
  7. kukla21

Има и едни марамчиња колор кечер не дозволуваат да се исфарбаат алиштата. Можеш во иднина и такви да си земеш ако мешаш црно со шарено и сл :)

8. Annath

Annath Форумски идол

Сaмo внимaвaј, aкo мaтеријaлoт е фaрбaн, мoже и тaa бoјa дa ти јa извaди. Мене тoa ми се случи сo едни пaнтaлoни oд мм, ленени, кaфени. Стaнaa кaјсијa бoјa (facepalm) тoa билa oригинaлнaтa бoјa нa мaтеријaлoт. А нoви беa (facepalm)

9. kukla21

Пишува на средството пред да го користиш да тестираш на внатрешната страна на ткаенината :) Јас имам доста спасено и со обично преперување.

10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Вклучи ги веднаш пак на перење,уште кога се влажни,нечекај да се исушат.Е сега многу е битно што состав се алиштата.Ако се синтетика или некоја мешавина,ќе завршиш работа,ако се од природни материјали,памук на пр малку потешко ќе оди.

ninja35, Annath, friendy and 2 others like this.
  11. Tanjat78

Tanjat78 Популарен член

Добар ден и од мене.Ве читам девојки и по некој дечко РЕДОВНО.Не сум многу по пишувањето но ете решив да ви се придружам!
    И јас сум девојчица +/- 40ка,мајка на прекрасен 10годишен предтинејџер кој прекрасно ме вади од рамнотежа и кој е најсакано ѕверче:inlove:
    Редот го знам,ќе се потрудам да залепам кафе....ако неуспеам се надевам на ваше разбирање!
    cafe_irlandes.jpg
    Ирско кафе нудам,со соодветен додаток за студот,на ова ладно не се пие млекце за загревање,нели?!
    Поздрав и убав саботен ден!

12. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

А на фармеркиве пишува дека се перат на 60 Ц затоа јас онака, си ги фрлив за перење на 40 Ц .
    Не очекував дека волку боја ќе пуштат :?:
    Ај, не е страшно .... кога скинато се носи, може и прошарано (poolparty)

DVAANGELA, Winter Lady, Peco and 8 others like this.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

:D Да не те прашуваат после од кај си ги купи,интересни се;)

Peco, Annath, Bozica1980 and 3 others like this.
  14. kukla21

Прво перење обавезно пуштаат :) и пери ги само со темни алишта :) пушти уште една тура перење или покисни ги во вруќа вода па пери на рака. :) подобра опција ти е нова машина да пуштиш :)

Annath and Abrakadabra like this.
  15. kukla21

Welcome

Annath, danichap, vitamina and 2 others like this.
  16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро и од мене, дечки и девојки! :coffee:

Сум спиела како топ. Ама утрово не се чувствувам нешто добро. Не знам што е работава, изгледа е до добиеново. Реков јас - мене ПМС симптоми не ме одминуваат. Може само да подранат или да задоцнат. ]:)

Денес ќе шеткам малку по мразарников. Покажува дека е -7. ]:) Прво до Телекабел, па после до автобуска, да ја пречекаме прасвеки. Денес се враќа. :P За подоцна сеуште не знам што ќе се прави, а не знам ни што ќе се руча денес. Браво за мене. :clap:

Витаминче, не одам на работа, работам од дома, на компјутер. ;) Договор си склучив, за месец дена треба да го завршам преводот и после од ново. :clap:

@Abrakadabra, за секој случај немој да ги переш фармерките на 60 степени. Не за друго, денес не се многу квалитетни алиштата што се продаваат, макар биле и најпознат бренд. Да не останеш со избледени фармерки. А кога переш на 30 и помалку степени, не се фарбаат алиштата, ако има вака, нови фармерки, туку само бојата излегува при перењето. Барем моето искуство така покажало. :)

DVAANGELA, kjukli, Val-Dim and 17 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро млад народе.
    Ве читам уз какао, денес пак сум со полна пареа, имам доста пријателки со кои треба асално да се испратам па нека почне забавата:D, нит асално наспиена, нит асално најадена, а богами нит напиена:rofl:, турбо ќе сум овие денови. Ме чека долг пат кон финишот.

@danichap јас како поискусна околу тој смер на патишта вака да ти кажам:D, хрватска и србија навечер се едно минус 18 степени, само пополека и со добра клима здравје ќе извозите, јас се радував на секои патувања, дека авантурист во душа едвај чекам да тргнам некаде надалеку така со кола да се извозам, во хрватска конкретно нема многу многу бензиски за да завршиш поасално работа да знаеш, словенија се екстра и србија се добри, има и во хрватска ама може само една таква е, па биди спремна да те мрцварат на македонска граница, стандарт така е:P, среќен пат и со лесно, пополека ќе догурате, па ќе ни пишеш импресии:hai:.

Убав ден на сите, уживајте на студот и јакнете имунитет со смуди или евентиално греана, кој како милува;):D

18. kukla21

Јас и на 30 имам исфарбано :) не ја "допекуваат" бојата и затоа таа пушта :)

Ај а станувам. Што мразам кога некој ќр ми се помеша во плабовите за викенд!! А бе ептен сум нервозна!

Winter Lady, Eli23, Annath and 4 others like this.
  19. mareane

mareane Форумски идол

А бре кај се станувало толку рано како вас во викенд.Спијте таму до 10,штедете струја.;)
    Јас малата ја испратив во 7 и 30 на училиште и си прилегнав Станав кога дојде таа во 10.(facepalm)
    Туку ја да ја прашама @Abrakadabra што стори со сметка за РДТ за декември и јас немам добиено.
    @Tanjat78 Добре дојде и фала на кафе гледам си го знаеш редот

20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

@kukla21 без нервози! Полека, смирено, ќе си истераш по свое. :dance:

Thread Status:
Not open for further replies.