1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Кујзнае што сте правеле :wasntme: и јас тоа сакав да го кажам.
    Ај уште малку да ви покукам па после и јас ќе се фалалам колку сум вредна :rofl:

На ph.orhideja, Lady Phoenix, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Glej crven karton da ne dadat

На ph.orhideja, kristina.k, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  3. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Која разлика е човече во цени по маркетиве..Верово најскап маркет,а па најблиску ми е.Од Нова година почнав да пазарам во Супер Тинексон кај млечен,само ако ме мрзи да одам до таму,си одам во веро,а кога ќе земам плата па кога ќе го нападнам па Стокомак,таму па уште поевтини цени:)
    Кам па ич не ми е уз пат...
    Сабајлево кога бев во тинекс имаше акција на многу работи,и тоа што не ми требаше го купив..

На ph.orhideja, Eli23, kristina.k и 9 други им се допаѓа ова.
  4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Abe ajde sramotiloci. Edna utakmica da se nema vreme da se izigra:(
    Prvo mm mi otkaza da odi na rakomet. Pa tetkica dojde. I vcera rzammmmm po doma i zaspav.
    A da se razbereme nasive kratko traat 15 min:$

На mareane, Eli23, kristina.k и 11 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И кујната е средена. Изгледа дека он има ден каков што опиша @vitamina

На VladeMila, ph.orhideja, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Аaaa зa 15 мин. не ни сoблекувaм пижaми...:D:rofl:

Знaчи зелник зa дoручек гoтoв,чoрбa сo киселa зелкa крчкa,црнецoт се пече...
    Дoстa е зa денес...

Последна измена: 24 јануари 2016
    На VladeMila, mareane, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ќутии еве мм и свекорот болни па инекции па чуда во карантин во друга соба се четири дена на работа не одат абе страшно...јас кога ќе сум разболела ништо бе лимонче парацетамолче :) и мм се нервира со маска иде да не ѕирне му фалиме...сака синко да го зел да го игра ама неможе и му е мака ама мм стварно температура има 38-39... Се надевам ќе оздрави набрзо...ноќеска имаше температура пак денес инекции...нема сега за сега...а јас со малиот нон стоп во нашата соба...свекрва ми ништо нејзе не и е ама лаже дека и она кашлала неможела ни она кај бебето 5 мин да го погледа да одам да јадам јас страшнаа е ...демек и она ,, као болна се осеќала,, ами и кога е ЗДРАВА и кога мм е на работа и пример синко спие и речам до продавница да отидам одма очи превртува...таква баба нема на веков и светов ...дали 1 враце го зела синко...за помош за бањање на почетокот ништо тоа...никаква помош она Незнаела никогаш не бањала бебе..мм едно дете е бабаму го изгледала...и бабата идеше да ми помага првите 40 дена иако е 70 год витална како 50 да има...тоа е тоа демек со свекрва сум а никаква помош немам ....ако не го однесам во дневна некогаш не и текнува ни да не ѕирне...цел ден си седам во мојата соба и цеел ден да не излезам нема да праша...може само да ѕирне од врата А ДА НЕ ВЛЕЗЕЕ во соба и : - ,,што правите,, ? Еве си седиме гледаме тв... Влези и викам. - ,, Не не само да ѕирнам ќе одам да одмарам,,.... И така само оди на работа од пон до петок од 7.30 до 15.30 и се враќа пие кафе и цеееел ден спие лежи...стане вечерта се преместува од дневна во спална и спие пак....никаква работа никаква желба за ништо....некогаш како замислена лебдее гледа во некоја точка....погледот не и е добар...сите приметивме...ја прашуваме што тие ништо ништо....ја однесе свекорми да се снима но уште чекаме резултат но мислам дека за на психијатер е работава....небива тоа да немаж желба за ништо...да не фатиш ништоооо по дома ...се извинувам можеби во снаи и свекрви требаше да пишам но таму ќе ме изедат жива несакам некои таму да ми ,, солат,, памет од 18 год ...сакав малку да се олеснам на душава а каде ако не тука :) уф ми фали мајка ми...но во друг град сме, не посетува иде и кога иде празник на душава ми е :) инаку утре понеддлник и многуу се радувам на понеделник а зошто ? Зошто свекрвами и свекорми на работа сее до петок до 15.30 сама сум си раат :) до душа и кога се дома сум сама со синко и мм всоба но друго е кога знаеш дека нема никој во соседната соба...од сами поубаво нема...но ќе биде и тоа да попорасне синко...:)

На mareane, ph.orhideja, kristina.k и 9 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.632
    Допаѓања:
    181.680
    Добар ден лејдис и по некој џентлмен Синока имав гости до 4 часот седевме сабајле едвај во 11се свестив
    Со мм сме скарани си молчиме по дома, децата се досадуваат мене не ми се работи па пижама парти си дремам
    Гледам сите сме со мокар чорап удрени денес ај со помин

На VladeMila, mareane, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mnogu sakam koga mm si e doma,srekna i se no si se naviknav sama i ovoj mm od koga si dojde cela me poremeti,kade mene pa i sin ni |(
    Sabajle pred 7h stana i se rastropa vo dnevna,pa vleva vo spalna i ete go kaj 7:30 : Zence sakas li kafe?
    Koj normalen dokolku nema obvrski saka da stane so kokoskite vo nedela,a znae deka vecer sum 3, a toj ke se izlezava :@ plus deteto ne mozam da si go prepoznaam,razbiram jas deka saka da nadoknadi sto ne e so nego,no 5 meseci nemozi da gi nadoknadis so 1 mesec,pa ajde dozvoli mu se na deteto i sega ne se razbira od zborot ne,abe ke me poludi..
    Rucekot e gotov,deneska na menito imame baburi..Sega ke se :makeup: i ke ispadnam na kafe so drugarka malku da se izluftiram dodeka ne natepam nekoj po doma :)

На VladeMila, mareane, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Na koj ekim bese ne ni kaza..

На Petar80, VladeMila, kristina.k и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас бев многу вредна денес. :sweat:

Собрав украсите, елката, избришав прашина, вратив се' на свое место, сменив постелнина, усисав, подзачистив во купатило, собрав алишта, пружив алишта, сега нови за пружање ме чекаат, нова машина за пуштање, испеглав и уште тесто за пица да замесам и да го истрижам либево. :whew:

Половината ме кине, грбот ме боли, почна лошо да ми станува од што брзав како на норма да сум. Искрено, се надевам дека вечер нема да ни дојдат другариве, зашто јас ќе капнам уште во 9 саат. Додуша, знам дека уште после ручек ќе бидам со очите на пола копје, ама ај... :lol: Не смеам да спијам попладне, кога ќе се разбудам после тоа како г*мно сум (се извинувам, ама ова најдобро ме опишува).:?:

@kukla21 што му направи на маж ти што е толку вреден? Знам дека не е само љубов у прашање. :lol: Мора некоја уцена да паднала.

На Petar80, VladeMila, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.632
    Допаѓања:
    181.680
    Денес на ниеден

На Petar80 и VladeMila им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Добар ден, гледам на никој не му е убав ден ]:)
    Чајот..
    2499_-zeleni-caj-foto-01-Public.jpg

Денес демек кутрињата ќе ги шетавме на Водно, алиии нееее студиииии :devil:

Шетав Меркур, Бриколаж, Тинекс би се фалела во соодветна тема али тоа што беше за фалење го скршив веднаш, па ќе си молчам :@

Јас си стојам на зборот недела ниту чистам, ни готвам :emo:

На Petar80, VladeMila, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.663
    Ме одј*баа за фина работа која дури бев сигурна дека сум ја добила. Јас место да частам, така малку чурам!
    Ми го решија денот, бар утре да ми кажеа. :(

На VladeMila, mareane, ninja35 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @lunicka Јас се изгорев од рерната пред 5 дена, имав голем круг како овде што ги покажува аватарите, ставив паста за да можам да работам по дома, пастата се здрвува и стои додека не ја измие.Плус миев и садови и пак стоеше, треба да триеш за да падне, нели кисело млеко пепорачуваат, но тоа е течно, се растекува и треба само да лежиш за него.А јас кога морам да работам си ставам паста мачкам, и веднаш подруго е лади.Другиот ден ставив маст хидроциклин, помага многу за белеци некаде 65 денари е, јас имам уште малку белег, ама само 3 пати ставив, првиот пат држев повеќе од 5-6 часа, а другите два пати несакајки ми се избриша од кебето.ИСТО И НА ЛИЦЕВО БЕЛЕГ МИ ПОМИНА ЛЕТОТО.Ти ја препорачувам, многу е ефикасна.
    Туку сакам да ви се заблагодарам за они кои ми честитаа за славата, сликО ке ставам ама кога ке ми ги пратат сликите :devil:
    Патем да ве прашам телефонот ми се расипа и не се оклучува, па морам да го носам да го прават, само незнам дали ако имам пин ставено на десктопот може да ми чепкаат по слики и пораки :?: некој да се разбира од ова :)
    @Lady Phoenix честито работа патем стави шеќер под перница :?: и јас вечер ке ставам, како сум сонувала глупост :(, @JuLleE честито правосуден, @Annath роденденот на мт, @vitamina конечно заврши и твојата мака, само за добро да те читаме веќе :* @baba Rada мор што само читаш дојди дај некој совет, гледаш еве и јас ти помагам, ама незнам лекови со тревки :lol:
    Оние кои ме опишавте, видов од телефон набрзина немав можност за лајкови.Абе знам да сум со краток фитил понекогаш, зошто несакам некој будала да ме прави, ама јас што имам истрпено, проживено, и сум баш трпелива понекогаш.Тоа е, читнав и за што се греете дома, ние на дрва, нема никакво парно, пошто куќа на два спрата, еден спрат по некаде 100 квадрати и не е баш евтино.И не е фалба ова, некогаш толку многу ја мразам куќава, што би живеела и во стан од 70-80 квадрати мислам.Ама се чудам како нема да ми е тесно, кога ве читнав овде 55 квадрати, 65 барем полесно е и за чистење и за се.Така да си го чистиме ѓубрето од дрвата.Ама барем каминот уживам кога го гледам кога свети :inlove:
    @promeneta Не зезај женче каква години каква љубов зборуваш за мене и нинџа, незнам како ти дојде на памет вакво нешто :rofl:
    Несакам да драматизирам повеќе, затоа поретко ќе ви пишувам :* бидете ми поздравени :D lajt-chizkejk-torta-od-jogurt-so-jagodi-kafepauza.mk_.jpg

Последна измена: 24 јануари 2016
    На Mrs.Bass, bittersweet, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.632
    Допаѓања:
    181.680
    Ми се јаде чизкејк:devil::devil::devil:

На Petar80, Annath, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ништо ако веруваш. Донесе кафе во кревет, па појадок, се истушира и фати усисивачот. После одам да видам што прави - кујната цакум пакум, машината испразнета, плотната светната :)

На Petar80, VladeMila, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.663
    Ќе го пратам мм на курс кај твојов!

Еднаш одамна ми носи кафе у кревет. Филџанот под нос, јас скокнав од сон се истурив!
    Почетничка грешка, поправен немало :(

На Petar80, VladeMila, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Кај ги наоѓате тие мажи што работат по дома...сега му велам зошто не ми исцепка дрвца за потпалување,вика НЕ САКАМ.И ај сега...:@:@:@:@:@

На Petar80, galapce, VladeMila и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Не дека јас се жалам од мојов, ама вака самоиницијативно никогаш нема да толку работи да среди по дома. Кога ќе дојде ден за чистење, се натегаме, се молиме, се тегавиме... А за други работи навистина е супер. Доручек во кревет секој викенд, па вода снемало, ајде оди полни, па чај ми вари навечер... Нема збор.

Ама за чистење... :devil:

На Petar80, galapce, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.