Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    здраво друштво и од мене, ме нема одамна да пишам, чат пат ве ѕирнам, :bandit:манијачки :Dнешто лајкнам, нешто пропуштам, ама што да се прави, не надвиснале некои вируси болести, цел јануари ми помина по доктори, де јас де мм, де децата, со очите ми помина вирусот, и инфекцијата, каква бев цела недела црвена во очите, потечена, тие солзат, ја не можам да видам, башка и наочари носам, али помина,па голем синко пиеше сируп , па сега малиот кенка, му искачаат заби кецовите доле, има стомачен вирус, се му се збрало и се е кенкав,,,,ама ви се испожалив ама што да правам таков ми е периодот,и затоа ретко пишувам, не сакам да се жалам, ама овој јануари освен убавите празници не сакам да го паметам воопшто,,уф кога ке дојде пролет и лето, не ја сакам ич зимата,за диета , не пишам, како си јадам, од пролет ке сум на диета..:lol:

На vitamina, anel, mama89 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    @referentka Зависи шо слика ќе видиш,од некои може да ти се одјаде;)

На Petar80, Eli23, friendy и 6 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Вкусови...не се дискутира...
    Еве да Ви признаам јавно, многу готват жените.
    Дури и во споредба со некои феминки овде се осеќам и мрзлива.
    Плус јас сум традиционален тип, не испробувам новитети така да за мене некои јадења се сосема непознат вкус.Има дури и зачини кои не ги употребувам и дома ги немам.
    Браво за младите домаќинки, секој им чест.

На vitamina, Ana Marija 1, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Забранува сирење???
    слободно кажете и на Цвета дека Нинџа рекол дека нема врска..да не се јадело сирење...абе ајде

На vitamina, Ana Marija 1, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Цвета ти е нутрицинист,@ninja35 да не ја мислиш многу.
    Кај бившата жена ја сонуваш,уште Цвета ти треба.Таа многу овошје и зеленчук дава,ама не се секираме за тебе,ти и така смуди си пиеш.

На anel, Annath, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Цвета забранува сирење оти со него ракија одела, па жената превентивно забранува СЕ што асоцира на ШЕКЕР :P:rofl::rofl:

На Annath, Petar80, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Во контекст на здравав храна јас денес од МИК пача купив! :P

На vitamina, Annath, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Само што тргнав да ти пишувам лп за контакт, ме разубеди. :D Не можам без сирење, мислам дека на тоа живеам. И на шеќер - тоа ми е маката. Од се’ можам да се откажам, а шеќерот ме убива и мислам дека ќе можам да се соземам само ако му дадам пари некому за да ме држи на режим. :D

@Bozica1980 да, од Охрид сум.

@AngelOfArh остај тоа, сите знаеме што е правилно да јадеме, стварно секоја информација ни е достапна. Лично, си го слушам организмот кога ми бара храна и секогаш знам кога му е доволно. Не ми е за да ослабам, ми треба избалансиран систем што ќе ми го подобри здравјето и енергијата. Колку и да јадам зеленчуци и овошки, на крај ќе зезнам се’ со чоколади. Крвната слика ја подобрив со некои промени, ама уште не е како што треба.

Тоа решив да го регулирам, па ај можеби ќе успеам без трошење пари на режими... Затоа што ако Цветето ми забрани сирење...

На vitamina, anel, Doozy и 15 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас не можам без млеко и млечни тракатанци. Добро утро!

На vitamina, anel, promeneta и 6 други им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Кукле, добар ден е или сега стана!:D
    јас неможам без сирење го обожавам

Без благо можам, само кога се породив малку се мрднав мн ми се јадеше!
    Инаку продолжувам со намалено јадење, освен за викенд со мм си праиме ручеци и си уживкаме!

Поздрав

На vitamina, Esmeralda-MD, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Мислам, да не се расправаме...човек може без многу работи ама без сирење...(facepalm)
    Таа Цвета ќе ја.пратам кај Цветко колегата на нива...да види.што е нутриционизам со мотика...
    Моите девојки ... :hug:

На Esmeralda-MD, Annath, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добар ден на сите.Ме немаше ама не ви фалев сигурно:)
    Повелете кафе heart-coffee-620.jpg

Сватив дека живееме од денес за утре само.Изгубив другар деновиве од подмолната болест рак па сеуште неможам да се свестам што се случува со младината.Имаше само 30 години;(
    Да не се трудам да мислам на тоа ама неможам,штом затворам очи еве го тука е ме гледа...
    Не сакам постот да го полнам со негативности ама мораше да си ја искажам тагата.

Малата заспа а јас турбо со ручекот(компир манџа) и чекам другарка за да пиеме кафе и да си поприкажеме.Бев слободна и од денес пак на работа.Ја запишав малата на градинка и од полни 8 месеци ке тргне а воедно и добив понуда на работа да ме префрлат на поубаво место.Е сега прифатив ама сеуште чекам дека незнам од кога а и не сакам многу да прашувам.На сите убави работи што и се случија мораше да има и лоши.
    Живот иде далје....

На vitamina, anel, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    @WORRIED.BT е Битолска дама
    низ Широк сокак не шета сама

Си имаше жената голема мака
    такава мака никој не сака,
    слободна си е дома сега
    ама работа куп не и бега

Се жали дека ја забораваме често
    ама на таква примедба овде не и е место

Еве една шега на нејзина сметка
    Нејзиното друштво овде е за чиста петка:inlove::inlove:

На kristina.k, vitamina, Ana Marija 1 и 28 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Одамна немам шкртано тука, но не сум ве заборавила. Да ве почастам за положените испити, конечно можам да спремам дипломска. Многу се радувам, па сега сакав да споделам и со вас.

На kristina.k, vitamina, Ana Marija 1 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Реално си патиме од комплекс на пониска вредност, странство да е само. Јас инсистирам дека ако ти се работи и овде можеш да просперираш, само што овде е платена науката, а ефтината работна сила не е платена, а во странство е платена. Епа да си простиме, не може да споредуваме. Башка квалитетната храна е скапа, месо 2 евра не баш. За споредба со северниот сосед, кило банани беа 2ипол евра пред некоја година, кај нас се по евро, некогаш и поефтини. За бензинот да не збориме.

Анке ти го забранила сирењето бидејќи млекото не дозволува железото да се врзе, просто е. Главна грешка што ја правиме, какао пиеме со млеко, го анулираме од старт. Спанаќ јадеме со јогурт/кисело млеко/павлака, иста песна. Салата од марула со сиренце, јајце варено со сиренце, се што не треба мешаме. Сестра ми излезе од болница со 62 хемоглобин и 4ка железо, за две недели ги качи на 118 со 12, само со контролирана исхрана.

Ливинг сама си одговори на прашањето, велиш ќе се зезнам со чоколадо, значи ќе се зезнеш и Цвета да каже не смееш да замислиш чоколадо, ќе потклекнеш, една коцка, уште една и отиде. Братучед мој ослабе 80 кила со на Цвета режимот, после 6 месеци потклекна и за една недела се врати на старо, си ги врати до килце, а со нив и многу здравствени проблеми. Треба да си расчистиме во главите, реков веќе, многу доцна сфатив, ама сфатив битно. Така си седат на маса цела здела чоколадни наполитанки а јас јадам тиква со цимет, не можат они против мене и точка. И тоа намерно ги извадив на маса, да видам до кај можам да одам.

И се ова не зборам од памет, за мои 28 и кусур сум држела диети и диети, сум била на триста режими, сум се упишувала во теретани, вежбални, сум пиела суплементи, се сум направила што сум можела и ништо, бидејќи менталниот склоп не ми бил сменет во суштина. Е затоа сега место цело парче торта на роденден си барам половинче, место вафла со триста додатоци си јадам овошна салата, место бело лепче месам секој втор ден ржано... А откако ќе се роди мајмунов има да се стегнам опасно.

На kristina.k, anel, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Изедов еден портокал во чест на муабетов.

На kristina.k, vitamina, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjat78

Tanjat78 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    3.401
    Добар ден на сите и од мене.
    Потполно се согласувам со @AngelOfArh околу исхраната.За се во животот па и во храната човек треба да применува МЕНТАЛНА ХИГИЕНА,сите знаеме каде и во што грешиме и тие што се борат со колограмите и ние што се бориме за кило+.Тоа е долготраен процес,инстант решение нема!!!
    @Manuela. жалам за загубата.

На kristina.k, anel, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Вчера го земавме пакетчето, да нема забуна. Денес го нема.:):P

Сака да каже ќе иде да работи таму со колешката, оревчиња шо делат. Зафатен ќе е :D

И такво земавме од Тинекс. ]:) Ништо не сум пропуштила.

Ќе се снајдеш ти срцка можеш. Не сме те заборавиле тебе, туку чекаме кога ќе можеш да ни пишеш. И ти чуваш 4 деца ко мене, јас едно мало едно големо. Големото ми е болно. :lol:

Си ме изнасмеал.:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Е фалеше да знаеш. Јас сите ве читам. Како оди постапката за упис во градинка? Треба и јас да размислувам.
    Ма да моево ќе оди во Мини фини буџетчиња, ама од која возраст незнам примаат во градинкиве.

Вие многу сте изнапишале, јас сите мислам ве исцитирав. :rofl:
    Чоек пари да не ми даде мене.
    Одма патот им го наоѓам.
    Туку шо да се праи за ручек?

П.С. Од телефон пишував, калакурница сум напраила. (facepalm):lol:

На kristina.k, vitamina, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ete me mene prva smena,red stavam sekade osven doma :(
    Posle koga ke se priberam treba da go spremam kuferot na mm,se blizat denovite pa ke si ja peam pesnata "Teska bese nasata razdelba" ;( Iskreno posakuvam i se nadevam deka naredni kuferi koi ke gi spremam ke bidt moite i na sin mi,redno ke bide da se pribereme na edno mesto,no se dodeka nemam tamu rabota sto ke mi bide sigurna i sigurni primanja ne mi se napusta segasnata rabota i da odam na nesigurno,ne sum licnost sto saka da rizikuva a toa mnogu go nervira mm.

Koga zboreme za hrana jas si jadam se,ne mi e gajle sto zborat ova bilo stetno ova pak bilo zdravo,si jadam se sto mi e ubavo.Vo vrska so gotvenjeto koristam mnogu zacini i sakam da eksperementiram, toa mi go pravi rabotenjeto vo kunja prava zabava,sega ako jadenjeto e ubavo ke go stavam na masa,ako ispadne loso nikoj ne doznava deka sum gotvela :D

Koga sin mi ke pocne naskolu da ode refka ke ja baram da mu gi pise domasnite po makedonski ! :clap:

Tuku ninja me zamisli sto se razbudil ispoten,jas bivsiot (decko) koga go sonuvam se budam premrznata i cela den sum iznervirana.Ne odevme dolgo,skoro godina ipol no imam mnogu losi spomeni od nego,ne sakam ni imeto da mu go slusnam a ne pak da go sonuvam,no na sonot ne se nareduva. |(

@Manuela. Primi socustvo,moras da bides silna,za zal taa bolest i mene mi odnese najmili licnosti,no zivotot prodolzuva vo pravo si.
    @Eli23 od 9 meseci primaat vo gradinka,vo jaslite no ako mozes da si go cuvas barem do 1god doma ubavo e,jas sin mi go ostaviv na 6 meseci morav da se vratam na rabota a mi go gledase zena do 1god i posle toa go prativ vo gradinka.

Последна измена: 26 јануари 2016
    На kristina.k, vitamina, anel и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @promeneta си била некогаш во Escape Room? Интересно е многу. :)

Зрдов рамки, сега уште диоптер да ми измерат и очекувам за еден ден да ми се готови стаклата. 8-|

На vitamina, Mekuska, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.