Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    palam patikive i eteme tamu

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Само да кажам дека потполно се согласувам со Горде. она ја кажа главната поента и се после тоа е само импровизација, но еве ќе се обидам да кажам уште нешто.
    Нема потреба за ништо да бараме гаранции, туку оној дел од животот што ќе го проживееме да ни е убаво да се погледнема во огледало.

Точно е и тоа дека нема гаранција дека нема да те опне срце, или канцер доколку си слаб и се храниш здраво, но тоа не значи дека сега треба да се фрлиме на јадење и да натрупаме што повеќе во себе.
    Мојата поента беше и сеуште е дека не постои гаранција за ништо во животот па ни за самиот живот, но оној период што ќе го проживееме да се чувствуваме убаво во сопствената кожа. Среќата не доага од парите, туку од одразот во огледалото.

Нема правило дали сиромашните или богатите се подебели, дебел е оној кој гнете се што око ќе му фати.
    Можеме да најдеме милион изговори зошто сме дебели, но кога би нашле само 1 мотив зошто да ослабнеме би биле многу по задоволни и ние и лугето околу нас.

Да не се лажеме, дури и децата сакаат да имаат дотерани и згодни мајки а камо ли мажите.
    Може тој милион пати да ви каже дека ве сака такви какви што сте, затоа што и не сте му дале шанса да ве види поинаква.

На Gordana10 и zalosna им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Да не се лажеме, дури и децата сакаат да имаат дотерани и згодни мајки а камо ли мажите.
    Може тој милион пати да ви каже дека ве сака такви какви што сте, затоа што и не сте му дале шанса да ве види поинаква.[/QUOTE]
    Vo pravo si:) a znajs sto vikaat nekoj zeni koga ce vidat ubava zgodna doterana majka..(vidija ona kurvana)a zosto taka??

На Bah му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Vo pravo si:) a znajs sto vikaat nekoj zeni koga ce vidat ubava zgodna doterana majka..(vidija ona kurvana)a zosto taka??[/QUOTE]
    А ти ова од лично искуство го кажуваш или си замислуваш дека е така? Кога сум дотерана не се перчам за да привлечам ничиво внимание па не размислувам дали некој нешто помислил за мене

На tessie и toogood им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Bah mora da si pomlad, mislam pred 40.
    Ovaa e totalno neznacajno prasanje. Ima mnogu drugi raboti sto gi krasat lugeto.
    Celden gledanje vo ogledalo, ne ke da e na arno.
    Da ne se trkalame, ama sega da pokazuvam telo, pa i uste da mislam deka drugite mi zaviduvaat, smesno e malku, malkupoveke.
    "Среќата не доага од парите, туку од одразот во огледалото."
    Ova koga ke go procitaat ovie od North America ke se samoubijat. Pomor na svetov ke stane.
    Jas se kladam deka ako ti prozbore edna od toj kontinent, i edno zgodno devojce od Mk., race frlas po prvata. Med zborovi. Nema sansi da slusnes grubost, dokazuvanje, inatenje...... Pa debela, ne debela otide teorijava.

На tessie и Teodora* им се допаѓа ова.
  6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Затоа што им е полесно да „обвинат“ друга затоа што добро изгледа отколку себе затоа што лошо изгледа.
    Исто е и кај мажите, згоден, среден тип кој води грижа за своето тело го нарекуваат педер,

На butterfly4 и zalosna им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    А ти ова од лично искуство го кажуваш или си замислуваш дека е така? Кога сум дотерана не се перчам за да привлечам ничиво внимание па не размислувам дали некој нешто помислил за мене[/QUOTE]
    jas ne kazuvam ni za tebe ni za mene ..jas povejce pati go imam slusnato ovaj komentar od nekoja sto sedela so mene..sto ne izgleda na nisto a komentira..a zosto pomisli deka mojot komentar ima nesto vrska so tebe?

Последна измена: 9 јануари 2015
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Немој мор да ги палиш патиките, џабе ли ги купи :D :P

На toogood и zalosna им се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Немој да мислиш дека те контрам, само мислење кажувам;)
    Такви споредби прават само малограѓани. Јас не се движам во такви кругови. Кога излегувам на кафе со пријателките се средувам од глава до пети и тргнувам. Пијам кафе и воопшто не внимавам на луѓето околу мене. Ниту гледам дали мене некој ме гледа ниту јас гледам некој друг. Си се средувам за себеси.

На Teodora*, butterfly4, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    sekogas kazuvajgo ona sto go mislis i stoj zad nego .. nemoj cas ovaka cas onaka ..dobro e te razbrav sto sakase da mi kazis uste na prvijot post (y)

11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ќе те послушам:makeup:

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    ne mora

13. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Ако се лажеме тоа е така, но реално сите ние без оглед на пол и други карактеристики знаеме да искоментираме кога некој посебно жена со поприлична ќилажа ќе помине покрај нас. Уште повеќе е лага дека не ни е битно што другите мислат за нас. Битно ни е дури тука а камо ли во реалниот живот. Ако не е битно зошто толкава жестока реакција на оние кои за себе сметаат дека имаат прекумерна тежина, кога ние неможеме да ги видиме? Туѓото мислење па и комплиментот секому годат па дури и овде. како што критика па макар била на место и поглед под око секому сметаат.

На butterfly4 и zalosna им се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    ajde priznaj sto ti e poubavo na ocite
    Esma koga ce ja vidis na TV ili Ceca?
    ajde ne me drkaj celo vreme na zdrav mozok

15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ако погледнеш малку подобро околу себе ќе видиш дека ништо не е совршено. Ни јас ни ти. Себевеличењето пред огледало дека сме најдобри, значи дека ние се гледаме така, а не нашата околина. Битно е да се носиш со сите несовршености а уште поважно е да не им наоѓаш мани на луѓето.

На tessie и galapce им се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Темата беше за оние кои родиле деца и се во брак па качиле некое килце. Далеку од темата е Есма со своите 200кг или Цеца со 200 пластични операции.

На galapce и toogood им се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    abe plasticni ne plasticni mnogu e poubava..
    ama duso sto ako rodile ..sega demek rodivme pa aj mozi da si dozvolime i nemieni da odime

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    И јас сметам дека е убава, не го оспорувам тоа. Ама споредбата е глупава

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    И луничка си пиша дека качила некое килце со годините....па јас кога видов нејзина слика се воодушевив.
    Не само домаќинка, туку права дама која одлично се носи со својата женственост и облини. :bow:
    Еве Анина немам поим како изгледа али не може секој после пораѓај и пореметен ритам и хормонален статус веднаш да се врати во старата топ форма.
    Важно е дека сите сме свесни за сите фактори и секојдневно работиме на себе...внатрешно и надворешно.

На Doozy, butterfly4, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    pa morav da ti gi pisam niv posto ako ti ja pisam stojna i magda ne gi poznavas niv to e to..a ovije ti gi pisav posto ednata e debela a drugata e slaba

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.