Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Признавам не е убаво, јас вака како манијачка за пeглање ептен грдо ми изгледа, мм е единствен на работа со пеглана униформа, тоа дека си го сакам многу.:inlove:

Мм беше во Мк кога останав заглавена 2010 година, Матео ми е made in Macedonia:rofl:после тоа не сме биле, кога да одиме, секое летенце, детенце а на толкав пат не се оди со толку мали деца.
    Татко ми го влече, сега со внуците се помалку:lol:мене не, нема што да ме влече, тука ми е се, убаво ми било кога сум одела на одмор ама на долгорочен план не ми се допаѓа за живеење Скопје.

Во Италија сама сум шетала, со мм не, се спремаме кога ќе бидат децата малку поголеми да ги однесеме и кај нас и во Италија од кај што е дедо им, Франција од кај што е баба им, ќе направиме една турнеја, да си видат од каде потекнуваат.

Многу има дебели, премногу, вчера застанавме кај една фабрика за чоколада, една внатре јаде, ли јаде а вака од око сигурно имаше преку 200 кила а за рака ја држи дечко манекен, не знам како и ја наоѓа за да имаат секс.:wasntme:

mareane, Val-Dim, MacenceEna and 21 others like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Со пегливе мерак да те фати да пеглаш :D

3. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Па нема да имаш видливи проблеми се додека не нафати доволно бигор во внатресноста на пеглата. Незнам зошто ви е тешко да превриете едно шише вода и да си ја чувате, ем ќе имате длго време од неа, ем пеглата долго ќе ви функционира. Кога веќе сте дале толку пари греота е неодговорно да се однесувате. За вас можеби не се многу 2000 но за мене се и јас кон скапите работи се днесувам малку поодговорно.
    :) Не те карам иако така звучи само го кажувам мојот ста дека треба малку повеќе да ѓи цениме парите.

Petar80 likes this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Со видеа-бургија :rofl::rofl::rofl: буши за да пробие па после се по ред:rofl::rofl:
    Извинете , се ме чешаше да напишам, ептен смешно ми дојде во постот на Битер

mareane, Abrakadabra, Peco and 9 others like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Долго? Јас трошам по 2 литра вода на пеглање, минимум, мора да ми е на мах пареата оти на мм кошулите не се пеглаат со малку пареа. Инаку мојата пегла е за чешмарица што вика Рефка, убаво си пишува на неа, си има и нацртано сликичка чешма. Сигурно ако пишува дека мора да се стави дестилирана нема да ставам чешмова. А да, мојата пегла е 4200, ич не се понашам со парите неодговорно, може оти сама ги заработувам.

mareane, MilaP, joy1 and 5 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Превриј пола литро вода и пиши утре што си видела во превриеното, па ќе ти стане јасно зошто ;)
    Треба ,,мукает,, да си купиш неколку шишиња дестилирана од маркет, ама тоа никако да ми текне:fubar:

7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Леле женчиња едбај чекам да стасам дома и да вклучам пегла хахахаха. Па така убаво сочно слатко се објаснувате уффф пеглам три даски денеска хахахаха

Last edited: Jan 27, 2016
  8. promeneta

promeneta Популарен член

Разликата (да не кажам предноста) меѓу реалниот и виртуелниот живот е тоа што на форумот од секој разговор можеш да се исклучиш кога сакаш, не мора никој да читаш на сила, ни да полагаш сметки некому. А во реалниот живот на такви муабети само ќе правиш |(|(. И после ќе те викаат Crazy eye :drunk:, е ќе те викаат, ама и од глупи муабети преку глава :D. И ќе седнеш на форум да се релаксираш и оп и тука иста песна.

И не е до розовите очила како што вика Скај, ама што ќе промениш на пример ако кажеш што ти смета, во овој случај барем? Тугуд ќе престане да пишува како до сега или што?
    Единствено што се постигна е "кавгата" меѓу Куклето и Галапчето (а според мене без потреба).

Инаку се уклучив оти гледам секое сабајле чај се става, па ми текна на една дешавка (што не ми се случи лично мене :)).

Еден комшија пред неколку години седнал во Глобал на чај. И му носат филџан со топла вода и тацна со чајче, лимон и шеќер. И човекот си става колку шеќер сака, лимонче за вкус и си пие занесен во муабетот. И испил цел филџан, кога што да види. Чајчето останало во тацната, а тој си пиел топла вода, лимонче и шеќер :rofl::rofl:.
    И жалниот после си порачал уште еден филџан вода од келнерот за да си испие и чајчето :rofl:.

П.С. Ќе се правам дека не ве читам за пеглање, исто како и за прозори бришење 8).

Поздрав, have a nice day :hai:.

9. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Знам јас што има во водата ама затоа некој смислил и газа за да се процеди. На мајка ми и растворам магнезиум во превриена вода да не купувам дестилирана и таа ја направија 40 денари литар како да е злато а не обична вода и точно знам каква е водата утредента ако не ја процедиш. Инаку и таква е помалку штетна отколку да ја ставиш необработена.

@AngelOfArh Ок штом за пеглање трошиш 2 литра тогаш за перење сигурно по 2 тона трошош. Поентата ми е да ѓи заштитиме стварите кои ѓи имаме и да се однесуваме поодговорно, е сега некој може сака неговите пари да ги фрли низ прозор тоа е негов прблем. Токму поради тоа што и јас сама ѓи заработувам парите се трудам да не ѓи трошам залудно. Инаку реално земено јас имам пегла од 500 ден па не гледам дека нешто подобро се испеглани од мене тие што имаат пегли од 100 евра, поентатѕа е во умешноста а не во пеглата.

Petar80 likes this.
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Има како буренце од 5л во веро за 50тина денари. Чисто за идеја.

referentka, friendy, anel and 3 others like this.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Фала Божке...:)
    Да не имаш случајно поим како е со цени?
    Да не ме чини како на хемиско...

DVAANGELA likes this.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Па Тефал изгледа ќе биде, мнозинството одлучи... Планирам од средна класа, да не е од тие ненормално скапите, до 5000 разгледував модели. Ама ровентата со тој ретро дизајн ептен ми е симпатична паааа. :(

Annath, anel, duffi and 2 others like this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Исто и јас сум многу задоволна со Тефал, ја имам 2 години супер ме служи.

Annath and Petar80 like this.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Мајка ми имаше како оваа...ѕвер од пегла...тешка сто кила..
    Мислам дека уште ја чува иако е рикната...
    slikastara-pegla-86213597v800h600.jpg slikastara-pegla-86213597v800h600.jpg

mareane, referentka, Peco and 11 others like this.
  15. friendy

friendy Форумски идол

@Strumka22 Нели га тупаш ного!?:rofl:

Abrakadabra, Peco, ALISA0000 and 10 others like this.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Мене сон не ме фаќа, така ми е кога спиев попладнево, ќе си чмаам а мадам кога ми се спие, не спие а сега мене кога не ми се спие,таа си спие, ми се чини само што ќе легнам ќе се разбуди.

Стана сега мм ме гледа на лаптопов, место како добра жена да сум си го гушнала сопругот, јас сум ја гушкала фемината моја.:rofl:
    Бре ама се љубоморни овоа мажите на форумот, цццц ќе треба стварно да оформиме група, бракот ни е во криза поради фемина............помооооооооооош.:rofl::rofl:

Ај да не се лути отидов да го гушнам, може па ќе успее да ме успие како и децата ако не ќе најдеме некоја друга занимација.:P:lol:

Mrs.Bass, mareane, joy1 and 29 others like this.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

@ninja35 и јaс имaм тaквa пеглa т.е. oд мaјкa ми.
    Зaкoн е дa испеглaш пaнтaлoни нa рaб,дa не притискaш кoгa пеглaш зaштo е дoвoлнo тешкa...
    Инaку се грее и нa oбичен шпoрет нa дрвa пa мoжеш дa пеглaш без дa јa вклучиш вo струјa.
    :wasntme:
    Мoјaтa уште рaбoти и не ми се фрлa.
    Инaку Рoвентa имaм и кoристaм дестилирaнa вoдa.
    Едит зa пеглaње кoшули кoристaм Меритo,штирaк вo спреј,зaкoн е зa брзo и убaвo пеглaње.

18. mama89

mama89 Истакнат член

140 мислења од прва смена бравоо сите ве исчитав :) туку @Miss.Bass убава софрава туку со режимот што стори ? И ти ли од 1 ви ,м?

19. Annath

Annath Форумски идол

Јас од баба ми имам таква пегла... ја чуваме како сувенир, ептен е интересна така ретро. Инаку само на шпорет се става, нема кабел за струја :D ептен ретро.
    Имам пегла на Северин... ми врши работа, ама не е нешто посебно. Ако сум со овој памет, би зела на Мулинекс или Тефал. Ама здравје и онака пеглам еднаш на три месеци :wasntme: порано обожава, сега смрт ми е... може дека даската не ми е погодена :wasntme:

bittersweet, mareane, joy1 and 14 others like this.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

@Annath тaa пеглa мoрa дa имa и кaбел,aкo е изгубен ...

ninja35 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.