Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Гледам за пеглање се начнала тема. МРАЗАМ ДА ПЕГЛАМ. :devil:

Можеби затоа што сите работи кои се за пеглање се на мажево мое, моите алишта не се пеглаат. :rofl: Си купувам такви, да не морам да ги пеглам, а неговите џемпер-блузички и маици со кратки и долги ракави мора да се пеглаат. ]:)

Инаку, што се однесува до водата за во пегла:

Рефи, само да ти кажам дека џабе ќе трошиш пари на дестилирана вода од маркет. Мене пеглата ми е наполно бигоросана од „дестилираните“ води што ги купувам. Веќе сум на мисла да почнам дома да превривам вода и таа да ја користам. Вака џабе фрлам пари на пакувана чешмовача, мамето нивно преварантско. :devil:

Глам, мислам дека добар ти е изборот со Ровентата (видов дека си се одлучила за Ровента во еден подоцнежен пост). (y) Имам греалка Ровента, ја платив така поскапо во однос на други греалки, ама беспрекорна е со години веќе, пу пу, да не ја урочам.

И така... Јас кога сум гладна или кога ми се јаде благо, многу сум нервозна. :lol: Мислам дека не треба да се држи диета. (Уште еднаш да си пишам дека се зезам, за да не го јадам стапот.)

@Eli23 мојава магистерска ќе биде теоретска, ама пак, треба да истражуваш по интернетов, нели? Треба да вложиш прилично многу труд. Кај ќе ми беше главата ако требаше да имам и експериментален дел... :drunk:

На DVAANGELA, bittersweet, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    На наша граница и јас не сум имала никогаш проблеми.
    Минатиот пат не прашаа колку пари имаме, сега да не носиме електроника...

Кажав некоја цифра и дека немаме техника :P, и ме веруваа на збор(fingers).

На DVAANGELA, kjukli, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    177.930
    Добро вечер
    Ме заболе глава од "тешки" муабети на темава :)
    Одамна имам прочитано една изрека, не знам од каде потекнува, но често се користи и сигурно ја знаете, ама сепак ќе ја напишам:
    Да се расправаш со некого на интернет, е исто како да учествуваш на специјални олимписки игри. Дури и да победиш, сепак си ретардиран.

Со ова не сакам никого да навредам или да понижам, па ако некој така се почувствува, однапред се извинувам.

Купи му Play Station :D

На DVAANGELA, kjukli, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    101.589
    Жени дa ве прaшaм.
    1.Кaквa е тaa гoрчливa сoл?
    2.Лек прoтив чешaње нa венa.Ме скинa oд чешaње венaвa,кремите oд див кoстен не ми пoмaгaaт.

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мм истото ми го кажа :) ми рече да си гледам свој интерес и се друго на игнор. Вие машките имате ист "софтвер" :)

На DVAANGELA, bittersweet, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @kukla21 ме потсети на едно интересно видео за тоа како функционира машкиот и женскиот мозок :rofl:

На DVAANGELA, ph.orhideja, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Јас обожавам да пеглам :^) тоа ме опушта :emo:
    Пегла имам една од Старата ми Мајче за младенци Тефал и топ ми е, мама ме опреми со онаа на Цептер, али многу ми е напорна додека ја приклучам |(
    А за вода ставам превриена, искрено не ми се даваат пари за дестилирана :$
    И еднаш месечно обавезно ги чистам со некое сретство за бигор, секогаш различно, сум пикнала и Полирапид ;)

На DVAANGELA, bittersweet, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Jas doma imam gorka sol.
    Sakas sliko?

На DVAANGELA, Annath, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Три саати читам, читни, стани по синко, пак читни, оди касни, седни за читање па заплакал иии конечно исчитав се:D инаку со синко сме сами, на цел спрат:rofl: мм долу, децата на гости со ноќевање, бебуш до мене, даљинското и ќе си најдам некое филмче, аконе ме снајде марфи, таман таблетов во раце ми падна еве 'батери азис']:) ми попушти главоболката, дрмнав една чаша кока кола, сум станала зависник, немаше дома и збеснав дур ми донесоа, сега ми дојде душа.
    За пеглање, јас имам ровента, со вода од чешма ја користам, ама искрено од ко имам сушара пајажина има фатено, се пеглано ми е од сушарата, дури и кошулите од униформата моја така ми ги сушеше абе испеглани, меки, без оние рабови кои со регуларно пеглање остануваат, шо знам, самата сушара ми има опција пеглање и така се спасив од таква вежба јас, а стално сме испеглани8) едино кошули на мм му пеглам само за на свадба, тие за кафичи шо си ги носи ги пеглам ко ќе ми се сака, а тоа е реткооооо, кој како си задлужил:rock:

На DVAANGELA, kjukli, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Присутна сум на роденден на мажево мое 15год :emo: речиси секогаш му купувам облека, чевли, чантички, најчесто сама бирам како изненадување, а не ретко и сам си избирал како последниов роденден, па и дека јубилеен му беше да кажам цела плата ми отиде ]:)
    А за остали поводи хмммммм :?: алати, штрафцигери, моторцангли, клучеви, еднаш избра нож како на Беар Грилс :^), најново за Валентајн сакал рутер :o па да не го мисли до 14ти денес му го купив :lol:

На DVAANGELA, kjukli, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro pominavme na kontrola fala mu na boga sega odmaram kaj tetka mi so nozete vo vis,ke pieme kafe i sikter doma,nema vreme za setanje volku izmorena ne pamtam da sum bila :(
    @vitamina bilo koj sluzbenik ima pravo da ti postavi milion prasanja iako tebe ti se cinat deka nemaat vrska.Ima pravo i da te prasa kade odis,zosto odis,kolku gotovina noses so sebe..nema pravo da te vrega i da te omalovazuva,slobodno drugiot pat prijavi.A ako moze da kazes na koj granicen premin bese ova?Moze i da si kazala ama nemam procitano..Vo konteks so muabetot mene vo edna smena moze po 300 pati da me imaat izvregano,znaci lugeto nemaat nikakva kultura za pocit da ne zboreme.Se ima sluceno i dete da mi kolnat i da me pcujat,da sakaat fizicki da se presmetaat i toa samo ako im pobaram da otvorat bagaznik a ne pak da pobaram gotovina da pokazat ili koga ke gi prasas kade ke odat i sto ke pravat..Iskreno treba da imas nervi i trpenie da ja rabotes nasata rabota..

На DVAANGELA, kjukli, tina-63 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ќе си ги порачам онака не за роденден фала ти :* @ninja35 не е напишана уште книга за мажите да ги разберат жените :D @Peco идејата за плејстејшан мн убава ама за некоја година да си играат со синко заедно :D туку кожа не ме држеше излегов одма и купив поклон :) прстен сребрен ненападен мн убав и знам ќе му се допадне бидејќи претходно имаше сличен но му се оштети и сега таман ќе има нов :) Туку поклон како поклон не е мн важен,најголем поклон е љубовта и вниманието што го добива секојдневно од мене и синко...кога ги гледам со бебушот како си се смешкаат и гушкаат душава ми се полни :)

На DVAANGELA, kjukli, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    @MilaP и за кај вас ли важи истото правило како на аеродром, до 10 000 по човек над 18 год.?
    И што ако те фатат со повеќе а не си пријавил?
    Да не ќе ти ги зедат :tmi:, или потекло, казна ...со нешто така се мине?

На Lady Phoenix и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    177.930
    @kukla21 машкиот мозок е поедноставен од женскиот.
    @Abrakadabra ме насмеа со видеото, ми се допаѓа тоа "Nothing box" :rofl:

На DVAANGELA, Annath, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам дека и до карактерот е :)

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    101.589
    Сакам...

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    11.371
    Аман бе луѓе што направивте :) Од вчера се токмам нешто да пишам и таман ќе успеам да прочитам што сте пишале, малава ќе ми даде некоја команда. Се враќам и гледам 220 пораки и ај пак од почеток:D Туку ме фати некоја настинка секоја коска ме боли. Истото ми се случи и пред празниците одвај се оправив и на боледување бев , а еве сега пак. Аман нека си оди зимава веќе. Инаку со Нинџа изгледа комшии сме а:D

На mareane, Petar80, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да не живеете заедно :)

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    11.371
    Нее:rofl: Од муабетите негови заклучив дека некаде кај мене живее. Инаку мм не е во униформа, а уште помалку е нинџа:D

На Lady Phoenix, kjukli, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    @lunicka и @MilaP
    Вие сосема погрешно ме разбравте а јас така и си претпоставував па затоа и објаснив.
    Цел живот сум по икс граници и никој досега ми се нема испонашано како на Бугарска граница што граничарите им се понашаат.
    Муабетот не им беше на нив каде ќе одиш и колку пари имаш, туку сосема други прашања како што ги потенцирав кој, а за овие прашања што вие кажавте овде јас не ги ни спомнав, дотичнивњ прашања се и нормални.
    Икс пати одам за Бугарија и икс пати ми се понашаат, ми кинат знамиња и ми ги фрлаат, ми викаат дека пазарлкот сум требала од Македонија да си го купам, што барам јас во Бугарија, итн итн дрскост до бесвест. Значи никој не кажа дека ме прашуваа прашања по закон туку сосема други работи, на сето тоа удре и вреѓање па одозгоре ме прашуваше и зошто молчам а не му одговарам на неговите навреди. Икс пати одам икс пати е исто..
    Во животот цела еу ја инам прошетано, и со икс граничари сум си правела муабет и се било ок освен на Бугарска граница.

Ете тоа е тоа што ме револтираше.

На anel, Lady Phoenix, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.