Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    2015-01-09 08.14.42.png

На Teodora*, molikaMk, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Добро утро, дами.
    Јас како илегалец да сум, типкам на телефонов под јорган никој да не ме види.
    :bandit: .
    Маж ми ноќеска останал без патика, изгледа комшиското куче ја позајмило.:P
    Баш сте развиле ноќеска дискусија за кг, ама не сме сите исти и не можеме да се ставиме во рамките на идеалот.А факт е дека со годините подобро е да имаш некој кг плус за да се пополни лицето и да ме се познаваат брчките на лицето.
    Мене сега ми е многу поважно да не ме боли нешто.А и метаболизмот сакале ние или не станува успорен.
    @danichap ти благодарам за комплиментот.
    Ајде нека налее некоја кафе да се освестиме.:coffee:

Последна измена: 9 јануари 2015
    На imelda, tessie, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мир на балканот, ептен сте распалиле ноќеска сега како мисири ќе дремете...:)

Dobro_jutro_spavalice__1364029891.jpeg

Едит: Некој пред некој ден ја спомна песнава, ај за добро утро.

На toogood, bittersweet, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Jа не сум за кафе да ви сварам ноќеска репетиторов се искривил :?: Лошо сум спила изгледа.
    Направив чест на Бошко, Христијан и уште Стефан за денеска остана. На име и на пензијонрање.
    Човек, заврши со работата сега му викам фати тоа автобусо и шетај уздуж и попреко:D:?:
    Луки и кромид не јади од здив дан приумре тоа патници:?:
    Ај добро утро:yawn:Мала пажња (гратис кафе).Нек ви е убав денов Божји еден е. Утре друг ден.
    Огледало не ме позна8-| ју ша си згодна:makeup::emo:

На toogood, Sky-butterfly, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Ај добро утро, до душа веќе и накај добар ден фати :D

Одамна не сум ве читнала, па ми се собрал материјал за обработка :D. А сте разговарале и за една од моите опсесии, тежина. А јас сум ја промашила темата. Ама тоа е, ју мув, ју луз :D.

Нејсе, имам мерак да се произнесам на темата. Не верувам дека има жена којашто не сака да има идеална тежина и да изгледа убаво. Само прашање е на приоритети и не можеш секогаш да издвоиш време и енергија за слабеење. Бременоста влијае на телото и не знам дали повторно тоа може да биде исто. Полека се враќа во форма, но еве, мене стомакот ми е поголем од пред да имам деца, на истата килажа.

Јас никогаш не сум претерувала со разубавување, ама пред да имам деца имав навика барем еднаш неделно да ставам некоја маска за коса, за лице, редовно лакирав нокти и се шминкав. Потоа следуваше период кога едноставно не наоѓав енергија за тоа. Денот има 24 часа, не се малку, ама некогаш не ти стигнуваат.

Претходно никогаш не сум се дебелеела, имав константна тежина. Штом качам 2 кг, веднаш внимавав и ги симнував. Кога родив деца се здебелив 10 кг. И тоа не од бременоста, јас после бременост и после доење качив, кога почнав со работа, имав премногу обврски и во мојата глава храната ми даваше енергија да го издржам темпото. Се обидував со диети и ми се случуваше да ослабам, и на прва емоционална криза пак да се здбелам. Мали деца, многу често се разболуваа, сигурно имам 7-8 пати лежено со нив по болници, и по странство по лекари сме оделе, а за во Македонија да не зборам. Многу обврски на работа, договори на дело, несигурност дали ќе имам утре работа или не, големи кредити.

Пред некое време завршив со кредити и најдов постабилна работа која многу ме исполнува. Децата пораснаа и веќе не се разболуваат, а и немам толку обврски со нив. Откако добив некој внатрешен мир дека имаме кров над глава и не должиме никому и дека децата се веќе добри со здравјето, почнав да слабеам. Без планови за диети како претходно, едноставно тргна. И еве, сега сум речиси иста како пред да се омажам, со тоа што никогаш не сум била претерано слаба, туку просечна. Сега имам многу поголем избор на гардероба и имам повеќе мерак да се дотерувам, да купувам гардероба и да се средувам. Промената е очигледна, нема некој што нема забележано.

Ама јас ова не можев да го направам пред неколку години. Едноставно слабеењето или мојот изглед не ми беше на приоритетна листа. Најважно ми беше во тој момент да се докажам на работа за да ме задржат што е можно повеќе за да заработам доволно за кредити, што значеше прекувремена работа речиси секој ден, неколку години. Децата ми одземаа многу повеќе време и енергија и за да го постигнам се тоа не ми стигнуваше време да спијам, камо ли да се грижам за себе. Не велам деке не е возможно една мајка да се грижи за својот изглед, ама во мојот случај тоа едноставно отпадна по пат на елиминација.

Се во свое време.

На Teodora*, Doozy, Nausicaa и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Добро утро, еве малку чајче од мене да се стоплимее

Многу сериозни дискусии сте разврзале сред ноќ, кај ви се пишува, ви се чудам, ама добро, секој со маката, и јас едно време се чудев ноќе што да правам со себеси.
    Како и да е, што да се надоврзувам на муабетот, јас сум од полничките, и не кријам. Си јадам, ама и трошам, бајаги, па некако балансирам. А се сложувам дека треба вежбањето да биде дел од животот на секој човек, пред сè за здравје. Не за убав изглед, тоа гратис доаѓа. На своја кожа осетив што значи да не вежбаш, последнава година. Од понеделник почнувам пак на пилатес, да, ќе скратам од времето со малиот, ама јбг, поарно тоа отколку да лежам во кревет неспособна да си играм со него и да кукам од болки.

Иначе, не можам да кажам дека Цеца е убава, кога не е природна. И таа родила, ама и под нож легнала, се што можело да се среди, средила. И јас можам така да изгледам совршено, да имам пари колку што и легнуваат нејзе секој ден на сметка. Ама не сакам, фала, убаво ми е вака :D
    Умереноста е клуч за се, се сложувам со Теси. И никогаш не ги ценам луѓето според изгледот, а сметам дека оној човек што е единствено задоволен кога во огледалото ќе го види својот идеален одраз, има празна душа. Сетете се на Доријан Греј ;)

На Teodora*, tessie, imelda и 11 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dur vie gotvite jas cisto da vi se otcetam deka si vlegov vo forumot za seks ise prosvetliv sto e rimming.:rofl::bandit:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    19.465
    Да пишам,да не пишам па ај ке пишам..Не сум била дебелка но во младоста бев по заоблена ,со мало стомаче,јаки колкови,заоблен задник и секако бев мнооогу незадоволна од мојот несовршен изглед наспроти совршеноста на моите другарки..Тоа беа пубертетски бубачки ама ме мачеа прописно..Се омажив млада и родив две деца и ослабев прописно-дете,куќа,факултет,заедница..Навечер легнував и не сеќавав дали сум јадела воопшто..Денес имам 41 година,изгледам сосема солидно посебно си се гордеам на затегнатата и заоблена задница мм сеуште е фасцинирам како јас со староста станувам позгодна и секогаш добивам комплименти дека изгледам 7-8 год.помлада(карма де ,ете дојде моментот кога јас се издвојувам во друштвото по убавиот изглед,би сакала и по подобар живот ама то е то).Работам ,не вежбам,немам ни многу време за јадење,најчесто јадам малку за да има за децата или им ја препуштам порцијата нив-ова е сиромаштија и не е предизвикана од мрза и двата со мм сме работливи луѓе но работиме за 200 еур плата па оценете сами дали се живее со толку пари и две големи деца во развој.Но генетската предизпозиција си го прави своето,за здрава исхрана па ние сме на пост скоро цела недела месо имам на трпеза во недела:)Значи кога и да се опуштам за празници си го пумпам стомачето и се стопирам.Сакам да изгледам убаво,се трудам да сум средена и си дозволувам манакир/педикир одвреме на време и фризер/депилација се разбира а си скратувам од облека,такси,храна на работа и постигнувам некој баланс без многу да го оштетам домашниот буџет.

На Teodora*, Doozy, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    @galapce , еве само сега во овој момент, мене ми текна на два пара во коишто мажот се преженил за некоја којашто во споредба со првата му жена била помалку стегната, дотерана, па и згодна и убава. Aко помислев, којзнае на колку ќе ми текнеше. Живот, една голема игра. А во игрите треба среќа. Арно викаат „нека не сум убава, среќата нека ми е убава“. Не е заеднички живот само за младите, убавите и одржаните. Напротив, како што врви староста, осаменоста се` потешко паѓа. А да се водеа сите според одразот во огледало, сите баби и дедовци ќе останеа сами. Но, во животот некогаш не се гледа само површински.

Ниту ти, ниту јас, ниту @danichap , @lunicka па ни @anina не рековме дека е оправдано жена да се запушти за повисоки цели. Но, исто така е точно и дека жената во една заедница носи многу поголем товар од мажот. Особено на Балканиве. И секој нејзин напор да го одржи мажот заинтересиран, во таква ситуација и состојба, па и најмал нека е, треба да биде на големо поздравен, а не па згора да не се биде задоволен и да се пребира. Од многу пребирање и гледање по излози, имаме уплакани мажи коишто на секое викаат „сите жени се к***и.“.

И баш тие коишто се најсвесни за тоа дека се` носи животот, најмногу и внимаваат. Арно ја дадоа за пример луничка погоре, од тастатура ми ги зедоа зборовите. Ваква, таква, незадоволна, имала вишок, кога бапна слика во Модни Критики, јас прво на што си помислив „да даде Господ да ја имам таа дисциплина, можности и склоности да изгледам вака кога ќе ја поминам 40-тата.“

A блазе им на оние коишто имаат брз метаболизам и не гледаат здраво-нездраво, па се слаби. Сум имала такви другарки, колешки од работа, мислам во околности кога гледаш некој колку јаде. Но, таквите немаат право да коментираат многу затоа што тие сигурно вложуваат многу помалку труд и лишувања од оние за коишто и вода се фаќа и се трудат најдобро што можат да се одржат.

Имав една другарка. Сега е мажена на друга страна и не контактираме толку. Немаше ангелско лице и тело осмица шо викам ја, но имаше жената таква харизма што никогаш не беше сама. Не оти таа трчаше, тие трчаа по неа.

Така што, гледајте си здравјето. Тие коски, срце итн. вас ќе ве служат. Кога ќе заслабнат од неухранетост, сигурно нема да го боли вашиот партнер, туку вас ќе ве болат и ќе ви пречи. Вежбајте и консумирајте помалку здрава храна што поретко на сметка на билдање на здрави навики. Бидете здрави и силни да можете без секого. Само така ќе се најдат луѓе коишто нема да можат без вас, без разлика дали сте качиле или симнале некое кило. Не зборуваме за екстремности тука. :!: Напротив, тие најмногу влијаат врз здравјето.

На Teodora*, Nausicaa, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Луѓе се е до генот и организмот. Конституцијата исто така игра голема улога, а исто така и вежбењето додека телото се оформува. На пороѓај имав 90 кгр и за 2 години дојдов на килажата до предходно. Ниту стрија ниту кожа висната. Еве ви една сликичка од пред 2 години за сите да ве демантирам дека жената и на возрасни години може добро да изгледа.:!:
    Но пак ќе речам зависи од градбата и конституцијата што ја имаш. Додуша сега имам 4 кгр повеќе.

1484107_10202810468932795_1080273798_n.jpg

На Teodora*, Nausicaa, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Daleronke celosni komplimenti za linijata(y)(hollest) .Da ne pisuva na spojlerot tetka nemase voopsto da pomisli covek dal e tetka il devojcica.
    Ama stavot okolu temata razlicen od vcera.

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    @Daleron :o ГоспоЖа, ако сум те чула уште еднаш да си тераш мајтап на свој рачун за килажа, виртуелен чотек ќе изедеш од мене, со тврдо Ч.

На evangelina.ina, zalosna, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Воопшто не е различен прочитај малку поубаво ако можеш да разбереш.

А мор ова е од пред 2 години хахахаха

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    @Daleron :bow:за изгледот,дури и под тоа чудо се гледаат убави линии.
    Значи забрането ти е да зборуваш за килажа.:rofl:

Малку да ја убиеме депресијата од килажата.

На bittersweet, evangelina.ina, Daleron и 2 други им се допаѓа ова.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    @Daleron ubav pic bre mamu ti jeb..:rofl:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мама е стара веќе мор @zalosna :rofl:

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    pa i jas sum pa sto..a ti nekako popolnickite ko da gi skapa masirajne ovije 3 meseci ..taka e ili se lazam?

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    E ne malku sum pod prosek na inteligencija pa nemozam da razberam..
    Ne razbrav oti me karas za citiranje a i ti me,ne citiras..
    Ne razbrav zosto ni preci tugoto prisustvo vo tugite dvorovi,nit pak razbrav za sto i koga smeeme da pisuvame bez da se najde zamerka..
    Bogami ne razbrav kako da se programiram sporred necie raspolozenie i afiniteti..
    Nema ni da razberam.A uste pomalku deka ke se pravam naudrena sluzejki se so ona detskoto pu pu ne vazi.

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Море се` додека ние меѓу себе одмеруваме сили и стомаци и се праиме супериорни/инфериорни во однос на другите, ќе имаме размазени мажи коишто нема да може да се носат со она што го прави од нивната партнерка забот на времето и коишто нема да се однесуваат со почит кон својата жена од други аспекти. Кога ќе научиме да се држиме, како што се држат тие, супер ќе биде.

Башка, не им верувај на сите коишто се жалат од изгледот. Лунич и Далеронка се жив пример за тоа. ;)

На Teodora*, zalosna, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Пу бе...а јас само си кажував тоа што ми лежи на срце.:)
    А доказ е дека освем фемина ,фб и уште еден форум имам отворено 3 блога за готвење.:D

На friendy и tessie им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.